Ny styrelse i LSK

På söndagskvällen, på ett extra årsmöte, blev det klart med en ny ny interimistisk styrelse. Den kommer verka fram till ordinarie årsmötet, 12 mars 2009. Anledningen till det det extra årsmötet sägs ha vart att två olika grupperingar i styrelsen inte drog åt samma håll och fortsättningsvis inte kunde sammarbeta på ett vettigt sätt.
 
Det blev till slut den gruppen som hade minoritet i styrelsen som drog det längsta strået och kunde presentera en egen styrelse.
Den nya styrelsen ser ut som följande:
Paul "Palle" Pettersson, 54 år - Ordförande
Lennart Johansson, 44 år - Ledamot
Bo Fagerberg, 61 - Ledamot
Rickard Nilsson, 42 - Ledamot
Bo Erlandsson, 60 - Ledamot
Jan Wallberg, 64 - Ledamot
Bengt Jonasson, 51 - Ledamot
Mats Jacobsson, 58 - Suppleant

Nu börjar ett hårt arbete med att få fram en bra tränare som ska leda laget. Såklart vill man säkert presentera ett namn inom en snar framtid. Både med tanke på sponsorers intresse att sponsra samt om det är intressant för spelarna att stanna i Ljungskile SK.

/Kaj Kavaj

Kvällens lyssningstips

Finner vi på följande länk. Det är Stefan Elofsson som sammanfattar årets säsong på den eminenta LSK-sidan som Stefan Elofsson har drivit i SR Radio Västs regi.

En mycket bra krönika som får en att inse vilken fantastisk säsong det här trots allt har varit.

Och som som Wilson sade till Elofsson "It's was good fun, and that's what mest important"

/Archie

Extra årsmöte och ett rykte

Efter Wilsons avhopp som tränare för Ljungskile SK har det kommit upp att det varit två olika läger i klubben. Ett läger som stöttade Wilson och ett som inte gjorde det. En styrelseledamot gick ut och hackade på Wilson i media, vilket var väldigt oproffsigt av denna person som verkar vara mediakåt. Om det finns olika åsikter i klubben ska man sköta det internt och inte gå ut med det i media!

Nu annonserar LSK om ett extra årsmöte där man ska välja en tillfällig styrelse, t.o.m. det riktiga årsmötet i mars. Det verkar alltså vara så oroligt i styrelsen att man inte kan ha kvar den nuvarande styrelsen. Årsmötet är inte förrän söndagen den 30/11 och det är först efter det den nya styrelsen kan börja arbeta. Alltså borde en ny tränare inte bli aktuell förrän i tidigast i början av december. Alltså rätt sent. Vi får hoppas att den nuvarande styrelsen i alla fall fått ihop några tänkbara namn.


Ett rykte har även nått Skrivna Ark-redaktionen. Det handlar om en klassisk "Sista kvällen med gänget"-rykte. Det påstods att ett tiotal LSK-spelare samlade ihop sig i onsdags och hade en egen liten avslutning tillsammans. Den ska ägt rum i Göteborg och inneburit mat, dryck, bowling, god stämning och ett nattklubbsbesök. Edwin Phiri bjöd på sig själv på dansgolvet, Jörgen Wålemark visade sig vara bra på bowling vid rätt vätskenivå och den nya Kalmar-spelaren Daryl "Elm" Smylie var den som hade dyrast räkning från kvällen.
Skrivna Ark kan ej bekräfta om uppgifterna stämmer då detta är hämtat från en okänd tipsare.

/Kaj Kavaj

Silly season har börjat på allvar!

För Ljungskiles del har silly season börjat på riktig allvar nu. Första prioritet är att försöka en ny tränare, eftersom David Wilson nu lämnat klubben.

På LSK:s Svenska Fans forum har ryktena avlöst varandra och dessa tränare har varit mest aktuella och realistiska:
Per-Johan Karlsson (Karlstads BK) - Fått förfrågan, men tackat nej.
Bo Wålemark (LSK J) - Tänkbar ersättare till Wilson och huserar nu i Tipselit-laget. 
Lennart Andersson (IK Brage) - Varit i klubben tidigare, men skrev nyss på för Brage.
S. Vennberg/J. Ericsson (klubblösa) - Fick inte förlängt i Oddevold och har inte fått förfrågan av LSK.
Jörgen Wålemark - Avslutade sin spelarkarriär och nu vill många se han i en tränarroll.
Milenko Vukcevic (Carlstad U) - Varit i klubben tidigare. Förlängde nyss med Carlstad.

Skrivna Ark tror att det blir en okänd förmåga, för många, som tar över.
På spelarfronten kan mycket hända och mycket hänger nog på vilken tränare det blir. Det verkar bli så att klubben inriktar sig på en trupp på 16-17 spelare och sedan fyller på med unga egna spelare från Tipselit-leden.

Klara förluster:
- Daryl Smylie till Kalmar FF.
- David Wilson fortsätter ej som tränare. Går till en klubb i Finland?
- Jörgen Wålemark lägger skorna på hyllan. Blir kvar i klubben på ett eller annat sätt.

Klara nyförvärv:
-

Rykten ut:
- Michal Slawuta, kontraktslös, sägs lämna klubben.
- Edwin Phiri, kontrakslös, ryktas vara aktuell för Örgryte IS.
- David Leinar, kontrakt till 2009, var förra året eftertraktad och vill gärna spela i Allsvenskan.
- Rickard Jansson, kontrakt till 2009, är nog intresserad av att ta ett nytt steg efter en bra säsong.
- Damir Vitas, kontrakt till 2009, sägs lämna klubben.
- Markus Senften, kontrakslös, förhandlar med klubben om en förlängning.
- Martin Smedberg, kontrakslös, vill säkert gå vidare till någon Allsvensk klubb.
- Anders Augustsson, kontraktslös, har inte bestämt sig om han lägger skorna på hyllan.
- Cedomir Zarkovic, kontrakt till 2009, BK Häcken verkar vara intresserade.
- Peter Hiir Salakka, kontraktslös, hade redan avslutat sin karriär och fortsätter troligtvis inte.
- Niklas Lövgren, kontraktslös, ryktas vara aktuell för Örgryte IS. LSK vill förlänga.
- Jon Lundblad, kontrakt till 2009, har fått lite speltid och kan nog tänkas flytta på sig. 
- Pascal Kondaponi, kontraktslös, är antagligen för dyr för att behålla. GAIS intresserade?

* Fotnot: Osäkert vad som stämmer med längden på kontrakten. Källa är LSKs Svenka Fans-sida.

Rykten in:
- Johan Patriksson, kontraktslös, kan vara aktuell för en comeback i LSK efter ett dystert år i Sundsvall.
- Viktor Adebahr, klubblös, lämnade Elfsborg och bör vara aktuell för LSK.

På Svenska Fans forumet har det diskuterats om att en junior med anknytning till Elfsborg kan vara aktuell. Enligt källor till Skrivna Ark är denna spelaren inte aktuell för LSK i Superettan.
Det har även spekulerats om att att spelare som var på provspelsveckan under förra säsongen återigen kan vara aktuella. Återser om det blir så.

Skrivna Ark hoppas det löser sig, framförallt tränarfrågan som påverkar spelarnas beslut att stanna i klubben eller att gå till en annan klubb.

Grattis alla "experter"

Skrivna Ark har haft svårt att acceptera det, men vi måste tyvärr göra det nu. Ljungskile SK är ute ur Allsvenskan....

Efter 0-0 borta och 1-1 hemma i kvalet mot Brommapojkarna står det klart att LSK ramlar ur Sveriges högsta fotbollsserie. Därmed får alla experter rätt, som ansåg att LSK helt klart skulle åka ur. Det är dock inte kvalet som avgjort vår degradering utan våra resultat i de tio sista matcherna, där vi inte vann en match!
Vi förlorade inte bara kvalet, nu lär det försvinna många spelare. På gott och ont. Något var tvunget att hända i klubben, samtidigt som man inte klagade när man var i Sveriges högsta serie.

Nu blir det förändringar och förhoppningsvis till det positiva. SuperEttan 2009 ser väldigt anonym ut. Fast allt beror på vilket material och tränare som kommer husera. Bara vi inte tar för lätt på uppgiften och därmed ramlar ut ännu en serie med buller och bång...

/Speezie

Örebro SK borta, 2008-11-09

Så blev det alltså klart. Kvalplatsen är i hamn för Ljungskiles del. Det efter en mardrömsstart. För redan efter en halvminut rinner ÖSK igenom och gör 1-0. Efter en halvtimma får Edwin Phiri sitt andra gula kort, därmed rött, och sparkar ner vattenflaskorna påväg till omklädningsrummet. På den efterföljande frisparken gör Örebro 2-0. Precis innan paus gör Örebro också 3-0. Uppgivet hos LSK? Inte alls. Samtidigt ligger Sundsvall under med 3-0 och den andra halvleken spelas egentligen bara av. Sundsvall förlorar till slut med 6-0 och inga placeringsförändringar sker om kvalplatsen.

Medias bevakning:
Det handlar mest om Sundsvall kollaps och om att LSK är klara för kval mot Brommapojkarna. Wilson uttalar sig om att det nu varit 30 kvalmatcher och att det är nu finalen är.

Dagens roligaste:
Kvalplatsen säkrades.

Dagens tråkigaste:
Örebro SK - Ljungskile SK. Ingen rolig match och man bara ville att matchen skulle ta slut.

TIFO/klackverksamhet:
Örebro-klacken hördes en hel del och var riktigt bra, fast mycket berodde säkert på ledningen med 3-0. De använde sig dessutom av ett halsdukshav.
LSK-klacken var relativt tysta och det kanske är bättre att man sparar sig till kvalet mot BP, för denna dag behövdes inget stöd.

/Speezie

Vägskäl

Sista omgången närmar sig med stormsteg och LSK står inför ett vägskäl. Vid en lyckad utgång spelar LSK i Allsvenskan 2009. Vid en mindre lyckad utgång spelar LSK i Superettan 2009...

Så framtiden är väldigt svår att tyda. Men skulle det bli Allsvenskan så är det troligt att Wilson och merparten av spelarna stannar. Men skulle det däremot bli degradering kan man vänta sig stora förväntningar...

Bland annat så kommer LSK få söka ny tränare då David Wilson kommer att lämna klubben, allt detta enlig Radio Väst. Dessutom kan det nog komma att bli en viss spelaromsättning. Kanske kan detta innebära att fler lovande spelare från klubbens juniorlag kommer frå chansen i a-laget? Än så länge kan vi ju bara spekulera.

/Archie

Wilson bojkottar TV4 och "Kärna" till Vänersborg

I måndags ställdes LSK-Malmö FF in p.g.a. regn. Dubbel otur för TV4:s krönkör, tillika han som använder mest hårprodukter bland alla journalister, Patrik Ekwall. När han väl hade tagit sig till Starke Arvid Arena fick han inte bara reda på att planen var ospelbar, utan också att LSK-tränaren David Wilson väljer att bojkotta TV4 helt.
   Anledningen? Att det var TV4:s bilder som användes för att fälla Wilson i diciplinnämnden. Det kanske kan lära TV4 att man inte kan behandla allt och alla hursomhelst...
Fast det kanske var därför det inte blev någon tv-match i lördags mellan Ljungskile och GAIS?

I förra veckan ryktades det om att Andreas "Kärna" Kristoffersson kommer hem igen. Men inte till Ljungskile, som han lämnade efter halva säsongen, utan till Vänersborgs IF i division fyra. 
   På vårsäsongen i Allsvenskan gjorde "Kärna" sex mål och leder fortfarande lagets skytteliga. LSK lämnade han efter en konflikt med David Wilson och gick istället till norska laget Kongsvinger där han misslyckats helt. Varför han väljer Vänersborg sägs vara att han vill trappa ner på fotbollen och satsa mer på familjen. Annars hade nog andra klubbar varit intresserade, bl.a. IK Oddevold.

/Speezie

Fotbollsgalan uteblir!

Skrivna Ark kan idag avslöja att inte en enda spelare är nominerad till något pris på den årliga Fotbollsgalan. Eller ja, inte någon från Ljungskile SK menar vi givetvis. Kanske inte så konstigt tycker väl många (läs: alla).
Dock borde man kanske få pris i "destruktivt spel", mest antal varningar eller varför inte "Fotbollsmördare". Man vet aldrig vad som inträffar härnäst.
Ett som är säkert är i alla fall att man borde ta hem priset som "Årets mål". Har det gjorts några snygga mål i årets Allsvenska? "Nej" skulle det spontana svaret bli. Men är man verkligen ute efter det snyggaste målet? Priset heter ändå "Årets mål" och man kan vinkla det till att det inte behöver vara snyggt, men en prestation att klara av. 
   Om man tänker så kan Ljungskile ro hem priset med råge! Då tänker jag på Martin Smedberg-Dalences mål hemma mot IF Elfsborg eller varför inte Cedomir Zarkovic konstmål borta på Trelleborgs FF?

Om man ska vara lite mer seriös så borde Jörgen Wålemark få ett hederspris för att han gjort mål i alla serier från division fem till Allsvenskan för Ljungskile.

/Speezie

GAIS, hemma 2008-11-01

Även matchen mot GAIS blev flyttad, fast denna gången blev det att flytta den från söndagen till lördagen. Det berodde på att matchen var tänkt att sändas i tv4, men så blev inte fallet då man istället valde att sända damernas cupfinal. Trots detta fick Ljungskile de utlovade pengarna man skulle fått för en TV-sändning.
Själva matchen blev hård och tuff. Det märkligaste var att i mitten av första halvlek dömer domaren Martin Hansson straff efter en situation ingen egentligen visste varför han dömde straff på. Men straff blev det och gamla FC Trollhättan-spelaren Björn Andersson satte den säkert. Efter det blev LSK tvugna att flytta upp spelet och därför blottade man sig bakåt och GAIS kunde göra ytterligare två mål. LSK hade ändå många chanser, men bollen gick inte in idag heller. Bästa chanserna hade troligtvis Nicklas Löfgren, men det ville sig inte idag heller.

Medias bevakning:
Det mesta handlade om Martin Hanssons dömda straff. LSK-spelaren som orsakade straffen, Anders Augustsson, förstod inte alls varför domaren dömt straff. Av samma åsikt var David Wilson. Det verkade som alla, förutom Hansson, som var osäkra på domen.
Annars handlade det om att LSK får klara sig kvar bäst via kval. Dock var det tur att Sundsvall förlorade mot Örebro, vilket gör att LSK har det i egna händer. Dock blir det svårt att slå ÖSK borta, utan man får lita på att Sundsvall inte vinner mot Malmö FF.

Dagens roligaste:
Fanns det något roligt en lördagkväll som denna?

Dagens tråkigaste:
Jörgen Wålemarks sista hemmamatch?

TIFO/klackverksamhet:
GAIS-klacken var hyfsat många och hördes emellanåt väldigt bra. Man höll på under nästan hela matchen.
Den klacken LSK-supportrarna förfogade över var relativt stor om man jämnför med de senaste matcherna. Man hördes helt okej, även om det  verkade som om man blev lite nedstämda efter paus. Man stod dock för ett väldigt stort tifo innan matchen och ett litet tifo i halvtid.

Speezie vs. Archie - tippning av bottenstriden:

A: Kalmar FF - IFK Norrköping 5-0 (slutresultat 6-0)
A: LSK - GAIS 0-0 (slutresultat 0-3)
A: Trelleborgs FF - Gefle IF 1-1 (slutresultat 2-2)
A: GIF Sundsvall - Örebro SK 1-2 (slutresultat 1-2)
 

S: Kalmar FF - IFK Norrköping 2-0 (slutresultat 6-0)
S: LSK - GAIS 2-1 (slutresultat 0-3)
S: Trelleborgs FF - Gefle IF 2-2 (slutresultat 2-2) 
S: GIF Sundsvall - Örebro SK 2-0 (slutresultat 1-2)

/Speezie


Malmö FF, hemma 2008-10-28

På grund av regn har vi skjutit upp matchrapporten från Malmö-matchen. Nej, såklart är det andra anledningar. Men hursom helst här kommer den.
Som vi tidigare rapporterat blev matchen framskjuten en dag och det var oklart om matchen skulle spelas i Ljungskile. Om planen fortfarande hade varit oduglig till spel hade matchen spelats på Borås Arena, men nu blev det inte så. Det hade nog inte spelat någon roll om matchen spelats där, för detta var en dag där LSK-spelarna fick erfara att fotbollen kan vara så grym! Den spelaren som nog sov sämst var mittfälten Aleksandar Kitic, som missade ett antal jättelägen. Annars var det en kväll där Malmös anfallare visade upp sin storhet. Speciellt Ola Tovionen som gjorde två mål. Matchen slutade 1-3 och LSK lever knappert i bottenstriden.

Medias bevakning:
Det mesta handlade om hur mycket Ola Tovionen imponerade och det spekuleras i pressen om en flytt till Holland.
Sedan var det väldigt mycket innan matchen, och även efter, om att inte LSK hade varit tvugna att skjuta upp matchen...
För LSKs delhänger media ut Aleksandar Kitic, som syndabock, efter att han missat chans efter chans. Speciellt frågar man sig hur han kunde skjuta över med en dryg meter från ett öppet mål.
Visst är det tungt att se LSK missa chans efter chans. Men frågan är om det inte varit större kris om man inte skapade några chanser? Då tänker jag inte på denna matchen, utan för framtiden. Samtidigt ska man göra fler mål när man skapar så många bra chanser.

Dagens roligaste:
Daryl Smylies hockeytackling in i reklamskyltarna efter någon dryg minut.
MFF-spelaren hängde över reklamskylten samtidigt som Smylie var väldigt frågande varför domaren blåst frispark emot honom...

Dagens tråkigaste:
De brända chanserna...

TIFO/klackverksamhet:
Malmö-supportrarna som var överaskande många om man tänker på att matchen skjutis upp. Man hade i TIFO-väg ett par snygga banderoller upphängda. Deras klack hördes väldigt bra, även om det var mest vid MFFs mål.
Det verkar som att LSK-supportrarna tappat suget att stötta sitt lag. Man hade i och för sig en stor flagga som drogs ner över de tappraste. Men utöver det var det väldigt tafatt om man bortser från en bit i första halvleken då det hördes en del.

Speezie vs. Archie - tippning av bottenstriden:

A: GIF Sundsvall - IFK Norrköping 3-0 (slutresultat 2-1)

A: LSK - Malmö FF 1-1 (slutresultat 1-3)
A: Kalmar FF - Gefle IF 2-0 (slutresultat 3-1)
 

S: Sundsvall - IFK Norrköping 2-1 (slutresultat 2-1)
S: LSK - Malmö FF 0-2 (slutresultat 1-3)
S: Kalmar FF - Gefle IF 3-1 (slutresultat 3-1)

/Speezie


[Valid RSS]