Förlustfria sviten fortsätter


Bohuslänska bästa fotbollslag plockade hem en otroligt viktig seger mot Degerfors i söndags. Visserligen vann Sundsvall sin match planenligt mot Qviding och utökade avståndet till kvalplatsen som de innehar med nio poäng tillgodo. Men ändock var det en vinst för LSK som innebar att man klev upp på en fjärdeplats. Superettan är en väldigt knepig serie. För LSK har bara sex poäng ner till en deppig kvalplats.

Gav gjorde matchens enda mål på en hörna och matchen i sig gav intrycket att ändamålet helgar medlen. Om Gav fixade målet så var det Nick Noble som fixade segern. Vilken gigant han var, speciellt med sin räddning på övertiden.

- Backresen Josemar fick utgå med en skada i baksida lår och blir enligt rapporter borta i minst tre veckor. Ett riktigt jobbigt avbräck! Men Tompa och Jonsson har funkat bra ihop tidigare och förhoppningsvis gör de det igen.

- Nyförvärvet Erik Nilsson gjorde sin första match från start. Gjorde ingen jättematch, så där har LSK ett väldigt trevligt sparkapital när han kommit i matchform. Förhoppningsvis stannar han även efter årets säsong och kan bli att räkna med på allvar nästa säsong.

- 1241 skrevs publiksiffran till och som Speezie kommenterade "nu börjar det likna något". Publiksiffrorna har ökat stadigt de senaste matcherna och det är bara att konstatera att med segrarna kommer publiken


Grej of the game:
Tompa bar kaptensbindeln i Patrikssons frånvaro, något överraskande med tanke på att både Aleksandar Kitic och Marcus Jarlegren som ingår i det så kallade lagkaptensrådet fanns med på planen.

/Archie

Det viktigaste är att ta poäng, men helst tre!



Efter tre matcher som resulterat i segrar var förhoppningarna goda inför bortamatchen mot Landskrona. Men det blev istället en tafatt historia med två lag som uppträdde som luften var ur ballongen. Föga oväntat blev det också 0-0.

- Under Ljungskiles seger på tre matcher har man en målskillnad på 11-3. Mot Landskrona blev det inga. Varken framåt eller bakåt. Anfallsspelet har varit oerhört effektivt under de senaste matcherna. Men nu lyckades man varken skapa speciellt mycket chanser eller göra något mål. Hoppas suget kommer tillbaka.

- Legenden kräver prestation. Det är också ett måste om man vill fightas i toppen. Så upp till bevis LSK!

- Nästa match mot Degerfors blir spännande att se då lagkaptenen Johan Patriksson är avstängd. Hur ska LSK klara sig utan honom? Under hösten har han leverat både mål och framspelningar samt varit en viktig kugge för anfallsspelet under hela säsongen. Nu gäller det att andra anfallare kliver fram. Personligen skulle jag vilja se Joakim Runnemo som anfallare och se hur han klarar det nu när han är i form.

Grej of the match:
Nu är Erik Nilsson tillbaka i LSK. Men han har inte fått förtroendet från start. Mot Landskrona fick han återigen hoppa in. Frågan är när han ska vara tillräckligt bra för att få starta? Eller behöver man inte honom? Intressant att följa!

/Speezie

Vem är denne mystiske Mr. X?

Kan någon av dessa herrar vara aktuell för en comeback i den gröna tröjan?


Transferfönstret börjar så sakteligen slå igen och lagen runt om i Sverige får det allt tuffare tidsmässigt att göra klart med förstärkningar inför hösten. När det gäller vårat grönvita favoritlag så har det varit rätt lugnt men spekulationerna. Raffe och Andreas Lind har lämnat och Erik Nilsson har förstärkt. Dessutom har LSK varit intresserade av de två Sierra Leone bördiga spelarna Mohamed Kabia och Alusine Kamara. Men de båda kommer istället spela i Syrianskas röd-gula tröja till hösten.

Istället är det hetaste spåret för LSK en allsvensk spelare som både kan spela högerback och högermittfältare. Ännu inte namngiven. De två namnen som har nämnts i spekulationerna är Kenny Pavey och Ryan Miller. Den sistnämnde skall enligt media ha varit på plats på Markbygg Arena och tittat på matchen mellan LSK och Sundsvall.

Dock så har det kommit fram att det om det skulle bli affär så är det ett lån som gäller. Vilket automatiskt gör att undertecknad för en känsla av att det inte gäller Kenny Pavey, varför kan inte förklaras. Men det låter bara osannolikt att Kenny Pavey skulle komma till LSK på lån. Hans status känns för hög för en sådan lösning. Skulle han komma LSK så lär det istället vara efter säsongen.

Så då är kanske Ryan Miller ett hetare spår i spekulationerna, då han har haft knapert med speltid i Halmstad. Dessutom känner han väl till klubben och den nuvarande ledningen och det faktum att han var på plats i söndags stärker ju bara dessa spekulationer. Dock är väl frågan hur mycket yttermittfältare han har spelat i sina dagar.

Men faktum är ju också att det kan vara någon helt annan än dessa två. En snabb avskanning på de Allsvenska klubbarnas trupper har följande "bubblare" identifierats. Bedömingen har gjorts utefter antal spelade matcher (då spelare av förklarliga skäl är mer benägna att hitta en ny klubb när speltiden uteblir) och hederlig magkänsla.

Så kära läsare, här har ni tre bubblare:


- Erik Lund, IFK Göteborg
Jo visst är det ett långskott, men han har fått nöta mycket bänk den här säsongen. Och i våra bloggögon kommer Lund kommer alltid vara aktuell för LSK så länge han fortfarande spelar fotboll. Och kanske efter också.



- Tibor Joza, BK Häcken
Eftersom Mr X har beskrivits som en spelare som även behärskar högermittfältplatsen så är Joza kanske lite malplacerad här eftersom hans historia mestadels visar på insatser som högerback. Men å andra sidan så är en etablerad spelare på superettannivå och han har fått lite speltid i Häcken det här året.



- Viktor Rönneklev, IFK Norrköping
Den av bubblarna som kanske bäst stämmer in på beskrivningen av Mr X. Värvades som mittfältare till Peking 2004 men blev omskolad till högerback. Har mycket rutin från superettan och är den av trion bubblare som har fått minst speltid i sin klubb.

*Notera nu att dessa bubblare är högst personliga spekulationer.

Sitter ni på namnet på Mr. X? Maila oss på [email protected] eller lämna en kommentar.


/Archie

Målen och segrarna bara rasar in




Inför matchen mot Sundsvall hade LSK två raka segrar och en målskillnad på 8-2 och de fortsatte på den inslagna vägen även mot Sundsvall. Kapten Patriksson som verkar ha hittat formtoppen var formidabel och slet som ett djur längst fram och fick redan i den 10:e minuten utdelning på sin press då han hinner upp en dålig och lös bakåtnick och lyckas peta bollen förbi Naurin och sedan hade han bara att rulla in bollen i ett öppet mål.

Om LSK stod för målgörandet så var det Sundsvall som stod för bollinnehavet. För efter sitt bollinnehav så slog sig LSK till ro och lät Sundsvall som sagt att rulla runt bäst de ville. Men ack så ineffektivt det var. Istället låg LSK rätt i sina positioner och satte stopp för anfallen innan de hann bli farliga. Sen kontrade de när tillfällen gavs. I en rätt händelsefattig första halvlek när allt kommer omkring.

I den andra halvleken spikade LSK igen kistan rätt snabbt för redan efter sju minuter in den andra halvleken hade de drygat ut ledningen till 3-0 efter att först Gav gjort 2-0 efter att Patriksson jobbat fram bollen till honom. Sedan satte Mellis mål nummer tre för de gröna. Alla föregicks darrigt försvarsspel i bortalaget. Efter det här var Sundsvall ett slaget lag och de gröna tog över matchen och det fanns några chanser att uttöka ledningen. Bland annat för Runnemo och GAV. Ett mål till blev det, men det var Ari Skulason som tröstmålade för Sundsvall och slutreslutatet skrivs alltså till 3-1.

- På de tre senaste matcherna har LSK en målskillnad på 11-3, rätt okej. För äntligen har laget börjat får utdelning på chanserna som ofta funnits där i de tidigare matcherna. Nu har dock den saknade skärpan verkar hittats.

- Det är bara att konstatera, vad bra Mellis är som central mittfältare. Det är som natt och dag i skillnad på honom när han få spela på sin favoritposition och det syns också på poängskörden. Faktum är att han leder den interna skytteligan på sina. En annan som förtjänar beröm så är det vår vänsterback Rille som tillsammans med övriga i laget hittat formtoppen. Höll rent på sin kant och var farlig framåt med vänsterfoten. Fortsätt så Rille!

- Gav's återkomst efter skada har betytt mycket för offensiven. Det är bara att titta på resultatlistan för att konstatera det.

Grej of the game: Patrikssons insats. Det syntes direkt att han var på spelhumör mot sina forna lagkamrater och förtjänar utmärkelsen matchens lirare och fick stående ovationer när han byttes ut i slutet av matchen.

/Archie


Runnemo var kung i sin forna hemstad



På måndagskvällen satt tre riktigt förväntansfulla personer i Kaj Kavajs nersuttna soffa. Förutom ägaren av soffan satt även de övriga medlemmarna i Skrivna Ark-redaktionen. Det blev en svettig kväll och Archie hade svårt att sitta still i slutet. Det handlade om en av de trevligaste bortamatcher man kan spela i Superettan. Att möta Hammarby på Söderstadion är både en skön upplevelse och en skräck. Man förväntas inte vinna och man har en publik emot sig som stöttar sitt lag till max. Därför är det helt fantastiskt att lilla Ljungskile spelar smart och vinner till slut med 1-3.

- Det skulle visa sig bli en taktisk triumf. Först och främst det kaxiga sättet man spelade 4-4-2 på. Därefter att man valde att spela Robin Jonsson på högerbacken var smart. Det var nämligen på Hammarbys vänsterkant som det hände saker, men LSK försvarade sig på ett bra sätt. Dessutom var Nick Noble tillbaka i målet och som han gjorde det. Mr. Noble spelade fantastiskt bra!

- Joakim Runnemo har varit av en liten besvikelse under vårsäsongen. Han har haft problem med skador och inte varit tillräckligt bra tränad. Men under de senaste matcherna har han visat att han kommer bli en riktig tillgång! Om han fortsätter på det här viset kan han nog bli det stora utropstecknet i höst. Mot Hammarby blev det två mål. Första ett riktigt kyligt avslut och det andra fruktansvärt snyggt. Först sliter han sig till bollen och därefter placerar han in bollen i ena krysset. Det betydde hans tredje mål på två matcher.
Även Gav, som kommit tillbaka efter långvarig skada, är i målform. Igår var han en av tre som var före motståndarna på en frispark och forcerade in bollen.

- När tredje målet föll blev det nästintill dödstyst på Söderstadion. Efter matchen samlades flera hundra Hammarbysupportrar utanför och väntade på att spelarna och ledarna skulle dyka upp för att de skulle kunna visa sitt missnöje med de sportsliga motgångarna. Både spelare och ledare fick ställas till svars och det fördes en dialog på en hyfsad nivå. Det var inte direkt någon hetsk stämning utan rätt sansad ändå. Det är snyggt gjort av spelarna/ledarna att komma ut och bli utfrågade av de som lever för Hammarby. Det som är mer svårbegripligt är hur Hammarby Fotboll sedan går ut på sin hemsida och ber om ursäkt för att det var oacceptabelt att förlora mot Ljungskile. Visst förstår man att detta kanske var droppen som rann över för många efter uteblivna resultat. Men bättre att man inte snöar in sig på matchen mot LSK. Det känns lite komiskt!

Grej of the match:
För andra gången i karriären blev Legenden uppvisad på läktaren. Denna gång inte för rena protester mot domaren, utan för en petig företeelse. Nämligen att han stod upp samtidigt som Glans och coachade, något man inte får. Men troligtvis var det inte så farligt för Legenden som fick slå sig ned brevid bland annat gamla bordtennislegenden J-O Waldner. Samtidigt som han slått sig ned där kom ett av Runnemos två mål.

/Speezie

Erik Nilsson in - Andreas Lind ut


Nu får de chansen att jubla tillsammans - igen!


Igår blev det bekräftat som jag haft på känn en längre tid. Erik Nilsson blev klar för LSK! Ljungskile vann dragkampten om honom framför GIF Sundsvall. Den nyss fyllda 22-åriga mittfältaren kom till LSK förra sommaren som lån från Örebro SK för att få speltid. Det fick han också. 20 matcher blev det i den gröna tröjan. Dessutom åstakom han fyra mål och sex framspelningar i sin sejour. Efter säsongen ville han ändå testa lyckan i Örebro igen. Men där har han inte direkt fått chansen - två matcher från start, fem sammanlagt. Senast han kom hit saknade LSK en vänsterfot på mittfältet och en naturlig kantspelare. Nilsson är vänsterfotad, men var mest van att spela centralt på mittfältet. Men i LSK passade han utmärkt som yttermittfältare och det är väl där han kan tänkas tillbringa sin tid på planen.

Därmed har LSK ett angenämnt problem. Det finns nämligen väldigt många bra offensiva krafter som alla bör ges chansen från start. Patriksson, Gav, Runnemo, Nilsson, Mellis, Kitic, Genalvo och Tompa förtjänar alla att ges speltid från start. Bakom de smyger Rafael, Brais, Mikaelsson och Iglicar i vassen. 


Idag blev det klart att Andreas Lind lämnar LSK för att spela med IK Oddevold. Inte direkt oväntad att Lind går dit. I LSK har han mest fått speltid allt annat än hans normala postion i anfallet. Där har konkurrensen och spelsättet utmynnat i lite speltid till den gamla Sylviaspelaren. I Oddevold behövs en tyngre pjäs på de offensiva platserna och därför blir troligtvis Lind en god injektion. Förutom att Oddevold tjänar på att få in Lind tjänar även LSK på detta, då man behöver göra sig av med någon spelare för att få in någon. Något som man precis fick (läs: Erik Nilsson). Dessutom är det säkert en nytändning för Lind, som får spela med lite gamla lagkompisar.

/Kaj Kavaj

[Valid RSS]