Visa att ni klarar av att spela i Ljungskile!

Ursäkta alla bloggläsare och Twitterföljare att vi blandar in IK Oddevold i mycket det senaste. Men denna gång har vi belägg för att diskutera en huvudfråga hos Oddevold just nu, som också berör Ljungskile SK.

Det är nämligen på det viset att den förfallna friidrottsarenan Rimnersvallen ska upprustas av kommunen för ett antal miljoner kronor. Det gör att Rimnersvallen kommer att vara en byggarbetsplats mellan oktober 2012 och juni 2013. Därmed får IK Oddevold se sig om efter en ny arena att spela på under denna perioden. Om de dessutom skulle ta klivet upp till Superettan gäller det att hitta en arena att spela på som uppfyller kraven för ett elitlag, vilket inte Rimnersvallen är i närheten av i dagsläget, under hela säsongen 2013.

Uddevalla kommun garderade sig bra i sitt senaste uttalande när man gick ut med att den upprustning som nu ska ge är "etapp 1". När och om etapp 2, 3 och 4 kommer är fortfarande intet sagt. Det gör att man inte utesluter en ombyggnad av Rimnersvallen till elitarena, men samtidigt är de planerna fortfarande på is. En is som först kan tina om IK Oddevold tar sig upp i Superettan. Klokt på det sättet att det i dagsläget inte är värt så mycket pengar för att rusta upp Rimnersvallen till det skicket som en elitarena kräver.

Men nu återstår frågan var IK Oddevold ska spela sina seriematcher under den tid då byggnationerna sker. Skrivna Ark har kartlagt vilka spelplatser som kan vara aktuella för IK Oddevold att spela sina hemmamatcher och dessutom tagit hänsyn till om de skulle ta steget upp i eliten. Det vore nämligen väldigt olyckligt om man först valde en spelplats som inte är spelbar i Superettan.

Dessa arenor/anläggningar är aktuella:
- Markbygg Arena
Godkänd elitarena. Det bästa alternativer ur alla synvinklar medan Rimnersvallen bygg om. Dels ligger det i kommunen, vilket gör att kommunen fortfarande tillräknas besökare m.m. Dels är alla arenakrav uppfyllda i dagsläget. Men framförallt får Oddevold chans att visa stor ödmjukhet och släppa fientligheten mot LSK, som verkar finnas på vissa håll. Speciellt hos vissa supportrar som säger att de inte kommer se någon hemmamatch om Oddevold väljer att spela i Ljungskile. Det som möljligtvis skulle ställa till det är reklamskyltar, men det måste gå att lösa. Det finns ju fler lag som har delat arenor tidigare. Det har också gått bra tidigare gånger när Oddevold hyrt in sig i Ljungskile, inte minst 1995 när man tog steget upp till Allsvenskan - i Ljungskile

- Edsborgs IP
Godkänd elitarena 2010. Behöver troligtvis ses över för att vara godkänd 2013. Trollhättan stad som ägare till Edsborg kan möjligtvis vara lite tveksamma till att låta IKO slita mer på deras gräsmatta så länge de ligger i divison 1. Men om Oddevold skulle gå upp i Superettan ger det ett en fördel rent samhällsmässigt. Att få folk till Trollhättan är ju underbart för de och dessutom behöver de inte betala en spänn till Oddevold, förutom själva upprustningen av arenan... Alltså vore detta ett otroligt misslyckande för Uddevalla Kommun rent PR-mässigt!

- Thordéngården
Ej godkänd elitarena. Oddevolds träningsanläggning har tagits upp som förslag och om man i så fall skulle kunna få dispens för att få spela där om man utförde ett par åtgärder. Det är helt otroligt om man skulle kunna få det, speciellt nu när förbundet och SEF jobbar hårt för de stränga arenakraven.

- Fridhem
Ej godkänd elitarena. IFK Uddevallas anläggning ligger knappast centralt och kommer upp som förslag för att det finns folk som är emot allt vad Ljungskile heter. Anläggningen håller helt okej till ett division 2- eller 3-lag, men absolut inte till ett Superettanlag. Säkerhetsmässigt fungerar det inte alls och dessutom är konstgräset uråldrigt.

- Valhalla IP
Godkänd elitarena 2011. Behöver möjlgtvis ses över för att även vara godkänd 2013. Rent publikmässigt vore det värdelöst, för även om det finns fanatiska supportrar även till ett fotbollslag som IK Oddevold så är den skaran begränsad. Detta skulle göra att Oddevold skulle få otroligt svårt att få större publikintäkter till sina hemmamatcher. Valhalla är också dyrt att hyra in sig på. Uddevalla kommun är troligtvis helt emot det rent PR-mässigt. Om Uddevallalaget skulle välja den arenan som spelplats är det för att sätta sig emot Ljungskile så mycket det bara går.


Summa summarum, Uddevalla kommun och IK Oddevold borde ta beslut att spela på Markbygg Arena under tiden Rimnersvallen rustas upp. MEN (!) nu är det extremt viktigt att arenafrågan lyfts ännu en gång, framförallt av föreningarna i Uddevallaregionen och dess stolta sponsorer. En ordentlig och modern företagsfinansierad elitarena är att föredra i framtiden - inte minst för Uddevalla kommun. De har inte råd att bygga en elitarena i egen regi och har heller inte råd att bemöta alla arenakrav som ställs på de olika elitarenorna samtidigt som de har många andra områden än idrotten att ta ställning kring. Det är dags att utmana företagen om en gemensam elitarena! Varför inte Steen & Strøm?

/Kaj Kavaj

Vad har vi omklädningsrummet?

Nej nej, bloggen är inte nedlagd eller för årstiden passande lagd på is. Det är mer en vinterdvala som pågår. En dvala framkallad av all turbulens och alla skit som följde i svallvågorna. Vad är det med mig och alla vattenliknelser?

Vinterdvalan är ännu inte över, men vi kommer tillbaka i sinom tid innan premiären för Superettan. Innan dess kanske vi kan ta och gå igenom hur truppen ser ut nu och vad som kan behövas. För närvarande har nye Tor-Arne Fredheim följande kontrakterade spelare att disponera. Vi har valt att gå på de senaste uppgifterna som kom via det underbara forumet på Svenska Fans. Dessutom utgår vi från 4-4-2.

Målvakter:
- Magnus Berglöf
- Markus Sandberg
Kommentar: Här är det välbesatt och det kommer bli intressant och se hur Tor-Arne väljer. Dock känns Sandberg som förstavalet här med tanke på hans meriter (i detta fall tänker vi som Kot-Niklas).

Försvarare:
- Petter Björlund
- Mathias Carlsson
- Patrick Hopkins
- Josemar
- Rikard Nilsson
Kommentar: Här behövs det fyllas på, fyra stycken kan spela mittback. Dock behövs det minst en till ytterback som även behärskar mittbacksplatsen med tanke på att Carlsson och Josemar tidigare säsonger har visat upp en viss skadebenägenhet. I och för sig kan Bennhage kliva ner som ytterback men vi på SkrivnaArk rankar honom som mittfältare i detta läge.

Mittfältare:
- David Bennhage
- Genalvo
- Robin Iglicar
- Andreas Ljunggren-Eriksson
- Aleksandar Kitic
- Tobias Mikaelsson
Kommentar: Även här behövs det fyllas på. Med en eller två spelare. Innermittfältet är dock spikat men kanske en yttermittfältare till för att höja konkurrensen, gärna Kenny Pavey. Och en back-up till Genalvo och Kitic.

Anfallare:

- Joakim Runnemo
Kommentar: Okej, här ekar det tomt med enbart Runnemo. Han känner nog sig väldigt ensam Som vi räknar som anfallare. Även om Mikaelsson och Iglicar kan kliva upp i anfallet så är önskemålet från oss tre nya spelare här. Men minst två nya namn behövs.

Sammanfattning:
Detta behövs:
- Försvarare: minst en till ytterback (Tänkbart: Niklas Andersén).
- Mittfältare: en yttermittfältare och en backup på innermittfältet (Tänkbart: Kenny Pavey, Robert Bagger, Andreas Peterson).
- Anfallare: minst två nya namn (Tänkbart: James Gray).

Truppstatus 2012-02-05: 14 spelare (varav 2 målvakter)
LSKs önskemål: 20 spelare.

Vi avslutar den här lilla analysen med ett förslag till uppställning där 4-4-2 blir formationen.

Sandberg
Björlund - Josemar - Hopkins - Nilsson
Bennhage - Kitic- Genalvo - Ljunggren-Eriksson
Runnemo - Iglicar 

Vad tycker ni kära läsare. Vem vill ni ha in i laget? Hur hade ni ställt upp utifrån truppen som finns i detta nu?

/Archie & Speezie

[Valid RSS]