Örebro flyttar match

Erik Nilsson i den gröna färgen man vill se honom i.

Nej, vi har inte missat att det blev Örebro SK i Svenska Cupens tredje omgång. Däremot hade vi behövt några timmar till på dygnet för att tiden alltid ska räcka till för vårt bloggande.

Hursomhelst, matchen är inplanerad att spelas på Markbygg Arena den 12:e maj. Men det troliga är att matchen blir flyttad då LSK möter Assyriska FF på bortaplan dagen efter och den matchen är också TV-sänd i TV4 Sport. Förmodligen flyttar man fram matchen till ett annat datum, för att inte lägga matcherna för tätt. Möjligen kanske hemmamatchen mot Landskrona BoIS flyttas?

Det blir Erik Nilssons första framträdande på Markbygg Arena mot LSK, sedan han återgick till Örebro efter lånetiden var slut. Så speciellt för honom, minst sagt. Nilsson, som sedan återkomsten i ÖSK inte lyckats ta en startplats bortsett från matchen borta mot BK Häcken. Utöver det har det blivit ett inhopp för femteplacerade Örebro SK. Men i cupen mot Ljungskile är det nog troligt att han får förtroende från start att möta sina gamla lagkamrater.


En detalj såhär efter fyra tävlingsmatcher.
LSK sprack en svit av bortasegrar när man vann hemma mot Hammarby med 4-1. Tidigare resultat i tävlingsmatcher hade följt en strategisk ordning.
0-1 LSK - Falkenbergs FF
0-2 IFK Värnamo - LSK
0-3 Torslanda IK - LSK

Som tur sprack sviten, annars skulle det blivit 0-4 till Hammarby i måndags. Dock finns det fortfarande en svit bevarad. För varje match som gått har ena laget gjort lika många mål som LSK spelat matcher, vilket barkar för att resultatet i matchen mot GIF Sundsvall har en femma med sig. Vi får väl se.

/Kaj Kavaj

Effektivt LSK krossade den forna (?) storklubben




2001 tog Hammarby IF sitt första och enda SM-guld. Samma år som Ljungskile SK misslyckades med att kvala sig upp från division 2. Tio år senare ligger lagen sedan ett år tillbaka i samma serie, Superettan. Igår ställdes lagen mot varandra i tredje omgången av Superettan. Drygt tusen Hammarbysupportrar hade tagit sig till Markbygg arena och de visste hur man kunde skapa en riktig publikfest. Det var en fantastisk stämning och som höll i sig under hela matchen. Men när sedan domaren blåste av matchen trodde man nästan inte sina ögon - 4-1! Möjligt kanske mot ett lag som Västerås SK eller Brage IK, men inte Hammarby IF! Men tydligen var det möjligt, för LSK gjorde nästintill allt rätt.

- Långt fler än vad jag hade trott kom till matchen. Närmare 3 500 åskådare inbjöd till en riktig publikfest och pingstvännerna ifrån Uddevalla kunde bara drömma om ett sådant publikantal efter deras fasansfulla publiksvek i hemmapremiären (623 illasittande pingstvänner). Mot Hammarby var det glädje, fest och fotboll - precis som det ska vara! Polisen och ordningsvakter kunde luta sig tillbaka och njuta (förutom en gång när Hammarby gjorde mål då en supporter ville vara med och fira).

- Med den inramningen som var så visade LSK-spelarna att de var riktigt taggade. Tompa och Aleksandar Kitic var enastående bra och fick krydda sina insatser med ett mål var.

- Sällan har LSK varit så effektiva! Det var typiskt enkla mål man fick med sig för en gångs skull. Men det berodde mest på att man hade bra rörelse och aggressivitet, vilket medförde att effektiviteten höjdes med stor marginal. Man var först på alla bollar och det verkade bara finnas ett lag på banan många gånger.

Grej of the match:
Hammarby skyllde på den inte alltför gröna planen, vilket medförde att de valde att spela långbollar. Men det är inte riktigt hela sanningen. Hammarby fick inga som helst ytor att spela bollen på, tack vare för lite rörelse och för att LSK stängda alla offensiva ytor. Det fanns tendenser i Ljungskiles spel som såg riktigt lovande ut och man såg att det kan bli ännu härligare matcher rent spelmässigt för LSKs del.

Fotnot: Begreppet "storklubb" väljer jag att använda då man ser till organisation, budget, spelarkvalité, supporterkultur och förutsättningar. Detta håller dock inte Archie med om då han tycker Hammarby IF bara är ett klassiskt lag.

/Speezie


Publikfest är vad det är!



Tonen kring svensk fotboll är skarpare och mer inriktad på en negativ syn kring både supporterskap och den fotboll som spelas på planen. Kvalitéen på svensk fotboll i förhållande till Europa i övrigt har blivit sämre de senaste åren. Men fokus har mer och mer glidit ifrån själva idrotten för att istället belysa andra sidor som är i relation till idrotten. Ekonomin är en del, men det som mycket fokus läggs på nuförtiden är supporterskapet. Inget negativt med det. Men det är nästan uteslutande en negativ bild som målas upp av supportrar i allmänhet.

Orsaken är den lilla klick "anhängare" huliganer och firmor som skräckslagit Sverige genom att ställa till bråk och förstörelse. Men den lilla gruppen är i jämförelse med resterande väldigt väldigt liten. De personerna som väljer att slåss och förstöra är där för att de hittat sin arena och kan lätt gömma sig bland den stora massan. Det som beklagar mig med flera är att media målar upp en bild som att dessa personer som "vanliga" supportrar. Media målar upp bilden som att detta är ett vanligt fenomen och det hetsar ju bara dessa människor till att bli värre. För det de söker är uppmärksamhet och att få med sig människor. Om man vill dra det långt så väljer media att göra "reklam" för huliganerna. 

Men varför väljer då inte media att belysa de vanliga supportrarna, som stöttar sitt lag i med- och motgång? Frågan har ett enkelt svar: de vill sälja så mycket som möjligt. Fler väljer att läsa om ett problem än en nyhet som bara är positivt. Men i längden hade det nog gett en mycket bättre bild av supporterskapet.  

Därför är det nu beklagligt att Bohusläningen ger denna bild i samband med den publikmässigt största matchen i år för LSK, mot Hammarby IF. Det skrivs om 80 poliser och 20 ordningsvakter för att få bukt med de problem som räknas uppstå. Är det verkligen rätt medicin? Anpassar sig inte människan efter de förutsättningar som de ställs emot? Det finns en större chans att något speciellt händer när polisstyrkan är så stor än om det bara varit ett 10-tal poliser. Att det är en högriskmatch är väl troligtvis för att arenan inte håller en tillräcklig säkerhet i jämförelse med storlagens arenor. När något negativt händer mellan supportrar är det när storklubbarna möts där det finns rivalitet. Inte när Hammarby besöker lilla bondiga Ljungskile, som man inte har något agg emot.

Folk i allmänhet som inte är pålästa tror att det kommer komma tusen våldsvärkare och att man absolut ska hålla sig borta från Ljungskile. Så är absolut INTE fallet! 99 % av alla Hammarbysupportrar kommer att sprida god stämning samt är där för att se matchen och ha roligt. Det gäller att media, inklusive Bohusläningen, ger den sanna bilden att det kommer bli en publikfest kring matchen. Det kommer locka fler åskådare som inte är Hammarbysupportrar utan bara är där för att få en upplevelse av publikfesten. Karin Carlsson skrev själv om sina rysningar som hon fick när Hammarbyklacken stöttade sitt lag i premiären 2008. Mer sådant! Positiva signaler kommer spridas även om det tar längre tid än negativa signaler. Tänk på det media!

/Kaj Kavaj

Cupavancemang!

lsk_torslanda_01

I onsdags tog LSK en relativt enkel skalp mot divsion 2-laget Torslanda IK, i Svenska cupen. Segersiffrorna skrevs till 0-3, sedan Jarrod Smith svarat för två mål och Rafael ett mål. Enligt rapporter ska Smiths andra mål ha varit en riktig pärla! Det lovar gott inför Hammarbymatchen på måndag, då Gav verkar indisponibel enligt Bohusläningen.

På måndag lottas vem som blir Ljungskile motståndare i nästkommande omgång av Svenska cupen.

/Kaj Kavaj

Legenden med i reklamfilm!


Ljungskileprofilen Sune Björk kom på idéen att göra så att supportrar för LSK kunde stötta klubben med 1 krona per dag. Nu har han dragit igång detta projekt i andra klubbar också tillsammans med sonen Jonas Björk och Marcus Sölsnaes. Dragplåstret är att man kan vinna en resa till Barcelona om man är med och stöttar.
Hursomhelst är inte det som är det mest intressanta utan det att Legenden ställt upp på en reklamfilm för att marknadsföra projeketet som kallas "Support your team".

Om du vill göra det så kan du gå in på följande hemsida: https://www.supportyourteam.se/index.php?page=club&id=22

/Speezie

Kär arena har många namn


Nu är det återigen klart med ett nytt namn på arenan som från början hette Skarsjövallen. Innan säsongen blev det klart att den återigen skulle heta HA Bygg Arena. Men idag höll Ljungskile SK presskonferans där man klargjorde att man återigen byter namn på arenan, nu till Markbygg Arena. Stefan Lundh valdes in i styrelsen i år och är VD för Markbygg, som bland annat bygg populära strandpromenaden i Uddevalla. Ändå var det HA Bygg som bestämde sig att ta över arenanamnet efter Starke Arvid. Till första matchen mot Falkenbergs FF hade man även bytt ut skyltarna och att ett nytt namn skulle komma till redan i år kändes inte speciellt troligt.

Men Markbygg tar alltså över direkt som arenasponsor och ett 2-årskontrakt är nu skrivit, vilket antagligen ger LSK mycket större summor än vad man fått av HA Bygg. Men det är en bra uppgörelse för alla parter. LSK måste ha in mycket pengar för att kunna hävda sig i eliten och Markbygg ger det stort uttryme för att få en bra och enkel marknadsföring. Att det dessutom är ett Uddevallaföretag är bra för att bryta isen som är mellan Uddevalla och Ljungskile. Det kanske finns fler Uddevallaföretag som hakar på tåget nu. Så länge man inte byter ut klubbnamnet eller flyttar hemmaarena till Uddevalla.

Men lite underligt är det. Ska man nu byta namn innan varje match? Som det är nu har man bytt namn på arenan lika ofta som Kaj Kavaj byter kalsonger...

/Speezie

Första segern för säsongen bärgad!



LSK var inte nöjda med första matchen mot Falkenbergs FF. Men som Skrivna Ark visade i ett tidigare inlägg betyder inte premiären något direkt för hur det ska gå i resterande matcher. Det visade LSK igår när man vann med 0-2. Enligt de rapporter som nådde oss var det en ganska jämn match, men Ljungskile vägde till slut tyngre och kunde vinna välförtjänt. En riktigt viktig seger då det härnäst blir spel mot två tippade topplag, Hammarby IF och GIF Sundsvall.

- Johan Patriksson verkade på spelhumör och det kändes ganska logiskt att han fick göra Ljungskile första seriemål i år. Förra året hade han problem under vårsäsongen med målskyttet så det är tur att det lossnade redan i andra matchen.

- Tobias Mikaelsson gör återigen ett bar inhopp. Mot Falkenberg tog det fart när han kom in och det verkar ha varit samma visa denna gång. Dessutom fick han krydda insatsen med ett matchavgörande mål.

- Intressant att LSK vågade spela 4-5-1 igen trots den dåliga insatsen i premiären. Men egentligen är det bara ett trollande med siffror. Det handlar mer om vilka roller spelarna har och hur de klarar av att följa den rollen. 4-5-1 kan vara en väldigt offensiv uppställning om bara rollerna är offensiva.

Grej of the match:
Värnamo spelade sin första hemmamatch i Superettan och verkade tro att man skulle överrumpla LSK genom att lägga ut sand på stora delar av planen. Men då hade de inte scoutat tillräckligt bra då brassarna Genalvo och Josemar enligt rapporter stormtrivdes på "stranden med gräsliga inslag". Brassarna är väl vana vid att spela boll på Copacabana så det gynnade bara de.

/Speezie

LSK - Inget premiärlejon direkt

Då var premiären avklarad. Skönt. Nu slipper vi den huassen. För det är ingen grej för LSK direkt. Det kan ni bara se på vår sammanställning längre ner över premiärer under 2000-talet.

Men nu till den förbenade premiärmatchen mot Falkenbergs FF. Vad hände? Ja, just det! Det var ju premiär... Falkenberg rullade under första halvlek ut de gröna efter noter. Man började undra om LSK var tillbaka i Allsvenskan, för de långa bollarna mot INGEN avlöste varandra. Det medan Falkenbergarna rullade boll som om det varit futsal som spelades på den inte alltför gröna planen. PANG PANG! Först tunnlades Rickard Nilsson så han var uppe vid Skarsjön och tog en fisketur. Därefter small det bara till i nättaket bakom Mr. Noble. 0-1.

Nu tänkte man bara "nu måste väl LSK vakna?", men istället för att vakna agerade domaren i blindo. Marcus Jarlegren håller armen inpå kroppen helt naturligt, men domaren tvekar inte utan dömer straff. Tur i oturen så är det en av de sämsta straffar som påträffats på Skarsjövallen/HA Bygg arena/Starke Arvid Arena. LSK rycker upp sig lite efter detta. Speciellt i andra halvlek då man lite smått anade fjolårstakter. Men någon direkt chans skapades inte, vilket oroar.

- Kaj Kavaj fick hyfsat rätt med sin premiärelva. Den som saknades var Tobias Mikaelsson istället för Alexander Mellqvist. Men Mellis gjorde det bra, precis som Mikaelsson när han kom in. Annars hade man förväntat sig mycket mer av Jarrod Smith, som bara höll på att kladda med bollen och gjorde ingen glad. Att han placerades på "fel" kant är för att han skulle kunna gå inåt i banan för att avlossa skott. Då LSK bara spelade med en anfallare var det tvunget att yttrarna skulle hålla höjd och hota offensivt. Men The Kiwi Express höll sig på en 10 meters radie vid mittlinjen på högerkanten.

- Joakim Runnemo kämpade på i första halvlek, men fick inte några bollar att jobba på och när de väl kom var det en halvmeter över hans huvud... Robin Jonsson brukar slå avvägda bollar, men nu hade han anammat hans gamla kollega, David Leinars, långbollande. Marcus Jarlegren, som varit riktigt bra på försäsongen, fastnade på högerbacken och kom aldrig upp offensivt som han lyckats göra så bra på försäsongen. Karin Carlsson menade att Rickard Nilssons inlägg var vassa. Det var de också, men det blev alldeles för få av den varan. Nilsson dribblade bort sig själv flera gånger istället för att slå in bollarna. Längst framme stod kapten Patriksson och försökte stötta sina medspelare, men han får nog växa in och ge mer feedback i sin nya roll.

- Kitic och Tompa slet på mitten, men fick sällan tag i bollen. Det lilla man såg av Genalvo var lovande. Han styrde upp mittfältet med sin brasilianska järnhand och fick mer ordning på spelet. Hans landsbroder Josemar var lyckad och hur brytningssäker som Jakob Flingmarks ben. Mikaelsson var företagssam och smög sig förbi Tex-Mex Johansson flera gånger, vilket lovar gott.


Grej of the match:
Var fanns beslutssamheten och fantasin? Det finns inte på någon karta att LSK ska vara så under isen som man var under första halvlek. Nu måste man ta sig i kragen och bevisa att man kan så mycket bättre!


 

2000: 1-1 Landskrona BoIS - LSK (b) - Åker ur Superettan *
2001: 1-0 LSK - Torslanda IK (h) - Misslyckat kval till Superettan *
2002: 0-1 LSK - FC Trollhättan (h) - Mittenplacering i tvåan
2003: 2-3 Ytterby IS - LSK (b) - Tvåa efter samma poäng som ettan GAIS *
2004: 1-0 Gunnilse IS - LSK (b) - Avancerar till Superettan
2005: 2-1 GAIS – LSK (b) - Fyra i Superettan
2006: 1-2 Mjällby AIF – LSK (b) - Sexa i Superettan *
2007: 3-1 Sirus – LSK (b) – Avancemang till Allsvenskan
2008: 0-1 LSK – Hammarby IF (h) Degradering ur Allsvenskan efter kval
2009: 2-2 Sirius – LSK (b) - Nia i Superettan *
2010: 2-0 Syrianska FC – LSK (b) - Sexa i Superettan
2011: 0-1 LSK – Falkenbergs FF (h) - ?


Alltså, LSK har under 2000-talet så här långt vunnit tre premiärer. Av 11 möjliga, vad det beror vet har vi inte fördjupat oss i närmare. Vi valde bara att konstatera att inte vinna en premiär verkar vara något som är fullständigt normalt. Inte sedan premiären 2006 har vi vunnit den första seriematchen. Därför ber vi alla att ha lite tålamod. Det är ju trots allt 29 matcher kvar.

* = poäng i premiären.

/Speezie & Archie


Vilka startar i premiären?



Premiären närmar sig och spänningen stiger sig över hela Bohuslän. I Ljungskile finns fortfarande lugnet. Ett lugn som ändå pirrar och skapar spänning. Ljungskile SK ska spela sin första seriematch 2011, mot Falkenbergs FF. Många nya spelare har hittat sin plats i omklädningsrummet. Förra året tog det en halv säsong att spela in alla nya spelare, i år kan man förhoppningsvis komma ihop snabbare och bara bli bättre sedan. Det har ändå sett bra ut på försäsongen och det gäller nu att man inte överskattar sig själva, utan är ödmjuk och tar fram det LSK är känt för - kämparandan!

Jag har funderat och resonerat inför premiären hur startelvan kommer se ut. Det är inte lätt. Skador på startspelare såsom Gabriel Altemark-Vanneryr, Lorenzo Brais och Genalvo ställer till det. Därför tror jag inte någon av dessa kommer starta matchen mot Falkenberg, men väl har chans att kanske kunna bytas in. Förrutom de tror herr Kavaj även att Alexander Mellqvist och Robin Iglicar har chans att kunna bytas in. Men detta är ändå den elvan jag tror kommer starta imorgon.

Nick Noble
Marcus Jarlegren, Robin Jonsson, Josemar, Rickard Nilsson
Tobias Mikaelsson, Aleksandar Kitic, Michael Thomas, Jarrod Smith
Joakim Runnemo, Johan Patriksson

Men jag kan mycket väl ha fel. Jag vet inte vilka tankar som går i Glans och Legendens huvuden. Vad tror ni? Har jag rätt eller kommer det se ut på något helt annat sätt?

/Kaj Kavaj

Hemmapremiären spelas hemma!


Det har varit en orolig sista tid. Först hade inte LSK en godkänd arena på grund av belysningen och diverse annat, vilket kunde leda till höga böter. Sedan har det varit oroligt kring om Ljungskile får spela sin premiärmatch på HA Bygg Arena eller ej, då gräset var undermåligt. Svenska Fotbollsförbundet har även där höjt kraven, vilket fick som följd att Trelleborgs FF:s hemmaplan Vångavallen dömdes ut och att deras hemmapremiär fick spelas i Malmö - mot Malmö FF. Därför var det länge osäkert om det skulle bli spel i Ljungskile i premiären.

Men idag gjorde inspekterades planen av samma kontrollant som Trelleborg hade haft. Tydligen var kontrollanten mycket nöjd med gräsmattan och tvekade aldrig, utan godkände planen. Det är glädjande ur många synvinklar. Dels hade en flytt till Valhalla IP betytt att LSK behövt hyra arenan, färre hade kommit till matchen samt att intäkterna hade varit begränsade. Alltså, hade det varit en stor ekonomisk förlust om det skulle bli spel där. Sedan hade plastgräset på Valhalla ställt till det för LSK och dessutom hade hemmakänslan försvunnit Men nu blir det alltså spel i Ljungskile vilket är oerhört lättande för alla LSK-sympatisörer. Även arenan i övrigt ska vara redo för att bli godkänd. Så några böter blir det helt enkelt inte.

Dessutom rapporteras det att man fortfarande hyr ut sin plantäckning till BK Häcken, men att man inte vill sälja det då kraven kommer skärpas ännu mer framöver.
Förresten, hur dålig var egentligen planen på Vångavallen, om Ljungskile plan klarade det solklart?

/Kaj Kavaj

Lovande genrep



Igår spelade Ljungskile SK sitt genrep inför Superettan och det kunde väl inte ha gått så mycket bättre? Men innan vi går in på själva matchen så måste man ändå reagera på Larv! Det kan låta larvigt att lägga sig i var matchen spelades, men ändå. LSK tyckte det var så viktigt att man fick en träningsmatch på riktigt gräs innan serien drar igång så man valde att åka ut på den västergöta "slätten" för att där var tydligen gräset så mycket grönare.
 
Hursomhelst så hade inte LSK några större problem med underlaget. Tvärtom. Ljungskilespelarna var som kalvar på grönbete, nu när det var spel på riktigt gräs. Tompa nickade in en hörna innan Patriksson visade att han hittat målformen genom att pytsa in två mål. Det kunde blivit ett par mål till bara i den första halvleken, i Ljungskiles favör. Det blev det dock inte, utan FC Trollhättan kunde fina till siffrorna till 3-1. Noterbart i Ljungskiles lag var att Aleksandar Kitic blev utvisad efter två varningar och att Joakim Runnemo startade matchen samt att Tobias Mikaelsson fick spela från start mot sina forna lagkamrater.

Nu verkar Ljungskile vara uppvärmda inför serien och det ser bar ut, mycket bra till och med. Men man har fortfarande lite skador som släpar efter. Genalvo skulle kanske gjort comeback mot Trollhättan, men man vågade inte släppa ut brassen på grönbete ännu.

Idag är det en vecka till premiären mot Falkenbergs FF! Hoppas nu bara att LSK får spela på H.A. Bygg Arena, vars gräs ska inspekteras på tisdag för godkännande. Förhoppningsvis har man innan matchen nästa söndag också hunnit med att åtgärda alla saker på arenan, så det blir en match utan böter.

/Kaj Kavaj

Vilken bredd!


Legenden har tillsammans med Glans angenäma problem.


Ljungskile SK har spikat sin trupp till årets serie och enligt vår beräkning handlar det om 25 spelare som ingår i truppen. Så bra och så bred har aldrig LSK kunnat starta säsongen med. Det kommer ge en ordentlig konkurrenssituation om inte skadeläget påverkar för mig. Det kommer också ge större valmöjligheter för Legenden och Örjan Glans, vilket kan göra att deras taktiska kunskaper sätts på sin spets. Det gäller att välja de som är heta för dagen och som fungerar tillsammans. Tidigare har man knappt vågat byta ut någon ur startelvan varken innan eller under matcherna. Antagligen för att man inte ville riskera att kvalitén skulle minska av att en ny spelare kommer in i matchen. Nu behöver inte Gav och andra spelare lunka omkring helt slutkörda efter 70 minuters spel. Istället kan man byta in en ny spelare som är fräsch och sugen på att spela, vilket kan bli ett farligt vapen mot trötta försvarare.

Om alla är hela så har LSK en otroligt bred trupp med mycket kvalité. Som bevis på det har vi tagit ut en trolig startelva till premiären om alla är skadefria samt satt ihop en startelva för reserverna. LSK hade inte behövt skämmas för att ställa upp med sin reservelva i Superettan, vilket är ett stort bevis på bredden i truppen.

Förstaelvan:
Nick Noble
Marcus Jarlegren, Josemar, Robin Jonsson, Rickard Nilsson
Lorenzo Brais, Aleksandar Kitic, Genalvo, Jarrod Smith
Johan Patriksson, Gabriel Altemark-Vanneryr

Reservelvan:
Magnus Berglöf
Dragan Bogdanovic, Andreas Tobiasson, Mathias Carlsson, Michael Thomas
Tobias Mikaelsson, Alexander Mellqvist, Robin Iglicar, Samir Fehric
Joakim Runnemo, Rafael

/Kaj Kavaj & Archie

Skrivna Ark tippar Superettan

Skrivna Ark är inte direkt kända för att tippa, men nu gör vi ett nytt försök för att bli kända. Denna gång tippar vi årets Superettan. Vi tre i redaktionen har enats om en gemensam tabell som följer nedan. Men det kostade en del hår på Kaj Kavaj, som både slet och ryckte av det. Till slut kunde alla enas om en slutlig tabell. Tycker ni som vi eller har vi tippat helt åt fanders?

1. Landskrona BoIS
2. Ljungskile SK
3. Hammarby IF
4. Assyriska FF
5. GIF Sundsvall
6. Falkenbergs FF
7. Åtvidabergs FF
8. IF Brommapojkarna
9. IFK Värnamo
10. Jönköping-Södra IF
11. Östers IF
12. Degerfors IF
13. IK Brage
14. Ängelholms FF
15. Västerås SK
16. Qviding FIF

/Skrivna Ark

EXTRA! Patriksson har ny skada!

Mot BK Häcken skadade Johan Patriksson båtbenet i handen, vilket inte skulle stoppa honom mot att kunna spela premiären. Nu däremot ser det dystrare ut. Under gårdagen ramlade Patriksson i trappen och det blev otrevliga sår på ena benet som följd. Efter röntgen visade det sig att det var en spricka på skenbenet. Exakt hur lång tid det tar innan Patriksson kan vara tillbaka är fortfarande oklart, men enligt en säker källa är det kortare läketid på denna skadan än med båtbensskadan.

Skrivna Ark önskar att Johan Patriksson kämpar på och snart är tillbaka på planen igen!

/Kaj Kavaj

Uppdatering: Denna nyhet var tydligen ett aprilskämt av Patriksson själv och det skall erkännas att även vi på Skrivna Ark gick på "skämtet".

Skrivna Ark granskar den lokala förankringen




I en diskussion mellan en fuktig skinnsoffa och en träpall kom vi på att det gnälls en hel del om att Ljungskile SK saknar lokal förankring i laget. Det är vi förbaskat trötta på att få höra från avundsjuka pingstvänner. Därför har vi kartlagt var spelarna i laget kommer ifrån. Och minsann visst finns det inte bara brassar och amerikaner i truppen. Även spelare från metropoler såsom Varekil och Spekeröd. Skrivna Ark har valt att fokusera på Bohuslän och Trollhätteområdet i första hand och det är nästan halva truppen, 11 stycken, som har sin moderklubb i detta område.

Nedan finner du spelare och klubb ifrån detta område:
Mattias Svensson - Stala IF
Robin Jonsson - Trollhättans FK
Mattias Carlsson - Ljungskile SK
Rickard Nilsson - Vänersborgs IF
Dragan Bogdanovic - IFK Trollhättan
Drin Shasivari - IFK Strömstad
Alexander Mellqvist - Inlands IF
Robin Iglicar - Herrestads AIF
Tobias Mikaelsson - Vallens IF
Johan Patriksson - IK Svane
Samir Fehric - IFK Uddevalla

Om man skulle inkludera hela Västra Götaland ingår även dessa tre herrer i medräkningen:
Magnus Berglöf - Torslanda IK
Marcus Jarlegren - BK Häcken
Gabriel Altemark-Vanneryr - Partille IF

Dessutom är det inte många elitklubbar som kan stoltsera med en tränare från samma ort. Lägg därtill att Ljungskile är en väldigt liten ort i jämförelse med andra orter med elitlag.

Förutom några utländska spetsspelare är det endast två svenska spelare som inte kommer från närområdet, nämligen Andreas Lind och Joakim Runnemo. Sedan kan man fråga sig om inte ett mittfält med spelare från Brasilien, Nya Zeeland, Bosnien och Spanien kan vara lika spännande som ett gäng badbollspelare från Ljungskile?

Slutsatsen är ändå att LSK har en väldigt härlig mix med lokala förmågor och utlänsk spets. 11 spelare från närområdet, 3 spelare från Göteborgsområdet, 2 spelare från östkusten, 3 brassar, 2 amerikanare, 1 spanjor, 1 nya zeeländare och en svensk bosnier.

/Archie, Kaj Kavaj & Speezie




I en diskussion mellan en fuktig skinnsoffa och en träpall kom vi på att det gnälls en hel del om att Ljungskile SK saknar lokal förankring i laget. Det är vi förbaskat trötta på att få höra från avundsjuka pingstvänner. Därför har vi kartlagt var spelarna i laget kommer ifrån. Och minsann visst finns det inte bara brassar och amerikaner i truppen. Även spelare från metropoler såsom Varekil och Spekeröd. Skrivna Ark har valt att fokusera på Bohuslän och Trollhätteområdet i första hand och det är nästan halva truppen, 11 stycken, som har sin moderklubb i detta område.

Nedan finner du spelare och klubb ifrån detta område:
Mattias Svensson - Stala IF
Robin Jonsson - Trollhättans FK
Mattias Carlsson - Ljungskile SK
Rickard Nilsson - Vänersborgs IF
Dragan Bogdanovic - IFK Trollhättan
Drin Shasivari - IFK Strömstad
Alexander Mellqvist - Inlands IF
Robin Iglicar - Herrestads AIF
Tobias Mikaelsson - Vallens IF
Johan Patriksson - IK Svane
Samir Fehric - IFK Uddevalla

Om man skulle inkludera hela Västra Götaland ingår även dessa tre herrer i medräkningen:
Magnus Berglöf - Torslanda IK
Marcus Jarlegren - BK Häcken
Gabriel Altemark-Vanneryr - Partille IF

Dessutom är det inte många elitklubbar som kan stoltsera med en tränare från samma ort. Lägg därtill att Ljungskile är en väldigt liten ort i jämförelse med andra orter med elitlag.

Förutom några utländska spetsspelare är det endast två svenska spelare som inte kommer från närområdet, nämligen Andreas Lind och Joakim Runnemo. 


[Valid RSS]