Hemmapremiären spelas hemma!


Det har varit en orolig sista tid. Först hade inte LSK en godkänd arena på grund av belysningen och diverse annat, vilket kunde leda till höga böter. Sedan har det varit oroligt kring om Ljungskile får spela sin premiärmatch på HA Bygg Arena eller ej, då gräset var undermåligt. Svenska Fotbollsförbundet har även där höjt kraven, vilket fick som följd att Trelleborgs FF:s hemmaplan Vångavallen dömdes ut och att deras hemmapremiär fick spelas i Malmö - mot Malmö FF. Därför var det länge osäkert om det skulle bli spel i Ljungskile i premiären.

Men idag gjorde inspekterades planen av samma kontrollant som Trelleborg hade haft. Tydligen var kontrollanten mycket nöjd med gräsmattan och tvekade aldrig, utan godkände planen. Det är glädjande ur många synvinklar. Dels hade en flytt till Valhalla IP betytt att LSK behövt hyra arenan, färre hade kommit till matchen samt att intäkterna hade varit begränsade. Alltså, hade det varit en stor ekonomisk förlust om det skulle bli spel där. Sedan hade plastgräset på Valhalla ställt till det för LSK och dessutom hade hemmakänslan försvunnit Men nu blir det alltså spel i Ljungskile vilket är oerhört lättande för alla LSK-sympatisörer. Även arenan i övrigt ska vara redo för att bli godkänd. Så några böter blir det helt enkelt inte.

Dessutom rapporteras det att man fortfarande hyr ut sin plantäckning till BK Häcken, men att man inte vill sälja det då kraven kommer skärpas ännu mer framöver.
Förresten, hur dålig var egentligen planen på Vångavallen, om Ljungskile plan klarade det solklart?

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0