Glömda kortisar

Ibland hinner man inte få med allt, därför tar vi nu ett uppsamlingsheat där vi publicerar kortisar vi missat tidigare.

Johan Patriksson irriterad på supportrar
I 88:e minuten på Valhalla IP byts Johan Patriksson ut till förmån för Jörgen Wålemark. Patriksson hade haft en tuff match, men var en bidragande orsak till att LSK kunde vända 2-0 till 2-3, då han var inblandad i det mesta framåt och det blev även en assist. Jag och Kaj Kavaj satt långt ner på Valhallas sittplatsläktare och det var inte muntert när Patriksson gick ut. Konstigt tyckte vi då laget vänt matchen. Det vi uppfattade var att Patriksson känt sig missgynnad av supportrarna på plats som hade gnällt på honom. Lite konstigt tycker vi på Skrivna Ark då Patriksson togs oerhört hårt av Qvidingspelarna. Inte så konstigt då han matchen innan gjort två mål mot samma lag. Det slog oss också hur viktig Johan Patriksson är. Av LSKs 23 gjorda mål har Patriksson gjort 7 och passat fram till 5, vilket innebär att han varit inblandad i mer än hälften av Ljungskiles mål under säsongen (säkert ännu fler, men vi ser till poäng). En anfallare ska leverera och det har Patriksson gjort. Att han var mindre bra en gång kan man tåla. Det kommer flera matcher...

Jacob Flingmark målskytt i comebacken
För en dryg vecka sedan var Jacob Flingmark tillbaka i den gröna tröjan när U21-laget mötte FC Trollhättans dito. Flingmark såg från bänken LSK-laget vända ett 0-2 underläge och vid ställningen 4-2 till LSK, i slutet av matchen, fick LSK straff. På haltande ben byttes Flingmark in och satte 5-2. Härligt tycker vi på Skrivna Ark att Flingmark verkligen är pågång tillbaka till elitfotbollen. Fast i en intervju till en viss tidning sade Flingmark att han var tveksam till om han kan återhämta sig i år till att spela i Superettan. Istället siktar han på att få spela ett par matcher i U21-laget. Vi återkommer senare i höst om hur Flingmark återhämtar sig efter sitt benbrott.

/Speezie

Vad gör Victor Adebahr?

Victor Adebahr har haft det tufft på vårsäsongen och knappt spelat en enda minut. Skrivna Ark har grävt lite i det och funderat om det verkligen stämmer. Men det finns en viss sanning i detta som vi nedan presenterar. Det är nämligen så att Adebahr har satsat på att klä ut sig i en björndräkt och dansa. Det här tycker vi på Skrivna Ark är förbryllande, men samtidigt mycket roande, vilket borde ge honom en större chans i LSK!


/Speezie

Welcome Mr. Lancaster!

Martyn Lancaster, så heter han - LSKs nya nyförvärv. Precis innan fönstret slog igen skrev han på för Ljungskile året ut. Lancaster ska fylla 28 år senare i höst och kommer från Wigan, England. 2007 skrev han på ett kontrakt med den amerikanska klubben Atlanta Silverbacks och i januari i år värvade skottska Queen of the South (division 1) honom. Men nu är han alltså LSKs spelare året ut. Lancaster är mittback och rent spontant känns det som den plats där LSK behöver stärka upp mest.


Som alla spelare numera har, har givetvis Lancaster ett videoklipp på Youtube:

 
/Speezie

Segertåget fortsätter sin resa


 Ljungskile åkte till Göteborg och Valhalla IP för att återigen möta Qvidings FIF. Man hade med sig en seger i bagaget sedan sist match, mot just Qviding. Trots det hade man parkerat på jumboplatsen före dagens match. LSK var också bäst inledningsvis, men ett slumpmål gav Qviding luft under vingarna och det fortsatte med att Etchu Tabe gav bort bollen som siste man och det var två mål upp. Men med en otrolig moral lyckades LSK vände matchen och till slut vinna med 2-3, efter två mål av Niklas Löfgren och ett av Martin Smedberg-Dalence.

- Niklas Löfgren verkar återigen hittat målet och kanske kommer han upp i den målform han hade i Skärhamn för ett par år sedan.

- Cedomir Zarkovic, kom in, ville, vågade och segrade. Bästa matchen på länge från tvåfotarnas konung!

- Vilka var det som förutspådde Genalvos succé? Jo, Skrivna Ark naturligtvis! Igår visade han varför han är "Sveriges bästa defensiva mittfältare".

Grej of the game: Ljungskileanhängarna flockades på läktarna och det var mer som en hemmamatch än en bortamatch. Det slutade med att laget fick tacka för stödet på både huvudläktaren och ståplatsläktaren.


Nu står det också klart att Tobias Johansson inte kommer fortsätta på LSKs segertåg, utan för honom blir det en utlåning till Lindome i division 1. Johansson har haft svårt att ta plats och denna lösningen ser vi på Skrivna Ark som ett bra iniativ från LSKs sida och kan nog ge Johansson mer självförtroende.  

/Kaj Kavaj

Lika som bär: Åkervall vs. Unge

Turen har kommit till Åkervall vs Unge. Jonatan Unge är för er som inte vet vem det är en svensk komiker som numera håller till i Morgonpasset Sommar som sänds på P3. Han har under våren också varit med i Grillad i SVT. Han ställs här mot Daniel Åkervall, han behöver väl ingen närmare presentation?

                        
    Jonatan Unge?                                  Daniel Åkervall?
/Archie

Äntligen!

Johan Patriksson ler nöjt efter ha gjort Ljungskiles båda mål mot Qviding. LSK vann med 2-0.

Efter fem matcher utan seger lotsade det äntligen för LSK! 2-0 mot Qviding var en skön seger som säkert ger laget tid att andas lite. Det kunde också varit en ännu större seger. För i första halvlek, som var rätt tråkig, nickade Aleksandar Kitic i stolpen. I andra halvlek hade Qviding en jättechans när Joakim Jensson (bekant namn?) sköt en frispark som Nicklas Svensson räddade med hjälp av stolpen. Sedan var det Johan Patriksson-show! Först pangar han in ett närskott i straffområdet och sedan lobbar han in sitt andra mål, efter ett brassesamarbete med Genalvo.

- Patriksson är på gång! Förra matchen blev det ett mål och idag två. Räknar han uppåt? Tre mål i nästa alltså?

- Nye högerbacken Ryan Miller gjorde en kanonmatch och man kan nog säga att en viss Karin Carlsson satte i halsen. Vad kännetecknar en panikvärvning för dig, Karin?

- Kan LSK upprepa framgångsreceptet till nästa vecka då återigen Qviding står på andra planhalvan?

Grej of the game: Bror Wålemark var så glad att han inte visste vad han höll på med? Det såg nämligen ut som det när han kom körandes på cykelbanan med bilen i Ljungskile efter matchen.


Förlust i Jörgens comeback

Så i den 65:e minuten klev han in på planen igen. Jörgen Wålemark, men det blev ingen klang och jube föreställning då LSK förlorade med 3-1 borta mot Ängeholm. Förutom Jörgens comeback och bra första halvlek finns det inget att hämta från matchen mot Ängelholm då LSK i andra halvlek föll igenom totalt och tappade tre poäng till en 3-1 förlust.

- Tabellen är ingen rolig läsning. LSK har placerat sig på sista plats. Skandalöst dålig säsong hitills

- Skrivna Arks favoritbrasse, Genalvo verkar vara på gång. Mumma!

Grej of the game: Jörgen Wålemarks comeback, än en gång kommer vi få njuta av Jörgens underbara spelsinne.

/Archie

Svar på tal till Karin Carlsson

Du må kanske inte vara världens bästa journalist, du må kanske ha legat i botten av "Krönikorallsvenskan" i tidningen FourFourTwo (den svenska versionen) när LSK spelade i Allsvenskan förra året. Men det är inget vi klandrar dig för. Alla kan inte vara bäst.
 

MEN (som Tony Irving skulle ha sagt) när du vräker ur dig att Ryan Miller är en panikvärvning och i den efterföljande debatten slänger ur dig saker som:

1 - "Men Tipselit-satsningen borde generera ännu fler A-lagsspelare än vad den gör i dag"

2 - "Men för att få den lokala förankringen och locka mer folk till matcherna måste man satsa på talangerna i området. Det tänker jag fortsätta tycka"


3 - "Att dessa unga talanger fått chansen i A-laget är naturligtvis väldigt positivt och något jag efterlyst länge... Det har jag också skrivit i flera krönikor i papperstidningen faktiskt. Men så har det långt i från alltid sett ut i Ljungskile"


Sedan fortsätter det med en utläggning om att du hoppas att samarbetet med John Bauer Gymnasiet skall ge resultat där du skriver:
"Förhoppningsvis kommer det medvetna talangutvecklingsarbetet att ge resultat också vad gäller kommande årgångar. Satsningen på fotbollen på John Bauer-gymnasiet och Uddevalla Elitidrottsgymnasium bör bli positiv också för seniorfotbollen i bland annat Ljjungskile på sikt. Allt annat vore konstigt"


Svar:


1: Där har du en poäng. Det medger vi. Men så tar vi och tittar på hur många spelare den rätt färska Tipselitsatsningen har tagit fram till Ljungskiles a-lag.

Jacob Flingmark, Mathias Carlsson, Andreas Samuelsson, Liridon Kalludra, Eric Kristoffersen och Philip Warnö. Det bli sex stycken, sex stycken på två år är riktigt bra.

Dessutom har flera av spelarna slagit sig fram på allvar och antingen så har de varit frekvent i startelvan eller så bankar de på dörren. Att gå från juniorfotboll till a-lagsfotboll är som du beskrivit ett väldigt stort steg. Ett ännu större steg är det att komma från juniorfotboll till ett elitklubbs a-lag.


2: En till poäng, men den lokala förankringen är mycket god redan. Åtta spelare har sitt ursprung från regionen där LSK har sitt upptagningsområde. Visst hade det kunnat vara ännu bättre. Men (återigen ett "men") har du glömt Göteborgsklubbarna? Det finns flera spelar i Göteborgsklubbarna som kommer från LSK:s region. Robin Söder (Morlanda GOIF), David Stenman (Smögens IF), Peter Abrahamsson (Vallens IF), Patrik Larsson (Vallens IF) Christian Lindström (Groheds IF), Marcus Christenson (Munkedals IF), Angelo Vega (IFK Uddevalla), Pontus Johannesson (Åsebros IF), Niklas Talp (Munkedals IF) är bara några spelare från LSK:s region som har spelat sina juniorår hos Göteborgsklubbarna och fler lär det bli. I och med LSKs Tipselitsatsning har man ett riktigt bra alternativ som talang i Bohuslän/Dalsland genom att erbjudas riktigt bra förutsättningar. Alla i satsningen kommer inte lyckas, så är det. Det är bredden som ger toppen.


3: Nej, LSK har i mångt och mycket varit ett "köpelag" de senaste åren. Men varför väljer du inte att titta framåt nu när en satsning är gjord och den bär frukt? Vi på Skrivna Ark ser miljön som ett steg i utvecklingen. Genom att ha bra spelare runt sig och konkurrera med utvecklas man och blir redo för elitspel. Därför är etablerade och erfarna nyförvärv behövligt. Samtidigt sker inte förändringar på kort sikt, utan på en längre sikt. Ljungskile har i år förändrat mycket av sin syn på unga talanger i och med att fler fått chansen i år. Det kommer satsas mer långsiktigt i framtiden och många av de som ingått i LSKs satsning kommer bli en stomme i LSKs a-lag, bara man har tålamod. Detta tror vi på Skrivna Ark stenhårt på.

Karin, du måste befinna dig i en overklighet. Även om du vill påverka med dina åsikter måste du kunna ha tålamod och en framtidsvy för vad som kommer hända i Ljungskile.

/Redaktionen


Grattis!

Jörgen Wålemark och Örjan Glans för ni har namnsdag idag. Med lite kunskap från Wikipedia (som den otvättade och orakade veganen, a.k.a. Promoe, rappar om i sin senaste låt) kan vi konstatera Örjan kommer från lågtyska namnet  Jurian eller Jurien som i sin betyder "jordbrukare" eller "bonde". Samma sak gäller Jörgen, dock kommer Jörgen ifrån det grekiska namnet Georgios.

Vi i redaktionen tycker att det är ett mycket lyckligt sammanträffande att vi har två personer inom organisationen vars namn betyder "jordbrukare" eller "bonde".

           
"Hmm, skall jag bjussa på tårta?"                         "Det är lungt, jag fixar tårtan!"
/Archie

Lika som bär: Miller vs. Scofield

Återigen har Skrivna Ark-redaktionen grävt fram ännu två personer som är lika som bär. Denna gången handlar det om det senaste nyförvärvet Ryan Miller som har vissa likheter med Prison Break-karaktären Michael Scofield. Döm själva!

   
                                Michael Scofield?                                                  Ryan Miller?


Vet du en person med LSK anknytning som är lik en kändis? Skriv en kommentar eller maila oss på:  [email protected]

/Speezie

Fyrtal i amerikaner


Ryan Miller (t.v.) är det senaste tillskottet i LSKs trupp.

Efter en tids spekuleranden blev det slutligen klart att en ny amerikan ansluter till Ljungskile. Namnet på den nye jänkaren är Ryan Miller. Miller har tidigare representerat Columbus Crew samt DC United i amerikanska ligan, MLS. I våras imponerade han på Halmstad BK vid ett provspel och det var nära att Halmstad gav honom ett kontrakt, men så blev det till slut inte. Miller är en offensiv ytterback, med fysiska kvalitéer samt bra i en-mot-en situationer. Eller som man säger nuförtiden - en modern ytterback. Miller kan bli spelklar redan till nästa match mot Ängelholm på måndag om det vill sig väl. Det är nu fjärde spelaren LSK får tag på två säsonger och även någonsin. Etchu Tabe, Colin Burns, Sam Brill och nu alltså Ryan Miller.

Vad menar media med panikvärvning? Kom igen och förklara er!

Tidigare i sommar lämnade Samuel Oji Ljungskile. Eller ja, han fick inget förlängt kontrakt. Men enligt säkra källor befinner sig Oji kvar i Bohuslän. Skrivna Ark gissar på att det handlar om semester, men om det vill sig riktigt väl kanske det blir provspel i BK Häcken...

/Speezie

Varför vill det sig inte?

Återigen tappade Ljungskile poäng i en match där man skapar chanser för att vinna matchen säkert. Man börjar undra varför det inte vill sig. Igår dominerar man matchen som vanligt mot ett topplag som GIF Sundsvall, ändå får man inte hål på norrläningarna i första halvlek. Istället blir det ett i baken i andra halvlek. Fast sedan händer något. LSK sätter två chanser genom Liridon Kalludra och Niklas Löfgren. Men det är nästan för förutsägbart för att det ska vara sant, för Ljungskile kan inte knyta åt säcken, utan istället får Sundsvall en straff i slutminutrarna och återigen blir det ett poängtapp. Detta gör det inte lättare att komma upp i tabellen...

- Nicklas Svensson gjorde comeback. Dock i fel tröja och utan keps... Svensson bar nämligen en röd tröja med nummer 35 på. Annars har man känt igen honom när han spelat i Ljungskile genom sin orangea tröja med nummer 29 på och en grön keps. Insatsen var riktigt bra och är en injektion som de gröna kan behöva i höst.

- Unge Liridon Kalludra gjorde sitt godkända mål. I en tidigare match var det många som var säkra att ett skott från hans högerfot var inne i mål innan den studsade ut, men domaren dömde då alltså inget mål. Det gjorde den svartklädda domaren mot Sundsvall. Kalludra använde huvudet och var sedan strålande glad. Solen var bakom molnen, men Kalludra sken upp besökarna på Starke Arvid Arena.

- Örjan Glans gjorde sin första match som ny LSK-tränare och från sittplats såg det ut som om fördelning av coachningen mellan honom och Legenden fungerade bra.


Grej of the game:
Det var en spärr som släpte från Niklas Löfgrens hjärta när han äntligen fick se sitt första mål för säsongen gå in. Det verkade som om Löfgren tränat hela vårsäsongen på sin målgest (se bilden). Och vilken målgest! Den fd. Skärhamn-spelaren släppte allt och slängde sig likt ett dåligt dyk som slutar med magplask...

/Kaj Kavaj

Vart tog dom vägen? - Del två

Slovaken Michal Kubala kom till LSK under våren 2008 för att bredda och förstärka ett tunnt mittfält. Rent fotbolls tekniskt sett så är han kanske en av de bästa spelare som LSK sett under 2000-talet. Men det saknades en sak, jävlar anamma och har du inget jävlar anamma så är chansen till att få spela under David Wilson väldigt liten. Kubala hann med sju tävlingsmatcher och den mest minnesvärda insatsen var mot Skärhamn i Svenska Cupen då han gjorde två mål (ett i själva matchen och ett i den efterföljande straffläggningen). När juli anlände fick Kubala lämna och återvända till Slovan Bratislava där han fick spela lika lite som han fick innan sin sejour i Sverige. Så numera lever Kubala sitt fotbollsproffsliv i Rumänien och klubben CS Gaz Metan Mediaş som förra säsongen åkte ner i Rumänska andra divisionen.



Hmm, Rumänien sade du?


Det var inte länge sen David Thylén var en del av den grönvita truppen och vad han kommer göra härnäst är höljt i dimmor men den senaste fotbollen han spelade var i Malmö, nämligen deltog han i Supporter-SM i fotboll. Men vilket lag han spelade har vi inte lyckats gräva fram. Vi återkommer i den frågan. Kan det ha varit Skärhamns Ultras kanske?

/Archie

Utvärdering: Spelartruppen vårsäsongen 09


Skrivna Ark utvärderar spelartruppen under vårsäsongen 2009 med kommentarer och betygsättning.

Målvakter:
Colin Burns: Katastrof, har inte alls kommit upp förra årets standard. Betyg: 1


Andreas Samuelsson:
Har spelat tre matcher och gjort det bra. Betyg: 2

David Thylén:
Svårbedömd då ha inte har spelat någon tävlingsmatch. Betyg: -

Försvarare:
Edwin Phiri: Har gjort en okej vår, visat prov på bollskicklighet. Betyg: 2

Richard Jansson:
Har växt ut som en ledargestalt i backlinjen, gjort två mål. Betyg: 3

Samuel Oji:
Glaslirare, men en duktig sådan. För dyr för nytt kontrakt. Betyg: 2

Sam Brill:
 Väldigt säker i sin mittbacksposition. Behöver mer matcher. Betyg: 3

Etchu Tabe:
Vilket råämne, kan bli hur bra som helst han bara får ordning på positionsspelet. Härlig och udda teknik. Betyg: 4

Robert Johansson:
Hade en underbar vänsterfot som han verkar ha blivit av med. Betyg: 1

Cedomir Zarkovic:
Vet hur man täcker en fotboll. Betyg: 2

Mittfältare:
Martin Smedberg-Dalence: Kaptenen har tagit några kliv framåt i år. Får mer bollar att jobba med. Betyg: 4

Aleksandar Kitic:
Rivjärn deluxe! Går alltid in med 100%. Betyg: 4

Eric Kristoffersen:
Kometen också kallad, kom från ingenstans och gick rakt in på innemittfältet. Har tappat i de sista matcherna. Betyg 2

Tobias Johansson:
Hade en del förväntningar på sig men har mestadels hållit till på bänken. Verkar finnas mer i den kroppen. Betyg: 2

Viktor Adebahr:
Har knappt fått spela, obedömbar. Betyg: -

Genalvo
: Var inte Gudmundur Magnussons favorit men har växt under Legendens förtroende. Betyg: 2

Liridon Kalludra:
Oj oj oj, vilken lirare! Passa på och njut för han kommer inte spela i LSK i all evighet. Betyg: 4

Jacob Flingmark:
Långtidskadad. Betyg: -

Mathias Carlsson:
Fick spela en hel i början av serien, försvann dock sedan på grund av skador. Betyg: 2

Anfallare:
Johan Patriksson: Har genomgående varit LSK:s bäste, kunde kanske gjort några fler mål. Betyg: 5

Niklas Löfgren:
Har varit småskadad under våren och när han väl har spelat har bränt flera chanser. Betyg: 2

Daniel Åkervall:
Blandar och ger alldeles för mycket. Betyg: 2


/Redaktionen


[Valid RSS]