Skrivna Ark betygsätter spelartruppen 2011

Åh som ni har väntat på att Skrivna Ark ska betygsätta truppen 2011. Många kanske undrar varför den inte kommit förrän nu och kanske ni har frågat er: "Har de gått i ide på, i och under Kaj Kavajs skinnsoffa?" eller "Har de begett sig ut på ett eget scoutningsuppdrag för att hitta den nye Dragan Stevovic?". Men nu är den iaf här och om inte alltför länge kan ni njuta av Skrivna Ark-Galan 2011.

Betygsskalan är 1-5 där fem är det bästa betyget och 1 är det sämsta. Mycket nöje kära läsare!

1 – Peter Hiir-Salakka-klass
2 – Okej
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Jörgen Wålemark-klass


Målvakter
Nick Noble: 3
Vår amerikanske keeper var inte riktigt lika bra som förra året. 8 hållna nollor och en räddningsprocent på 69 % fick han. Dock var Mr. Noble lite mer ojämn i år vilket drar ner betyget.

Magnus Berglöf: -
Spelade för lite för att betygsättas, men de tillfällen han fick framträda så gjorde han det bra.

Mattias Svensson -
Spelade för lite för att betygsättas och blev dessutom utlånad till Åsebro.


Försvarare
Josemar: 4
Om brassen ”lärde sig” att vara skadefri hade det varit riktigt spännande att se vilken nivå han kunde komma upp i. Men när han väl är med håller han en otroligt hög nivå.

Mattias Carlsson: 2
Återigen har Carlsson haft stora problem med skador. Därför har det inte blivit mycket speltid. Men när han väl varit med har han gjort stabila insatser.

Andreas Tobiasson: -
Har i princip varit skadad hela säsongen och gav upp karriären mitt under säsongen på grund av dess problem. Har således spelat för lite för att betygsättas.

Rickard Nilsson: 3
Har en väldigt bra vänsterfot och är väldigt bra offensivt. Det visar bara assiststatistiken där han spelat fram till hela 9 mål, vilket är riktigt bra för att vara försvarare. Defensivt har vissa brister visat sig och när inte delaktigheten offensivt varit överdrivet mycket i år så drar detta ner betyget.

Robin Jonsson: 3
Började väldigt starkt och gjorde en bra första del av vårsäsongen. Hamnade sedan i en svacka och var petad. Men kom tillbaka på hösten och avslutade bra.

Marcus Jarlegren: 2,5
Gjorde väldigt bra ifrån sig i försäsongsmatcherna, men när väl serien drog igång var det inte samme Jarlegren man fick se. Den offensivlusta som man tidigare sett fanns inte och det var bara i ett par matcher han kom upp i normal standard.


Mittfältare:
Erik Nilsson: 2,5
Nilsson blev återigen utlånad från Örebro till LSK och visst var förväntningarna höga. Dessa förväntningar kunde han inte heller riktigt hantera och prestationsmässigt var han långt ifrån sitt forna jag. Dock spelade han upp sig mot slutet av säsongen. Gjorde ändå 5 poäng på elva matcher vilket inte är dåligt alls!

Michael Thomas: 4
Kanske den LSK-spelare som presterat på högst nivå sett över hela säsongen. Även om Tompa fick hoppa in mycket i backlinjen och gjort det bra är det som mittfältare vi vill ha honom.  

Aleksandar Kitic: 2,5
Gör kanske en av sina sämre säsonger i LSK genom att ha varit lite ojämn emellanåt. Men det är en kämpe som aldrig ger sig och har dessutom ett stort LSK-hjärta. Om han nu skulle försvinna är det en stor förlust för LSK som blir svår att ersätta.

Genalvo: 3
Glänser inte, men gör allt det han ska. Det finns mycket sparkapital inom denne brassen som man kan plocka ut.

Robin Iglicar: 2,5
Att Iglicar skulle få 6 matcher från start trodde nog ingen innan säsongen, med den truppen LSK hade. Men Iglicar har gjort det riktigt bra de gånger han fått chansen och det lovar mycket inför framtiden.

Andreas Lind: 2

Att Lind skulle försvinna från LSK var föga oväntat. Han gjorde det stabilt i LSK, men konkurrensen var för tuff för honom på hans naturliga position vilket gjorde att det fortfarande fanns mycket sparkapital inom den gode östgöten.

Alexander Mellqvist: 4
Den ende spelaren i truppen som spelat alla matcher från start. Gjorde en okej vårsäsong. Men när han placerades centralt i banan växte han och gjorde som helhet en riktigt bra säsong. 7 mål av honom hade man inte förväntat sig.

Dragan Bogdanovic: -
Var långtidsskadad och spelade således för lite för att betygsättas.

Tobias Mikaelsson: 2,5
Gjorde fantastiska inhopp, speciellt under vårsäsongen. Hade det tyngre på hösten.

Drin Shasivari: -
Spelade för lite för att betygsättas.

Joakim Runnemo: 3,5
Hade höga krav på sig när han kom till LSK. Efter en skadefylld försäsong var han trögstartad, men kom mer och mer in i det och avslutade mycket bra under höstsäsongen.

Jarrod Smith: -

Var skadad under större delen av sin sejour och spelade således för lite för att betygsättas.

Lorenzo Brais: -

Spelade för lite för att betygsättas.


Anfallare:
Johan Patriksson: 3
Bidrar mycket till anfallsspelet, men har i år varit alldeles för ensam i anfallet. Har ändå producerat 9 assist, vilket är bra. Målskyttet, 4 mål, är vi inte nöjda med i år och knappast han själv heller.

Gabriel Altemark-Vanneryr: 4

Har haft otroligt kämpigt med en skada som släpade efter under stora delar av säsongen. Men när han väl var med var han framförallt väldigt produktiv. 12 poäng (9 mål, 3 assist) på 19 matcher.

Samir Fehric: -
Spelade för lite för att betygsättas. Men de små glimtar vi fick se visade prov på en del talang.

Rafael Magalhaes: 2
Fick inte speciellt mycket matcher, men var kanske ingen spelare för LSK heller. Hade ett livsfarligt skott som inte setts i Ljungskile sedan Christian Johanssons dagar. Men så mycket mer hade han inte.


Men vad tycker ni läsare? Sätter vi spiken i kistan eller är vi helt ute och cyklar?

/Redaktionen


LSK avslutade med en väntad förlust


Det blev inga poäng för Runnemo i år mot hans gamla gäng.

Årets sista match skulle spelas på bortaplan mot Brommapojkarna. Och för den inbitne LSK:aren fanns det på förhand mycket som talade emot att LSK skulle lyckas att knipa hem en seger, statistiskt sett. LSK har nämligen haft väldigt svårt i Stockholm under åren och konstgräs är inget underlag LSK tagit hem speciellt många segrar på. Det visade sig också bli en tung match. Pablo Pinones Arce gjorde två mål och därmed hade LSK en enorm uppförsbacke inför andra halvlek. Erik Nilsson reducerade visserligen. Men närmaste kom inte LSK. BP punkterar även matchen genom att göra 3-1 i slutet. Dett betyder att LSK slutar på en 8:e plats i Superettan 2011.

- Skrivna Ark har tidigare inte varit främmande för att LSK ska göra lite mer tidiga byten. Mot BP gjorde LSK två byten redan i första halvlek. Antagligen handlade det troligtvis dessvärre om två skador. Detta var givetvis bidragande till slutresultatet.

- Var var Aleksandar Kitic??? Mot Brommapojkarna fanns han inte ens med i truppen! Var han skadad eller sjuk? Känslan är att det inte har stått rätt till med honom den senaste tiden...

- Erik Nilsson gjorde sitt fjärde mål. På åtta startade matcher (elva totalt) har han gjort 4 mål och 1 assist, vilket är helt okej även om man spelmässigt hade högre förväntningar.

Grej of the game:
Legenden och Glans gjorde sin allra sista match som tränarpar i LSK. Sorgligt, men sant. Som tidigare skrivits blev det alltså förlust. Tråkigt, men man ska inte stirra sig blint till en match. Skrivna Ark tackar för dessa år och hoppas LSK hittar en tränare som är i klass med dessa tränare.

/Kaj Kavaj

Lam hemmaavslutning!



LSK var innan dagens match klara för spel i Superettan nästa år. Därför var det lite intressant hur spelet skulle se ut. Om man kunde spelat mer avslappnat utan press eller om man inte hade någon inställning alls. Svaret blev ett mellanting. Man kontrollerade matchen spelmässigt, utan att det riktigt brände till. Brage fick underslå sig och kändes aldrig riktigt farligt. Det var först efter att Brage fick en utvisning som det hände saker. Först tog Brage ledningen innan Runnemo kunde kvittera. Det räckte tyvärr inte, för i slutet kunde Brage avgöra matchen till 1-2.

- Då det handlade om den sista hemmamatchen som ledare för LSK trodde man Legenden och Glans skulle avtackas, men icke! Inte en enda blomsterkvast syntes till! Värdelöst av klubben!

- Då LSK var klara för spel i Superettan även nästa år och därmed inte hade något direkt (förutom placering) att spel för var det en oväntad bra publiksiffra. Oddevold som var i samma sits dagen innan kom endast upp i 400 personer. LSK däremot kunde presentera den fjärde bästa publiksiffran i år på hemmaplan - 1 179 personer.

- Det var en riktigt lam insats vi fick se av båda lagen. Men för LSKs del var det framförallt efter Brages utvisning. Det exemplet som bäst belyser detta är försvarsinsatsen vid Brages segermål. Den är under all kritik!

Grej of the game:
Matchen var ingen behållning och fokus riktade sig istället mot läktaren och senare till nyheten som smälldes upp i media. Tobias Linderoth var på plats och såg matchen samt sägs förhandla med klubben om att bli tränare nästa år. Dessutom fanns även Mats Gren på plats och såg matchen. Mindre överraskande var att L-O Mattson och Lennart "Kral" Anderson var på plats.

/Speezie

Uppmaning från en anonym läsare

I föregående inlägg om placeringsbonusen för lag i Superettan fick vi en kommentar som vi tycker är såpass bra att vi publicerar den i ett nytt inlägg. Följ den uppmaningen kära läsare!

"Ja, det är stora pengar som står på spel som vore skönt att få in till kassan. Glöm nu inte gå på matchen mot Brage och var glada över att bohuslän har ett elitlag i fotbollen. Det kommer in välbehövliga slantar till föreningen samtidigt för du en skön samvaro i friska luften då smakar en korv med bröd gott med en varm kopp kaffe efteråt. Chansen är ju att du går hem med en skön känsla efter match och det är ju det som är så spännande för det avgörs ju på planen. Väl möt alla."
Anonym, 2011-10-11 @ 14:19:32

/Speezie

Viktiga pengar står på spel!

Vi fick en kommentar om hur fördelningen av placeringsbonusen ser ut. Vi har letat, men bara hittat uppgifter från 2009. Dock lär det stämma ungefärligt. Möjligen att TV-pengarna ser lite annorlunda ut.

Såhär ser det ut i alla fall:

Pengar från Svenska Spel
1) 1,4 miljoner
2) 925 000 kr
3) 845 000
4) 760 000
5) 500 000
6) 351 000
7) 270 000
8) 216 000
9) 176 000
10) 149 000
11) 135 000
12) 122 000
13) 108 000
14) 95 000
15) 75 000
16) 0

TV-pengar
1) 1,6 miljoner
2) 1,4 miljoner
3) 940 000 kr
4) 675 000
5) 630 000
6) 587 000
7) 542 000
8) 498 000
9) 453 000
10) 408 000
11) 364 000
12) 318 000
13) 274 000
14) 231 000
15) 186 000
16) 141 000


Med tanke på att LSK kommer komma på mellan plats 4-11 inför de två sista matcherna står det mycket på spel. Det betyder att man kan få mellan 1 435 000-499 000 kronor. Alltså det handlar om en knappt miljon som står på spel! Sett till det återstående programmet tror jag att Ljungskile SK slutar på en 8:e plats vilket skulle betyda en placeringsbonus på 714 000 kronor. Det skall även nämnas att LSK just nu ligger på en 6:e plats vilket skulle resultera i 893 000 kronor i bonus.

Så visst finns det mycket att spela för i de nästkommande matcherna!

/Kaj Kavaj

Klappat och klart!



Hösten hade kommit till Valhalla IP. Samtlig publik hade samlats på huvudläktaren vilket fick inramningen och synfältet väldigt fattigt. Det liknade mer än försäsongsmatch i februari eller valfri U21-match. Innan match språkade Glans med sin lärling Lars Ternström, som tidigare varit i bland annat LSK. Tänkbar återkomst?
Matchen då. Jo, det var ingen stor behållning i LSK-ögon sett. Eller ja, första halvleken menar jag först och främst. Första kvarten är LSK bra och spelar sig fram till flera bra möjligheter, dock utan resultat. Istället var det ett rungande skott av en tidigare provspelare i LSK som gav Qviding ledningen. Det var inte förrän i andra halvlek, med 4-4-2 och medvind som det hände saker. Då hände det snabbt också! Först smällde Gav in kvitteringen, sedan dunkade Erik Nilsson in ledningsmålet och därefter fortsatte målen att trilla in. Runnemo tryckte in 1-3 och Gav fastställde slutresultatet till 1-4 och därmed var kontraktet inför nästa år säkrat.

- I haltvid med underläge 1-0 valde man att byta ut kapten Aleksandar Kitic för att plocka in comebackande Johan Patriksson. Men varför byttes just Kitic ut? Det fanns andra som var betydligt sämre i första halvlek.

- Johan Patriksson var tillbaka på plan efter ett par matchers frånvaro på grund av skada. Det visade sig direkt vilken betydelse lagkaptenen har. Matchen vändes och mycket ska tillskrivas honom även om han inte stod för någon poäng. Viktigt att man får behålla honom till nästa säsong!

- "Poängspelaren" Erik Nilsson, som var riktigt bra förra året har haft en trög andra sejour i LSK. Igår gjorde han tredje målet på de senaste fyra matcherna och det syns vissa glimtar från hans forna jag. Men han måste upp någon nivå till.

- I matchens slutskede när det redan stod 1-4 ropade någon från läktaren: "In med Mikaelsson". Legenden bjöd då på en legendarisk replik genom att ropade tillbaka något i stil med "det kommer!".

Grej of the match:

När det såg som allra mörkast ut på himlen innan regnet började falla och alla trodde det väntade en första förlust mot Qviding small det till. Ur en avig vinkel slog Gav till på halvvolley och bollen small till i det bortre krysset. Antagligen det snyggaste LSK-målet hittills i år eller vad säger ni, kära läsare?

/Kaj Kavaj

Det är gott med mos!



Västerås hamrades ner och mosades totalt av LSK. 5-0 skrevs siffrorna till i Ljungskiles favör. Men resultatmässigt såg det inte lika bra ut efter första halvlek. Då stod det "bara" 1-0 och nästjumbon hade fortfarande chansen att kämpa sig in i matchen. Det ska dock sägas att LSK kontrollerade matchen som om den varit inlåst i ett kassaskåp. I första halvlek skapades ett par vassa chanser som lika gärna kunde gått i nät. Dock får man fårhålla sig kritiskt till att trots att LSK "ägde" matchen så var det mycket passningsspel inom laget, många gånger utan att åstakomma något framåt. I andra halvlek började det trevande, men sedan small det bara till och bollarna trillade in.

- Rille och Jarlegren var bollsäkra och var de LSK:are som utmärkte sig speciellt.

- LSK är inte känt för att vinna många storsegrar. Visserligen har man vunnit med "större siffror" i år mot Hammarby IF och IFK Värnamo. Men med fem bollar var det längesedan man vann med. Så längesedan så att Kaj Kavaj får blåsa bort dammet på sin historiabok för att hitta att LSK senast vann med fem måls differens mot Sandareds IF den 4:e augusti 2002. Även då handlade om en seger med 5-0.

- Det är inte ofta lag har fem olika målskyttar i samma match. Denna gång var det LSK som råkade ut för den bedriften. Är det en svaghet eller styrka? Vad tycker ni, kära läsare? Följande målskyttar hamnade i målprotokollet: Erik Nilsson, Tompa, Joakim Runnemo, Gav och Robin Iglicar.

- Just Iglicar kom in på slutet och det är synd att konkurrensen är benhård på mittfältet i LSK, för det verkar finnas en del i den grabben. Skönt för hans självförtroende att han stänkte in ett mål i alla fall.

Grej of the game:
Rille hade dukat upp bollen utanför straffområdet redo för att skjuta en frispark - trodde alla. Eller ja, förutom två stycken. Rille petade nämligen fram bollen till Runnemo som mycket snyggt placerade in bollen. En frisparksvariant som chockade bortaförsvaret och som höll hög klass!

/Speezie

[Valid RSS]