Skrivna Ark betygsätter spelartruppen 2011

Åh som ni har väntat på att Skrivna Ark ska betygsätta truppen 2011. Många kanske undrar varför den inte kommit förrän nu och kanske ni har frågat er: "Har de gått i ide på, i och under Kaj Kavajs skinnsoffa?" eller "Har de begett sig ut på ett eget scoutningsuppdrag för att hitta den nye Dragan Stevovic?". Men nu är den iaf här och om inte alltför länge kan ni njuta av Skrivna Ark-Galan 2011.

Betygsskalan är 1-5 där fem är det bästa betyget och 1 är det sämsta. Mycket nöje kära läsare!

1 – Peter Hiir-Salakka-klass
2 – Okej
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Jörgen Wålemark-klass


Målvakter
Nick Noble: 3
Vår amerikanske keeper var inte riktigt lika bra som förra året. 8 hållna nollor och en räddningsprocent på 69 % fick han. Dock var Mr. Noble lite mer ojämn i år vilket drar ner betyget.

Magnus Berglöf: -
Spelade för lite för att betygsättas, men de tillfällen han fick framträda så gjorde han det bra.

Mattias Svensson -
Spelade för lite för att betygsättas och blev dessutom utlånad till Åsebro.


Försvarare
Josemar: 4
Om brassen ”lärde sig” att vara skadefri hade det varit riktigt spännande att se vilken nivå han kunde komma upp i. Men när han väl är med håller han en otroligt hög nivå.

Mattias Carlsson: 2
Återigen har Carlsson haft stora problem med skador. Därför har det inte blivit mycket speltid. Men när han väl varit med har han gjort stabila insatser.

Andreas Tobiasson: -
Har i princip varit skadad hela säsongen och gav upp karriären mitt under säsongen på grund av dess problem. Har således spelat för lite för att betygsättas.

Rickard Nilsson: 3
Har en väldigt bra vänsterfot och är väldigt bra offensivt. Det visar bara assiststatistiken där han spelat fram till hela 9 mål, vilket är riktigt bra för att vara försvarare. Defensivt har vissa brister visat sig och när inte delaktigheten offensivt varit överdrivet mycket i år så drar detta ner betyget.

Robin Jonsson: 3
Började väldigt starkt och gjorde en bra första del av vårsäsongen. Hamnade sedan i en svacka och var petad. Men kom tillbaka på hösten och avslutade bra.

Marcus Jarlegren: 2,5
Gjorde väldigt bra ifrån sig i försäsongsmatcherna, men när väl serien drog igång var det inte samme Jarlegren man fick se. Den offensivlusta som man tidigare sett fanns inte och det var bara i ett par matcher han kom upp i normal standard.


Mittfältare:
Erik Nilsson: 2,5
Nilsson blev återigen utlånad från Örebro till LSK och visst var förväntningarna höga. Dessa förväntningar kunde han inte heller riktigt hantera och prestationsmässigt var han långt ifrån sitt forna jag. Dock spelade han upp sig mot slutet av säsongen. Gjorde ändå 5 poäng på elva matcher vilket inte är dåligt alls!

Michael Thomas: 4
Kanske den LSK-spelare som presterat på högst nivå sett över hela säsongen. Även om Tompa fick hoppa in mycket i backlinjen och gjort det bra är det som mittfältare vi vill ha honom.  

Aleksandar Kitic: 2,5
Gör kanske en av sina sämre säsonger i LSK genom att ha varit lite ojämn emellanåt. Men det är en kämpe som aldrig ger sig och har dessutom ett stort LSK-hjärta. Om han nu skulle försvinna är det en stor förlust för LSK som blir svår att ersätta.

Genalvo: 3
Glänser inte, men gör allt det han ska. Det finns mycket sparkapital inom denne brassen som man kan plocka ut.

Robin Iglicar: 2,5
Att Iglicar skulle få 6 matcher från start trodde nog ingen innan säsongen, med den truppen LSK hade. Men Iglicar har gjort det riktigt bra de gånger han fått chansen och det lovar mycket inför framtiden.

Andreas Lind: 2

Att Lind skulle försvinna från LSK var föga oväntat. Han gjorde det stabilt i LSK, men konkurrensen var för tuff för honom på hans naturliga position vilket gjorde att det fortfarande fanns mycket sparkapital inom den gode östgöten.

Alexander Mellqvist: 4
Den ende spelaren i truppen som spelat alla matcher från start. Gjorde en okej vårsäsong. Men när han placerades centralt i banan växte han och gjorde som helhet en riktigt bra säsong. 7 mål av honom hade man inte förväntat sig.

Dragan Bogdanovic: -
Var långtidsskadad och spelade således för lite för att betygsättas.

Tobias Mikaelsson: 2,5
Gjorde fantastiska inhopp, speciellt under vårsäsongen. Hade det tyngre på hösten.

Drin Shasivari: -
Spelade för lite för att betygsättas.

Joakim Runnemo: 3,5
Hade höga krav på sig när han kom till LSK. Efter en skadefylld försäsong var han trögstartad, men kom mer och mer in i det och avslutade mycket bra under höstsäsongen.

Jarrod Smith: -

Var skadad under större delen av sin sejour och spelade således för lite för att betygsättas.

Lorenzo Brais: -

Spelade för lite för att betygsättas.


Anfallare:
Johan Patriksson: 3
Bidrar mycket till anfallsspelet, men har i år varit alldeles för ensam i anfallet. Har ändå producerat 9 assist, vilket är bra. Målskyttet, 4 mål, är vi inte nöjda med i år och knappast han själv heller.

Gabriel Altemark-Vanneryr: 4

Har haft otroligt kämpigt med en skada som släpade efter under stora delar av säsongen. Men när han väl var med var han framförallt väldigt produktiv. 12 poäng (9 mål, 3 assist) på 19 matcher.

Samir Fehric: -
Spelade för lite för att betygsättas. Men de små glimtar vi fick se visade prov på en del talang.

Rafael Magalhaes: 2
Fick inte speciellt mycket matcher, men var kanske ingen spelare för LSK heller. Hade ett livsfarligt skott som inte setts i Ljungskile sedan Christian Johanssons dagar. Men så mycket mer hade han inte.


Men vad tycker ni läsare? Sätter vi spiken i kistan eller är vi helt ute och cyklar?

/Redaktionen


Kommentarer
Postat av: Niklas

Riktigt kul med betygsättningen utav truppen vilken jag faktiskt saknat.Klockrent och bra gjort, TACK :-)

2011-10-31 @ 15:44:49
Postat av: Speezie, Skrivna Ark

Tack Niklas! Vi har gjort det efter varje säsong och ibland även efter att halva serien har spelats. Kolla i vårt arkiv om du är intresserad.

2011-10-31 @ 19:33:26
URL: http://skrivnaark.blogg.se/
Postat av: Anonym

Robin har ju spelat 28 matcher och hade dessutom varning och var avstängd, dessutom spelade han en herrrans massa träningsmatcher när han kom ,det är ingen skadebenägen kille vilket jag tycker är ett plus.

2011-11-08 @ 22:52:15
Postat av: Speezie, Skrivna Ark

Anonym: Absolut, han spelade många matcher (27 matcher i Superettan för att vara exakt). Men det handlar inte bara ATT man spelar. Vi har betygsatt efter VAD spelarna har presterat. Att Jonsson därmed får betyget 3 (= bra) stämmer väl överrens med vad han presterat. Att han dessutom håller sig skadefri är givetvis extra bra.

2011-11-09 @ 18:48:42
URL: http://skrivnaark.blogg.se/
Postat av: Morgan Dandelius

Betyg 1: Peter Hiir-Salakka-klass?

Skulle ni kunna förklara lite mera för en som kommit till LSK-skaran efter denne man? Han var inget vidare, eller?

2011-11-25 @ 02:03:46
Postat av: Kaj Kavaj, Skrivna Ark

Morgan Dandelius: Det stämmer att han inte var något vidare i LSK-tröjan. I slutet av det allsvenska året 2008 värvade man inte denna 35-åringen som inte presterade på den nivån. Trots det fick han förtroendet i kvalmatcherna samma år mot BP. Det toppade han med att bli utvisad tidigt i den avgörande kvalmatchen, vilket var en bidragande orsak till att LSK åkte ur. Spelare som vi lika gärna kunde tagit var Owen Price, Goran Marinkovic mfl.



Välkommen in i LSK-skaran!

2011-11-26 @ 22:42:39
URL: http://skrivnaark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0