Genalvo - Inte så dålig trots allt?

En brasse i LSK. Jo, vi har ju en brasse numera - Genalvo da Silva Oliveira är hans namn. Dock så har han inte gjort så mycket väsen av sig och direkt när han anlände hamnade han i före detta tränare Magnusson frysbox direkt. Magnusson uttryckte sig i ordalag om att Genalvo skulle vara medioker. Men nu när Legenden har tagit över så verkar Genalvo vara på väg in tillbaka i leken. Han har börjat ta sig in i matchtruppen

Och är Genalvo verkligen så medioker? I matchprogrammet så svarar han att en brasse som heter Lincoln som numera spelar i Galatasaray är den bäste medspelare han haft och att den bäste spelaren han har mött är Robinho. Då kan man ju inte vara kattpiss.

Se bara på den här YouTube-videon. Bara hur namnet kommer smygandes fram i bild är stort.

/Archie

Bortdömda och oflyt...


Det som såg ut att bli en riktigt trevlig söndageftermiddag blev rena mardrömmen för Ljungskile SK idag. I en hyfsad jämn första halvlek med få chanser började mardrömmen i slutet av halvleken. Ett halvtamt skott skulle delvis avgöra händelserna på Starke Arvid denna eftermiddag. Det var nämligen det som skedde. Ett sådant skott tar tydligen på Sam Brills arm och domaren dömmer olyckligtvis straff. Colin Burns är nära att ta straffen, men bollen slinker in ändå. Andra halvlek blir en massiv press från Ljungskiles sida, utan att få in bollen... Eller kanske rättare sagt att få målen att godkännas. För det var nämligen på det viset att Liridon Kalludra fick till ett skott som tog i ribbans underkant och studsade ner. Vad bollen landade såg man på långt håll. Dessutom hade Niklas Löfgren en boll som gick i båda stolparna innan bollen gick ut igen. Legenden försökte så gott han kunde, men blev till slut uppvisad på läktaren efter ett snack med domaren. Det var helt enkelt inte LSKs dag...

- Domarskandal! Till och med publikvärdarna som hade ryggen emot såg att Kalludras boll var inne...

- Frustrationen hos LSK-spelarna var till bristningsgränsen efter alla felaktiga domslut. Även från min plats på sittplatsläktaren såg det ut som om ledarna och spelarna på bänken slet sitt hår...

- Enligt statistiken fick LSK med sig 31 frisparkar mot Jönköpings 10...

- Rädslan hos Olle Nordin fanns nog innanför hans träningsoverall. Då syftar jag på att det kunde ju blivit 2-1...

Grej of the match: Liridon Kalludras skott som sägs ha varit inne. Alla såg det, utom domarna...

/Speezie

Vart tog dom vägen?

Minns ni Pascal Kondaponi? Jag antar att ni gör det, om inte får ni ett kort sammanfattning. Nigerianen kom till LSK under sommaren 2008 för att ge anfallsspelet en injektion, vi kan väl säga att han delvis lyckades. Två mål och en assist blev det. Utöver det stod han för frejdigt spel. Dock blev det ingen fortsättning för Pascal i den gröna tröjan. Frågan vi alla ställde oss var: Var tog Pascal vägen sedan? Nu kan Skrivna Ark avslöja att Kondaponi begav sig till Kina för spel i klubben Qingdao Jonoon. Men det varade inte länge för numera är Pascal ute på jakt efter ett nytt kontrakt då han blev släppt på fri transfer från Qingdao Jonoon.



En annan spelare som ni bör minnas är Mike Isaac. Den 18-årige mittfältaren följde med Gudmundur Magnusson från Tibro AIK till västkusten för ett provspel, ett väldigt långt provspel skulle det visa sig. Mike provspelade i princip hela försäsongen och var i det närmaste klar för LSK. Men sedan hände något och numera spelar han i Råslätts IK i division 3 som är hemmahörande i Jönköping och skall man lita på rapporterna så har Mike imponerat och vi på Skrivna Ark kommer inte att bli förvånade om vi snart få se honom i en grön tröja, men inte Ljungskiles utan i Jönköping Södras...


/Archie

LSK åter på banan


Den flygande jänkaren Colin Burns plockar ner ett inlägg


Efter den tunga 0-4 förlusten var det nog inte många som tog på en bortaseger för Ljungskile mot Landskrona BoIS. Men tji fick dom. LSK slog tillbaka de svartvit-randiga med 0-3 efter att Richard Jansson öppnade målskyttet i den 31:a minuten då han kyligt rullade in en straff. Enligt rapporterna skall LSK ha varit det bättre laget. I den andra halvleken gjorde lagkapten Smedberg-Dalence Ljungskiles andra mål då han enkelt petade in en stolpretur efter ett skott av Johan Patriksson. I slutet av matchen gjorde Cedomir Zarkovic comeback och han gjorde även mål och satte spiken i kistan.

- LSK lär ha ställt upp med en 4-2-3-1 uppställning idag. Vågat från legenden, men också framgångsrikt! Fortsättning månne?

- Från 4-0 förlust mot Mjällby till 3-0 vinst över Landskrona, där kan vi snacka trendbrott. Det hoppas vi på Skrivna Ark i alla fall

- Sam Brill och Richard Jansson var omutbara som mittbackar idag. Nu får Oji och Tabe svårt att ta tillbaka sina platser som såg väldigt givna ut för bara någon match sedan.

- Colin Burns fick hålla nollan för första gången i år. Förhoppningsvis kan han fortsätta på det spåret

Grej of the game: Cedomir Zarkovic, har varit petad och inte spelat på ett tag men idag gjorde han comeback och dessutom ett snyggt mål om man skall tro rapporterna.

/Archie


LSK för dåliga mot Mjällby

Tungt fall. Ljungskile SK blev utklassat av serieledande Mjällby med 4-0 efter att Erton Fejzullahu gjort hattrick.

Ljungskile gjorde ingen bra match mot Mjällby idag. Det visar inte minst siffrorna 0-4 på. Samtidigt var Mjällby riktigt bra. Det är inte bara stjärnorna Asper, Ekenberg och "Bagarn", som kan leverera. Det finns ett helt lag som är bra och också spelar bra. Stundtals liknade deras spel det spel som Kalmar FF hade under föregående säsong, vilket ledde till ett SM-guld. Det dröjer nog länge tills dess, men man vet aldrig. Ett som är säkert är att deras tremålsskytt idag inte är någon som de kommer behålla länge.

- Eric Kristoffersen var ansiktet utåt på matchprogramet. Fast på planen gick det sämre, eftersom han blev utbytt innan matchuret tickat upp till 25:e minuten.

- Lite lustigt att se att båda lagen hade likadana träningsoveraller, svarta och lite gula.

- Domarkvalitén var under all kritik. Det såg man inte minst på Bosse Wålemarks högljudda missnöje.

- Att Daniel Åkervall blonderat hela håret hjälpte honom inte då han blev mållös.

Grej of the match: Inte för att verka tjatiga, men hela redaktionen idag såg Liridon Kalludras bolltrollande på mitten idag. Det är kanske dags att ge honom chansen från start? Han har ju knappast gjort någon besviken...

Början på Bosse-effekten?


Han värvades som målskytt. Mot Väsby gjorde han skäl för sin målkänsla. Jag menar naturligtvis Johan Patriksson som smällde in tre mål. Ett lag som Väsby bör ett lag av Ljungskiles kaliber kunna slå, så det är klart att nya tränaren Bosse Wålemark kommer ställas inför större prov senare i serien. Ändå får man inse att det är något som hänt till det positiva och det är klart att Bosse Wålemark har påverkat det. Efter en dålig inledning fick LSK självförtroende efter sina ledningsmål och fortsatte på det viset. Det är här man ser att Ljungskile hör hemma på övre halvan, medan Väsby inte hade någon kvalité alls. Inte minst visar vår effektivitet det, i jämnförelse med tidigare matcher.

- Samuel Oji är riktigt bra och kompletterar Etchu Tabe på ett bra sätt. Dessutom verkar de trivas tillsammans även utanför planen.

- "Vem f-n är Maradona för vi har Etchu Tabe!". En otroligt härlig soloraid vid 3-0 målet.

- Bosse Wålemark! Vilken klippa han är. Han gav värdefulla coachdrag under matchens gång och spelarna kände en oerhörd respekt och förtroende för honom som ledare. Det var längesedan Ljungskile vann med tre mål i en seriematch.

- Liridon är grym, så enkelt är det bara! Han kom in, han sågs, han segrade. Detta är en kille som har framtiden med sig!

- Vilka otroligt fula dräkter Väsby hade! När man inte kan spela med sina vanliga gröna dräkter måste det gå att finna några snyggare reservdräkter.

Grej of the match: Vilket drömmål 3-0 var! Ett förarbete av Etchu Tabe, där han nästan dribblar bort varenda stockholmare, spelar sedan till Johan Patriksson som spelar till Daniel Åkervall som med en klack frispelar Patriksson. Den förre Sundsvallsspelaren kunde inte göra några misstag, utan satte bollen likt den målspruta han är!

/Kaj Kavaj

Ridå för Gummi, entré för Legenden!

Det var en överraskande nyhet som kom från Ljungskile nu under kvällen. Gudmundur Magnusson får lämna det grönvita skeppet efter endast fem matcher. Bristande förtroende från spelatruppen och styrelsen är orsaken. Mannen som tar över är allas vår L E G E N D, mannen som har gett namn till den här underbara bloggen.
Bosse Wålemark!

Ikväll kom det alltså bekräftat att det isländska skeppet gått på en isvrak. Eller mer förtydligande, Gudmundur Magnusson får lämna Ljungskile SK med omedelbar verkan. Under de fem inledande matcherna i SuperEttan blev det två oavgjorda och tre förluster. Det är dock inte det sportsliga som gör att Magnusson inte blir kvar, utan det förtroende han ej har hos varken spelare eller styrelse. Den största anledningen till det är att han gått ut i media och kritiserat spelare för enskilda misstag, vilket gett dåliga signaler till spelarna. Förutom de uteblivna framgångarna resultatmässigt med mycket otur har Magnusson ändå lyckats utveckla de unga spelarna och gett de förtroendet. Vem trodde innan säsongen att spelare som Liridon Kalludra, Mathias Carlsson, Eric Kristoffersen eller Andreas Samuelsson skulle få chansen från start? Trots allt var det nog ett korrekt beslut av styrelsen. Om inte tränaren har förtroendet hos spelarna eller för den delen styrelsen kommer man aldrig att lyckas på planen.

Att tvingas byta tränare är aldrig riktigt omtimalt, speciellt inte när det gäller att snabbt hitta en ersättare. MEN vem är inte mer optimal än allas vår legend Bosse Wålemark? En man som är lika förknippad med Ljungskile som glass på sommaren. Det är ju inte för inte som legenden har en egen staty beläget i Ljungskile. Det viktigaste nu är att Wålemark får ordning på laget och att de kan prestera.

Vi tackar Gudmundur Magnusson för det du har gjort för LSK och vi hälsar Bosse Wålemark välkommen som ny tränare för Superettalaget Ljungskile SK!

/Redaktionen

Hört efter matchen mot Syrianska

- Enligt vissa rykten sitter FC Trollhättans tränare L-O Mattsson löst. Trots att Trollhättan överraskat positivt och gått bättre än vad någon på förhand kunnat tro så är förtroendet på tränaren inte det bästa. Det sägs att Mattssons viljor inte går ihop med klubbens egna viljor. Inte så konstigt då Mattsson är något speciell. Fast man får inte glömma av att det var han som förde upp vårt grönvita lag 1996. Om Mattsson inte behåller sitt jobb i Trollhättan kanske det blir ett heltidsjobb som diskjookey. Som vi tidigare rapporterat har många eftersökt på DJ L-O på diverse nattklubbar.

Andreas Samuelsson på Cypern. Foto: Stefan Elofsson/SR.

- Saftiga rykten bekräftar att man i sommar kan slå straffar på Ljungskiles lyckosamma målvakt, Andreas Samuelsson. Straffskjutningen skulle äga rum i Sotenäs kommun, eller om man ska vara mer exakt - Smögen. Vid närmare undersökning av saken visade det sig att man var tvungen att vara i åldern 8 - 14 år, vilket kom som en negativ chock hos oss på Skrivna Ark som tänkt oss att ställa upp. Det får bli att ljuga om sin ålder eller något i den stilen.




Bild på spelaren- Alla kanske inte uppmärksammade Rickard Janssons sena reduceringsmål i senaste matchen mot Syrianska. En som gjorde det var Daniel Åkervall. Enligt ett inmailat rykte sägs det att Jansson och Åkervall har en så kallad deal om att när någon av de gör mål så bjuder den andra på middag. Därför fick Åkervall öppna plånboken på vid gavel och bjuda Jansson, för det trösmål han gjorde.

/Kaj Kavaj

Glädje mitt i allt


"Super-Kev" är nog rätt nöjd över att ha skjutit "The Blues" till Premier League

När ens favoritlag inte presterar så kan man ju trösta sig med att ens andralag går bra. Birmingham lyckades ju! Nu är de tillbaka i Premier League efter helgens 2-1 vinst mot Reading. Skrivna Ark har sugit på den karamellen några dagar nu och kommer göra det åtminstone fram till Söndag då LSK möter Väsby United.

/Redaktionen

Ännu ingen vinst

Överkörda är ett ord som passar Ljungskiles status efter bortamatchen mot Syrianska. En riktig propp åkte de gröna på. Efter Robert Johanssons utvisning i den 10:e minuten så var det bara ett lag på banan, hemmalaget Syrianska. De tog tidigt ledningen i den första halvleken och 1-0 stod sig halvleken ut. Sedan i den andra gjorde de 2-0 men bara minuten efter kunde Martin Smedberg kvittera. Men sedan rann det iväg till 4-1 innan Richard Jansson putsade till siffrorna med ett långskott.

- För en gångs skull är LSK effektiva framför mål. Men det hjälper ju inte när motståndarna gör fler mål

- Syrianska sköt 25 skott under matchen. 25!

- "Gummi"?

Grej of the game: Richard Jansson gör mål på ett långskott. Mer sådant!

/Archie


[Valid RSS]