Sam Brill - En till "YouTube-amerikan"?

Ljungskilemålvakten Colin Burns fick ju smeknamnet "YouTube-amerikanen", då det framkom att han hade klippt ihop matchsekvenser med sig själv och skickat till LSK.

Nu kanske LSK har fått sin andra "YouTube-amerikan" då följande klipp finns på YouTube. Det är highlights med Ljungskiles nye jänkare Sam Brill, och användare som har lagt upp klippet går under aliaset "sambrill", sammanträffande någon?



Nåja, tittar på man klippet så är det rätt svårt att avgöra hans kvalité, men han verkar ha en grym känsla för uppspel. Finns några klipp när han drar iväg långbollar som sitter på läppen hos mottagaren.

/Archie

Nyförvärven rasar in!

LSK drog idag till med den klassiska ketchupeffekten då de var härligt effektiva och presenterade tre spelare på samma gång. En engelsman, en jänkare och en brasse. En härlig blandning  nationaliteter och livshistorier. Vilka är då spelarna.

Brassen: Genalvo Da Silva Oliviera, gissar på att han kommer gå under artistnamnet "Genalvo" och bara det är ju stort. På den officiella hemsidan beskrivs han såhär "Kan spela både som defensiv och offensiv innermittfältare, typisk tvåvägspelare.  Genalvo är en teknisk spelare med starka bollvinnaregenskaper". Alltid lika kul med nya spelare som beskrivs som världsspelare. Genalvo har dessutom gjort 30 matcher i braslianska högstaligan för Atletico Mineiro och det är ju också stort.

Jänkaren: Sam Brill. Från Newton, Massachusetts. Gick på samma college som bajenliraren Charlie Davies. Nämligen Boston College, som går under smeknamnet "The Eagles". Sam blev draftad av MLS-laget New England Revolution, men han spelade aldrig nån match i MLS. Sedan drog han vidare till Tyskland och Regionalliga Nord-laget FC Sachsen Leipzig. För att sedan hamna i lilla Ljungskile. I och med Sams intåg i truppen är nu LSK uppe i tre jänkare i truppen.

Engelsmannen: Samuel Oji, läser du mer om i det här blogginlägget.


Brill, Genalvo och Oji

Fakta (och bilden) har vi plockat från den officiella hemsidan och lite andra hemsidor.

Bloggen drar till med en kvalificerad gissning av att detta är de sista pusselbitarna till den trupp som kommer utgöra tränare Magnussons pussel som kallas "Ljungskiles lagbygge 2009".

/Archie

And we're back!

Här slänger man ut pengar för att åka över till de brittiska öarna  i goda vänners lag (övriga redaktionen) för att se sitt favoritlag spela fotboll, och så går de och spelar 1-1 mot bottenlaget Norwich. Lägg därtill att "The Blues" underpresterade. Men det är väl det som är charmen med fotboll? Nå vi skall hålla Birmingham-snacket rätt lågt med tanke på att denna underbara blogg handlar om Ljungskile SK.



Efter att vi anlänt till hemstaden Uddevalla under dagen var det första vi gjorde var att dyka in på internet för att läsa ikapp på allt som har hänt.

Så vad har hänt? Jo en hel del faktist. Vi tar väl en runda och samlar upp helgens händelser...



LSK slog tillbaka Torslanda IK med klara 5-0 efter en mycket bra match. Det är i alla fall det man kan uttyda ur rapporterna från matchen. LSK har nu 10-1 på de tre senaste matcherna (alla mot motstånd hämtade från division ett). Det ser lovande ut inför säsongstarten, som kryper allt närmare.


Daniel Åkervall blickar mot nya mål i den gröna tröjan?



Ljungskiles Bosse Fagerberg har blivit invald i SEF's styrelse. Riktigt stort tycker vi på bloggens redaktion och vill naturligtvis gratulera Bosse till styrelseposten!



På tal om styrelse, så har Ljungskile haft årsmöte och interrimsstyrelse ersattes av en ordinarie styrelse.

Årets styrelse ser ut så här :
Ordförande: Paul Pettersson
Vice ordförande: Richard Nilsson
Ledamöter: Bo Fagerberg, Jan Wallberg, Anders Carlsson, Terje Petterssen (ekonomisk ansvarig)
Suppleanter: Mats Jacobsson (sekreterare), Lennart Johansson, Lisa Svanberg
Revisorer: Tommy Olofsson, Staffan Eriksson
Revisorssuppleant: Thomas Olofsson
Sektionsordförande: Lennart Johansson (Herrar Elit), Richard Nilsson (Dam & Ungdom), Jan Wallberg (Arena), Martin Gunnarsson (Innebandy)



Tränare Magnusson blev spelare Magnusson i lördags då han återigen snörade på sig fotbollskorna och gjorde comeback då han spelade för Stenshults IF i deras träningsmatch mot Torp. Stenshult  vann med 9-1 och Magnusson lär ha haft en framträdande roll med flera målpassningar.

En orsak till denna comeback från Magnusson är troligtvis att Stenshult tränas av sportkommitténs ordförande Lennart Johansson.


Hoppar han in om det kniper?



Sådär, nu var det här mastodontinlägget slut. Hoppas ni är nöjda med vår comeback efter vår lilla utlandstripp.

/Archie

Next stop: St. Andrews Stadium

Det finns två lag som förenar oss tre i bloggens redaktion. Att Ljungskile SK är ett av lagen har ni som följer den här bloggen kanske förstått vid det här laget. Det andra laget kanske ni har lyckats räkna ut med tanke på att vi skrev ut lagets hemmaarena i rubriken, för er som inte kunde så kommer facit här. Birmingham FC, eller som vi säger "The Blues".

Förhoppningarna om att sejouren i The Championship bara skall bli ettårig är numera stora då "The Blues" ligger tvåa i tabellen endast tre poäng efter Wolverhampton med en match mindre spelad och närmast jagande är Reading som ligger fyra poäng efter men har en match mer spelad. Så "The Blues" har en chans att göra ett miniryck på lördag då de möter Norwich. Och vi kommer finnas på plats i Birmingham och på St Andrews Stadium! Så av naturliga skäl kommer bloggen att ligga nere under de närmaste dagarna. Men hav förtröstan. På måndag kommer den stråla igen. 



Vårat resmål och världens bästa plats, näst efter Starke Arvid Arena


/Redaktionen

Ljungskile krossade Västra Frölunda

Patriksson störtar vidare mot nya mål



LSK dominerade nästinintill hela matchen. Västra Frölunda hade en liten period i samband med deras straff som förövrigt som rätt billg ut. Men utöver det såg det väldigt bra ut ur ett grönt perspektiv. En trevlig match att bevittna trots kylan som lade sig kring Starke Arvid. Matchen slutade 4-1 till LSK efter att både Johan Patriksson och Daniel Åkervall gjort två mål var.

Startelvan har vi plockat från den officiella hemsidan

T.Johansson          J.Patriksson          M.Smedberg

M.Carlsson          A.Kitic          R.Jansson

R.Johansson          P.Björlund          E.Tabe          E.Phiri

A.Samuelsson


- Johan Patriksson är en klasspelare. Det visade han under gårdagen flera gånger om. Han är både snabb och trots sin längd visade han sig vara en riktigt bra bollmottgare.

- Petter Björlund gjorde en härlig match. En riktigt fysisk kille, kanske något kort. Men han ser lovande ut. Är helt klart en poteniell värvning om vi får välja

- Andreas Samuelsson och David Thylén fick varsin halvlek och båda gjorde gedigna insatser.  Thyléns reflexer är av högsta klass.

- Daniel Åkervall visar prov på målkänsla. Nu är han uppe i fyra mål och leder den interna skytteligan.

- Tränare Magnusson fick stanna kvar vid sidlinjen under hela matchen


/Archie


En tjur på ingång?

Rubriken är en liten ordlek som hade funkat mycket bättre på engelska. Skall bjuda er en förklaring. LSK har den engelske mittbacken Samuel Oji på provspel under den närmaste veckan. Han kommer senast från klubben Hereford som går under smeknanmet "The Bulls". Varför? Jo för att i deras klubbmärke finns det ett tjurhuvud eftersom det också finns en ko-ras som benämns "Hereford". Fotbollsklubben Hereford ligger just nu ligger på nedflyttningsplats i League One, som trots sitt namn är tredje divisionen i England. Lägg därtill att Oji endast har gjort fyra matcher. Men enligt Wikipedia så beror det på en knäskada. Men i samma smått tveksamma internetuppslagsverk (voila, ett nytt ord) står det också att han numera är kontraktslös.

Oji inledde sin karriär som ungdomsspelare i Arsenal, han fick efter 2004 söka sig vidare och hamnade i Birmingham där han endast gjorde ett framträdande i för A-laget. Han fick hoppa in i slutet av en FA-cup match mot Reading i den fjärde rundan 2006. Något som han däremot gjorde mycket var att bli utlånad till olika klubbar i League One (ofta korta lån som sträckte sig mellan en och tre månader, något som är mycket vanligt i England). Doncaster Rovers, Bristol Rovers och Leyton Orient var klubbarna. Sedan till slut hamnade han i Hereford och nu är han i Ljungskile "on trial" som det så vackert heter.

Men Ojis bakgrund verkar inte ha imponerat på tränare Magnusson som efter matchen mot Lindome sade så här till Bohusläningen "Oji kommer att träna med oss i veckan, men imponerade inte i går"

Kommer Samuel Oji gå från att vara en tjur till en grön bonde? Vi kommer troligtvis få svar inom en snar framtid.


Samuel Oji kanske inte imponerade på plan, men skepparkransen är rejäl!


/Archie

Matchrapport utgår...

Av förklarliga skäl utgår matchrapporten mot Lindome. Det vi vet är att LSK vann med 1-0 efter mål av Martin Smedberg och att LSK skall ha spelat bra.

Här är startelvan:

T.Johansson          J.Patriksson          M.Smedberg

D.Åkervall          A.Kitic          R.Kapella-Karlsson

R.Johansson          E.Tabe          S.Oji          P:Björlund

C.Burns


Vi plockar lite citat från den officiella hemsidan också. Alla citaten kommer från tränare Magnusson.

- Jag är nöjd med hur vårt anfallsspel fungerade idag. Precis så vill vi spela. Bra samarbete mellan Tobbe, Smedberg och Patriksson.

- Beröm även till Etchu Tabe som spelade stabilt


/Archie

Inför Lindome utgår...

På grund av massiv bakfylla efter en blöt redaktionsfest. Frågan är om vi kommer kunna bevaka matchen. Men det får bli en senare fråga.



Vi kan dock notera att LSK kommer ställa upp en intressant elva.


C.Burns

P.Björlund        provspelare          E.Tabe          R.Johansson

          R.Kapella          A.Kitic             D.Åkervall

               M.Smedberg      J.Patriksson      T.Johansson


- Tre provspelare idag, där mittbacken som tar plats bredvid Tabe är en ny bekantskap och än så länge nanmlös

- Nyss nämnde Etchu Tabe gör comeback idag

- Skall bli intressant och se hur Patriksson funkar i rollen som central anfallare

- Islänningen Baldur Sigurdsson ont i en fot och kan inte vara med.

- Lindomes supporterklubb heter "Fula Gubbar". Fantastiskt namn



Idag gör han comeback



/en bakfull Archie

Kortisar från Skrivna Ark

Vi samlar in och radar upp. Här kommer en rad kortisar som mestadels handlar om nya spelare.

- Först noterar vi att Oddevold kom ner på jorden igen efter en 4-1 förlust mot tränare Magnussons gamla gäng Skövde AIK. Härligt tycker naturligtvis vi på bloggen.

- Först skulle vi vilja tipsa om en drömvärvning. Nämligen Martin Leinar som spelar i Motala AIF. Men vänta nu, Leinar och Motala? Detta måste ju vara en släkting till hjälten David Leinar som vi, rätt! Det är hans kusin. Martin är en ung (född 1990) och målfarlig grabb. Så, LSK. Höll ögonen öppna. För en Leinar från Motala ser vi gärna i LSK igen. Eller hur?


En väldigt liten bild på Martin Leinar


- Sportkommitten verkar vara på hugget. För närvarande har LSK tre provpspelare på plats. Förutom den numera hyfsat kände Rikard Kapella-Karlsson är IFK Göteborgsbacken Petter Björlund på plats och den isländske mittfältare Baldur Sigurdsson. Kortare presentation av dessa följer nedan

Petter Björlund
Ålder: 20 (född 89)
Längd: 180 cm
Vikt: 84 kg

I de beskrivningar som finns om Petter gör gällande att det är en väldigt fysisk spelare (jo ja jag tackar, 84 kg fördelat 180 cm är väl ett hyfsat bevis) som dessutom är snabb och trygg med boll. Frågetecknet är rutinen, då han verkar ha gjort få a-lags framträdanden. Var under hösten utlånad till Västra Frölunda


Såhär ser Björlund ut enligt hans lagkamrat i "Änglarna", Mikael Dyrestam.

Baldur Sigurdsson
Ålder: 24 (född 85)
Längd: 186 cm
Vikt: 84

Är enligt diverse uppgifter en defensivt inriktad mittfältare. Hur hans spelstil är dock svårt att sia om. Men eftersom han är islänning så är han troligtvis en riktigt hård kille. Dessutom, hur fräckt är inte namnet Baldur? Dock så skall ett frågetecken ställas. Han spelade 15 matcher för Bryne i Addeccoligan och det kan vara ett tecken på att han kanske inte håller den klass som behövs. Men detta får tiden utvisa.


Kanske i grönt inom en snar framtid?

/Archie

Såhär vill se Colin Burns


Målvakten på klippet är Jérémie Janot som spelar i franska Ligue 1 laget AS Saint-Étienne. Förutom att han är väldigt kort för att vara målvakt (176 cm) är han känd för att vara lite av en personlighet och stor profil i Saint-Étienne som han har spelat för hela sin karriär. En sak som gör honom till den profil är hans olika målvaktsdräkter. Till exempel, Saint-Étienne är bittra rivaler med Lyon och veckan efter att Lyon hade blivit utslagna av Milan i Champions League möttes de två rivalerna i ligan och då har Janot en replica av Milans tröja som målvaktströja. Kaxigt? Ja. Fräckt? Ja. Retade han upp Lyonfansen? Skulle tro det!





Några av Janots olika målvakströjor genom åren

/Archie

Som väntat...


Smedberg-Dalence fick beröm av tränare Magnusson efter matchen


Vi gick ut hårt inför matchen mot Strömsgodset med den mörka framtidsprofetian att de gröna skulle åka på stryk, och vi fick rätt. Fast det var kanske inte så svårtippat då Strömsgodset skall vara bättre än LSK då detta var deras genrep inför Tippeligan som drar igång den här veckan. Medan LSK har mer än en månad kvar till premiären i Uppsala som är Sirius hemstad.

Här har vi den grönvita startelvan:
D.Åkervall           J.Patriksson

L.Kalludra          M.Smedberg-Dalence         A.Kitic          C.Zarkovic

V.Adebahr          R.Jansson          M.Carlsson          E.Phiri

C.Burns


På bänken fanns Mike Isac, som fick hoppa in i andra halvlek. Vilka fler som satt där är oklart.

- Intressant att se hur Magnusson valde att formera laget. Adebahr som vänsterback var ett oväntat drag, dock var det svårt att avgöra hur han skötte sig. Cedomir Zarkovic har en jäkla känsla i sina fötter, men han verkar inte kunna visa det på hörnor, inte första gången igår han slog bort flertalet hörnor. Liridon Kalludra fortsätter att visa kvaliteer, idag var han kanske lite ojämn men hans högsta nivå är väldigt hög. En annan som sak som fick oss att höja på ögonbrynen av att Smedberg-Dalence var med och spelade hela matchen trots att det var sagt att han skulle vila.

______________________________________________________

Tack vare en underbar live-sändning hade vi med LSK-sympatier som inte kunde ta sig till Drammen igår möjlighet att se matchen. En match som Strömsgodset inledde bäst och efter 20 minuter hade de hunnit med att radda upp några anfall, missa öppet mål genom att skjuta i stolpen och göra mål på en väldigt tveksam straff efter att Aleksandar Kitic gjort glidtacklat bort bollen i straffområdet. LSK bästa chans i den första halvleken kom genom Edwin Phiri som sköt högt över.

I den andra halvleken utökade "Godset" til 2-0 efter en snabb omvändning. Dock vaknade LSK till mot slutet och de sista tio såg rätt trevliga ut, LSK tryckte på framåt och fick några chanser. Alla genom Johan Patriksson, först blev han frispelad av Martin Smedberg-Dalence (som gick upp på topp när Daniel Åkervall byttes ut mot Mike Isac som tog innermittfältsplatsen) dock missade Patriksson det friläget genom att skjuta högt och utanför, det andra ordnade Patriksson fram själv då han petade bollen förbi sin mittback och stack på andra sidan men det norska lagets målvakt gjorde en riktig klassrädding. Den tredje och sista chansen kom efter att Liridon Kalludra snappade upp en boll på mittfältet och friställde Patriksson med en underbar chip-passning. Dock fick inte Patriksson kontroll över bollen ordentlig och hans skott gick över.

Inte mycket att säga, Strömsgodset var bättre och vann rättvist. Vi avslutar detta inlägg med att sno lite citat från en lokal tidning.

- Norrmännen har snart seriepremiär och har kommit längre än oss i sina förberedelser. De var mycket rappare än oss, sa Gudmundur Magnusson. Det jag är mest nöjd med är andra halvan av första halvlek och andra halvan av andra halvlek.

- Tycker det var en billig straff. Kitic gör en glidtackling som det i mina ögon inte är något fel på, sa Gudmundur Magnusson.

Patriksson var pigg och fick beröm av sin tränare.
- Även Mike Isaac som kom i andra halvlek var duktig, men jag tycker också att Martin Smedberg och Aleksandar Kitic jobbade bra på mittfältet, sa Gudmundur Magnusson.




/ Archie

Schlagerextra: Lika som bär

Skrivna Ark har som ni kanske noterat drabbats av en lättare släng av sjukdomen schlageryra. Igår var det en innerlig lördagskvällsönskan om att Etchu Tabe och Edwin Phiri skulle bjuda på en dans. Idag har vi snappat upp en lika som bär med schlagertema. Det är nämligen så att en av våra grönvita krigare har likheter med en av artisterna som uppträdde i gårdagens "Andra chansen".

På ena sidan har vi sångaren i bandet med det fullkomligt lysande namnet, Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox och på andra sidan har vi Martin Smedberg-Dalence.

                             

                                                   
Martin Smedberg-Dalence?                                                    Rigo?


/Archie

Schlagerextra: Tänk om...

...Etchu Tabe och Edwin Phiri dansade i den här musikvideon (se nedan) istället för Lili och Susie! I bakgrunden hade man givetvis funnit David Thylén.

Så här i schlagertider hade det passat utmärkt, eftersom Lili och Susie deltar där. Däremot vet jag inte om trion Tabe, Phiri och Thylén lyckats lika bra. Det hade varit guld värt om killarna ställde upp på en sådan plojsak.

 

Imorgon blir det stryk!


Ingen Smedberg-Dalence på planen imorgon.

Imorgon åker LSK till Drammen för att möta Strömsgodset. LSK kommer med all sannolikhet åka på smörj i lusekoftelandet. Varför så negativ? Inte så konstigt. Ljungskile möter ett lag från norska högstaligan och får samtidigt tillbaka spelare som varit skadade. Skulle säkert gå rätt bra om spelarna, som gör comeback, var i matchform, men det tvivlar jag på. Bland de som gör comeback är bl.a. Patriksson. Spelar gör däremot inte Martin Smedberg-Dalence, Tobias Johansson och Robert Johansson. Glädjande är att amerikanen Etchu Tabe verkar vara tillbaka inom kort, men någon speltid imorgon räknar vi på Skrivna Ark inte med.

 Det som både talar för och emot att det inte blir torsk imorgon är att man nu testar spelsystemet 4-4-2. Det känner sig de flesta av spelarna utan och innan. Samtidigt har man blivit van vid 4-3-3, vilket kan ställa till det rent positionsmässigt. Samtidigt är LSK inne i en rätt dålig form, rent resultatmässigt.
Även om vi tror att det blir förlust får vi GÄRNA ha fel! Överaska oss!

Skrivna Arks startelva imorgon:
Colin Burns
Edwin Phiri, Rickard Jansson, Mathias Carlsson, Junior?
Cedomir Zarkovic, Liridon Kalludra, Aleksandar Kitic, Viktor Adebahr
Johan Patriksson, Daniel Åkervall


/Speezie

Passa på och njut Oddevold...



Liridon gjorde återigen en bra insats, speciellt i första halvlek



För roligare än såhär blir det nog inte i år.
________________________________________________

Det finns roligare saker att göra än att skriva om förlust mot Oddevold. Till exempel att dricka folköl sittandes på en parkbänk. Men det skall vi inte göra idag så vi får väl helt enkelt skriva ihop nåt kort om matchen.

Oddevold hälsades välkomna av Ljungskilefansen med en banderoll med texten "Hej Lillebror". Stor humor som applåderas av redaktionen. Om IKO tände till lite extra är svårt att säga, men de smällde på bra i närkamperna, kanske lite för bra... Nu skall väl kanske inte all skit kastas på Oddevold utan LSK gav dom också i närkamperna.

Det var överlag en rätt tråkig match som präglades av kamp och gnälliga Oddevoldspelare (enögd? javisst) och Oddevold hade mest flyt då de lyckades peta in en boll genom den gamle Markus Svensson efter taffligt försvarbete, annars var det jämnt rent chansmässigt.

De elva tappra spelarna som skickades ut för att möta Oddevold var

J. Alfredsson          D. Åkervall          C. Zarkovic

L. Kalludra    V.Adebahr      T. Johansson

R. Johansson          R. Jansson          M. Carlsson          E. Phiri

A. Samuelsson


På bänken satt: M.Smedberg, A. KiticJ. Flingmark D. Maxharraj, S. Jadan, J. Högström

Alla som satt på bänken fick hoppa in.
__________________________________________________________

- Daniel Åkervall reagerade helt okej i sin comback, men han tröttnade mot slutet.

- Andreas Samuelsson kan mycket väl blir de grönvitas näste stormålvakt, men igår blandade han och gav. Han gjorde några riktigt fina räddningar.

- Tveksamt om någon av juniorerna tog sig i in LSK's anhängarnas hjärtan, men grabben med det underbara namnet Dionis Maxharraj (tack officiella för namnet som vi missade totalt) glimtade till, dock höll han till på fel kant så en närmare analys uteblir.

- Gummi fick stanna kvar på sidlinjen hela matchen, dock verkade han några heta duster med linjedomaren, dock kan vi inte berätta vad som sades mellan de två då bloggens redaktion hade positionerat sig vid den andra kortsidan.

__________________________________________________________

Var tvungen att än en gång att gå in och läsa i oddevolds gästbok. Den var lika fattigt på intressant resonemang som innan, istället var den fylld med inlägg som visar brist på en grundläggande fotbollskunskap. Gör om gör rätt. är vår kommentar. 

__________________________________________________________

Nu till gårdagens absolut tråkigaste händelse, Jacob Flingmarks benbrott. Det var i slutet av matchen som han sprang ihop med Philip Warnö och blev liggande och det syntes lång väg att han hade väldigt ont. Hela situationen är konstig med flera konstiga infallsvinklar
- Slutminuterna i en träningsmatch
- Flingmark krockar med sin gamla lagkamrat Philip Warnö
- Flingmark tillbringade förra hösten i Oddevold.

Detta skulle ju bli Jacobs år då han skulle ta sin talang till nästa nivå och slå igenom. Nu kommer han i bästa fall kunna vara tillbaka i slutspurten av Superettan.

Skrivna Ark vill önska Jacob lycka till med rehabträningen och hoppas att vi snart får se honom på Starke Arvids gröna matta. 


/Archie

Lite smått och gott inför kvällen

Inför kvällens drabbning gör vi ett litet svep över LSK-världen.

Den gamle LSK-keepern Philip Warnö kommer spela en halvlek för IKO i kvällens drabbning. Warnö som är född 1989 och tog plats i A-truppen 2006 då Niklas Svensson var borta en tid pågrund av skada. Han lyckades också under samma år att fånga den norska storklubben Rosenborgs intresse och fick åka dit på provspel men någon övergång blev aldrig av. Istället fortsatte Philip under 2007 att vara tredjemålvakt och satt på bänken under ett antal matcher i Superettan, dock gjorde han aldrig något framträdande för A-laget.  Sedan under våren 2008 försvann han plötsligt från Ljungskiles trupp och ersattes av Andreas Samuelsson.



Förutom Warnö kommer även Robert Pettersson och Daniel Berg återvända till Ljungskile iförda Oddevolddress.



                                  

_____________________________________________________________________________

"Gummi" har släppt startelvan till den officiella hemsidan och den blir följande:

Andreas Samuelsson
E.Phiri - R.Jansson- M.Carlsson - R.Johansson
M.Isac - R.Kapella-Karlsson - Liridon Kalludra
J.Alfredsson - D.Åkervall - C.Zarkovic



Igår kväll gav jag mig på en gissning av startelvan, med facit i hand kan säga att jag lyckades hyfsat. Sex rätt positionsmässigt och Mathias Carlsson hade jag med, fast som innermittfältare.

Mike Isac och Rikard Kapella-Karlsson fortsätter sitt testspel. Jonas Alfredsson, från juniorlaget, får ett nytt försök i startelvan fast nu som anfallare. Gissningsvis blir det fler unga juniorspelare som får testa på spel.

_______________________________________________________________________________

Brukar ytterst sällan vara inne på Oddevolds hemsida av förklarliga skäl. För vad skall man dit in och göra? I alla fall, i ett svagt ögonblick valde jag att skriva in www.oddevold.se i adressfältet på min webbläsare för att titta om de hade lagt ut någon startelva inför matchen, de hade de och vi kommer att återkomma till den lite senare. Jag valde också att titta in under fliken "gästbok" och det gav mig ett garv. Sicket dravel det fanns där emellanåt. Här nedanför bjuder jag på ett smakprov.  Läs och njut, eller ja. Skratta kanske ni gör.


stellan | Ons 4 mar kl. 11:11 

"ska du till dypölen ikväll?"

Berbatov | Ons 4 mar kl. 09:50 

"Tänker inte sponsra med 20 kr direkt ner i fickan till by-laget. Blir att stanna hemma!!!!!!!!!!!"

larsson | Ons 4 mar kl. 08:44 

"Lsk spelar ikväll med ett förstärkt tipselitlag...så tror nog att iko vinner med minst 5 mål."


Nu återvänder vi till Oddevolds startelva.

Mattias Olsson
Kim Karlsson - Mathias Björkman - Jonas Larsson - Mattias Karlsson
Robert Pettersson - Angelo Vega - Daniel Berg - Alex Gerle
Jesper Carlzon - Markus Svensson

Om man skall känna av stämningen inför kvällen verkar IKO vara segersäkra. Men ta och jämför de två startelvorna. LSK är starkare på nästan varje position, och egentligen är det väl bara Angelo Vega som hade kunnat gå in LSK. Med all respekt för Daniel Berg, men han var inte ordinarie under 2007. Men, motivation brukar ju slå klass så där har väl IKO sitt halmstrå de får gripa efter.

/Archie

Dags att skicka Oddevold tillbaka till stenåldern

LSK - Gais
Åkervall är tillbaka efter sjukdom.

Imorgon är det dags. Ja, för en match som kanske kan tituleras "Årets Match" trots att det bara är en träningsmatch. För en förlust mot Oddevold finns inte på världskartan. Åtminstone inte på denna bloggs väldigt enögda världskarta.

Dock verkar det som tränare Gudmundur "Gummi" Magnusson delar bloggens världskarta då han säger följande sak till den officiella hemsidan "För mig är det här en träningsmatch som alla andra." Dessutom kommer LSK ställa upp med något som liknar ett b-lag. Då Eric Kristoffersen, Etchu Tabe, Johan Patriksson och Niklas Löfgren är otillgängliga. Dessutom är Aleksandar Kitic, Jacob Flingmark, Jon Lundblad, Martin Smedberg-Dalence och Tobias Johansson frågetecken för startelvan. Dessutom kommer Colin Burns att vila och det blir heller ingen David Thylén från start. Istället kommer Andreas Samuelsson att vakta buren.

Så vad har vi över? Jo, David Thylén, Richard Jansson, Edwin Phiri, Robert Johansson, Liridon Kalludra, Mattias Carlsson, Daniel Åkervall, Robert Johansson, Cedomir Zarkovic och Viktor Adebahr. Utav dessa spelare kommer jag gissa fram en logisk startelva.

A.Samuelsson
E.Phiri - R.Jansson - Junior  - R.Johansson
V.Adebahr - M.Carlsson - L.Kalludra
C.Zarkovic - D.Åkervall - Junior


- Kommer Andreas Samuelsson visa att han är LSKs kommande stormålvakt?

- Hur kommer Daniel Åkervall reagera i sin comeback?

- Kan juniorerna ta för sig och vinna Ljungskilesupportarnas hjärtan?

- Kommer "Gummi" att visas upp på läktaren?

/Archie

Oavgjort i Jönköping

Eftersom bloggen inte hade nån på plats får vi förlita oss på andrahands källor.

Som sagt, LSK mötte igår Husqvarna FF i tipshallen i Jönköping. LSK inledde piggt och dominerade den första halvleken enligt rapporterna, och ledde med 2-0 efter mål av Aleksandar Kitic och Edwin Phiri!. Dock så meddelar samma rapporter att LSK tappade allt och var väldigt bleka i andra halvlek. 


Startelvan:

J.Flingmark          M.Smedberg          T.Johansson

L.Kalludra          A.Kitic          M.Isaac (testspelare)

J.Alfredsson          R.Jansson          R.Kapella-Karlsson (testspelare)         E.Phiri

D.Thylén


Vi passar dessutom på att plocka lite citat från den officiella hemsidan.
- I första halvlek spelade vi hyggligt med bra passningspel och bra jobb från alla. Vi ledde också välförtjänt i halvlek.

I andra halvlek började vi inte bra och spelet från första halvlek var som bortblåst. Jag valde att byta ut Mike Isaac och ersatte honom med Mattias Carlsson men matchbilden förändrades inte. Mycket felpassningar och obefintligt närkampsspel från vår sida. Underbetyg till samtliga i andra halvlek utom Tobias Johansson som var den som försökte skapa chanser. Tre byten till gjorde jag i andra halvlek. Liridon ut och Samir Fehric kom in. Jonas Alfredsson ut och Sahnt Jadan in. Mot slutet bytte jag även ut Flingmark mot Anton Granqvist. Husqvarna gjorde sitt kvitteringsmål på matchens sista spark från halva plan.

Planen i Jönköping är inte speciellt bra så jag förstår killarna att det var svårt men mot division 1 motstånd förväntar jag mig mycket mer av grabbarna. 
_______________________________________________________________________             

- Intressant att Tobias Johansson visar framfötterna, han kanske kan bli en riktig succé?  

- Hur ofta händer det att Phiri gör mål? Inte ofta är svaret på frågan.

- Kan den andra halvleken ha berott på att spelarna hade tankarna på Oddevoldmatchen som är nu på Onsdag?                  

- Flera tipselitspelare fick chansen igår, dock verkade det inte som att någon av de yngre gardet överraskade.

/Archie

[Valid RSS]