En tjur på ingång?

Rubriken är en liten ordlek som hade funkat mycket bättre på engelska. Skall bjuda er en förklaring. LSK har den engelske mittbacken Samuel Oji på provspel under den närmaste veckan. Han kommer senast från klubben Hereford som går under smeknanmet "The Bulls". Varför? Jo för att i deras klubbmärke finns det ett tjurhuvud eftersom det också finns en ko-ras som benämns "Hereford". Fotbollsklubben Hereford ligger just nu ligger på nedflyttningsplats i League One, som trots sitt namn är tredje divisionen i England. Lägg därtill att Oji endast har gjort fyra matcher. Men enligt Wikipedia så beror det på en knäskada. Men i samma smått tveksamma internetuppslagsverk (voila, ett nytt ord) står det också att han numera är kontraktslös.

Oji inledde sin karriär som ungdomsspelare i Arsenal, han fick efter 2004 söka sig vidare och hamnade i Birmingham där han endast gjorde ett framträdande i för A-laget. Han fick hoppa in i slutet av en FA-cup match mot Reading i den fjärde rundan 2006. Något som han däremot gjorde mycket var att bli utlånad till olika klubbar i League One (ofta korta lån som sträckte sig mellan en och tre månader, något som är mycket vanligt i England). Doncaster Rovers, Bristol Rovers och Leyton Orient var klubbarna. Sedan till slut hamnade han i Hereford och nu är han i Ljungskile "on trial" som det så vackert heter.

Men Ojis bakgrund verkar inte ha imponerat på tränare Magnusson som efter matchen mot Lindome sade så här till Bohusläningen "Oji kommer att träna med oss i veckan, men imponerade inte i går"

Kommer Samuel Oji gå från att vara en tjur till en grön bonde? Vi kommer troligtvis få svar inom en snar framtid.


Samuel Oji kanske inte imponerade på plan, men skepparkransen är rejäl!


/Archie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0