Rapport utgår

Matchanalysen mot Väsby utgår eftersom det bara finns sak att säga: USELT!

/Archie


LSK bjussade SFC på segern

Först vill redaktionen ursäkta sig för att det inte kom någon analys efter matchen mot FCT, det föll mellan stolarna. Men nu är vi tillbaka.

Det här ingen match man vill minnas, åtminstone inte den första halvleken. LSK hade väldigt svårt at komma till. Och bortaledningen som tillkom på en hörna (situationen som gav hörnar föregavs av ett darrigt ingripande av Nicklas Svensson) är rättvis. Men så i den andra höjer sig de grönvita och har flera heta chanser att näta på, men Christian Frealdsson som vaktade målet för bortalaget likt en fantom för bollen ville inte och ofta stod Frealdsson ivägen. Sen när Nicklas Svensson får för sig att han skall dribbla bort sin motståndare (ett försök som misslyckas) slutar det hela med att Kutshi Kanga kan punktera matchen i slutminuterna.

- Liridon Kalludra hoppade in i halvlek och gjorde ett piggt inhoppp. Kanske är han på gå uppgång efter en tidsformsvacka. Från start i nästa match?

- Christian Frealdsson må ha hållit hög klass, men hans matchtröja svar ful som stryk. Hur tänkte Syrianska där?

- Återigen en massa brända chanser. Har vi sett det förut i år?

Grej of the game: Etchu Tabe har fått instruktioner om att inte avancera med bollen. Något han struntade i igår. Det kanske inte gav speciellt mycket men det var härligt att se.


/Archie

45 years old and still tall!

Idag, tisdagen den 18:e augusti, har Skrivna Ark den stora förmånen att gratulera en legend, en lång man och en Ljungskile-Bo. Det är ingen mindre än bloggens frontfigur samt som i vissa kretsar kallas för "Mr. Ljungskile". Det är nämligen Bosse Wålemark som fyller ojämnt! 45 år har passerat för den gänglige fd. fotbollsspelaren/numera tränaren.

Vi i Skrivna Ark-redaktionen önskar Wålemark ett stort GRATTIS och att han tillsammans med resten av Ljungskile SK kan fira med en derbyseger i morgondagens match mot FC Trollhättan.

/Redaktionen

Fantastisk härlig vinst!

Nej, Patriksson. Man behöver inte ta sig för pannan längre.


Efter ett bottennapp senast borta mot Vasalund tog Ljungskile en mycket härlig seger hemma mot topplaget Åtvidaberg. Aleksandar Kitic serverades av Daniel Åkervall till Ljungskiles första mål. Därefter kom kvittering av bortalaget strax senare genom ett avigt skott. LSK och framförallt Niklas Löfgren radade genom hela matchen upp chanser. Därför var det både rättvist och logiskt att Niklas Löfgren fick avgöra matchen med en strut.

- Kitic målgest var både finurlig och komisk, då han vevar med ena armen som om det vore 50 000 på läktaren.

- Det såg länge ut som om det var omöjligt för Löfgren att sätta dit bollen. Men till slut gick han hela vägen och satte slutresultatet. Efter målet utbröt ett glädjefnatt med Smedberg och Kitic i spetsen.

- L-O Mattsson fanns på plats på Starke Arvid Arena. Mattsson såg allt annat än harmonisk ut och borde nog vara orolig inför onsdagens möte då LSK möter FC Trollhättan borta.

Grej of the game: Topplaget Åtvidaberg (tvåa innan dagens match) hade inte en suck idag. LSK kontrollerar matchen och ÅFF har märkbart svårt att skapa något framåt. Det var ett mycket koncentrerat och beslutsamt LSK idag som vann helt rättvist om man ser till matchbilden och antal chanser.

/Kaj Kavaj


Torsk mot Vasalund


LSK kraschade mot Vasalund

Segersviten bröts när Ljungskile förlorade borta Vasalund med 1-0, Målet inprickat av Kennedy Igboananike. Om man skall lita på rapportena (Ännu är bloggens budget för liten för att kunna täcka små nätta Stockholmsresor) så gjorde LSK en riktigt tortfig insats i den första halvleken medan de spelade upp sig i andra och pressade för att kvittera. Men det ville sig inte idag.

- Niklas Löfgren brände en del chanser idag, Igen, "Lövet" är en hejdundrade rivig och härlig lirare men nu måste målen börja trilla in.

- Bottenstriden är jämn, löjligt jämn. LSK befinner sig på 11:e plats med sina 19 inspelade poäng och på 16:e och sista plats finner vi Väsby som har 17 poäng, och den som kan sin matematik kan ju räkna ut hur många poäng som skiljer lagen.

- Nu är nästa match, hemma mot det klassiska Åtvidaberg som ligger på andra plats tabellen och också uppflyttningsplats. Läge att sätta käppar i hjulen?

Grej of the game: Plastgräs och förlust, det har vi aldrig sett förr. LSK har rent ut sagt förbannat svårt att vinna på falska gräsmattor. Förr skylldes det ofta på att LSK:s spelsätt inte passade på  detta förhatliga underlag. Men i år har de gröna visat att de kan rulla boll, men de hjälper ändå inte. Eller var det helt enkelt underskattning som satte stopp för segerraden?

/Archie

Lika som bär: Patriksson vs. Toker

Vi fick ett mail om att målspottaren Johan Patriksson har sina likheter (rent utseendemässigt) med en av dvärgarna från "Snövit och de sju dvärgarna" nämligen Toker. Är de lika? Döm själva.

    
Patriksson?                                                                 Toker?

Vet du en person med LSK anknytning som är lik en kändis? Skriv en kommentar eller maila oss på:  [email protected]

/Archie

94 sekunder räckte

                                                
LSK tuffar på. Igår om den tredje raka segern då de grönvita tog revansch för premiären i Uppsala i våras. Johan Patriksson är namnet på alla läppar då han gjorde två mål inom loppet av 94 sekunder. Förövrigt kan vi nöjt konstatera att Sirius inte hade mycket att sätta emot då LSK rullade boll på ett sätt värmde hela redaktionen och fick den att hoppas på guld och gröna skogar.

- Ryan Miller, LSK får gärna göra fler "panik-värvningar" av den här kalibern. Återigen gjorde jänkaren en bra match.

- Genalvo! När skall de sluta tjata om denne brasse kanske ni tänker. Svaret är: Aldrig! Speciellt inte om han fortsätter i den här takten. Förläng!

- Örjan Glans satte sig i bilen, knappade in "Studenternas" på GPS:en och körde Uppsala-tur och retur. För att scouta Sirus inför matchen. Det gick ju rätt bra kan man säga.

Grej of the game: Två mål på 94 sekunder, så skall en måltjuv agera. Fortsätt så Patriksson

/Archie

Lika som bär: Jansson vs. Turunen

Nästa män till granskning i denna sektion är IFK Göteborgs nye spelare Tuomo Turunen som var en av kuggarna i Finlands U21-landslag som var med i U21-EM i Sverige nu tidigare i somras och Ljungskiles backklippa Richard Jansson.


     
Tuomo Turunen?                    Richard Jansson?


Vet du en person med LSK anknytning som är lik en kändis? Skriv en kommentar eller maila oss på:  [email protected]


/Archie

[Valid RSS]