Legenden får ny radarpartner

Örjan Glans, så lyder namnet på Legendens nye radarpartner.
Tidigare idag kavlades det ut att Ljungskiletränaren skulle få sällskap brevid sig i form av Örjan Glans. Enligt Ordföranden Paul Pettersson har man varit ute efter ett komplement till Legenden en längre tid. Anledning är att Bosse behöver avlastning då han förutom tränarjobbet i LSK har ett heltidsjobb på Posten, ansvarig för fotbollsdelen på John Bauer-gymnasiet (fr.o.m. höstterminen -09) och är inblandad runt P91-landslaget. Det blev alltså för mycket för den goda Wålemark, som nu får ytterligare hjälp i form av Glans. Glans har susat runt i olika klubbar och bland annat tagit upp klubbar såsom Falkenbergs FF och Qviding till SuperEttan. Annars förknippar man Örjan lite mer med GAIS. Dock kommer han senast från Utsikten.

Skrivna Ark önskar Örjan stor lycka och hoppas han kan koka ihop något fint tillsammans med Legenden.

/Speezie

Nere på jorden?

Inför säsongen blåste många Oddevoldare upp bröstkorgen och verkade på fullaste allvar tro att de hade en bra chans till att ta sig upp i Superettan. Och det började bra med två raka vinster och skumpan verkade bölja på Thordéngården. Sedan tog det stopp, nu är de blåvita uppe i nio raka matcher utan vinst och de ligger näst sist i Division 1 Södra. Kanske är de nere på jorden igen nu? Dessutom ryktas det om att tränare Fredriksson har kört stämningen rakt ner i botten.

Som salt i såren blev förlusten nu senast mot FC Rosengård extra tung då strikern David Engelbrektsson blev utvisad och sedan bjuder på ett klassiskt "jag vill vara hård och tuff"-citat då Engelbrektsson uttalade sig följande om utvsningen.
- Enligt domaren skulle jag ha stämplat och armbågat honom (Rosengårdsspelaren), men om jag gjort det tror jag inte att han skulle ha stått upp. Ett helt obegripligt domslut.

Alltid trevligt när man kan trösta sig i sitt eget lags motgångar med lite skadeglädje.

/Archie

En oväntat comeback

Att det skulle ske saker på målvaktssidan för LSK under sommaren var rätt väntat. Men att den gamle profilen Nicklas Svensson skulle göra comeback är lite mera oväntat. Även om hans namn har diskuterats så kändes det rätt avlägset. Men är det en bra värvning? Det får framtiden utvisa men vi Skrivna Ark ger oss på en analys.

PLUS
+ Nicklas känner klubben, många i klubben känner Nicklas.
+ Han har en hög högstanivå.
+ Försvarslinjen är nästan sig lik sedan Nicklas lämnade klubben 2007.
+ Är med stor sannolikhet mer vältränad nu.

MINUS
- Nicklas har inte spelat tävlingsmatch på elitnivå på mer än ett år. Kan vara en lång väg till formen. Osäkert hur han står sig numera.
- Är han så mycket bättre än Colin Burns?
- Har en låg lägstanivå.
- Han har rasat i vikt och storleken är inte alls den samma som tidigare.
- Är Umbro villiga att återigen göra en orange målvaktströja med nummer 29 på?

Det finns en hel del frågetecken att räta ut för Nicklas. Om han lyckas med det är oklart. Ett som är sant är i alla fall att Nicklas Svensson är tillbaka i Ljungskile, vilket gör att David Thylén får leta efter ny klubbadress (antagligen Skärhamns IK).

/Redaktionen


Ingen vinstkebab för LSK

Ännu en hedersam förlust inkasserades under gårdagen. Den här gången var det Assyriska som stod för motståndet.
Deras brasseforward Tiago Pereira stod för deras mål, och i LSK noterades kapten  Smedberg-Dalence i målprotokollet, en riktigt volleyrökare. Den första halvleken var sisådär medans den andra var desto bättre. LSK hade flera riktigt heta chanser och dessutom ett mål inne från södertäljesonen Daniel Åkervall som dömdes bort för offside, mycket tveksamt tycker bloggen. Men det hjälper ingen om tio år, då kommer man bara titta i rullorna och säga "jaha, där vann Assyriska med 2-1"

- Andreas Samuelsson vaktade målburen idag. Helt rätt tycker vi på bloggen. Colin Burns har varit svajigare än världsekonomin på sistone.

- Bloggens brassefavorit Genalvo fick spela från start. Helt rätt med tanke på att han är "Sveriges bäste defensive mittfältare"...

- Det vill sig inte framför mål. Så kan man sammanfatta våren.

Grej of the game: Återigen ett tveksamt bortdömt mål för de gröna. En gång är ingen gång, två gånger är mer än en tillfällighet...

/Archie

Kalludra - Ingen nykomling i blågult


Sveriges P18/91-landslag är samlade för att spela ett dubbelmöte mot Bulgarien. Den första matchen är också redan spelad och slutade 1-1. På plan fanns en viss Liridon Kalludra. Ingen har kunnat undgå hans succé i Ljungskile SK under våren. Lovorden har haglat för lille Kalludra. Därför är det inte konstigt att han tar plats i startelvan i landslaget. 

Det som man reagerar på är medias sedvanliga usla koll.  Liridon Kalludras uttagning i landslaget till mötena mot Bulgarien har uppmärksammats väldigt. Det är då man ställer sig frågande varför media fått upp ögonen först nu. Kalludra har för de mer pålästa figurerat i landslaget tidigare och då har det högst blivit en liten notis i tidningen. Denna gången har det uppmärksammats av ett flertal medier. Bland annat ringde SR Väst upp kosovoalbanen i en intervju och där visade det sig hur dålig koll lokalradion hade på talangen. Vad Skrivna Ark erfar har Kalludra spelat 7 pojklandskamper (innan Bulgarienmatcherna) tidigare och även startat ett flertal av de.

Det blir bakläxa för lokalmedia!
Skrivna Ark kan som hjälp till lokalmedia "avslöja" att Liridon Kalludra spelar från start även idag, i den andra matchen mot Bulgarien. Kanske bra att skaffa sig lite koll då denna killen är något alldeles extra!

/Kaj Kavaj

En blöt pinne

Det blev till slut en poäng för Ljungskile SK i hemmamötet mot IFK Norrköping. De annars tippade topplagen har huserat i bottenstriden konstigt nog, vilket också syntes till matchbilden. När så ledningsmålet för Norrköping bokstavligt rinner in blir det en annan nerv i matchen och Ljungskile flyttar upp spelet. Ett klapp-klapp spel följs av att Daniel Åkervall kan glidtackla in kvitteringen. Men 1-1 skulle inte stå sig fram till halvtidsvilan. Istället återtar Norrköping ledningen, efter att som det ser ut Rickard Jansson styr in bollen i eget mål. I slutet av matchen kommer den rättvisa kvitteringen genom ett rungande skott från Etchu Tabe.

- Tacka Gud för att det finns tak över sittplats! Annars hade jag sett ut som en slickad katt efter matchen och det vill man inte. Å andra sidan brukar man slå sig ner på en av plaststolarna på Starke Arvid Arena.

- Kanske var det vätan som gjorde att man hade den sämsta publiksiffran sedan 2004 (?). Visserligen spelade Robin Söderling tennisfinal samt att det var ett bottenmöte. Men samtidigt borde legendariska Norrköping locka fler åskådare...

- När Johan Patriksson filmade (?) till sig en varning var Genalvo snabbt framme för att hejda domaren att visa upp kortet. Kanske var det för att Genalvo varit med om värre filmningar i sin spelarkarriär.

Grej of the match: Man undrar om det inte var frisyr-SM som ägde rum på Starke Arvid Arena denna söndagen. Daniel Åkervall ställde upp med en borstad toffs, medan Norrköpings Peter Racu valde en bredare variant av Fredrik Ljungbergs nostalgiska röda tuppkam. Enligt Skrivna Ark vann Daniel Åkervall den kampen - hårfint.

/Speezie

Baksmälla för Ljungskile

Det har nu kommit fram att Ljungskile SK är skyldiga skattepengar från åren 2006-2008. Det är framförallt uteblivna betalningar av reklamskatt, men också arbetsgivaravgifter samt artistskatt. Totalt, med ränta, uppgår summan till 255 000 kronor som Ljungskile SK ska betala. Enligt ordföraren Paul Pettersson kommer betalning ske redan denna veckan. Varför det blivit så vågar han inte svara på då han inte varit inblandad i LSK:s styrelse under de år det gäller. Den förra ordföraren Lars Bergdahl menar att det är okunskap inom klubben, under 2006-2008, som gjort att dessa betalningar inte skett.

Vi på Skrivna Ark hoppas och tror att detta inte ska upprepas. Enligt goda källor är klubben på väg mot en mer proffisionell verksamhet med bättre ekonomi. Ljungskile har lärt sig en läxa - igen. Problem med ekonomi är inte första gången, men förhoppningsvis sista.

/Speezie

Våga skjuta - tufft att göra mål


Stod för en bra insats igen

Änu en förlust inkasserades för de gröna, den här gången i Halland. I Falkenberg närmare bestämt. Förlusten skrevs till en 1-0 förlust likt den senaste matchen mot Jönköping Södra. Skall man dessutom lita på rapporterna så liknade matchen den mot Jönköping, men ett bra spelande grönvitt. Men bollen ville inte in nu heller. Därav våran uppmaning i rubriken.

- Colin Burns stod för sin bästa insats i år. Har jänkaren bevisat sina belackare att han håller bra klass?

- Vår nye jänkare i försvaret Sam Brill har visat sig vara ett riktig fynd. När Etchu Tabe är tillbaka från skada så kan LSK kanske ståta med ett amerikanst mittlås.

- Liridon Kalludra, Martin Smedberg-Dalence och Johan Patriksson. Det verkar vara dom som skall göra det för de grönavita.

- Börjar bli lite tungt med alla förluster nu.

Grej of the game: Legenden satt på läktaren och coachningen sköttes av assisterande tränare Andreas Holmberg OCH hör och häpna; Jörgen Wålemark.

/Archie

[Valid RSS]