Skrivna Ark avslöjar: Perstedt klar, Thylén förhandlar

LSK har gjort klart med en ny målvaktstränare. Det är ingen mindre än Thomas Perstedt, ett namn som säkert klingar välbekant hos flera läsare. Då Perstedt under 90-talet höll till i de gamla rivalerna Stenungsunds IF. Han har även figurerat som evig tvåa bakom Dick Last i Örgyte IS.

Skrivna Ark önskar Thomas välkommen till LSK och hoppas att han kan utveckla Colin Burns och Andreas Samuelsson och kanske David Thylén....


För, Skrivna Ark har fått uppgifter från säkra källor att LSK förhandlar med den förre Skärhamnskeepern David Thylén som har provspelat med LSK under januari månad.



Snart i LSK på riktigt?

/Archie

Läsartips har kommit in

Fler och fler börjar följa bloggen och det tackar vi givetvis för. Utan er hade vi haft den energin som man behöver för att syssla med sånt här. Därför passar vi nu på att ge tillbaka lite genom ett par tips vi fått in i vår mailinkorg samt annat smått och gott vi hittat det senaste.

- Nyligen gick en av LSKs bästa spelare till Örgryte IS för att fortsätta sin Allsvenska karriär och det verkar vara ett gäng fotbollsspelare som lagt upp en video på Youtube. I videon, som ni ser här nedan, hör man David Leinar skanderas som en sorts uppladdning inför någon inomhusmatch.


- På tal om Leinar så tog det väldigt lång tid för ÖIS att kunna köpa loss honom från Ljungskile. Det var först när Malmö FF sålde Ola Toivanen till PSV som ÖIS fick ett par klasualmiljoner och kunde lösa Leinar från LSK. Efter det försökte man roffa åt sig Jonas Wallerstedt från IFK Göteborg utan lycka. Därför kom man på den strålande idéen att försöka spendera sina få slantar på den forne Helsingborgsspelaren Alvaro Santos från franska Sochuax i Lique 1. Som redan var en ryktenas man då Helsingborg var väldigt intresserade av att plocka "hem" Santos. Kanske hade inte HIF väntat sig att ÖIS skulle försöka lägga sig i det hela.Visst hade det varit ett drömanfall med Allbäck/Santos, men samtidigt måste nog ÖIS penga upp rätt rejält om man ska ha en chans att knyta till sig Santos. Trots det är många ÖIS-anhängare väldigt hoppfulla för att få se Santos i ÖIS-tröja...

- Några som inte heller är särskilt realistiska, fast i en annan avsikt är Oddevolds anhängare. Där tror man helt klart att laget kommer vara aktuellt i toppen av division 1. Fast för ett opartisk person är det inget direkt att höja på ögonbrynen. Man har gjort sig av med den lyckade tränartrojkan och fått in en gammal spelare som tränat ett division 4-lag. Man har värvat Robert Pettersson (som flera gånger haft motivationsproblem), Angelo Vega (som man har för stora förhoppningar på) och Markus Svensson (som är gammal som gatan och kommer ha svårt att prestera). Dessutom har den som var en avgörande faktor, Jacob Flingmark, varför IKO gick upp gått tillbaka till LSK. Så någon SuperEttanplats 2010, för Oddevold, tror inte Skriva Ark på.
Att kunna få se FC Trollhättan i SuperEttan 2010 blir troligtvis också svårt. Laget har tappat många av sina bästa spelare och inte värvat någon namnkunnig att förstärka laget med...
   Tyvärr verkar det som om många LSK-anhängare har nappat på trenden att övervärdera sitt lag utan att ha sett de spela ihop. Många tror att LSK helt klart kommer gå upp i Allsvenskan direkt. Fast med tanke på det unga laget Gudmundur Magnusson förfogar över är det inte speciellt troligt - tyvärr! Skrivna Ark vill mer än gärna ha fel på denna punkten, men samtidigt måste vi vara realistiska i våra omdömen.

- På en av Uddevallas nattklubbars hemsida fick vi tips om att det fanns ett inlägg i deras gästbok som kanske kunde vara aktuellt för publicering på Skrivna Ark. Det passar utmärkt här, för vem visste att L-O Mattsson knäcker extra som DJ?
 

Ni får mer än gärna fortsätta komma in med tips, så kanske just ert tips ramlar in hos oss en vacker dag!

/Redaktionen

Skrivna Ark analyserar truppen

Vi har valt att analysera truppen efter 4-3-3


Målvakter:

Colin Burns (bilden)

Andreas Samuelsson


Kommentar: Rätt svår lagdel att avgöra. Andreas Samuelsson skulle säkerligen göra bra ifrån sig som backup, men det är kanske lite vågat att bara ha två målvakter i truppen om en av de åker på en allvarlig skada. Serien är trots allt 30 omgångar och att då inte råka ut för en skada eller avstängning av någon av målvakterna är en omöjlighet. Inte omöjligt att Skärhamns David Thylén gör Burns och Samuelsson sällskap i målvaktsbesättningen.


Ytterbackar:

Cedomir Zarkovic

Robert Johansson (bilden)

Edwin Phiri

Eric Kristoffersen


Kommentar: Kanske den lagdel som är mest klar. Mycket välbesatt med duktiga spelare. Även Daniel Åkervall och Richard Jansson kan spela ytterback. Färdigvärvat.



Mittbackar:

Etchu Tabe (bilden)

Richard Jansson


Kommentar: Etchu Tabe och Richard Jansson är ett mycket bra mittbackspar, men bakom dessa herrar är det riktigt tunt. Minst två mittbackar in, varav i alla fall en med rutin. Ett par spelare kommer att provspela inom kort och förhoppningsvis håller de en bra klass.


Mittfältare:

Liridon Kalludra (bilden)

Mathias Carlsson

Aleksandar Kitic

Martin Smedberg-Dalence

Viktor Adebahr


Kommentar: Ser rätt bra ut. Att Smedberg valde att förlänga sitt kontrakt var viktigt. Skänker rutin till mittfältet. Kalludra har blivit hyllad så här långt och kan bli en lyckad joker. Minst en spelare till behövs. Den sista platsen kanske tas av Skärhamns Erik Olsson.


Anfallare (innefattar även ytterpositionerna):

Jon Lundblad (bilden)

Jacob Flingmark

Daniel Åkervall

Tobias Johansson

Niklas Löfgren


Kommentar: Saknas minst en spelare här. I och med att Löfgren förlängde har LSK en central anfallare som skall fungera som target player. Kanske behövs ytterligare en central anfallare. Sedan kan det behövas lite bredd på kanterna. Den sista anfallsplatsen kan bli om Johan Patriksson väljer att skriva på.


Skrivna Arks nuvarande startelva:

Colin Burns


E. Phiri - E. Tabe - R. Jansson - R. Johansson


A. Kitic - L. Kalludra

M. Smedberg-Dalence


T. Johansson - N. Löfgren - J. Flingmark

/Redaktionen


Löfgren och Adebahr ger klartecken

Ett stort frågetecken har figurerat kring Niklas Löfgren. Såklart handlade det så till vida LBild på spelarenöfgren skulle spela i Ljungskile SK eller vilken klubb som i så fall skulle vara aktuell. På torsdagskvällen släppte till slut LSK ut nyheten att Niklas Löfgren förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. Nyheten värmde nog mycket hos samtliga LSK-älskare, efterom Löfgren var en av de mest tongivande spelarna i LSKs trupp 2008. Under 2008 vann Löfgren den interna poängligan med fyra mål och fyra målgivande passningar, på 28 spelade matcher.
Noterbart är att Löfgren anslutar till truppen i februari.

Som Skrivna Ark tidigare flaggat för tidigare är nu Viktor Adebahr helt klar för spel i Superettan 2009. På onsdagen gav LSK klartecken att Adebahr skrivit under ett kontrakt med klubben. Därmed var det andra nyförvärvet klart! För den som inte känner till Adebahr kan sägas att han har Herrestads AIF som moderklubb, men kommer närmast från IF Elfsborg där han mestadels huserat i deras U21-lag. Enligt Ljungskiles officiella hemsida är han en vänsterfotad mittfältare med bland annat bra passningsspel.

Det har även kommit fram att LSKs trupp kommer kompletteras med fyra spelare till. Vilka det kan tänkas bli låter vi vara osagt, men Johan Patriksson kan vara aktuell. Dessutom är klubben ute efter minst en mittback då två stycken ska provspela inom kort. Det återstår att se vad som händer. Truppen börjar hursomhelst forma sig.

Skrivna Ark återkommer inom kort om kommentarer hur truppen ser ut i dagsläget.

/Speezie

2009 började bra för LSK!

Skrivna Ark har haft svårt att hålla ögonen öppna på alla plan. Först nu idag såg man att man redan varit igång i tävlingssammanhang, inomhus. LSK brukar aldrig ställa upp i seniorsammanhang inomhus, men i år blev ett undantag. Och vilket undantag!

Först vann man Trettondagscupen i Trollhättan och mindre än en vecka senare var det dags att lyfta pokalen i kommunmästerskapet (Ernst Fisk Cup). De filmklipp som LSKs officiella hemsida laddat upp från KM visas på ett bländande spel. I båda turneringarna ställde LSK upp med ett relativt ungt lag plus två etablerade killar i form av Martin Smedberg-Dalence och Daniel Åkervall.

Nedan följer lagfoto från Trettondagscupen:








/Kaj Kavaj

Leinar klar för ÖIS - en Silly Season uppdatering

Nu väljer Skrivna Ark att sammanfatta läget under Silly Season hittills. Detta har hänt och detta är det som det ryktas om för LSKs del.

Klara förluster:
- David Leinar är klar för Örgryte IS (Update!)
- Anders Augustsson till Qviding.
- Markus Senften får inget nytt kontrakt
- Daryl Smylie till Kalmar FF.
-
David Wilson fortsätter ej som tränare. Går till en klubb i Finland?
-
Jörgen Wålemark lägger skorna på hyllan. Blir marknadsansvarig?
-
Michal Slawuta får inget nytt kontrakt.
-
Damir Vitas kontrakt rivs. Vitas och klubben är överens.
-
Peter Hiir-Salakka får inget nytt kontrakt.
-
Pascal Kondaponi får inget nytt kontrakt.

Klara nyförvärv:
- Gudmundur "Gummi" Magnusson, tränare, från Tibro AIK.
-
Tobias Johansson, mittfältare, från Motala AIF
- Martin Smedberg: Inga konkreta rykten. LSK vill förlänga.
- Eric Kristoffersen: Flyttas upp från Tipselitleden

Förlängda kontrakt:
-
Martin Smedberg: skrev på ett nytt tvåårskontrakt

Ryktas ut:
- Daniel Åkervall tränar med Syrianska (Update!)

Kontraktslösa (övriga):
- Niklas Lövgren: Ryktas till Örgryte IS. LSK vill förlänga.

Rykten in:
- Mr X - klubb okänd
Brasiliansk anfallare som tränar med klubben

-
Mr Y - klubb okänd
Serbisk mittfältare som tränar med klubben

- David Thylén - Skärhamns IK:
Målvakt, har provtränat i några veckor

- Erik Olsson - Skärhamns IK:
Mittfältare, har provtränat i några veckor


- Johan Patriksson - klubblös (GIF Sundsvall):
  Anfallare. Ryktas vara aktuell för en tysk klubb, annars verkar LSK ligga bra till. Tränar med LSK

- Viktor Adebahr - IF Elfsborg:
  Mittfältare. Deltog i testmatchen vid lucia och är nära en övergång till LSK. Tränar med LSK.

- Andreas "Kärna" Kristoffersson - Vänerborgs IF: 
  Aktuell för comeback i LSK. Har träffat nya tränaren, Magnusson, och är  intresserad av att fortsätta elit-karriären. Vänersborg är dock ej sugna på att sälja.

- Mike Isac - Tibro AIK:
  Deltog i testmatchen vid lucia.

- Olof Hvidén Watson - FC KooTeePee.
  Deltog i testmatchen vid lucia.

- Michel Kamihe - Jönköping Södra IF
  Deltog i testmatchen vid lucia.

- Ibrahim Tahini - Melleruds IF
  Deltog i testmatchen vid lucia.


- Arsim Gashi - Motala AIF
  Deltog i testmatchen vid lucia

Avskrivna rykten:
- Magnus Tappert, från Degerfors IF till Herfølge BK.
-
Stefan Rodevåg, från Örebro SK till Falkenbergs FF

                                                    Källor: LSKs Svenska Fans-sida, Media, Rykten

Det ser ut som att Victor Adebahr och Johan Patriksson är två namn som kan bli klara för LSK inom kort. Även Skärhamnsduon Erik Olsson och David Thylén kan bli klara inom en snar framtid. Imorgon, lördag, väntar en testmatch både för de med kontrakt samt provspelare. Återstår då att se om det blir ytterligare någon som skriver under ett kontrakt med LSK.

/Redaktionen.

Tack för dessa år Anders



Det är med lite vemod som jag konstaterar att slitvargen, rivjärnet och kungen av gula kort. Anders Augustsson lämnar LSK efter sex fantastiska år där han har fått uppleva en resa från Division 2 Västra Götaland till svensk fotbolls finrum, Allsvenskan. Den enda plumpen är väl degraderingen från den nyss nämnda Allsvenskan.

Anders spelade 102 matcher i seriesammanhang för LSK mellan 2005 och 2008 (hittade ingen info för 2003 och 2004) på dessa 102 matcher gjorde han fyra mål, två assist och drog på sig hela 34 gula kort. Dock inte ett enda rött kort.




Notera hur Anders har siktat in sig på motspelarens vänstra hälsena



TACK FÖR ALLT ANDERS!

Skrivna Arks kandidater till rollen som assisterande tränare

Nu verkar det som att organisationen runt a-laget äntligen är helt klart. Dock vill Skrivna Ark ta fram lite egna kandidater som kanske hade kunnat vara ett ämne för posten som assisterande tränare.

Men en sen natt efter många timmar av överläggningar, gräl och handgemäng har redaktionen lyckats samsa sig över en lista över de hetaste namnen till rollen som assisterande tränare. Vi har valt att begränsa oss till tre en topp 3. Men på läsarnas begäran så kan hela listan komma att avslöjas.


Bosse Pettersson
Skrivna Arks egen liten hustomte kvalificerar sig naturligtvis. Med ett CV som innehåller klubbar som, FC Plavi Team, Vasalund/Essinge IF och Spårvägens GoIF för att nämna några.


Senast kommer Bosse från en degradering ur superettan med Enköping, eller ja. Han avgick innan de ramlade ur. Du kan även se honom som expertkommentator på Viasat och panelmedlem i Matchpuls på Fan TV. Aftonbladets sportredaktion lär ha en devis som lyder "Tycker Bosse en viss sak skall man göra tvärtom för då blir det rätt"...



Jonas Björk

Målkungen från b-laget har inlett sin tränarkarriär i Munkedals IF, hemmahörande i division sex. Skrivna Ark känner att Jonas redan nu är mogen större uppgifter.



Bror Wålemark

Är egentligen en ännu större legend än sin son Bo. Har egentligen dragit sig tillbaka från ledarrollen men Skrivna Ark tror starkt på att Bror skulle kunna göra storstilad comeback i en roll som assisterande tränare och mysgubbe.


[Valid RSS]