Ternström ska få Qviding på rätt köl

Den förre nummer 7, Lars Ternström, tar över som tränare för Qviding FIF som åkte ut Superettan tidigare i höst. Ternström spelade i Ljungskile SK under 2001 och 2002, för att sedan lämna klubben. 2001 var det mest lyckade året då Ternström och Ljungskile nådde kval till Superettan mot Ängelholm (ett kval vi helst glömmer). Annars var Ternström mer känd under sin tid i göteborgsklubben GAIS, där han fick smeknamnet "Lasse-brasse". Den före detta mittfältaren har redan vid 36 års ålder en gedigen tränarerfarenhet för sin ålder, med bland annat assisterande tränare för GAIS och tränare för Sävedalens IF med sig i bagaget. Nu återstår det alltså att se om det går att få fart på det vinröda maskineriet, med en mängd gamla LSK-spelare i truppen (om de stannar...).

Detta är en parantes för Ljungskile, men eftersom det inte finns någon daglig löpande band-princip med LSK-nyheter får man plocka lite sandkorn här och där.

/Speezie

Utvärdering: Spelartruppen 2009



Skrivna Ark utvärderar spelartruppen under säsongen 2009 med kommentarer och betygsättning.

Målvakter

Nicklas Svensson: 3
Kom in och styrde upp försvarsspelet. Syntes!


Colin Burns: 1
En av årets största besvikelser. Lyckades inte alls komma upp i standard.


Andreas Samuelssom: 2
Spelade inte speciellt mycket, men gjorde det bra när han fick chansen. Ser lovande ut inför framtiden

Försvarare

Rickard Jansson: 3,5
En liten nedgång jämfört förra året. Dock en stabil säsong.


Etchu Tabe: 3
Också en nedgång jämfört med förra säsongen. Skadedrabbad.


Martyn Lancaster: -
Vem var det?


Sam Brill: 2
Gjorde en bra vårsäsong men när sommaren kom så försvann han ur matchtrupperna och så småningom ifrån Ljungskile.


Mattias Carlsson: 2
Kom starkt på hösten, men väldig skadedrabbad. Blir han bara skadefri så verkar det lovande.

Edwin Phiri: 2
Stabil, varken mer eller mindre


Cedomir Zarkovic: 2
Ojämnare än Magnussons humörsvängningar. Ena stunden lysande, nästa studn helt under isen.


Robert Johansson: 2,5
Ingen bra vårsäsong. Hittade delvis tillbaka under hösten.

Ryan Miller: 4,5
Gav LSK en helt ny dimension med sitt offensiva och frejdiga ytterbacksspel. Bra med bollen.

Sam Oji: 2
Stabil lirare, när han väl var frisk. Kunde blivit en riktig profil i LSK.

Mittfältare

Eric Kristoffersen: 2
Vårens stora komet då han kom från en problemfylld försäsong och rakt in i startelvan. Tappade sin plats efter ett tag och hade en dipp men var tillbaka i matchtruppen mot slutet av säsongen.


Martin Smedberg-Dalence: 5
Ren och skär klass!


Genalvo da Silva de Oliviera: 4
Började uselt men jobbade sig in i Sverige och laget och var till slut en viktig kugge i centrallinjen. Brasselove!


Liridon Kalludra: 3
Magisk vårsäsong och blev hela Ljungskile med omnejds gullespelare. Tyngre under den andra halvan av säsong. Håller hög klass när han är som bäst.


Aleksandar Kitic: 3,5
I år fick vi se en mer offensiv sida från Kitic. Han visade att han behärskade det spelet också. Växer för varje säsong.


Viktor Adebahr: -
Spelade för lite för att kunna betygsättas.


Daniel Åkervall: 2,5
Gjorde en del viktiga mål men rent spelmässigt var han ingen höjdare.


Jacob Flingmark: -
Spelade enbart fem minuter på grund av två benbrott som förstörde säsongen.


Tobias Johansson: -
Vad hände? Fick spela under hela försäsongen men sedan satt han helt plötsligt på läktaren. Blev utlånad till Lindome i div. 1 under hösten. 

Anfallare:


Jörgen Wålemark: 2
I ärlighetens namn, hur bra var han? Men Jörgen Wålemark är Jörgen Wålemark!

Johan Patriksson: 4
Målskytt och passningsläggare i en samma person. Fick stort ansvar i det offensiva spelet och tog det också.

Niklas Löfgren: 3
Hade en väldigt målfabrikation på hösten.

/Redaktionen.


Klargörande om Karin Carlsson

Efter heta diskussioner på Ljungskiles sida på Svenskafans.com angående Karin Carlsson har vi i redaktionen beslutat oss för att klargöra vilken ställning vi har.

Vi i redaktionen har inget personligt mot Karin Carlsson. Den kritik vi skickar ut mot Karin Carlsson handlar om att vi på Skrivna Ark inte är överens med alla hennes åsikter, som hon framför i hennes krönikor och blogg. Alltså, Karin Carlsson som privatperson bryr vi oss inte alls om eftersom vi inte känner henne eller har någon kontakt med henne som privatperson. Däremot är vi inte alltid överens med Carlsson om vissa åsikter hon sprider på sina krönikor eller i sin blogg.

Carlsson bör ha cred för hennes intresse för Ljungskile SK. Men vi på Skrivna Ark hade hellre sett att hon eller någon annan person var mer kunnig på en del områden och belyste det. Det är trots allt nästan enbart Bohusläningen som följer Ljungskile SK tätt återkommande och därför är det den media man får ta till sig för att kunna följa Ljungskile på ett nära sätt. Vi respekterar hennes arbete och vi hoppas att hon respekterar det arbete vi gör på bloggen, trots att vi är anonyma. 

 Så, döm oss inte för att vara "Karin Carlsson-hatare", utan vi det handlar om att vi ofta har olika åsikter och därför måste delge våra läsare att vi har en annan ståndpunkt i vissa frågor.

Sen när man läser på Ljungskiles SvenskaFans forum så skriver signaturen Oskar "Det var ingen som blev särskilt upprörd över att Skrivna Ark utnämnde Karin till årets sämsta krönikör, med publicerad bild och allt, något som borde betraktas som lika elakt isåfall". När signaturen får kritik  för att driva en personlig vendetta mot Karin Carlsson. Denne "Oskar" verkar vara en av de ansvariga bakom SvenskaFans sidan som också tjänar som officiell hemsida för LSK Fans. Sen erkänner "Oskar" i samma inlägg att han faktist har en personlig beef med Karin då han säger att de personerna som anklagar honom för en vendetta inte vet vad som har sagts mellan "Oskar" och Karin. Men för att knyta ihop säcken. "Oskar" om du läser det här, visst vi kanske är elaka men vi använder inte en officiell hemsida till att driva en persons åsikt.

/Redaktionen.

Kortisar: framtiden och tillbakablick



Vi i redaktionen fick för en tids sedan en känga att inte uppmärksamma talanger och ungdomslagen. Vi har tagit oss till den kritiken och försökt att skramla ihop lite intressanta nyheter.

För en dryg vecka sedan såg vi ett resultat av den gemensamma ungdomssatsningen med Groheds IF bära frukt för första gången. LSK P97 gick till final i den lokala ungdomsturneringen "Uddevalla Kannan" och vann också finalen mot arrangörsklubben IFK Uddevalla med 1-0. Detta är också andra gången denna generationen vinner futsalturneringen. Extra krydda på moset var att man fick ta emot priset av LSK-spelaren Liridon Kalludra som var prisutdelare. Imponerande var att man följde spelplanen till punkt och pricka. Mest med tanke på att man ens har en spelplan som 12-åringar.


Det är inte klokt vad man kan fastna framför Youtube när man är igång. Där hittade man ett par klipp med LSKs P94-lag och det var framförallt ett klipp vi fastnade för. Det är när tränaren (?) "Mickey" börjar sjunga en spelares namn när han gör mål och trycker väldigt mycket på R:en. Mycket roande tycker jag själv. Visst låter det en aning som lite David Wilson också? Klippet hittar du här.

Som sagt, man kan lätt fastna vid Youtube för det finns otroliga mängder med klipp. Efter ett tag hittade vi ett klipp från den legendariska matchen 1997 hemma på Skarsjövallen mot IFK Göteborg. 4-3 slutar matchen och LSK skakade de svenska mästarna även om det blev förlust. En ännu större bragd skulle det bli 11 år efteråt. Gångbart för Ljungskile i denna match var en 4-3-3 uppställning och ett långt inkast som Legenden skarvade vidare till en grönvit som satte den framför Tomas Ravelli i Göteborgsmålet.
Det som hittas på Youtube är från inledningen av matchen när man hör Ljungskilesupportrarna skandera och Bosse Hansson som är ute och cyklar två gånger om. Hansson menar att det är ett "ihopslag" och att det alltså inte borde varit straff. Men även om man har grönvita ögon kan man se att det är en solklar straff. Dessutom menar Hansson att det är Andreas Jorfors som orsakar straffen, men i själva verket är det Christian Johansson (numera Hultberg) som fäller Göteborgsspelaren. Här kommer klippet:


 /Speezie

Kortisar: kritiska röster från Archie

- Ibland hinner man inte med allt. När jobbet, sambon och övriga familjen pockar på uppmärksamhet så får man vackert släppa bloggen för en tid och lämna över i Speezies och Kaj Kavajs varsamma händer. Men nu är vi full styrka igen.


- Bohusläningen verkligen älskar Oddevolds nya konstgräsplan. De till och med älskar den så mycket att de slår på stort och har ett reportage från när stolparna till belysningen monterades upp. Det var tydligen ”Breaking News” för Bohusläningen för de slog på stort och toppade reportaget som fanns på förstasidan på del 2, i papperstidningen, och de toppade det hela med en maffig bildspecial på deras hemsida… Erkänn bara att ni hade en nyhetstorka.


- Diskussion kring huruvida Sverige borde gå över till att låta sina ligor spela höst - vår har kommit upp igen. Nej nej nej säger vi i redaktionen och stretar emot. Låt oss säga varför vi inte borde gå över till höst – vår. Till och börja med så kan vi ju dra upp det här med vårt klimat. Vill du kolla på fotboll i två plusgrader och regn? Nej det vill du inte. Möjligen är det bara de allra trognaste fansen som dyker upp. Men hur många marginalsupportrar blir det? Istället kommer det komma att bli konkurrens med sporter som ishockey som kan erbjuda en helt annan arenastandard. Visst kanske en omläggning till höst – vår få fart på arenabyggena men innan de hinner klart har nog klubbarna kursat.

Sedan så kommer de svenska klubblagen bli sönderköpta även om vi börjar säsongen på hösten. För det som är problemet nu är ju att om en spelare imponerar på vårsäsongen och en vårsäsong kommer ju alltid finnas även om det spelas höst – vår. Det kan bli ännu mer förödande för klubbarna som tvingas släppa spelare då det är i slutskedet av säsongen och det kan bli svårt att hitta ersättare som smälter in i klubben snabbt.

Så nej tack till höst-vår!


- Igår gjorde Erik Hamrén debut som svensk förbundskapten och matchen avnjöts i Kaj Kavajs nersuttna soffa (köp en ny Kajan!) och vilken drömöppning det kunde blivit när Tobias Hysén blir frispelad efter bara en minut, men han brände ju dessvärre läget. Och just Tobias Hysén är anledningen till att den här ”kortisen” finns med. Med all respekt för Tobias Hysén och hans 18 mål i Allsvenskan. Men känns inte ett landslag med Tobias Hysén som ensam startande anfallare något osexigt?


- FC Trollhättan klarade sig som bekant kvar i Superettan. Något som måste glädja Stefan Elofsson och Jesper Larsson på Radio Väst som driver ”Bredsidan” något oerhört med tanke på den kärlek de visat FCT under året. FCT’s enda supportrar? De verkar verkligen följa de svartklädda i vått och torrt med tanke på Bredsidans nyhetsmaterial.

/Archie


Skrivna Ark-galan 2lax9 - Den oseriösa delen: vol. 2

Vi har redan publicerat en seriös och en oseriös del. Eftersom det blev en hel del oseriösa kategorier följer här nedan del 2 av oseriösa kategorier - den sista delen. Galan speglar årets säsong i flera olika kategorier och pristagare. Mycket nöje!
Karin Carlsson
Sveriges sämsta sportkrönikör
 
Nominerade:
- Karin Carlsson, Bohusläningen

Vinnare: Karin Carlsson, Bohusläningen. Här behövs ingen motivering!


Årets glaslirare
Klicka för att stänga bilden

Nominerade:
- Jacob Flingmark
- Mathias Carlsson
- Etchu Tabe

Vinnare: Jacob Flingmark, tyvärr.


Årets Rajalakso (supersuccé, sedan en viss nedgång)


Nominerade:
- Liridon Kalludra
- Eric Kristoffersen
- Tobias Johansson

Vinnare: Liridon Kalludra, med en magisk vårsäsong. Tappade sedan formen totalt under sommaren och hösten och var inte ens med på bänken i slutet av säsongen.


Årets plastmatta

Nominerade:
- Södertälje Arena, Assyriska FF/Syrianska
- Norrporten Arena, GIF Sundsvall 
- Valhalla IP, Qviding FIF

Vinnare: Norrporten. 3-0 vinst borta mot Sundsvall! Vem trodde det?


Årets "grinolle"

Nominerade:
- Mikael Roth, IFK Norrköping
- Gudmundur Magnusson
- Cedomir Zarkovic

Vinnare: Gudmundur Magnusson för sitt oproffsionella sätt att kritisera allt och alla.


Årets målgest

Nominerade:
- Niklas Löfgren mot Ängeholm hemma
- Niklas Löfgren mot GIF Sundsvall hemma
- Martin Smedberg-Dalence i diverse matcher.


Vinnare:
Löfgren hemma mot GIF Sundsvall då han efter sitt första mål för säsogen slängde sig likt ett dåligt dyk som slutar med ett magplask...

/Redaktionen.


Skrivna Ark-galan 2lax9 - Den oseriösa delen: vol. 1

Vi har redan publicerat en seriös del. Eftersom det blev en hel del oseriösa kategorier följer här nedan den första delen av oseriösa kategorier. Galan speglar årets säsong i flera olika kategorier och pristagare. Mycket nöje!

Årets "expert"

Nominerade:
- Ljungskiles SvenskaFans forum.


Vinnare:
IG för okunskapen och de alldeles för högt ställda förväntningarna. VG för engagemanget.


Årets brasse

Nominerade:
- Genalvo da Silva de Oliviera
- Johan Patriksson

Vinnare: Genalvo da Silva de Oliviera, för att han är brasse.
                                                                                                                                 
Årets bittraste förlorare

Nominerade:
- Gudmundur Magnusson, borta mot Syrianska, 2-4.
- Mikael Roth, IFK Norrköping.


Vinnare:
Gudmundur Magnusson för sin brist på förståelse att en match fortsätter trots att man fått en man utvisad (Robert Johansson).


Årets meste maskare (ur en positiv synvinkel)

Nominerade:
- Colin Burns
- Edwin Phiri
- Jörgen Wålemark

Vinnare: Jörgen Wålemark, maskade sig igenom hela för- och vårsäsongen för att sedan göra comeback under sommaren.


Årets "Jänkare"Ryan Miller


Nominerade:
- Colin Burns
- Sam Brill
- Etchu Tabe
- Ryan Miller

Vinnare: Ryan Miller för sitt fina ytterbacksspel som hjälpte LSK kvar i Superettan.


Årets inkastare (Spelaren kastades in under säsongen)

Ryan Miller
Nominerade:
- Genalvo
- Ryan Miller
- Nicklas Svensson

Vinnare: Ryan Miller, "panikvärvningen" som gjorde succé under sommaren och hösten.


/Redaktionen.


Skrivna Ark-galan 2lax9 - Den seriösa delen

Hej och välkomna till den första delen av Skrivna Ark Galan, vi inleder prisudelning med en lite seriösare del. Galan speglar årets säsong i flera olika kategorier och pristagare.

 

Årets mål

Nominerade:
- Martin Smedberg-Dalence borta mot Jönköping-Södra IF
- Johan Patriksson hemma mot Qviding FIF
- Niklas Löfgren borta mot GIF Sundsvall

Vinnare: Niklas Löfgrens kanon borta mot GIF Sundsvall då han på ett direktskott från straffområdesgränsen placerade bollen i krysset. På passning från Johan Patriksson


Årets spelare


Nominerade:
- Martin Smedberg-Dalence
- Ryan Miller
- Johan Patriksson


Vinnare:
Martin Smedberg-Dalence, för en genomgående bra säsong. Mer behöver inte sägas.


Årets förvandling


Nominerade:
- Genalvo (från vilsen brasse till ”Sveriges bästa defensiva mittfältare”).
- Niklas Löfgren (från en målsumpare på våren till en målskytt på hösten).
- Mathias Carlsson (från anfallare mot Elfsborg i Svenska Cupen till försvarsjätte på hösten

Vinnare: Genalvo da Silva de Oliveira, som gick från medioker till "Sveriges bästa defensiva mittfältare" efter att Bosse Wålemark tog honom under sina stora vingar.


Årets genombrott


Nominerade:
- Andreas Samuelsson
- Mathias Carlsson
- Liridon Kalludra

Vinnare: Mathias Carlsson, får priset tack vare sin starka höst där han visat sig hålla god Superettanklass då skador och avstäningar stört laget. Frågetecken finns kring hans egen skadebenägenhet.


Årets match

Nominerade: 
- Qviding FIF borta, 3-2
- Åtvidabergs FF hemma, 2-1
- GIF Sundsvall borta, 3-0

Vinnare: Qviding FIF borta, på grund av den fantasiska vändning från underläge 2-0 till vinst med 2-3. Här vände också säsongen!


Årets "näsa för mål"

Nominerade:
- Johan Patriksson
- Martin Smedberg-Dalence
- Niklas Löfgren

Vinnare: Johan Patriksson, som själv gjorde 13 mål och dessutom 9 assist.

/Redaktionen.


Silly Season 2009/2010 - Del 1


Nu väljer Skrivna Ark att sammanfatta läget under Silly Season hittills. Detta har hänt och detta är det som det ryktas om för LSKs del.

Klara förluster:
- Colin Burns, Sarpsborg 08.
- Rickard Jansson, ny klubb ej klar men lutar åt Assyriska.
- Jörgen Wålemark, lägger av - igen!
- Andreas Holmberg, tar steget ner till TipsElitansvarig.

Klara nyförvärv:
- Inget är spikat än.

Förlängda kontrakt:
-
Bosse Wålemark och Örjan Glahns fortsätter även 2010.

Ryktas ut:
- Daniel Åkervall lämnar för Assyriska?
- Martin Smedberg-Dalence lämnar för norsk klubb?

Kontraktslösa (övriga):
- Niklas Lövgren - Oklart var som sker.
- Etchu Tabe - Oklart var som sker.
- Ryan Miller - LSK vill förlänga och Miller är intresserad.
- Cedomir Zarkovic - Oklart var som sker.
- Genalvo - LSK vill förlänga.
- Nicklas Svensson - Oklart var som sker.
- Edwin Phiri - Oklart var som sker.
- Robert Johansson - Oklart var som sker.

Rykten in:
- Kristofer Profozic, Holmalunds IF:
Har enligt rykten blivit erbjuden ett kontrakt av LSK och 24-åringen har tidigare varit väldigt intresserad.

- Andreas Rahm, Vänerborgs IF: 
Före detta Kristoffersson är intresserad av en comeback i LSK.

Joacim Jensen, Qviding FiF:
Qviding ramlade ur landets högsta serie och kanske är denna gamla räven tillbaka i LSK nästa år?

Avskrivna rykten:
- Robert Johansson har ryktats till IK Oddevold. Men IKO har knappast råd plus att Johansson sägs vara ointresserad att fortsätta sin karriär i den klubben.
                                               
Källor: LSKs Svenska Fans-sida, Media, Rykten

LSK är i jakt med att värva nya spelare samt knyta till sig de man vill behålla vars kontrakt går ut. Kan vara betydligt lättare nu när tränarparet är klara för en fortsättning. Dessutom kan Skrivna Ark berätta att LSK söker en stor anfallare. Rykten som florerat att man skulle kunna knyta till sig Magnus Bahne bör betraktas som okunnande då LSK inte har de pengarna. Förutom Jensen kan nog fler gamla före detta LSK-spelare i Qviding återkomma i den gröna tröjan. 
Om du har något rykte eller liknande kan du kontakta oss per mail på: [email protected]

/Redaktionen

Hur orkar ni Oddevold och Bohusläningen?


Bild från jippomatchen?


Vår reaktionstid är ungefär lika snabb som Jörgen Wålemarks bästa tider på 100 meter sprintlöpning. Men ibland kan det vara svårt att kombinera både jobb och bloggande trots att vi tre stycken i redaktionen.

Men nu under veckan har en debatt rasat kring det faktum att Ljungskile valde att inte skicka två spelare till en jippomatch när Oddevold ville inviga sin nya konstgräsplan vid Thordéngården. Jippomatchen som var mellan ett Uddevalla All Star Team och Oddevolds a-lag skulle avsluta en fyra och en halvtimme långt invigning för en konstgräsplan... En invigning som förutom denna uppmärksammade jippomatchen innehöll sex internmatcher mellan pojklagen (och var har ni flicklagen Oddevold?). Men det stoppar inte här, ”Manifestation i form av bollvimmel, alla våra ungdomsspelare deltar” låter ju som en helfestlig punkt i schemat. Sedan kommer vi till den stora höjdpunkten. Stadsmusikkåren var på plats med tillhörande drillflickor…

Kom igen Oddevold! Det är en konstgräsplan ni har anlagt, inte en ny arena eller en ny träningsanläggning. Visst vi kan förstå om Oddevold är glada och nöjda över att numera ha en konstgräsplan. Det ökar ju förutsättningarna för klubben. Sedan ställer vi oss lite frågande till varför Oddevold nu måste dela denna glädje med alla andra klubbar i Uddevalla. Fast är det inte väldigt mycket overkill att ha en fyra och en halv timmes invigning för det?

Ljungskile valde som vi alla vet att inte skicka några spelare till invigningen. Alla lag i Uddevalla Kommun med herrseniorer hade fått en inbjudan om att skicka två spelare. Det blev ett himla rabalder då detta kom ut. Bloggens favoritkrönikör Karin Carlsson gick loss på sin blogg och skrev saker som:

”En klubb som är bäst i Bohuslän på seniorsidan (inte på ungdomssidan dock) borde inse vikten av att synas i den här typen av sammanhang. Ja, man borde utnyttja det faktum att man har en del att vinna på att ha en god kontakt med lagen i närområdet. Inte minst för att locka talanger så småningom.”
Svar: Har svårt att se vad LSK skulle få goda kontakter med IK Rosseröd eller Uddevalla IS genom en jippomatch som Oddevold arrangerar

” Varför uteblir Ljungskile frågar jag mig? Det hade väl inte varit så svårt att skicka två juniorer. Alla vinner på att ha en god relation. Det är jag övertygad om.”
Svar: Men hur hade Oddevold reagerat om LSK hade skickat två juniorer? De hade väl blivit arga och kallat det nonchalant.

Ljungskiles förklaring till frånvaron var. Nu citerar vi ordförande Paul Petterssons uttalande till Bohusläningen
– Det är helt och hållet sportsliga skäl till att vi inte var med. Vi valde att inte ställa upp eftersom vi ville ha tillgång till de bästa spelarna i ett eventuellt kval, säger ordföranden Paul Pettersson.

 Fine, det är väl inte svårare än så. Vi i redaktionen finner även en rad ytterligare orsaker till frånvaron.
- Skaderisken. om någon spelare blivit skadad hade det deltagandet idiotförklarats.
- Högre nivå. Kontrakt går ut, spelare får ledigt för att säsongen är över och många är väldigt slitna efter en jobbig säsong. Att då kräva att spelare ska ställa upp på en jippomatch är löjligt.
- Utländska spelare. LSK har ett par spelare som troligen inte vet vad Oddevold är för något och hellre vill komma hem till sitt hemland och träffa släkt och vänner. Att t.ex. kräva att Genalvo ska stanna kvar i Sverige och spela en betydelselös match istället för att åka hem och träffa familjen är även det löjligt.
 
Oddevolds ordförande däremot. Han var inte nöjd
– Det var tydligen inte intressant. Det är ett lite märkligt beteende. Oss gör det inte så mycket, det är dom själva som blir lidande. Det är ju givetvis frivilligt, men rent taktiskt borde dom kunnat tänka lite.

När krönikör Carlsson dessutom angriper LSK för att inte ställa upp i DM och Kommunmästerskap i futsal vet man inte vad man ska tro. Det finns en rad anledningar till varför man inte vill ställa upp. Det handlar främst om klubbens och spelarnas intresse av att deltaga. Om både spelarna och klubben inte tycker att det ger något eller är någon utmaning, varför då ställa upp? Man kan jämföra det med en spelare som lägger av. Om inte suget finns där är det rätt att sluta. När dessutom spelare och ledare är lediga från fotbollen, som Karin Carlsson menar; ge juniorspelare chansen att besvara de grönvita färgerna är orättvist mot alla inblandade. Visst kan det vara bra reklam från klubbens sida att få visa upp sig, men det är trots allt inte i en svettig inomhushall som SuperEttan spelas. Därför är Starke Arvid Arena ett mycket bättre ställe att marknadsföras på.
Allt är trots allt frivilligt och om Ljungskile väljer att avstå från jippomatcher och futsalmästerskap så är det ett beslut som klubben tagit. Att man skulle tjäna något speciellt på att vara med på detta tror inte vi på.

Till sist, måste vi konstatera att det är en väldigt överdriven invigning och sedan vill vi gärna avsluta med ett tips. Hade det inte varit bättre om Oddevold blandade seniorlaget och juniorlaget och spelade en intermatch? Det är ju trots allt Oddevold som anlagt en planen.

/Redaktionen

Lugn i stormen


Djurgårdens IF kvar i Allsvenskan efter ett kvaldrama mot Assyriska.


Kära läsare, ni kan vara lugna. Vi har inte dött, bara somnat till ett tag med lite grus i maskineriet. Snart är vi på fötter igen. Under tiden har AIK och Kenny Pavey vunnit SM-guld och cupguld, så vi säger grattis till den forne LSK-spelaren. Hammarby och Örgryte har fått lämna Allsvenskan och Assyriska lyckades inte kvala sig upp i kvalet mot Djurgården. Så det blir Hammarby, Örgryte och Assyriska som är i samma serie som vårt kära Ljungskile nästa säsong. Dessutom har begivenheter som Brage, Degerfors och Öster kommit upp i den nästhögsta serien.

Därför är dessa lag i SuperEttan 2010, tillsammans med Ljungskile:
Assyriska FF
IK Brage
Degerfors IF
Falkenbergs FF
Hammarby IF 
Jönköpings Södra IF
Lan
dskrona BoIS
IFK Norrköping
GIF Sundsvall
Syrianska FC
FC Trollhättan
Väsby United
Ängelholms FF
Örgryte IS
Östers IF

...så det blir tufft!

Inom en snar framtid kommer vi kunna redovisa en försenad krönika. Håll tillgodo!

/Speezie

[Valid RSS]