Tveksam marknadsföring och lite annat

 

Fick ett mailtips av en uppmärksam läsare. Det är ju nämligen så att pingstvännernas favoritlag Oddevold tar mot Lunds BK imorgon på brädhögen till friidrottsarena som kallas för Rimnersvallen. Detta kallas av Oddevold för ett ”toppmatch” i en annons som möter en om man surfar in på nyss nämnda lags hemsida. Intressant, för senast jag kollade tabellen placerar sig Oddevold på en sjundeplats i tabellen och Lund befinner sig på plats nummer fem av 14 möjliga, nu kanske det bara är jag. Men det är då inte toppmöte om sjuan och femma i en serie möts, mittenmatch kallas sånt. Så om man skall klassas det här som Oddevoldlogik eller falsk marknadsföring vet jag inte. Äh vi tar båda! Vem ringer konsumentombudsmannen?

 


På spelarbloggen på SR Västs hemsida där allas vår amerikanske burväktare Nick Noble (bilden) delar med sig av lite historien fick återigen ta del av en ny anekdot om unge Samir Fehric. Den här gången innehåller den saker som, snö, nytaget körkort, backning och tränarnas bil. Ja ni ser ju själva, in och läs inlägget.



När vi ändå är igång och länkar om andra bloggar kan vi ju lika gärna slänga med den här om den hedrade mannen. Det var nämligen så att förre sportchefen Hasse Hagberg numera kan kalla sig hedersmedlem i LSK för all framtid och därigenom gå in gratis på alla hemmamatcher. Riktigt stort är det! Men varför uppmärksammas inte detta mer än i en rostig blogg på Bohusläningens hemsida? En riktig hyllning hade varit på sin plats! Inlägget om Hagberg hittar ni här.

/Archie & Kaj Kavaj


En pinne mot Åtvidaberg

 

 

De gröna begav sig till Östergötland för att möta topplaget Åtvidaberg. Redaktionen fick likt förra omgången då Degerfors stod för motståndet följa matchen via diverse internettjänster såsom webradio, livescore och Bohusläningens direktrapport. Och döm om vår förvåning när det ramlar in en uppdatering om att Aleksandar Kitic gör 0-1 genom ett kanonskott rakt upp i krysset redan efter 9 minuter. Sedan när Alexander Mellqvist satte 0-2 i minut 36 så steg den goda stämningen ännu mer och det började tittas i tabellen och konstaterades att ett jättekliv var på väg att tas rent tabellmässigt och när halvtidsrapporten från Bohusläningens utsände rapportör Linus Mellgren löd att LSK hade kontroll på händelserna och att Åtvidaberg inte haft så mycket att orda om sjöd redaktionen av goda miner. Kaj Kavaj tog sig friheten att gå ut hårt med uttalandet ”Sex poäng på två raka bortamatcher, det går bra nu”

 

Om första halvlek var en fröjd att följa så var den andra den totala motsatsen. I den 58:e minuten reducerade Åtvidaberg och minuten senare kom kvitteringen och sen var det bara en lång pina och naglar som blev nedbitna till nagelbanden för hemmalaget öste på. Känslan av att det mycket väl kunde ramla in ett till mål eller mer för Åtvidaberg var påtaglig. Men de gröna kunde hålla undan och få med sig en poäng hem till Bohuslän.

 

- En match på konstgräs som inte resulterade i förlust. Bara det i sig är ju en liten seger.


- Kaj Kavaj var inte speciellt nöjd över sitt kaxiga uttalandet i halvtid när matchen summerades. Och naturligtvis kommer han få höra tråkningar för detta ett tag framöver.


- LSK hade enbart fem man på bänken och några av dem är ännu inte fullt friska. Skadefronten ser inte speciellt ljus ut. Bara att hoppas att alla snart är tillbaka till 100%


- Il Capitano, Martin Smedberg-Dalence var på plats för att spana in sitt gamla lag. Stort tycker vi!


Grej of the game: Måste ju bara bli Aleksandar Kitic kanonskott i krysset. Även om vi inte sett det så platsar lätt

det här.

 

/Archie


Tisdagsfunderingar

Har sakta funderat på min kammare idag och ikväll över två saker främst. Det ena är startelvan mot Åtvidabergs FF på torsdag och det andra är det som hände i Malmö ikväll.

Igår vann LSK igen och det jag reflekterade var bytet med Tobias Mikaelsson mot Joakim Runnemo som skedde i början av andra halvlek. Inte för att Runnemo varit dålig, utan för att det blir så tydligt att man bör använda spelarna där de gör sig bäst. Efter bytet blev nämligen spelet mycket bättre, Mellis gick in i mitten och Iglicar flyttades ut på kanten. Därmed blev det två offensiva kanter och det blev speciellt tydligt att Mellis trivs bäst i mitten. Därför skulle jag villja se följande elva mot Åtvidaberg, förutsatt att Josemar är tillbaka.


Nick Noble
Markus Jarlegren, Robin Jonsson, Josemar, Rickard Nilsson
Genalvo, Kitic
Michael Thomas, Alexander Mellqvist, Robin Iglicar
Johan Patriksson



Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF avbröts, sedan ett knallskott kastats in mot Helsingborgs målvakt samt att en person sprang in från Malmöläktaren och knuffade till HIF-målvakten. Det är givetvis fruktansvärt att något sådant ska hända och förstöra för alla som älskar fotbollen.



Nu måste något göras och det direkt! Detta är inget som bara Svenska Fotbollsförbundet kan motverka, utan man behöver Regeringen och Riksdagen med sig. Detta har inte hänt bara en gång, utan mängder med gånger. Därför är detta inte ett fotbollsproblem, utan ett samhällsproblem! SvFF, SEF och de styrande politikerna måste tillsammans komma överens om strängare och tydligare regler och inga lösa rekomendationer. Det måste skjutas till mer pengar från Staten för att kunna motverka sådana skandaler. De tillträdesförbud som nu gäller fungerar inte och kan inte kontrolleras med de lagar som nu gäller. Karin Carlsson menar bland annat att man bör höja publikpriserna för att få bort de som förstör. Det tror jag inte riktigt på. Då blir det en ekonomisk fråga, där fler åskådare väljer att se matcherna på TV istället och därmed går klubbarna många viktiga publikintäkter förlorade. Att man skulle avskaffa ståplatsläktarna tror jag inte heller på. I Tyskland har man valt att behålla ståplatsläktarna och där har man också det högsta publiksnittet i Europa.

Nej, jag tror mer på att man bör öka bevakningen kring de allsvenska matcherna och satsa på det förebyggande arbetet med att kartlägga dessa grupperingar. Dessutom bör man kunna kontrollera vilka som befinner sig på arenan och därmed kan ingen gömma sig i mängden på samma sätt. Det är förkastligt att några få ska förstöra en fotbollsfest för så många. Handla direkt och ta direkt bort de som bränner bengaler, kastar saker eller agerar våldsamt. De bör ställas till svars och måste få mycket svårt att gå på livematcher i framtiden! De ska inte finnas på arenorna.

Jag och resterande personer i redaktionen på Skrivna Ark tycker detta är oerhört tråkigt och vi hoppas något görs mot detta omgående!

/Kaj Kavaj

Proppen ur!

- Det om direktrapporten i första halvlek, där det verkade som att det var barca som spelade.
- Äntligen mål, äntligen seger
- Visar på moral och kan vända trots den dåliga trenden


Det tog lång tid, men till slut kom både målen och segern. Degerfors IF gjorde en riktigt bra halvlek och smällde också in ett ledningsmål. Men i andra tog LSK över tack vare ett förlösande mål av Tompa. Därefter kunde Aleksandar Kitic mycket turligt ge LSK ledningen, mycket tack vare Degerfors målvakt. När sedan Johan Patriksson utökade till 1-3 var segern klar. Hemmalaget kunde visserligen reducera, men kom inte närmare.

- Hela Skrivna Ark-redaktionen följde matchen via radion, livescoren och direktrapporten som Karlskogakuriren skötte. Det blev ett enormt nagelbitande, speciellt i slutet av matchen. Men det som var exceptionellt hände i första halvlek, när vi följde direktrapportering. Den utsände rapportören under första halvlek beskrev Degerfors spel som om det var Barcelona som spelade. Han var inte direkt opartisk...

- LSK visade på en fantastisk moral och kunde vända matchen trots den dåliga trenden. Det ska man ha all heder för. Man har haft problem med målskyttet och med skador. Att då visa upp en sådan moral (även om det var en del flyt) är underbart att se.

- Robin Iglicar fick göra sin andra match från start och enligt rapporterna som nåtts verkar han ha levererat. En assist blev det också till Patrikssons avgörande mål. Att han gör mål är också något väldigt viktigt. Det är främst han som ska göra målen, nu när han är ensam anfallare. Kul också att se att Dragan Bogdanovic (skulle inte han opereras?) fick debutera i Superettan, även om det var kort.

Grej of the game:
440 minuter tog det innan LSK gjorde mål igen och sedan kom två mål till av bara farten. Laget hade totalt gjort sex mål på sju matcher innan matchen mot Degerfors. Nu blev det tre mål på 20 minuter! Hoppas man kan fortsätta i samma spår nu härnäst borta mot Åtvidabergs FF.

/Kaj Kavaj

389 minuter utan ett enda mål!

- Lex Dembo igår igen, en motståndarmålvakt som inte direkt rosat marknaden går in och radar upp drömräddningar. Inte första gången detta händer iår. Rasmus Rydén i Öster var det i förra hemmamatchen och den här gången var det * insert namn * som kalasräddade chanser
- För fan, fixa planen.


Nu har det gått 389 minuter sedan Johan Patriksson gjorde 4-1 hemma mot Hammarby. Sedan dess har inte LSK mäktat med att göra ett enda mål (om man inte räknar med cupmatchen mot Örebro). Igår var det ingen ljus första halvlek och om inte andra halvlek hade blivit bättre vet jag inte vad som hade hänt. Men det kändes riktigt som en 0-0-match, även om LSK låg närmast segern. Det ska sägas att Landskrona endast hade ett skott på mål på hela matchen. LSK hade desto fler, men på grund av oförmåga och en oväntad vägg framför skåningarnas mål så ville inte bollen in.

- Lex Pa Dembo Touray igen. Alltså, en motståndarmålvakt som inte direkt rosat marknaden går in och radar upp drömräddningar. Inte första gången detta händer i år. Rasmus Rydén i Öster var det i förra hemmamatchen och den här gången var det Mirza Selimovic som kalasräddade chanser.

- För fan, fixa planen! Det finns inte en enda människa på denna jord som kan tycka planen håller rimlig kvalité. Dels går det inte att spela fotboll på den, utan bollen måste upp i luften för att kunna "kontrolleras". Och dels är den en stor skaderiskfaktor. På grund av den usla planen skadade sig Josemar och det kanske kan få de ansvariga att vakna. Dessutom skäms man ju ögonen ur sig när motståndarna får se den. Nu är det mer än två veckor tills nästa hemmamatch och då måste kvalitéen på planen bli hundra gånger bättre!!

-  Säsongsinledningen har inte varit någon större succé och "hobbyexperterna" flockas på Ljungskiles Svenskafans forum. Och nu finns det röster som har börjat proklamera för ett tränarbyte. Vad finns tålamodet? Har man glömt dåtiden då dessa båda tränarna låg bakom ett riktigt bra spel, vilket gav många segrar. Nu är det många nya spelare och en ospelbar plan som inte möjliggör ett konstruktivt spel. Nej, är det någon som skall bytas ut så är det de planansvariga!

Grej of the match:
Handsen! Alla såg att det var hands när Tompa nickade bollen så att en svartvit-spelare räddade med handen. Eller nästan iaf. Tre stycken såg det inte och det var de tre domarna. Till och med Henrik Larsson erkände att det var en solklar straff.

/Archie & Speezie

Gå från junior till en startspelare - svårt!

Det är inte alltför lätt att gå att komma som junior och slå sig in i startelvan i ett seniorlag på elitnivå. Många gånger kanske spelare kommer upp i spelartruppen, men får endast chansen i tränings- och cupmatcher samt i reservlaget. Skrivna Ark har därför valt att belysa vilka spelare som fått chansen i seriesammanhang i Ljungskile SK och hur många matcher det blivit totalt. I och med att Robin Iglicar startade senast mot Assyriska FF är han nu med i den skaran under 2000-talet som startat minst en match för LSK.

Robin Iglicar
, 1 match (2010 - )
Mathias Carlsson, 10 matcher (2007 - )
Eric Kristoffersen, 9 matcher (2009 - 2010)
Andreas Samuelsson, 4 matcher (2008-2010)
Liridon Kalludra, 10 matcher (2009)

Erik Lund
, 4 matcher (2003 - 2005)

David Sällström
, 70 matcher (2000 - 2005)
Jonas Björk, 17 matcher (2000 - 2004)
Fredrik Lindstrand, 6 matcher (2001 - 2003)
Magnus Sundberg, 3 matcher (2001 - 2002)
Johan Almefjord, 9 matcher (2001 - 2002)
Jonas Karlsson, 1 match (2001)
Johan Sölsnäs, 6 matcher (2001)
Mikael Olsson, 12 matcher (2001)

Noterbart är att mellan tidsperioden 2004-2006 samt under år 2002 kom ingen ny talang in i startelvan. Dock är det endast en spelare som lyckats slå sig in ordentligt och bli ordinarie under längre tid, nämligen David Sällström (då räknar vi inte med Mikael Olsson som hade sin storhetstid under 90-talet). Kan Iglicar bli nästa man att bli ordinarie under en längre tid eller blir det någon ny?
Vad tror ni, kära läsare?

/Speezie

Sekunder från en viktig poäng



Om bortamatchen mot GIF Sundsvall brukar vara den svåraste matchen på säsongen, så är Assyriska FF på Södertälje Arena den näst svåraste matchen i år. Det märktes också inledningsvis då hemmalaget förde matchen och LSK inte hade något att bidra med framåt. Men sedan i andra halvlek blev det nästan ombytta roller och med två tidiga byten var Ljungskile nära att till och med ta ledningen. Istället hämta Assyriska hem alla poäng genom matchens sista spark. Mr. Noble med flera kommentera det efteråt att man "bara" förlorat en poäng. Men det är mer än så! Man tappar mark till Assyriska som leder serien. De drog nu ifrån oss med tre poäng, istället för att det varit oförändrat mellan de poängmässigt.

- För en gångs skull gjorde LSK två tidiga byten, vilket var bra. Det blev en förbättring och det är något man måste fortsätta med nu när man har en så bred trupp. Dock har man endast en gång i år, när det gäller serien, använt sig av alla tre bytena. Varför?

- Något mycket märkligt hände i matchen. Inte ett enda gult kort! Vad hände? När LSK spelar brukar man alltid få ett par ostskivor, men denna match blev det inga till något av lagen. När hände det senast?

- Den käre liverapportören Linus Mellgren gör det igen. Jag tillsammans med Speezie följde matchen via hans liverapporter på Bohusläningens hemsida. Men vissa kommentarer känns väldigt märkliga, som: "Ljungskile är ineffektivt och skapar väldigt lite". Om man skapar lite, hur kan man då vara ineffektiva?

Grej of the match:
Tyvärr är det målet i slutskedet som blir "Grej of the match". Målet blir så förödande och dödande av matchen så att det räcker att beskriva den situationen från matchen.

/Kaj Kavaj

Nya smeknamn på bloggen



Spelare har flytt och försvunnit. Spelare har kommit in istället. Så här när säsongen gått i den verkliga "serie-lunken" och man lärt känna spelarna lite mer så är det dags att publicera Skrivna Arks senaste smeknamn här på bloggen.

Följande spelare har fått smeknamn som vi i fortsättningen kommer använda här på bloggen:
Jarrod Smith - "Smithy"
Rickard Nilsson - "Rille"
Alexander Mellqvist - "Mellis"
Rafael - "Raffe"

Om ni har något tips på något nytt smeknamn till en spelare eller en kring laget, som inte har något smeknamn, så får ni gärna höra av er!

/Redaktionen

Örebro straffade LSK!



Det blev en sanslös match igår på Markbygg Arena, när tredje omgången av Svenska cupen skulle avgöras mellan allsvenska Örebro SK och LSK. Först tog LSK ledningen genom Joakim Runnemo. Strax därefter kvitterade ÖSK med ett långskott. Precis innan halvtid blev Josemar utvisad och det dömdes samtidigt straff, som givetvis betydde mål. Trots det kämpade LSK på i andra halvlek och i slutet kunde man kvittera. Det hela gick till förlängningen. Men det kunde inte avgöras där heller, utan straffar blev avgörande. Som alltid vid sådana tillfällen är det inte mycket tur som avgör. Något som inte LSK hade denna afton. Efter att Lorenzo Brais och Alexander Mellqvist missat var chansen ute. Det betyder att ÖSK går vidare till åttondelsfinal i Svenska cupen.

- Erik Nilsson var tillbaka i Ljungskile och drog ner en hel del applåder från de fåtala antalet som struntat i regn, rusk, hockey och som varit sugna på riktig fotboll.

- Det syntes tydligt vad gräset behövde. Planen var riktigt dålig för maj månad mot Öster och hade inte hämtat sig igår heller, men regnet gjorde spelet och gräset bättre. Hoppas man kan dra lärdom av det!

- Nu gäller det att bevara formen till nästa match borta mot Assyriska FF. LSK har hittills varit rätt ojämna och därför är det viktigt att man tar sig i kragen och håller formen uppe mot Assyriska, trots att det är en svår nöt.

Grej of the match:
Det var en relativt lätt uppgift att hitta denna omnämningen. Den frispark som LSK fick och som betydde 2-2 var inte att leka med! Rafael klippte till för allt var han var värd och bollen gick som en raket in i krysset. Sådana frisparkar har vi inte sett sedan David Leinars eller Christian Johanssons tid. Fast då gick de flesta frisparkar i muren eller högt över...

/Speezie

Kära läsare, ni kan besvara oss!

Signaturen "Oskar" på Ljungskiles forum på Svenskafans.com skrev följande:
"Blogga kan de göra som inte vill att folk skall besvara det som skrivs. Om du är påläst så läste du säkert också debatten i IKO:s forum, där man ondgjorde sig mer över de anonyma killarna på Skrivna Ark, än mig, just för att de anonymt kastar skit på IKO utan att någon ges chans att besvara inläggen."

Vi är fullt medvetna om att ni läsare inte alltid håller med om det som vi skriver. Det är så det ska vara, för det är det vi vill. Vi vill väcka debatt och skapa intresse kring Ljungskile SK. Skrivna Ark vill alltid Ljungskiles bästa! Att vi väljer att skriva under anonymitet beror på att vi ibland vill vara kritiska till en del saker, bara för att LSK ska bli ett så framgångsrikt fotbollslag som möjligt. Därför vill vi inte tappa suget genom att möta gnäll från folk face-to-face som tar inläggen fel. Det viktiga är åsikterna, inte personerna bakom!
Att vi skriver om till exempel IK Oddevold beror på att de påverkar Ljungskiles framång. Dessutom är vi rätt trötta på Oddevolds supportrar och deras åsikter, speciellt Archie.

När det gäller att besvara oss och våra inlägg finns det goda möjligheter att göra det.
Att besvara enskilda inlägg gör du lämpligast genom kommentarsfältet längs ned i inlägget märkt:
- Kommentarer

Om ni vill ge era synpunkter mer privat eller vill ta kontakt med oss gör ni det genom:
- [email protected]
- Twitter
- Facebook

Så ni får hemskt gärna besvara oss! Feedback, både positivt och negativt, från er läsare är viktigt för oss!

/Redaktionen

Intervju med Erik Nilsson inför cupmatchen



Skrivna Ark kan idag prestera en ny intervju. Denna gång med den före detta LSK-spelaren Erik Nilsson, som imorgon kommer möta LSK med sitt Örebro SK i Svenska Cupen.

Erik Nilsson var under förra säsongen utlånad från allsvenska Örebro SK till Ljungskile SK. Det blev ett framgångsrikt år för Nilsson i den gröna tröjan. På 20 matcher gjorde han fyra mål och sex målpassningar från sin vänstermittfältsplats. Nilsson och Örebro valde dock att ta tillbaka honom till gnällbältet för att satsa vidare på honom.
Imorgon spelar LSK hemma mot Örebro i Svenska Cupen, vilket blir ett speciellt möte för den forne LSK-spelaren Erik Nilsson.

Inledningsvis, hade du någon koll på vår blogg innan du fick förfrågan att ställa upp på en intervju med oss?
- Ja det hade jag. Har sett bloggen tidigare på Facebook.

När du fick reda på att ni skulle få möta Ljungskile i cupen. Stegade du in på Sixten Broströms kontor och sade ”den här matchen skall jag spela!”? För du får väl spela?
- Haha, nja riktigt så var det väl inte. Men jag blev väldigt glad när jag såg att vi skulle möta Ljungskile. Som det ser ut just nu så ska jag spela från start så jag ser verkligen fram emot matchen.

Har tränarna frågat dig något om LSK med tanke på att du varit i klubben?
- Nej jag tror att dom har bra koll på Ljungskile ändå.

Vilken del av ditt spel tycker du att du utvecklade mest under din tid på västkusten?
- Det defensiva spelet. Känner att jag tog ett rejält steg framåt där.

När du återvände sade du att du ville ta en ordinarie plats, hittills har du fått starta två matcher och hoppat in i en av sex möjliga. Hur nära tycker du att du är en startplats?
- Vi har ett väldigt bra innermittfält i Örebro så konkurrensen är stenhård men jag tycker ändå att jag har klarat mig helt okej. När alla är friska så har jag fått suttit på bänken men jag jobbar hårt varje dag för att ta en ordinarie plats och jag tycker att jag kommer närmare och närmare hela tiden.

Om vi har förstått det rätt sitter du på ett kontrakt som går ut efter årets säsong, och LSK har ju en ambition av att nå Allsvenskan. Är det bara vi som ser en möjliga framtida överenskommelse? Eller det mest drömmar från redaktionens sida?
- Det stämmer, det går ut efter den här säsongen. Min ambition är att spela så högt upp som möjligt men självklart ska andra saker spela in. Just nu trivs jag bra i Örebro och vi får se vad som händer till nästa år.

Till sist, handen på hjärtat Erik. Inlandet vs. Västkusten. Där finns det väl bara en klar vinnare väl?
- Jag tror på en tuff och jämn match. Ljungskile är otroligt starka hemma och vi kommer få jobba hårt för att vinna.

Tack ännu en gång för att du ställde upp, Erik!
____________________________
Archie & Speezie för Skrivna Ark.
skrivnaark.blogg.se
[email protected]

Inga mål mot Öster heller



Det blev inga mål idag på Markbygg Arena, men väl en poäng. Det var heller ingen jubelföreställning, precis som mållösa matcher ofta är. Öster har haft en bra säsongsinledning och har borta skakat både GIF Sundsvall (vinst) och Assyriska FF (oavgjort). Därför var det ingen lätt uppgift. Och det var inte långt ifrån att Öster fick in bollen, men Mr. Noble lyckades avvärja. Resten av matchen var det LSK som stod för chanserna, men ändå inte fick in bollen. Men trots allt var det ingen välspelad match.

- Joakim Runnemo har haft det tufft att ta en plats i startelvan. Men idag fick han chansen från start och var pigg och alert tills han tröttnade. Rafael kom in istället och visade även han prov på att det finns konkurrens i anfallet.

- Annars var det rätt tamt med potentiella avbytare på Ljungskiles bänk. Spelare som är halvskadade eller påväg tillbaka från skada dominerade. Med dessa menas Andreas Lind, Toby, Robin Iglicár och Lorenzo Brais.

- När matchen var slut och man kom hem gick jag in på Bohusläningens liverapporter från matchen. Linus Mellgren gav följande utlåtande: "1093 i publiken, pinsamt när det är så bra v'äder. Kanske är det Manchester United-Chelsea som lockar". Pinsamt? Snarare är det en helt okej publiksiffra för att vara LSK. Man brukar i Superettan ha ett publiksnitt som är under tusen åskådare. Vädret gjorde det möjligt för många att njuta av det när det är helg och de som inte gjorde det såg nog den engelska drabbningen. Mellgren gnällde även om att Ljungskiles supportrar varit passiva under hela matchen. Varför ta upp det överhuvudtaget i en liverapport?

Grej of the match:
LSK är inne i en negativ trend. För andra matchen i rad uteblir målen och det är också två matcher utan Gav. Mot Hammarby spelade han och då gjorde LSK fyra mål. Hoppas han snart är tillbaka och LSK kan göra mål för att kunna vinna.

/Speezie

Truppen i siffror

Mitt inne i mina kollegors högkvalitativa bloggande kommer undertecknad med lite lättsmält statistik rörande årets trupp. Håll till godo.
En kombination av Drin, Lind, Patte och Genalvo
Truppen i siffror:

- Längst: Mattias Svensson, 194 cm

- Kortast: Johan Patriksson, Drin Shasivari och Genalvo, 174 cm

- Tyngst: Josemar, 88 kg

- Lättast: Drin Shasivari, 68 kg

- Flest matcher (Allsvenskan & SE): Johan Patriksson, 167 matcher

- Flest mål: Johan Patriksson, 55 mål (målsnitt: 0,32 mål/match)

- Äldst: Josemar, f. 1980

- Yngst: Drin Shasivari, f. 1993


Medel:

- Medellängd: 184 cm (11 spelare)

- Medelvikt: 79 kg (11 spelare)

- Medelålder: 25,35 år (20 spelare)
Bilden från sr.se

Vem i laget passar då bäst in på "medelspelaren"? Efter en högst godtycklig överläggning med mig själv kom jag fram till att det är:
- Robin Jonsson 23 år, 183 cm och 80 kg.


* All fakta om ålder, längd, vikt och antalet matcher och mål är hämtade från Svenskfotboll.se och Fotbollstransfers.com

* Översta bilden är ett montage. Bilden visar olika delar av Andreas Lind, Drin Shasivari, Johan Patriksson och Genalvo.

/Er något late men tillgivne Archie

Svåraste bortamatchen - check!



LSK åkte till Sundsvall (efter mellanlandning i Gävle) och visste historien bakom den svåraste bortamatchen i serien - i alla fall för Ljungskile SK. På fem tidigare besök har det mestadels blivit storförluster med ett undantag (2009: 0-3). Med positiva minnen från matchen mot Hammarby fanns det ändå förhoppningar om att lägga till ännu ett undantag. Dock blev det inte som man tänkt. Man höll ut rätt bra i en jämn första halvlek, men när man inte gör mål vinner man inga matcher. Inte heller när bollarna trillar in bakåt också. 3-0 blev det till slut för de blåklädda Sundsvallsspelarna.

- Trots att det var jämnt statistiskt sett i matchen (skott, offside etc.) var det inte det på resultattavlan. Det kan man kalla för lögnande statistik! Men det verkar som om siffrorna var lite väl stora sett till matchen, även om Sundsvalls seger var rättvis.

- Sundsvall avgjorde genom att göra två psykologiska mål. Först gjorde de ett mål precis innan halvitd och efter pausen hade inte LSK hittat koncentrationen på en hörna, som enkelt kunde nickas in. Därefter var matchen rätt avgjord.

- Spanjoren Lorenzo Brais var given på försäsongen i startuppställningen fram tills han blev skadad. Idag fick han äntligen debutera i seriesammanhang med kvarten kvar. Det är viktigt att få in en sådan spelare som kan bli en riktig giftig spelare om han bara kan komma igång ordentligt.

- Redan innan matchen var det osäkert om Robin Jonsson skulle starta, då han haft beskymmer med en lättare skada. Nästa match får han i alla fall vila då han drog på sig två gula kort, vilket betydde att domaren halade upp ett kort som var rödare än Jonssons hår. Frågan är om utvisningen var taktisk, för att kunna vila?
Blir det Tompa som får krypa ner som mittback nu då eller kan någon av de skadade mittbackarna spela?

Grej of the match:
Dragan Bogdanovic ska enligt rapporter ha suttit på bänken under matchen i Sundsvall. Mycket märkligt då det har sagts att han skulle operera sig och bli borta ett längre tag. Positivt, men överraskande!

/Kaj Kavaj

[Valid RSS]