Skadorna präglar LSK inför premiären


I samband med matchen mot IFK Göteborg blev Gav skadad. Det är första gången i LSK han råkar ut för en skada och det verkar vara en skada som är svår att fastställa hur lång tid det kommer dröja innan han kan vara tillbaka. Det rör sig i alla fall om en fotskada - Gavs vänsterfot hade svullnat upp till en röd stor tomat, men inget var brutet. Även Johan Patriksson har drabbats av en skada på båtbenet i handen, vilket innebär att han kommer bära gips en längre tid. Det kan dröja upp till 6 månader (!) innan skadan är helt läkt. Men det verkar som om det går bra att han spelar, bara domaren tillåter gipset. Patriksson bröt ju armen efter en cykelspark på en grusträning 2005 (?), men antagligen verkar det inte vara samma anledning denna gång.

Ljungskile SK har haft stora problem med skador under försäsongen. Dessa spelare har haft eller har skador:

Nick Noble - Ljumskskada
Josemar - Vadskada
Mathias Carlsson - Knäskada
Andreas Tobiasson - Lår/vadskada
Dragan Bogdanovic - Ljumskskada
Lorenzo Brais - Axelskada
Genalvo - Knäskada
Joakim Runnemo - Knäskada
Andreas Lind - Magmuskelskada
Johan Patriksson - Armskada
Gabriel Altemark-Vanneryr - Fotskada
Alexander Mellqvist - Ljumskkänningar


Återingen till Gav. Roligt att se att Skrivna Arks fynd av bild hänger i LSKs omklädningsrum. Bilden hittades i en frisörsannons där en av modellerna var ruskigt likt Gav. Skrivna Ark såg bilden i omklädningsrummet tack vare filmguidningen på Ljungskiles Svenskafans-sida.

/Speezie

Dags att ifrågasätta lite


Inför den allsvenska säsongen 2008 bytte LSK till nya strålkastare. Det var inga dåliga grejer som sattes upp då. Nu kräver FIFA högre krav, vilket Svenska Fotbollsförbundet nu får delegera ut. Det är uppseendeväckande att LSK som spelar i landets näst högsta serie och som för tre år sedan bytte ut sin belysning återigen ska krävas byta de. Belysningen håller absolut för att spela fotboll i. Ingen spelare kan skylla på att de inte kan spela på grund av ljuset. Givetvis handlar det om förutsättningar för TV att sända matcher och att möjligen kvalitéen kan öka. Men det kravet borde ställas av TV-bolagen som äger TV-rättigheterna, inte från ett förbund. Visst kan förbundet öka kvalitén på produkten svensk fotboll, men vad jag vet är det inte aktuellt att sälja TV-rättigheterna i dagsläget. Nu kan LSK få böta mellan 50 000 -100 000 kronor om inte får ordning på belysningen, spelartunneln och utgångarna innan premiärmatchen mot Falkenbergs FF. Om felen kvarstår vid andra hemmamatchen, mot Hammarby IF, får matchen spelas på reservarenan Valhalla IP - vilket hade varit en stor ekonomisk förlust!

Sedan kan man ifrågasätta LSKs del i det hela. Ljungskile borde känt till detta under en längre tid. Detta kan inte vara en direkt nyhet för LSK, utan det borde man känt till en längre tid. Oförutsedda ekonomiska händelser måste man kunna vara beredda på och anpassa sig till genom att kanske erbjuda spelare kontrakt hit och dit. Visserligen kan vissa sponsorer ha nyckelmärkt pengar till spelartruppen, men ändå. Överhuvudtaget borde man ha en större buffert. För just nu verkar man inte ha någon, utan litar på att sponsorer och bidrag ska täcka alla kostnader. Utan att veta om det så känns det inte som om LSK sparat pengar någon gång! LSK lever i den översta eliten på otroligt små medel, vilket troligtvis är den största anledningen till att sparkontot gapar tomt.

Men visst borde också kommunen agera och hjälpa LSK. Lilla Ljungskile utmanar eliten och har en stor chans på Allsvenskan i landets största sport. Det ger stor reklam för kommunen och ger mycket tillbaka till kommunen. Företagare får mycket tillbaka, vilket ger skatter till kommunen. Men det kanske viktigaste är de förebilder kommunen får genom Ljungskiles spelare. Det ger något att samlas kring, men också kan inspirera andra klubbar och unga spelare att bli bättre. Det är beklagligt att se den avundsjuka och okunskap som skrivs i kommentarsfältet på Bohusläningens artikel om det hela.

Avslutningsvis hade det varit skönt att få reda på om detta kommer lösa sig snart. Sedan undrar jag hur det blir med H.A. Bygg Aren? På LSKs hemsida nämns det inte och på Svenska Fotbollsförbundet står det att arenan är Starke Arvid Arena...?

/Speezie

Uppdatering: Uddevalla kommun har gått med på ett lån till LSK, vilket vi på Skrivna Ark är riktigt bra på alla sätt.

Det ser bra ut!


Försäsongsmatcher brukar innebära mörker, kyla och fotboll av dålig kvalité. Men på förhand var träningsmatchen mot IFK Göteborg försäsongens höjdpunkt. Med sol hittade mycket folk till Ljungskile för tisdagens drabbning. Inledningsvis verkade LSK-spelarna lite tyngda av stundens allvar att möta storlaget Göteborg. Men sedan hittade LSK in i matchen och visserligen om det inte blev överdrivet mycket avslut mot Blåvittmålet så hotade man de blåvita med hög press och emellanåt riktigt bra spel. När väl Göteborg kom upp i sina anfall var försvaret helt vattentätt och det är just defensiven som fungerat fantastiskt bra så här långt på säsongen - om man ska tro alla rapporter. Till slut var det ändå defensiven som inte hängde med när Robin Söder sprintade förbi och skickade in 1-0, vilket blev slutresultatet. Men LSKs spel imponerar och om man får tillbaka några spelare efter skador och dessutom får in bollarna i mål kan det bära långt. En sak som också förre LSK-spelaren Erik Lund höll med om. Han menade att bara Patriksson kunde sätta sina chanser hade Ljungskile en bra chans i Superettan.

Vissa detaljer kunde man ju inte välja att inte nämna;
Patriksson fick hjälp av en motståndare att knyta skorna, då inte Patriksson klarade det på grund av sitt bandage. Dessutom fick LSK-ledningen med Legenden i en kommandoroll hjälpa Sveriges Radio att få upp deras buss som kört fast. Undrar om någon tränare i Allsvenskan eller Superettan hade gjort det inför en match? Hade Rickard Norling, Roland Nilsson eller Sören Åkerby gjort det?

/Speezie

Landslagsspelare klar för LSK!



I fredags gjorde LSK klart med ett riktigt intressant nyförvärv. I laget fanns sedan tidigare spelare från Sverige, Spanien, Brasilien, USA och Bosnien. Men nu kan vi lägga till en ny nationalitet i truppen. Det beror på att Ljungskile SK gjorde klart med Jarrod Smith från Nya Zeeland. Rent meritmässigt är han det tyngsta nyförvärvet någonsin i LSK. Smith föddes 1984, vilket kanske inte kan betecknas som en jättemerit. Däremot har han spelat 12 landskamper för Nya Zeeland och skulle antagligen varit med i VM-truppen 2010 om han inte varit skadad. Dessutom har han spelat för både Toronto FC och Seattle Sounders FC i den nordamerikanska ligan MLS. Smith verkar ha en fin vänsterfot och en bra teknik vilket gör att det nog är som vänsteryttermittfältare han är tänkt. Annars verkar han ha spelat anfallare tidigare.

Samma dag gick LSK även ut med att man skrivit ett 4-månaders kontrakt med Tobias Mikaelsson. Mikaelsson som provspelat en tid kommer närmast från FC Trollhättan, där han var en av nyckelspelarna. Han fostrades i Vallens IF, men tack vare David Wilson blev han ungdomsproffs i Aston Villa. Han hann även med en kort lånesejour i LSK under 2007, men det blev aldrig något lyckat. Nu verkar han stekhet och aktuell för en plats i startelvan.

Skrivna Ark önskar både Smith och Mikaelsson välkomna till LSK!

/Speezie

Samuelsson nära slå ut ÖIS


 

I söndags fick Brastadlaget Stångenäs AIS besök av Örgryte IS i Svenska Cupen. ÖIS har haft en bedrövlig försäsong, även om man mött väldigt bra motstånd i jämförelse med övriga lag i ettan. Bland annat förlorade man mot LSK med 2-1. Men man är nog ändå oroliga över allt efter den turbulenta inledningen av året då man gick i konkurs.

 

Stångenäs är nykomlingar i fyran, men verkar inte ha problem med lag från en högre division. Förra veckan vann man över division 2-laget Gunnilse IS med 4-2. Som ni kanske vet valde den förre detta LSK-målvakten Andreas Samuelsson att gå till SAIS och med han i laget hade man nu chans att slå ut klassiska ÖIS. Tyvärr räckte man inte till, även om man hotade ordentligt. Matchen vanns av ÖIS med 1-0, men det är ändå imponerade av en nykomling i fyran!

 

/Speezie


En vecka - två matcher

Som just vecka 11 år 2011 håller på att läggas till handlingarna kan vi konstatera att LSK klämt till med två träningsmatcher. I onsdags var det det norska Adeccoliganlaget Sandefjord som kom besök till Ljungskile. På grund av den tidiga avsparkstiden (15.00) kunde ingen i redaktionen komma loss för att titta på matchen och vad gällande matchen igår mot Husqvarna hade också alla i redaktionen förhinder så istället för vi förlita oss till andra mediers rapporter.



Först fokus på matchen mot Sandefjord. Gissningvis så vet de flesta av er läsare att den slutade 0-0 med en lite mersmak för de gröna. Enligt de rapporterna vi har fått oss till livs så var försvarsspelet mot norskarna riktigt bra, speciellt nyförvärvet Robin Jonsson. Framåt var det dock lite mer trubbigt. Ungtupparna Samir Fehric Robin Iglicar gjorde bra insatser och verkar ha utvecklats under vintern. Negativt för LSK var att Andreas Tobiasson drog på sig en skada, den här gången vaden som spökade, dock stannar det inte där utan nyförvärvet Lorenzo Brais drog på sig en axelskada. Tobiassons mittbacksplats togs över av hjälpgumman Michael Thomas som gjorde en stabil insats

En liten anekdot är att Legenden hade en prästost i fickan under hela matchen. För att citera Karin Carlsson "Det händer bara i Ljungskile"



Bättre var det då igår då LSK vann med klara 3-0 mot division 1 laget Husqvarna FF. Noterbart är att tränartrojkan valde att satsa på en 4-4-1-1 en formation där den nye brassen Rafael fick en roll som ensam anfallare, en roll som uppenbarligen passade honom bra då han när matchen var över stod som tvåmålsskytt. Det sista målet prickades in av den provspelande Tobias Mikaelsson, som både fått bra och mer ljummen kritik efter matchen. Klart är i alla fall att LSK var det klart bättre laget. Noterbart från matchen är att Michael Thomas tog plats som mittback igen och återigen gjorde en stabil insats.

/Archie

Exklusiv intervju med Joakim Runnemo



Skrivna Ark är mycket stolta över att idag kunna presentera något nytt och exklusivt. För första gången någonsin kommer Skrivna Ark att presentera en intervju. Det är dessutom en väldigt exklusiv intervju vi härmed kan presentera. För första gången i Ljungskiles namn så ställer Joakim Runnemo upp på en exklusiv intervju med Skrivna Ark.

Joakim Runnemo föddes den 18:e december, 1986. Har en fotbollsbakgrund i Boo FF, Nacka FF och Värmdö IF innan han som 15-åring kom till IF Brommapojkarna. Där har det blivit 63 allsvenska matcher och 76 Superettanmatcher. Runnemo blev 2007 historisk genom att i Brommapojkarnas absolut första allsvenska match, mot Djurgårdens IF, gjort klubbens första allsvenska mål och genom det klubbens första seger i Allsvenskan. Joakim Runnemo värvades till Ljungskile SK i februari i år, men har ännu inte spelat någon match i den gröna tröjan.

Först och främst vill vi från Skrivna Arks sida önska dig välkommen till LSK.
- Tack så mycket.

3 februari i år var det nog många som blev förvånade när du gick från Brommapojkarna och skrev på för LSK. Varför blev det just Ljungskile?
- Därför att jag tyckte det var det bästa alternativet jag hade, det fanns ett intresse från en allsvensk klubb som det kanske hade kunnat bli något med men där var jag inte tänkt som förstavalet och då spelar jag hellre i en klubb där jag har ett större förtroende från tränarna. Ljungskile är en klubb med ambition att gå upp i allsvenskan och jag hade inte gått hit om jag inte trodde att vi har en realistisk möjlighet att göra det.

Till P4 Radio Väst sade du att du tror du har chans att ta nästa steg i din utveckling nu när du kommit till Ljungskile. Vad grundar du det på? Vilka utvecklingsmöjligheter finns för dig i LSK?
- Miljöombytet i sig tror jag är bra för mig, det är uppfriskande med en ny utmaning. Det blir också ett tillfälle att hitta lite nya vägar att träna på, jag tycker om att ta ansvar för min egen träning och i Ljungskile ges det möjligheter att göra det då vi bara tränar eftermiddagar och jag kan därför lägga in ett par egna pass i veckan som passar just mig.

Skillnaderna är givetvis stora mellan Stockholm och Ljungskile. Är det samma skillnader även mellan BP och LSK?
- Det finns naturligtvis skillnader mellan BP och LSK. BP växte mycket under de åren jag var i klubben och tyvärr tappade man lite av sin ödmjukhet på vägen. Ljungskile drivs ju till stor del av ideellt arbetande personer som brinner för klubben och jag vill passa på att skicka en hälsning till dem, ni uppskattas.

Klubbens ”litenhet” gör att det finns en naturlig underdogmentalitet i klubbens själ som jag gillar, samtidigt är det viktigt att det inte sprids för mycket jantelag till oss spelare då vi måste tro på vår förmåga, det blir en viktig balansgång för oss.

Såhär många bra anfallare, som LSK har nu, har aldrig LSK haft tidigare. Hur ser du på konkurrensen i anfallet och kan det bli aktuellt med ett positionsbyte för din del?
- Jag spelar helst anfallare men kommer att spela där tränarna vill ha mig. Jag vet dock att tränarna i första hand ser mig som anfallare sedan får vi se hur skadesituation och spelarform kommer påverka var jag hamnar.

Trots att du är relativt ung så har du över 60 allsvenska matcher på din meritlista. Vad tror du att du kan tillföra med dina erfarenheter till LSK?
- Vi är några spelare med allsvensk rutin och det tror jag hjälper till att skapa en trygghet i laget. Jag har varit med om att gå upp i allsvenskan två gånger och har idéer om vad som krävs men det finns som sagt fler som har positiva erfarenheter att dela med sig av.

Hösten 2008 var du med om att kvala bort LSK från Allsvenskan. Trodde du då att du någon gång skulle representera Ljungskile? Vad tror du har förändrats i LSK sedan dess?
- Haha, nä det trodde jag inte, det var ju ett benknäckargäng på den tiden! Det finns andra som bättre kan svara på vad som har förändrats i klubben sedan dess men nu är det ju första gången man har en uttalad målsättning att gå upp i allsvenskan även om man ”råkat” hamna där tidigare.

Nu har du inte varit i klubben mer än knappt en månad, men vad har du fått för intryck av tränarnas ledarskap? Har någon spelare utmärkt sig mer än någon annan?
- Tyvärr har jag inte kunnat delta så mycket på fotbollsträningarna men jag har fått ett positivt intryck av både spelare och tränare, dock är Örjan (Glans, assisterande tränare) inget vidare på att spela på hästar.

Det finns många bra spelare i det här laget, Robin Jonsson tyckte jag gjorde en riktigt bra match senast (Sandefjord) och jag tror att han kommer bli viktig för oss.

Vad vi förstått har du varit skadad under försäsongen. Vad rör det sig om för skada och när räknar du att vara tillbaka på allvar?
- Ett uttänjt bakre korsband, jag hann bara göra ett par träningar innan det hände och det har såklart varit frustrerande. Men nu räknar jag med att vara matchduglig om 1-2 veckor.

Vad tror du om Ljungskile möjligheter i årets serie? Vad har du för målsättning med din egen säsong?
- Jag har två huvudambitioner. Det första och viktigaste är att hjälpa Ljungskile till allsvenskan (i år eller nästa år). Det andra är att göra mål. Jag tror att det finns förutsättningar att lyckas med båda.

Enligt uppgifter till Skrivna Ark har du kallats ”Pajen” i BP, varför? Kommer du behålla smeknamnet nu när du är i Ljungskile?
- Pajen var ett internt smeknamn i BP men nu vänder vi blad som vår konung hade sagt! Kanske blir det något nytt smeknamn här.

Slutligen vill vi tacka för att du ställde upp på denna intervju.
- Tack själva. Det är kul med ert engagemang.

____________________________
Archie & Speezie för Skrivna Ark.
skrivnaark.blogg.se
[email protected]


Högerbackarnas tid är här!

Ljungskile SK har aldrig lyckats behålla stjärnspelare man haft i laget och heller inte haft som syfte att tvinga spelaren att stanna. Istället har man öppnat vägen för spelare som vill ta nästa steg till en större klubb.

2005 åkte talangen och den dåvarande mittfältaren Erik Lund till Birmingham för att testa lyckan. Under åren där blev han omskolad till ytterback, främst högerback. När sedan IFK Göteborg 2008 värvade honom var det just på högerbacksplatsen han skulle konkurrera om. Efter en lyckad period med bland annat landslagsspel är det inför årets säsong osäkert om han kommer få speciellt mycket förtroende från start.

Inför 2006 var det dags för lagets store pådrivare och stjärna Kenny Pavey att välja en ny klubbadress. Valet föll för storklubben AIK, för högermittfältaren. Direkt blev han publikfavorit tack vare hans uppoffrande spel och vilja. Sedan något år tillbaka valde AIK att omskola Pavey till ytterback för att få med honom i startelvan. Det är också där han blivit kvar. Men frågan är om inte Pavey gjorde sig bättre i den roll han hade tidigare?

Inför årets säsong valde Martin Smedberg-Dalence som bekant att lämna LSK för IFK Norrköping. I LSK var han först anfallare och sedan blev han en fruktad högerytter, som både var målfarlig och låg bakom många mål. Norrköping verkar dock omskola den forne LSK-kaptenen till högerback, vilket är rätt uppseendeväckande om man ser till vad han presterat i Ljungskile som högerytter. Dock verkar han fortfarande få förtroendet att lägga frisparkar och hörnor.

De som gick åt andra hållet:
I LSK omskolades först David Leinar när han kom, från mittback till högerback. Orsaken var att LSK då hade ett bra och samspelt mittbackspar i Darko Matijevic och David Sällström. Sedermera övertygade Leinar som mittback och fick förtroendet där. Även Eric Kristoffersen omskolades från central mittfältare till högerback. Effekten blev att han inte platsade på någon av positionerna, tappade motivationen och lade ner elitspelandet till förmån för gärdsgårdfotboll. Nu är det ett nytt försök att skola om en ny spelare till högerback. Dragan Bogdanovic värvades från division 3-laget Skoftebyn, där han var högerytter. Men i LSK verkar det som om det är högerbacksplatsen Bogdanovic först å främst ska konkurrera om.

Varför är det populärt att omskola spelare till högerbackar?
Kraven på högerbackar (och givetvis vänsterbackar också) har ökat. Spelarna ska inte bara försvara det egna målet, rensa och markera. Man ska vara offensiva, tekniska och slå bra inlägg. Det är inte bara i Sverige det är populärt med den typen av ytterback. I Brasilien är det lite av en tradition med den typen av spelare, som mer betecknas som ett offensivt vapen än en defensiv mur. Det har smittat av sig på lagen i Europa och därför spridit sig till Sverige. Lund, Pavey och Smedberg-Dalence spelstil matchar den som eftersöks i den "nya" ytterbacksrollen. De har även aggressivitet, vilja och är löpstarka - vilket är nästintill ett måste för att leverera längs hela kanten.

Denna trenden kommer nog hålla i sig, men frågan är vilken spelartyp som eftersöks framför ytterbacken (yttermittfältaren/ytterforwarden)?

/Kaj Kavaj

Hänt på sistone



Skrivna Ark har semestrat från bloggen ett tag, så därför uppdaterar vi er vad som hänt det sista.


Tidigare i veckan spelade LSK ytterligare en träningsmatch, denna gång borta mot Halmstad BK. Vad det verkar så hade det inte varit orättvist om Ljungskile vunnit, men tydligen hade man en oförmåga att göra mål. Hoppas det släpper snart. På onsdag väntar Sandefjord och i utannonseringen på LSKs hemsida står det "Starke Arvid" som spelplats! Är det inte klart med H.A. Bygg än eller vad är det frågan om?
Däremot gör Ljungskile en rapport om att säsongs-/medlemskorten är försenade. Även mindre bra saker måste man informera om, vilket man gjort bra i detta fall men sämre andra gånger.

I helgen har LSK haft ett träningsläger på hemmaplan med syfte att få ihop gruppen. Det verkar ha gått hett till med allt från paintball till lagfest. På paintballen verkar det som att nyförvärven fick kamouflera sig genom att bära olika djurdräkter. Till exempel fick Rafael bära kycklingdräkt (se liten bild), medan Robin Jonsson iklädde sig en dalmatindräkt. Resterande spelare var mer grönklädda. Resultatet verkar ha blivit ett par röda märken för mestadels spelarna i djurklädnader.

Sedan har vi glädjen att meddela att förre LSK-spelaren, numera i Assyriska BK, Johan Friberg da Cruz poserar på ett uteställe tillsammans med kompisen och b-kändisen Jean-Pierre Marques (se liten bild). Vi kan även rapportera om att den fantastiska fotbollsspelaren Martyn Lancaster (se översta bilden) fick äran att spela mot Thierry Henry i amerikanska ligan, MLS, och dessutom fick han Henrys tröja efter matchen.

Annars har det varit mycket snack om Anton Hyséns starka erkännande för media att han är homosexuell. En vild debatt har det varit i media om att det är så få som utåt erkännt att man har den läggningen. Debatten är bra, för det leder säkerligen till att fler kan komma ut nu när Hysén gått i bräschen för det. Däremot är det mer tveksamt om media ska använda slanguttryck som "bög" och "flata". De orden har fått negativ klang, medan homosexuell har blivit mer accepterat och positivt laddat. Hursomhelst är det väldigt starkt av Anton Hysén att komma ut. Förhoppningsvis kan det öppna och utveckla fotbollen till det bättre.

/Speezie


LSK får ny ordförande!

Igår hade Ljungskile SK årsmöte, där Skrivna Ark påverkade. Det blev nämligen ett par ändringar i styrelsen. Paul Pettersson som suttit i drygt två år lämnade frivilligt posten som ordförande. Anders Wallgren var den som tog över ordförandeklubban, vilket inte var direkt överaskande. Wallgren har utåt sett varit väldigt aktiv och förutom att han varit ledamot i styrelsen har han funnits med i fotbollskommiténs trojka. Att han redan nu har funderingar på förändringar på styrelsens arbete låter spännande.

Bosse Fagerberg blev inte omvald till ledamot, vilket kanske påverkades av Skrivna Arks krönika? Nåväl, Fagerberg blev nu inröstad som suppleant istället, där han i den rollen inte har samma beslutanderätt. Åt andra hållet går sportchefen Lennart Johansson som blir ledamot.

Nya in i styrelsen blir byggherrarna Anders Bagge (inte Idol-profilen) och Stefan Lund, som tar på sig att vara ledamöter. Dessutom kommer Joakim Johansson in som suppleant.

Förutom Paul Pettersson fortsätter varken Bengt Jonasson eller Jan Wallberg i styrelsen nästkommande år.

Hela styrelsen 2011:
Ordförande:
Anders Wallgren.
Vice ordförande: Mats Jacobsson.
Ledamöter: Anders Bagge, Lennart Göransson, Stefan Lund, Terje Pettersen och Lisa Svanberg.
Suppleanter: Anders Carlson, Bo Fagerberg och Joakim Johansson.

Sektionsordföranden:
Herr elit: Lennart Göransson.
Dam och ungdom: Lisa Svanberg.
Arena: Leif Zachrisson.
Innebandy: Martin Gunnarsson.

/Speezie

Jonsson - den sista pusselbiten till startelvan?

Innan det var dags för farbröderna i LSK:s förhandlingstrojka att stämpla ut fick man rödhåriga Robin Jonsson att skriva under ett 1-årsavtal (vad annars?). Jonsson kunde inte acceptera att följa med sällskapet från Örgryte ner i division 1. Istället valde han storsatsande sportklubben från Ljungskile. Antagligen, till stor del, en ekonmisk fråga för Jonsson men kanske också en nytändning.

Jonsson har varit göteborgare från 15 års ålder då han första gången slirade av från vägen och till ÖIS-gården. De tre senaste säsongerna har han fått mycket speltid och var nummer 1 bland mittbackarna i de rödblåa förra året. Att han sedan är från Trollhättan från början är bara en bonus. Speciellt eftersom att han inte har någon trollhätteblondering, utan inspirerats av ÖIS när det gäller hårfärgen.

Han beskriver sig själv som en spelare med bra speluppfattning, medan andra beskriver honom som en kämpe som inte ger sig i första taget - en spelare med vinnarskalle. Vilket givetvis passar in bra i LSK! Det är en egenskap som prioriterats bort lite när man värvat spelare till denna säsongen. Det har däremot blivit mer teknik man satsat på. Jonsson sägs också vara en kvick rackare, vilket passar in nu när Josemar och Toby är rätt stabbiga. Och en snabb jävel har vi ju inte sett till sedan Etchu Tabes dagar. Innan dess har det nog aldrig funnit en snabb mittback. Eller kan våra läsare komma på någon?

Är Jonsson sista pusselbiten till startelvan kanske? Det kan vara det, men nu verkar det som man inte bara är ute efter en reservmålvakt utan också en yttermittfältare. Troligtvis värvar man in Magnus Berglöf från Torslanda och möjligen en yttermittfältare med vänsterfot.

/Kaj Kavaj

[Valid RSS]