Hänt på sistone



Skrivna Ark har semestrat från bloggen ett tag, så därför uppdaterar vi er vad som hänt det sista.


Tidigare i veckan spelade LSK ytterligare en träningsmatch, denna gång borta mot Halmstad BK. Vad det verkar så hade det inte varit orättvist om Ljungskile vunnit, men tydligen hade man en oförmåga att göra mål. Hoppas det släpper snart. På onsdag väntar Sandefjord och i utannonseringen på LSKs hemsida står det "Starke Arvid" som spelplats! Är det inte klart med H.A. Bygg än eller vad är det frågan om?
Däremot gör Ljungskile en rapport om att säsongs-/medlemskorten är försenade. Även mindre bra saker måste man informera om, vilket man gjort bra i detta fall men sämre andra gånger.

I helgen har LSK haft ett träningsläger på hemmaplan med syfte att få ihop gruppen. Det verkar ha gått hett till med allt från paintball till lagfest. På paintballen verkar det som att nyförvärven fick kamouflera sig genom att bära olika djurdräkter. Till exempel fick Rafael bära kycklingdräkt (se liten bild), medan Robin Jonsson iklädde sig en dalmatindräkt. Resterande spelare var mer grönklädda. Resultatet verkar ha blivit ett par röda märken för mestadels spelarna i djurklädnader.

Sedan har vi glädjen att meddela att förre LSK-spelaren, numera i Assyriska BK, Johan Friberg da Cruz poserar på ett uteställe tillsammans med kompisen och b-kändisen Jean-Pierre Marques (se liten bild). Vi kan även rapportera om att den fantastiska fotbollsspelaren Martyn Lancaster (se översta bilden) fick äran att spela mot Thierry Henry i amerikanska ligan, MLS, och dessutom fick han Henrys tröja efter matchen.

Annars har det varit mycket snack om Anton Hyséns starka erkännande för media att han är homosexuell. En vild debatt har det varit i media om att det är så få som utåt erkännt att man har den läggningen. Debatten är bra, för det leder säkerligen till att fler kan komma ut nu när Hysén gått i bräschen för det. Däremot är det mer tveksamt om media ska använda slanguttryck som "bög" och "flata". De orden har fått negativ klang, medan homosexuell har blivit mer accepterat och positivt laddat. Hursomhelst är det väldigt starkt av Anton Hysén att komma ut. Förhoppningsvis kan det öppna och utveckla fotbollen till det bättre.

/Speezie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0