IFK Göteborg, borta 2008-09-24

0-0 för andra matchen i rad låter inte kul. Det var det inte heller. Det enda roliga var att LSK kunde ta poäng mot Göteborg borta. LSK hade också bud på att göra mål, även om hemmalaget nog var lite närmare. Noterbart är att förra LSK-spelaren Erik Lund blev matchens lirare i IFK Göteborg. Han var också oförskämd att dribbla av sin läromästare, tillika Legendens bror, Jörgen Wålemark.

Medias fokus:
Återigen var det två saker som stack ur lite mer.

- Det handlade mest om hur många varningar LSK får per match. Fem stycken denna matchen var på tokt för högt tycker både LSK-spelarna och jag själv. LSK blir bedömda på ett annat sätt än vad andra lag! LSK spelar tufft, men vissa varningar är på tok för grymma och man börjar undra vad domaren egentligen tänker när han delar ut de.
Lärare Anders Augustsson har fått 9 varningar i år! Det är inte dåligt det! Vet inte om spelbolagen hade han som högoddsare i varningsligan?

- Det andra handlar om att LSK tagit hela 4 poäng mot regerande Svenska mästarna, Mesta mästarna och Cupmästarna 2008. Vem hade trott det innan säsongen? Inte många i alla fall. Men LSK har ju motbevisat alla experter hittills och det är ju inte helt fel. Sedan hur man tar sina poäng är en annan femma. Fotboll går ut på att försvara sitt eget mål och göra mål i motståndarnas mål.

Dagens roligaste:
Colin Burns otroliga tacksamma gester mot de tillresta Ljungskileborna. Mest häpnandsväckande eftersom bortasektionen var relativt tyst under hela matchen.

Dagens tråkigaste:
Ullevi. Vilken dålig arena för fotboll!

Klackverksamhet/TIFO:
Inget direkt TIFO från någon av klackarna. Även om hemmasupportrarna hade en mängd flaggor.

LSK:s klack var genom hela matchen väldigt tam och det verkade som man inte vågade heja fram laget på en så stor arena. Göteborgs supportrar däremot höll igång bra under hela matchen med positiva ramsor. Med en kvart kvar blev de lite otåliga och började vissla.

/Kaj Kavaj

Vi noterar...


Att Ljungskilesonen Erik Lund spelade 120 minuter för IFK Göteborg i söndagens final i Svenska Cupen. En final som IFK dessutom vann efter straffläggning. Erik spelade enligt rapporterna väldigt stabilt på sin högerbacksplats. Vi på Skrivna Ark  vill passa på att gratulera till medaljen. Passa på att njut och fira ordentligt Erik, för på onsdag möter du din moderklubb...


Att Jacob "Flingan" Flingmark (utlånad från LSK) gjorde sitt femte mål i Oddevold-tröjan i söndags. Han gjorde 1-0 för det blåvita uddevallalaget, från nära håll (enligt oddevold.se). Dock räckte det inte eftersom Jonsered kvitterade i andra halvlek. Matchen slutade 1-1


Att Ljungskiles juniorer, med bland annat Bosse Wålemark som tränare, försvarade sin titel i Junior DM genom att vinna över IFK Uddevallas dito. LSK vann med klara 7-2. Vi på Skrivna Ark vill passa på att gratulera Legenden till ännu en tränartriumf, vi vill även gratulera spelarna!

/Archie


Slipknot tolkar LSK-visan

De flesta kanske redan sett denna, men den är så bra att Skrivna Ark nu väljer att publicera den. Slipknot tolkar LSK-visan. Håll till godo!



/Speezie

Inget Ljungskile Uddevalla Panos SK IF GoIF här inte



För första gången kom Bohusläningen
med en artikel som gjorde att man tog sig besväret att verkligen läsa artikeln. Som en och annan kanske har räknat ut redan så handlar det om att Uddevalla Kommun backar angående kravet att de skulle in i klubbens namn.
-Vi tycker vi hittat bättre sätt att marknadsföra Uddevalla på, säger kommunalrådet Sture Svennberg (m), bland annat kommer namnet Uddevalla att synas på matchdräkterna mycket tydligare vid exempelvis tv-sändningar.

Frågan är dock, hur menar den gode Svennberg med att Uddevalla kommer synas tydligare på matchdräkterna vid exempelvis tv-sändningar? Kommer laget lira i specialtröjor då eller? Men det har mindre betydelse just nu. Det som är det viktiga är ju att Uddevalla Kommun verkar fatta kommunen faktiskt är mer själva centralorten. Kanske är det just Svennberg som har gjort ett bra jobb då han tidigare varit ordförande i LSK.

Något som också möts med stor förtjusning är att Skarsjövallen (också känd som Starke Arvid) kommer få en ansiktslyftning. Det innebär att det kommer byggas nya omklädningsrum och utrymmen för nytt kansli med mera. Ett mycket välkommet besked, då de nurvarande faciliteterna lämnar rätt mycket att önska.


Bohusläningen har hakat på trenden att låta vanligt löst folk kommentera, men blandade resultat. Oftast är de skrattretande. Fastnade för detta inlägg.
"lsk borde inte ha en krona från kommunen andra klubbar får klara sig själva detta borde gälla lsk med jag vill inte att mina skattepengar går till en skitklubb

uddevallabo"


Först och främst, härligt bitter människa. Vi kanske skall analysera det som den bittre har skrivit. Vid en första anblick så ser det allt annat än välskrivet, LSK skrivs med små bokstäver, för det andra klarar sig människan att skriva helt utan punkter och kommatecken. Redan där har han eller hon lyckats riktigt dåligt. Nu går vi över till argumentationen. Den utgår ifrån att LSK är en skitklubb som borde få klara sig själv, eftersom det får andra klubbar göra. Antar att denna 'uddevallabo' inte har varit speciellt aktiv i föreningslivet då kommunens stöd är viktigt för varje förening.

Nu över til motargumenten;
LSK är ett elitlag, i sveriges största sport dessutom (nej bockey är inte större, därmed basta) det finns inte speciellt många såna i Bohuslän. Det kanske man borde värna om? Dessutom har Uddevalla Kommuns bidrag till LSK under de tidigare åren varit pinsamt låga, då i jämförelse vad andra lag i Allsvenskan och Superettan har fått i bidrag från respektive kommun. Sen om denna uddevallabo inte vill att hans eller hennes skattepengar skall gå till en skitklubb kan jag varmt rekommendera denna hemsida.

Detta var allt från mig den här gången. Ha underbar fredagskväll!

/Archie

Det ryktas om...

2008-09-17
Att tredje- och tillika Tipselitmålvakten, Andreas "Smögen" Samuelsson, skickade ett sms till tränare Wilson angående att han inte kunde komma på en träning för drygt två veckor sedan. Det var bara det att Samuelsson var inne i ett stim när det gällde avslutningsrepliken. Han hade som vana att avsluta sms:en till flickvännen med "puss", vilket av misstag också blev avslutningsrepliken till Mr. Wilson.
Wilson hade glatt visat resten av laget vilket sms Samuelsson skickat, vilket fick hela laget att vrålskratta. Vissa vek sig till och med av skratt samt låg på golvet och skrattade sanslöst mycket! Dagen efter kliver unge herr Samuelsson in i omklädningsrummet och med detsamma börjar alla få skrattanfall ännu en gång. De utländska spelarna, som just lärt sig vad ordet "puss" betyder började genast kalla honom för "Kiss me, kiss me". Som "straff" fick Andreas Samuelsson genomföra träningen iförd hårkeps.

2008-09-18
Att David Wilson tappat sin mobiltelefon. Efter matchen mot TFF har han inte varit kontaktbar. Många medier har haft en önskan att få kontakt med Wilson sedan TV4 pumpat ut nyheterna om att engelsmannen "smygcoachat" under matchen mot Trelleborg, då han var avstängd. TV-bilderna visar när Wilson pratar i telefon och gestikulerar. Frågan är om det var för att coacha eller om han agerade som en vanlig åskådare? En annan fråga som Skrivna Ark frågar sig är om det är så att Wilson tappade mobilen vid detta tillfälle, från Video-båset?
Wilson själv kommenterar, till Sveriges Radio Väst, vem det var som han pratade med i telefon med:
"Det kan ha varit vem som helst. Hur många människor i världen äger en mobiltelefon?".

/Kaj Kavaj


Trelleborgs FF, hemma 2008-09-15

Själva matchen i sig var väl inget man hade viljat se hur många gånger som helst i efterhand. Det enda helthetsintrycket jag fick var att LSK inte kunde sätta sina chanser. Man var helt enkelt inte kylig, utan skulle ta i alltför mycket. Annars var det en rätt medioker match, där det viktigaste var att inte förlora speciellt då det var en rätt solklar straff för TFF i slutet av matchen. Noterbart annars var att bortalaget fortsätter att kryssa sig igenom Allsvenskan. Senast, när LSK vann borta mot TFF, var det en mycket hetsk stämning efter. Då sa bland annat TFF:s ass. tränare "Det var det jävligaste jag har sett!". Efter dagens match var det en lugnare och harmonisk stämning.

Medias fokus:
Två saker var det som engagerade medias bevakning igår.

- Den första handlade om att LSK:s David Leinar "kunde slagit käken av Andersson". Som jag såg det backade Leinar bakåt för att förbereda sig på att få bästa utgångsläge för att gå upp i en nickduell. När han gick upp hade han ingen aning om det var någon motståndare i vägen. På plats undrade jag varför det ens blev varning...
TFF:s tränare, Tom Prahl flög upp från bänken och var långt in på plan för att säga vad han tyckte om både motståndare och domare. Räcker det inte att stå vid linjen och säga det? Eller varför skulle han springa så långt i på planen?

- Det som annars var den stora nyheten var att avstängde David Wilson såg matchen från videobåset ovanpå sittplatsläktaren. När jag såg var han stod tyckte jag det var otroligt roligt ställe att stå på. Bra överblick var Wilsons omdöme om det och det stämde alldeles säkert. När man sedan slog på tv4 påstod de att han hade telefonkontakt och coachade därifrån., något som inte alls var tillåtet. Frågan är bara, hade han telefonkontakt med någon på bänken? Får man inte agera som en åskådare på läktaren och heja på? Var skulle han befunnit sig? Hade en avstängd Rickard Norling stått på Norra stå?



Dagens roligaste:
Citatet som Wilson gav till tidning Bohusläningen, om sin position under matchen: "Jag såg bra där faktiskt. Jag kanske alltid skulle stå där. Där kunde man skrika utan att någon hörde mig." Det vardags vore det väl praktiskt om man hörde vad han skrek när han coachade?

Dagens tråkigaste:
Publiksiffan: 1683 stycken.

Klackverksamhet/TIFO:
TFF:s klack bestod av tre förfrusna skåningar som helst ville åka hem så snart som möjligt.

LSK:s klack hade väl en sådär start, men ryckte upp sig efterhand och höll igång rätt bra trots kylan. Dock var det till synes en rätt ung medelålder i klacken samt många som inte verkade supererfarna av läktarkultur. Sambaorkestern var bra och hade övat in ett par nya stycken, fast utan direkt framgång.
TIFO:t bestod av en banderoll med texten "Samba de Ljungskile" samt creperullar och flaggor. Blev rätt snyggt faktiskt.

/Speezie


Vi såg...

2008-09-10
Damir Vitas satt och grubblade med stor koncentration på Pressbyrån vid Torp Köpcentrum. Vitas hade fullt upp med att få ihop sin tipskupong med gissningsvis VM-kvalmatcher (bl.a. Sverige - Ungern). Vid detta tillfälle var han helt utestängd från övriga världen och Skrivna Ark vill nu i efterhand ge sina lyckoönskningar. För vem vet, om den hårde mittbacken kammade hem ett par kronor så ökar det säkert självförtroendet och det kan säkert leda till att han gör bra ifrån sig i måndagens viktiga match mot Trelleborgs FF.

2008-09-13
Före detta LSK-spelarna Erik Lund (IFK Göteborg) och Kenny Pavey (AIK) ställas mot varandra i en hård match på Råsundas gröna gräsmatta. Båda gjorde stabila insatser och Pavey gjorde dessutom mål även om det blev bortdömt. I en 0-0 match minns man mest, i deras fall, de lätta fallen av både Lund och Pavey. Erik Lund stod för ett lysande skådespeleri när han blev pressad av AIK:s Mats Rubarth och föll som bara Erik Lund kan. Mer förvånad blev man av Kenny Paveys Hollywood-beteende. Engelsmän är inte kända för filmningar och av det beteendet såg vi på Skarsjövallen, vad vi vill minnas, inget som tydde på att Pavey skulle vara ett undantag. Men idag betraktade vi alltså att den gode Pavey lärt sig något nytt i AIK.
På bilden syns Kenny Pavey och
Erik Lund i LSK:s tröjor,
tillsammans med Markus Senften.


/Speezie

Varmt välkomna!

Idag slår portarna upp för denna nya blogg! Här har vi som avsikt att följa allt som har att göra med klubben Ljungskile SK och vad det innebär. Skrivna Ark, som vi väljer att kalla oss, kommer att försöka hålla ett extra öga vad som publiceras kring klubben och supportrarna. Självklart kommer vi också kunna erbjuda egna "alternativa" nyheter för de mest inbitna.

Namnet Skrivna Ark på Bosse Wålemark vill härmed hylla vår största profil genom alla år. Däremot tillägnar vi inte honom bloggen, utan bara namnet. Bloggen kommer inte att ha Wålemark som huvudämne, även om han naturligtvis kommer förekomma titt som tätt. Bloggen har som avsikt att följa LSK och vad som händer runt klubben, laget och diverse annat som härleder till Ljungskile SK.

Så då drar vi igång bloggen i en grönvit favör! Om du håller du på LSK och vill komma med ett tips, nyhet, rykte eller bild får du mer än gärna höra av dig genom kommentarer eller genom att maila till [email protected]. Det som språkligt håller normal standard och är intressant i grönvita ögon kommer att publiceras. 

Skrivna Ark vill hålla en god ton kring Ljungskile SK och vill klubbens bästa!

Varmt välkomna, som sagt!

/Redaktionen.

[Valid RSS]