Gott Nytt År!



Archie, Kaj Kavaj och Speezie önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år!
Förhoppningsvis kan 2011 bli ett grönvitt år och att vi inte behöver vänta ett helt år innan vi korkar upp champagnen igen.

/Redaktionen

Dags att rösta fram en ny inmarschlåt!

Tack vare er hjälp och vår egen intelligens har vi kommit fram till ett antal låtar som skulle fungera som låtar som LSK kan marschera in på plan till. Vi har sållat en del och nu kommit fram till dessa (om du trycker på låten får du upp den på YouTube). 

1. Glasvegas - Gelardine

2. David Bowie - Heroes

3. Johnny Cash - Ring of fire

4. Roger Sanchez - Another Chance

5. Guns 'N' Roses - Welcome to the jungle

6. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home

7. Coldplay - Viva la vida

8. Röjksopp & Robyn - The girl and the robot


Röstningen sker genom att ni trycker i det alternativ ni tycker bäst om här nedan.

Varsågod att rösta!


Skrivna Ark önskar God Jul!



Trots att det inte verkar bli en grön jul tar väljer Redaktionen på Skrivna Ark att önska spelare, ledare, medlemmar, supportrar, besökare, läsare, funktionärer och övriga som har något med klubben Ljungskile SK att göra en riktigt GOD JUL!


Tomte-Bror


...och som tomte i år erbjuder vi er allas vår Don Wålemark

/Redaktionen.

LSK klargör sin önskelista



För ett par dagar sedan offentliggjorde vi på Skrivna Ark vår önskelista. Nu i dagens Bohusläning klargör LSK lite om hur deras önskelista ser ut. Överst på önskelistan finns föga oväntat David Leinar. Därför har han fått ett kontraktsförslag av Ljungskile. Leinar är dels kontraktslös, dels en före detta LSK-spelare och dels en ledargestalt. För även om Smedberg-Dalence ville att Aleksandar Kitic ska bära kaptensbindeln nästa år, så blir han nog snuvad på den av Leinar - om Leinar skulle skriva under ett LSK-kontrakt. Annars är känslan att inte nya spelare ska ansvara laget, som lagkapten. Men med Leinar är det annorlunda, då han varit i klubben tidigare och dessutom är känd som en ledare på planen.

Egentligen ville LSK, med Lennart Göransson i spetsen, att Leinar skulle bestämt sig över kontraktsförslaget innan julhelgen. Men det blev nu inte så, då Leinar sägs haft för mycket i görningen det senaste. Förhoppningsvis kan det bli en nyårsgåva till alla Ljungskileanhängare om nu Leinar hinner bestämma sig tills dess. 
För att lösa ett förmånligt kontrakt har LSK erbjudit Leinar att på deltid verka som Tipselitansvarig.

Nu verkar LSK ha tagit kontakt med Johan Patriksson också. Patriksson ses av de flesta som en otroligt viktig kugge att behålla för att nå fina resultat nästa år. Patriksson har fått ett kontraktsförslag att fundera på tills i januari. Skrivna Ark hoppas verkligen han skriver på för ett år till!

Men Skrivna Ark vill även att man skriver nya kontrakt med Andreas Samuelsson och Mathias Carlsson. Det bör göras snart!

En som däremot kan bli aktuell som nyförvärv är Dragan Bogdanovic från Skoftebyn. Han har sett väldigt intressant ut och kan nog räkna med ett kontrakt, om inte något speciellt händer. Göransson säger till Bohusläningen att man räknar med att fylla på truppen med en mittback, två yttermittfältare och kanske även två anfallare och en målvakt. Just nu finns det 15 spelare i truppen med kontrakt, enligt Bohusläningen. Men enligt vår beräkning är det bara 13 spelare vi vet om har kontrakt...

Till sist. Vi hatar INTE dig Karin Carlsson! Vi hade inte varit något utan era nyheter. Vi tror heller inte alla LSK:are tycker illa om dig heller. 

/Kaj Kavaj

Ge förslag till ny inmarschlåt



Käre läsare.
Vi på redaktionen tycker att inmarchslåten som spelas när våra gröna hjältar beträder planen på Starke Arvid inte är något musikaliskt mästerverk. Istället har vi bestämt oss för att be er läsare om hjälp för att plocka fram ett förslag till ny inmarschlåt via en omröstning. Men först vill vi att ni skickar in tips till alternativ till omröstningen. Så antingen lämnar ni ett tips via kommentarsfältet eller så mailar ni oss på Skrivna Ark[email protected].

/Redaktionen


Förtydligande:
Karin Carlsson skrev i sin blogg att hon inte hade riktigt koll på vilken låt det var LSK marscherade in till, så tar vi tillfället i akt och förtydligar vilken låt det handlar om. Den låt det gäller är en väldigt mesig "LSK-version" av The White Stripes låt Seven Nation Army. Den måste bort! När det gäller om högtalarna så gör de inte låtarna bättre, men det har vi tidigare skrivit om och önskat oss av Tomten.

Fortsätt rösta på vilken låt ni skulle vilja ha istället.

Julen står inför dörren...



Fjärde advent har infunnits sig och julen närmar sig. Skrivna Ark tar därför på sig och sätter upp en önskelista som har skickats till tomten.

Önskelistan:

 

Till truppen

- David Leinar: Behövs nu när Ferm har lämnat. Skulle dessutom vara en klockren lagkapten.


- Mittfältare: Det räcker ju med att titta på hur den befintliga truppen ser ut för att inse att här behöver det fyllas på. Det visar också vår omröstning på. En klar majoritet (91,3%) tyckte att LSK måste förstärka mest i den lagdelen. 

- En andremålvakt: Då vi önskar ett nytt kontrakt och en utlåning till Andreas Samuelsson behövs det någon som kan fylla upp luckan bakom Nick Noble.

- En riktigt målfarlig anfallare som kan utmana Gav och Johan Patriksson (om han stannar).

- Kontraktsförlängningar med Josemar, Nick Noble, Genalvo och Aleksandar Kitic. Kvartettens kontrakt går ut efter nästkommande säsong och det är lika bra att redan nu jobba på förlängningar med dessa herrar. För att vara på den säkra sidan kan en klausul läggas in i kontraktet, som säger att kontraktet måste omförhandlas om LSK går upp/åker ner.


Till klubben


- Nya högtalare: Ja, vi har tagit upp det här innan och vi kommer göra det igen. För det låter inte från högtalarna på Starke Arvid. Det skränar för det vilda.


- Ny inmarschlåt: Har de ens en? Nej nu tar tag Skrivna Ark tag i det, inom kort kommer vi starta en omröstning där ni läsare utser en ny poteniell inmarschlåt. Håll ögonen öppna här på bloggen!


- Ett rättstavat matchprogram: Känns inte speciellt proffsigt med ett matchprogram där vissa av spelarnas namn är felstavade.


- Att inte sluta spela när de leder.


- En fungerande telefon, så klubbledningen kan höra av sig spelarna om deras framtid.

 

Till spelarna


- En svenskakurs till brassarna: Il Capitano lämnar och vem skall då sköta snacket med brassarna och se till så de förstår Legendens taktiska genidrag. Alternativ present kan även vara en tolk.


- Extra avslutsträning till Johan Patriksson: Han kom upp i tio mål till slut men han brände även en del riktigt bra lägen.


- En ny och skadefri kropp till Mattias Carlsson: När han väl är frisk så visar han upp stor potenial, problemet är bara att det inte är så ofta som vi i redaktionen skulle vilja


- Nytt kontrakt till Andreas Samuelsson och en utlåning: Får två klappar i en. Är en stor talang men skulle må väldigt bra av att få spela tävlingsmatcher. Äsch, vi slänger in en till klapp, han får även Rubiks Kub som han kan fördriva matcherna med på bänken (om det blir så).


- Henrik Nikkilä: En ankartatutering. Han har redan gaddat sig flertalet gånger men vi på Skrivna Ark känner att en ankartatutering skulle sätta pricken över i:et.


- Michael Thomas: En tid hos en frisör så han slipper se ut som om han kommer direkt från drömmarnas värld.


- Skotträning till Aleksandar Kitic: Kom även han i bra lägen under säsongen men bollen satt inte där den skulle. Lite specialträning skulle göra underverk och avgöra många matcher till vår fördel.

/Archie & Speezie


En rolig och en väldigt tråkig nyhet

Snart i den gröna tröjan.



Under fredagen gick LSK ut med en rolig och en väldigt tråkig nyhet.
Vi börjar med den roliga. Marcus Jarlegren, från BK Häcken, ansluter till Ljungskiles spelartrupp. Jarlegren är 27 år, ytterback och är därför tänkt som ersättare till David Durmaz (som gick till Syrianska). Precis som Durmaz agerar Jarlegren offensivt och tycker själv han är snabb, uthållig och har ett bra passningsspel. Under säsongen har han haft skadebeskymmer, men påstås nu vara kapabel att gå för fullt. Det är också därför han endast spelat fyra matcher denna säsongen. Annars har han sammanlagt 53 allsvenska matcher och 102 Superettanmatcher i bagaget. Spelmässigt var året i Superettan 2008 året då han spelade flest matcher (28 stycken). Det har alltså en meriterad ytterback i sin bästa ålder, som om han bara för vara hel kan bli en tongivande spelare i LSK.

Flera diskutioner förs nu med andra eventuella nyförvärv. Det verkar som om LSK räknar med att kunna presentera en mittback innan nyår.

 




Nu till den tråkiga nyheten, eller ja, väldigt tråkiga nyheten.
Det kom som en chock när jag stod och stekte min omelett - Jörgen Wålemark blir ny Tipselit-tränare i BK Häcken! Jag trodde inte det var sant! För det första, jag trodde aldrig Jörgen hade ambitionerna till att bli tränare. Han har ju inriktat sig på att vara marknadsansvarig i LSK och inte inriktat sig mycket på någon tränarroll i klubben. För det andra, han har under de senaste åren byggt upp LSK mycket på egen hand med organisation och varit ansiktet utåt från klubbens sida. För det tredje, jag trodde Jörgen var här för att stanna och jobba för LSK i många år framöver. Det är säkert oerhört mycket lättare att komma överens med sponsorer för Jörgen än för någon annan, som antagligen inte är lika personifierad med LSK.

Men för Jörgen Wålemark själv måste det antagligen kännas oerhört bra. BK Häcken är en klubb på frammarsch, som jag tror kommer bita sig kvar på den övre halvan av Allsvenskan de närmsta åren. Dessutom har Häcken många lovande spelare som Jörgen kan jobba med. Förhoppningsvis kan det mynna ut i att Jörgen kan tipsa LSK om några lovande Häckenspelare som skulle passa bra i LSK.

Skrivna Ark vill i alla fall passa på att lyckoönska Jörgen och hoppas att han kan komma tillbaka till LSK om några år. Kanske som tränare?

/Speezie


...och så var det bara EN kvar


Nu finns det bara en kvar i truppen från 2007.



För tre år sedan vid den här tidpunkten hade Ljungskile SK återigen tagit sig upp i Allsvenskan. Det smått osannolika hade alltså inträffat ännu en gång. Bakom framgången stod självklart laget - ledarna och spelarna.

Nu är det snart 2011 och på tre säsonger har det hänt mycket i LSK på spelarfronten. Senast i raden att lämna är alltså Edwin Phiri som är klar för FC Trollhättan.
Sedan LSK besegrade Landskrona och tog steget upp 2007 är det numera endast EN som kommer spela i den gröna dressen år 2011 (dvs. om inte Jörgen Wålemark gör comeback eller David Leinar värvas). Det handlar om mittfältsmotorn Aleksandar Kitic, som kommer vara den i 2011 års trupp som innehar mest klubbkänsla.

Rensningen har alltså varit total de senaste åren. Kontinutet har lyst med sin frånvaro de senaste åren och det är bara att hoppas att det stärks med framtida ögon sett.

De som är aktuella och kvar i 2011 års trupp just nu från tidigare år:

2007: Aleksandar Kitic.
2008: Aleksandar Kitic, Mathias Carlsson och Andreas Samuelsson.
2009: Aleksandar Kitic, Mathias Carlsson, Andreas Samuelsson, Johan Patriksson och Genalvo.



Om man jämnför med hur läget var i 2000 års trupp, då det var lika lång tid tillbaka som nu som LSK avancerade till Allsvenskan, så ser det lite annorlunda ut. Tre stycken fanns kvar från 1996, då man via kval mot Umeå nådde Allsvenskan. Dessutom var det fem spelare från det allsvenska laget kvar i truppen 2000.

Jämnförelsevis med 2011 trupp, som kommer innehålla tre spelare på sin höjd från det senaste allsvenska året. Den största skillnaden hittas ändå när man jämnför det första året i nästhögsta serien efter Allsvenskan. 2011 års trupp kommer som bäst att innehålla fem spelare från året efter Allsvenskan, jämnförelsevis med 2000 års trupp som hade HELA tretton (!) spelare från comebackåret.

De som var kvar från tidigare år i 2000 års trupp:

1996: Andreas Jorfors, Christian Johansson, Christian Karlsson.
1997: Andreas Jorfors, Christian Johansson, Christian Karlsson, Mattias Molin, Stefan Szilagyi.
1998: Ulf Carlsson, David Sällström, Christian Johansson, Kenny Pavey, Stefan Szilagyi, Christian Karlsson, Markus Fridolvsson, Henrik Larsson, Mattias Molin, Lasse Mattila, Magnus Andersson, Anders Warnberg, Stefan Berndtsson.


Förhoppningsvis går det bättre för Ljungskile upplaga 2011 än vad det gick för 2000 års upplaga...

Fotnot: 2010 och 1999 utgår, då inga större förändingar skett eftersom det är året innan det året vi utgår efter. Vi utgår från att ingen från 2007 års trupp kommer dyka upp i 2011 års trupp när vi jämnför.

/Kaj Kavaj


Få nyförvärv, många rykten


Vem får chansen att bära denna vackra logga på sitt bröst?



Skrivna Ark har inte uppdaterat sin bevakning av Silly Season. Därför släpper vi nu allt samlat i ett inlägg. Vi tar också gärna in tips på rykten och skvaller som gäller LSK.

- LSK rev ner ett antal rubriker och fick nog rätt många när Lorenzo Brais blev klar. Fostrad i Real Madrid och sedan dess har han tillhört Sevilla. Det smakar underbart med en spansk spelare i lilla LSK. Nu återstår hur det ska gå med spanskan för Legenden och Glans, för det är det enda Brais kan flytande. Min kollega Kaj Kavaj blev så glad över detta att han öppnade ett gammalt rödvin för att fira.

- Sören Ferm, Arash Bayat och David Durmaz fick inget höra från klubben. Det slutade i att Durmaz föga oväntat valde Syrianska i Allsvenskan och att Ferm och Bayat räknar med att spela i ett annat lag under 2011.

- Under den senaste tiden har två väldigt intressanta unga spelare provspelat. Det handlar om Moses (!) Sewankambo från Gunnilse och Dragan Bogdanovic från Skoftebyn. Ssewankambo är en snabb spelare , bördig från IFK Göteborg, gjorde 13 mål för Gunnilse i tvåan och är känd för sin snabbhet. Bogdanovic blev utsedd till Skoftebyns bästa spelare under 2010 och har mestadels spelat på högeryttermittfältet, men kan även spela som ytterback. Det är troligtvis där som LSK vill kunna använda honom mest. Förövrigt har Bogdanovic överaskat och ligger nära ett kontrakt.

- Brais kan få sällskap med spansktalande personer runt sig. Det förs nämligen samtal med två spanjorer, en försvarare och en anfallare, från en liknande nivå som Brais.

- Förutom det har LSK varit i kontakt med försvararna Patric Norismaa, David Leinar och dessutom Erkan Saglik (som vi tidigare nämnt). Man har också varit intresserade av Kalmars Joakim Karlsson.

- Vad som händer med Phiri, Samuelsson och Patriksson är okänt. Phiri är på provspel i Trollhättan och lär inte spela i LSK under 2011. De andra två har man inte hört något mer än att både är intresserade av en fortsättning. Dessutom blev Patriksson framröstad till den ni läsare tyckte LSK skulle lägga mest krut på för att behålla. Där är vi helt överens! Vi får väl se vad som händer!

- Tränarparet Wålemark/Glans har som väntat förlängt och kommer leda laget 2011 också.

Nyförvärv
Lorenzo Brais, mittfältare (Sevilla B)

Förluster
Sören Ferm, försvarare (Ytterby IS?)
Arash Bayat, mittfältare (?)
David Durmaz, försvarare (Syrianska FC)
Martin Smedberg-Dalence, mittfältare/lagkapten (IFK Norrköping/GAIS?)
Erik Nilsson, mittfältare (Örebro SK - åter efter lån)

Rykten in
Moses Ssewankambo, anfallare (Gunnilse IS)
Dragan Bogdanovic, försvarare/mittfältare (Skoftebyns IF)
Señor X, försvarare (Spanien)
Señor X, anfallare (Spanien)
Patric Norismaa, försvarare (Götene IF)
Erkan Saglik, försvarare (Nybergsund IL)
David Leinar, försvarare (Örgryte IS)
Joakim Karlsson, mittfältare (Kalmar FF)
Sebastian Jaconelli, mittfältare (GIF Sundsvall)

Rykten ut
Edwin Phiri, försvarare (Utan kontrakt/FC Trollhättan?)
Andreas Samuelsson, målvakt (Utan kontrakt)
Johan Patriksson, anfallare (Utan kontrakt)

Förlängda kontrakt
Bo Wålemark/Örjan Glans, tränare (2011)
Michael Thomas, försvarare/mittfältare/anfallare (2011)
Henrik Nikkilä, försvarare (2011)


Fotnot: De senaste nyheterna är i kursiv stil.


Skrivna Ark är tillbaka ännu en gång

Det kanske var många som trodde att vi hade gått under jorden nu i juletider. Men så är inte fallet. Vi har däremot haft väldigt mycket att göra nu i julstressen. Det har varit väldigt tråkigt, då vi senast var aktiva satte rekord i snittantal av unika besökare, över en kortare tid (1-2 veckor). Under tiden vi har varit borta har det hänt mycket som vi hade viljat skriva om. Bland annat kan det bli så att DJ L-O vänder skivor i Borlänge nu i vår. Sedan har vi nåtts av nyheten att det blir tråkiga lag som vi möter både i början och slutet, nämligen Falkenberg respektive Brommapojkarna. Dessutom har Legendens ena bror, Jens Wålemark, börjat jobba halvtid med IFK Göteborgs juniorverksamhet. Men det är inte det vi kommer lägga fokus på, utan nu tar vi upp de saker som vi känner för mest. Vi har också arbetat lite smått med saker vi kommer publicera inom kort, så knappra in på bloggen snart igen.

För ett drygt ett år sedan skrev vi om Rikard Utkovic, som vi trodde var den "meriterande mittbacken" som det talades om då. Men det blev Josemar som värvades in istället och har gjort det fantastiskt bra.
En av våra läsare kommenterade för ett tag sedan inlägget om Utkovic och undrade vart han hade hamnat. Det var faktiskt rätt svårt att hitta. Han hade tydligen provspelat i FC Trollhättan i våras som anfallare (!). Men om vi förstått det hela rätt så återfinns han numera i div. 3-klubben Kärra/Klareberg IF.

Vi ser att Ljungskile Svenskafanssida har gjort en årskrönika grundat på LSK:s insatser 2010. Den är otäckt lik vår egna "Skrivna Ark Gala". Samtliga kategorier återfinns i vår gala samt många av pristagarna. De har till och med dammat av den gamla kategorin "Årets platsmatta". Vi på Skrivna Ark vet inte vad vi ska tycka, men vill ni läsa den kan ni finna den här.

Skrivna Ark har haft igång en omröstning under en tid, som också är vår första omröstningen av denna typ. I denna första omröstning frågade vi vem ni tyckte LSK skulle lägga mest kraft på för att behålla. Ni var väldigt säkra på sin sak.
Hela 77,3% röstade på vinnaren - Johan Patriksson. Rösterna kom inte bara från Ljungskile, utan också från bland annat Spanien, Åland, Stockholm, Örebro, Lidköping, Gislaved och Höör. Så vem vet om inte Lorenzo Brais, Kenny Pavey och Erik Nilsson varit inne och röstat? Hans konkurrenter var långt efter och det är uppenbart att dessa två inte kommer vara kvar i LSK 2011. Durmaz försvinner till Syrianska och Bayat ingår inte i 2011 års planer.

Nu finns också en ny omröstning, där ni kan rösta på vilken position ni tycker LSK bör förstärka mest på. Var god att ge din röst! (OBS! Röster som ges som kommentarer räknas inte in i resultatet).

/Speezie

Gamla klubbhuset sålt


Under tiden vi på Skrivna Ark arbetade med att få fram Skrivna Ark Galan surfade vi förbi olika sidor. Efter en tid hittade vi fakta som vi inte hade koll på tidigare. För på netaukton.se hittade vi avslutade auktioner på baracker som Ljungskile SK använt sig av. I och med det nya klubbhuset är inte klubben längre i behov av kortsiktiga lokaler. Nu har man samlat samlingslokaler, restaurangdel, omklädningsrum, kontor med mera i klubbhuset. Man kan säga att LSK mer och mer går mot ett professionellt förhållningssätt. Det är inte bara på planen man representerar elitfotbollen utan även utanför, från allt från sponsorer till motståndarlag. Det är också viktigt när det handlar om att rekrytera spelare. Ett bra förstaintryck ökar chansen för fler spelare att vilja spela i fina Ljungskile SK.

Barackerna det handlar om är det gamla klubbhuset och baracken vid bortastå (som innehöll en kiosk en tid). Det gamla klubbhuset såldes för 80 000 kronor (marknadsvärde: 250 000 kronor) och baracken vid bortastå såldes för 40 000 kronor (marknadsvärde: 150 000 kronor). 

Vad som ytan kommer användas till, som nu borde finnas fri, har vi på Skrivna Ark inte koll på. Det får vi kika in när vi besökar Starke Arvid i februari när träningsmatchandet drar igång.

Hoppas nu man inte säljer bort själen som sägs finnas i väggarna, d.v.s. den omtalade "Ljungskile-andan".

/Speezie

[Valid RSS]