Prisa din LSK-favorit!

Skrivna Ark håller just nu på att utforma vår gala där vi prisar de personer som under årets säsong bidragit med någon speciell roll.


Nytt för i år är att Ni, våra läsare, kommer få nominera vilken spelare/ledare i LSK Ni vill på grund av vilken anlending Ni vill. Sedan väljer vi ut de tre bästa nomineringarna och så får alla rösta sedan. Nomineringarna är obegränsade, alltså får ni lämna så många förslag Ni vill. Detta kommer utmynna i "Läsarnas pris".


Vi vill ha era nomineringar senast den 10 november kl. 23.59, per mail.


Archie, Kaj Kavaj & Speezie
SkrivnaArk.blogg.se
[email protected]


Den löjliga säsongen har börjat!



Silly Season har börjat och härmed kommer drygt fem månaders löjliga rykten få fäste och spridas. Skrivna Ark följer givetvis denna säsong också, precis som vanligt. Jag är rätt säker på att Archie är den i redaktionen som är mest intresserad av denna säsong, men nu väljer jag att lägga min näsa i blöt.

- Det sägs att Il Capitano kommer besöka ett par allsvenska klubbar och då troligtvis provträna samt förhandla. Men jag tror själv att Il Capitano inte tar ett snabbt beslut, utan överväger alla möjliga lösningar både fotbollsmässigt och socialt.
Ett förkastligt rykte som hasat sig runt det senaste är att IK Oddevold ska vara ny klubbadress för Il Capitano. Den personen som hittat på det har verkligen glimten i ögat eller är en riktig önsketänkare. För varför skulle Il Capitano välja att spela i ett sämre lag, med sämre ersättning och utveckling? Dessutom har han ju en riktig klubbkänsla till Ljungskile SK.

- Erik Nilsson är tillbaka i Örebro efter lånet och tränar med Örebro SK, för en trupplats till de sista allsvenska omgångarna. ÖSK som ligger på tredje plats i Allsvenskan blir nog en svår nöt att försöka nå en startplats nu för Nilsson. Men det ryktas om att ett par nyckelspelare placeras i andra klubbar, vilket kan öppna för Nilsson. Annars står nog LSK med öppna armar för att ta emot honom.

- Det händer saker i LSK, precis som vi ville det skulle vara! Diskussion har redan tagits med Il Capitano och förhoppningsvis är det fler spelare som det förts diskussion med. Dessutom har man redan nu bokat in en internmatch nu på onsdag, för att prova nya spelare. Det är bra gjort med tanke på att serien avslutades i lördags. Bra jobbat LSK!

- FC Trollhättan åkte ur Superettan och får se fram emot derbyn mot IK Oddefusk nästa år. Nu sviker DJ L-O och hoppar av tränarjobbet. I och med FCT:s degradering kan förhoppningsvis LSK värva någon av de unga hungriga Trollhättespelarna, som inte vill stanna kvar. Tom Pettersson, Viktor Sköld och Agon Beqiri kan vara intressanta spelare därifrån. Andra spelare som kan vara intressanta: Adis Maglic (Carlstad United), Ken Hansson (FC Rosengård) och Ibrahim Tahini (IK Oddevold).

/Kaj Kavaj

Svängdörrsfotboll avslutade säsongen



Pengarna och placeringen var moroten man kämpade om uppe i Värmland, när LSK mötte Degerfors. Det kan ha varit en av anledningarna till att spelarna slappnade av och kanske inte gav allt i försvarsarbetet. Det blev nämligen stora siffror, åt båda håll. Först tog Degerfors ledningen, men LSK kvitterade bara några minuter senare och så höll det på. Till slut drog de röda ifrån och vann med 5-3, men det räckte ändå för att LSK skulle kunna knipa sjätteplatsen.

- Johan Patriksson har verkligen vaknat nu i höst och för hans egen del skulle han nog viljat att säsongen höll på ett tag till. Mot Degerfors blev det två mål, vilket gör att han kommer upp i tio mål. Förhoppningsvis konserverar han formen till våren, i alla fall om han stannar i Ljungskile - som Skrivna Ark gärna vill.

- Aleksandar Kitic har slipat till sig. I år blev det bara en andraplats i den interna varningsligan efter brassen Josemar, som varit strået vassare trots att han är nykomling i laget.

- Medan LSK spelade en rätt betydelselös match, så tog Syrianska och IFK Norrköping sig upp i Allsvenskan. Skrivna Ark önskar ett stort grattis till dessa lag.

Grej of the game: 
Ljungskile SK ordnade på håret en sjätteplats, vilket får betecknas som godkänt efter en väldigt jämn och bra Superetta. Nu gäller det att få behålla nyckelspelarna så att nästa år kan bli ett riktigt lyckat år! 

/Speezie

Ljungskile tog hem ligaguldet

Nu blir du som läsare troligtvis väldigt förvånad och kanske också aningen chockad. Nej, det handlar inte om Ljungskile SK. Utan det handlar om CSKA Ljungskile. Via kontakter har vi nåtts om nyheten att detta lag tagit hem ligaguldet i en korpenserie i Göteborg. Klubben som bildades tidigt i år har sin hemmaplan på Kviborg. Det som är extra intressant är att ett flertal spelare har spelat i Ljungskile SK och några av de har varit uppe och nosat på en plats i A-laget under sin tid i LSK. Nu håller de alltså till på korpennivå och det vore väl konstigt om de inte vann serien. Vi på Skrivna Ark önskar CSKA lycka till i framtiden och det är inte omöjligt att vi kommer återkomma till det laget.

För er som vill läsa mer om laget och vilka som spelar i laget så kan vi rekomendera denna hemsidan: http://www.cska.nu/

/Speezie

Höstformen fortsätter!



Trots att LSK redan säkrat kontraktet kunde man besegra Väsby United med 1-0. Det var inte storartad match av LSK, som spelade bort bollen många gånger. Dessutom var inte inställningen den bästa på alla spelarna, vilket påverkade. Annars spelade Väsby en bra fotboll, med undantaget att man inte skapade några vidare chanser framåt.

- Johan Patriksson kanonskott som betydde 1-0 var nog hårdare än man trodde. För annars borde Väsbykeepern tagit den som fräste förbi över hans huvud upp i nättaket. Anmärkningsvärt är att Patriksson sällan tar skott från längre håll, som i detta fallet. Men inget ont med det, det förde ju med sig något gott.

- Il Capitano hade inte riktigt vaknat på rätt sida och slog bort väldigt mycket passningar, speciellt i början av matchen. Men det är förhoppningsvis en taktik för att inga klubbar ska lägga några bud på honom efter säsongen så han kan stanna i LSK!

- Aleksandar Kitic visade Väsbyspelare att detta verkligen inte var en vänskapsmatch utan spelade med hjärta och passion som vanligt. Den inställningen som han har i match efter match är beundransvärt!

Grej of the match:
LSK har verkligen vaknat nu i hösttider (september och oktober) och på de senaste 5 matcherna är man obesegrade och har man tagit 13 av 15 poäng. Förhoppningsvis fortsätter formen så man avslutar med en seger borta mot Degerfors IF på lördag!

/Kaj Kavaj

Oddevold får göra en ny insats vid skrivbordet

Som min kära kollega Kaj Kavaj skrev igår så skulle DM-finalen för juniorer spelas mellan IK Oddevold och LSK, på Thordéngårdens plastgräs igår. Matchen spelades också, men innan vi presenterar utgången gjorde jag lite research om det gått de senaste åren för LSKs juniorer i DM. Det visade sig att man vunnit tre år i rad och i och med matchen mot Oddevold kunde ta fjärde raka DM-gulet.

Så blev det också! LSK vann med 6-2 i finalen mot Oddevold.
Grattis önskar Skrivna Ark för fjärde raka DM-titeln!

...eller jag vågar nog inte riktigt gratulera än. Det återstår troligtvis en lång process. För jag skulle bli väldigt förvånad om inte Oddevold överklagar detta resultat av någon anledning. Men förhoppningsvis inser den människan som får denna överklagan på sitt bord att det nu får vara nog med Oddevolds gnäll.

/Speezie

Ännu en IKO-protest på gång?



I ett mail till Skrivna Ark från "Fredrik" tipsar han om att IK Oddevolds juniorlag möter Ljungskile SKs dito i Junior DM-final på Thordéngården, om en dryg halvtimma. 

Enligt vad Skrivna Ark tror och har hört från olika håll har Oddeovld redan förberett en protest ifall de skulle förlora. Vad de skall protestera mot? Det är inte bestämt än men de hittar säkert något de inte gillar. Det gör de alltid de små pojkarna från Oddevold... Förhoppningsvis sätter LSK dit de ordentligt så att någon protest inte är gångbar!

Lycka till önskar Skrivna Arks redaktion till LSK!

/Kaj Kavaj


Utnyttja försprånget!


Ska Il Capitano springa iväg från LSK? Skrivna Ark vill inte det!



Sedan i måndags vet Ljungskile SK vilken serie man kommer spela i 2011. Som bekant blir det Superettan efter att ha besegrat Jönköping-Södra borta med 3-0. Men det är nu arbetet omkring, vid skrivbordet, börjar för full hals. Det handlar inte om att leta efter oregistrerade motståndarspelare, utan att försäkra sig om att så många som möjligt ur årets trupp stannar till nästa säsong. 12 spelare är det som står utan kontrakt efter säsongen och av de är drygt 7 stycken startspelare. Fotbollsansvarige, Lennart Johansson, är inne på samma linje som Skrivna Ark - att behålla så många som möjligt! Inför säsongen tappade LSK 15 spelare och det är imponerande att man trots det antagligen kommer sluta på övre halvan av den hårdaste Superetta någonsin.

Nu gäller det att vara snabbt framme och spika en trupp tidigt och såklart med så få spelarförluster som möjligt. LSK har en riktigt bra trupp, men det är nog många av dessa som kanske tittar åt andra håll just nu. Inför säsongen 2007 förlängde man tidigt med de spelarna som man ville ha kvar, vilket alltså resulterade i att man gick upp i Allsvenskan. Det är inte alla säsonger då LSK vetat vilken serie man skulle spela i när det återstod två omgångar. Nu har man det är det är viktigt att man tar vara på det innan alla andra klubbar börjar rycka i "våra spelare".

Om jag, Speezie, får välja ut tre spelare jag helst ser i den gröna dressen nästa år så är det: Il Capitano, DD och Erik Nilsson. Det är också de jag tror blir svårast att behålla... Il Capitano håller hög kvalité men är beroende av en nyckelroll, vilket han inte kan få i speciellt många klubbar i Allsvenskan. Allt beror på vilken klubbkänsla han känner för LSK. DD har varit knackig i år, men det är inte omöjligt att han vill söka lyckan i en annan klubb. Erik Nilsson har varit riktigt bra i LSK, men kommer han platsa i det nya topplaget Örebro SK om han skulle tillbaka? Något som är oerhört viktigt om LSK ens ska ha chans att behålla sina spelare är om Legenden och Örjan Glans stannar kvar som tränare.Dessutom har man nu chans att kolla sig omkring inför intressanta spelare i slutomgångarna av Superettan och Allsvenskan.

Även om det gäller att försöka vinna de sista matcherna för att få en högre placeringssumma så vill jag att de unga får chansen. Även om det bara är två matcher handlar det ju om deras utveckling. En utveckling som kan sluta med att man inte behöver värva lika hårt, utan man kan lita på sina egna spelare, vilket såklart sparar in pengar.

Men det gäller att Ljungskile SK börjar tidigt att sätta sig och förhandla, titta sig omkring, besluta och bestämma vad man ska sikta på. Det gäller att göra det innan det är försent!

Fotnot: Bohusläningen rapporterar om att Rickard Nilsson inte har kontrakt till nästa år. Men samma tidning påstod att när Nilsson återvände till LSK igen skrivit på till 2011. Vad är det som gäller?

Då var det klart då

Superettan 2010 är en sjuk serie. Det krävdes 41 poäng för LSK att säkra kontraktet. Men med tanke på att vi på Skrivna Ark faktist aldrig varit speciellt oroliga över nedflyttning, vi gick ju ut skrev att det var fixat efter matche mot Hammarby. Men nå väl, det var därför vi valde att stanna hemma i skinnsoffan istället för att bege oss till Jönköping och stadsparksvallen. Eller som Speezie uttryckte det "Det finns inget som får mig att åka till det blåshålet om jag absolut inte måste". Istället fick vi höra via radion hur DD lekte Steven Gerrad och gjorde 1-0 med ett drömmål, hur Gav satte sitt sin 13:e strut för säsongen och hur Arash Bayat satte spiken i kistan på övertid.

- DD's mål lär ha varit ett drömmål värdigt en högre nivå än Superettan. LSK har bjudit sin publik på en del riktigt snygga mål under årets säsong (både i egen och motståndarnas bur).

- Gav satte sitt 13:e för säsongen och tillsammans med Johan Patriksson som rapporter gjorde en riktigt bra insats har LSK nu ett högklassigt anfallspar. Se nu till LSK att förlänga med Patriksson så dessa herrar även nästa säsong kan sätta superettansförsvaren i skräck.

- Firma Nilsson & Nilsson på vänsterkanten har fått mycket beröm sen Rikards ankomst. Synd bara att Erik Nilsson ser ut att lämna LSK för att återvända till ÖSK till nästa säsong. Vi på Skrivna Ark hade dock inte tackat nej till en förlängning av låneavtalet.


Grej of the game: Att kontraktet fixades, nu kan klubben på riktigt börja jobba inför nästa säsong nu när man vet vilken serie man kommer spela i.

/Archie


Skrivna Ark kan inte motstå frestelsen



En av de sju dödssynderna har lagt vantarna på en duett av Skrivna Arks redaktion. Frestelse. Frestelsen av att få kommentera ärendet kring fotbollsklubbens IK Oddevolds dom angående en protest. Det var så att Uddevallaklubben lämnade in en protest den 20:e september efter att Utsikten hade använt sig av en spelare, Azmar Jalali, som inte var spelklar för Utsikten vid det tillfället. Matchen slutade 2-2, efter att Utsikten tappat en 0-2-ledning. Det var det att när det återstod 20 minuter som Jalali hoppade in i matchen och då ledde fortfarande Utsikten, men tappade alltså till 2-2 genom ett självmål i den 81:a minuten.

Efter Oddevolds protest beslutade SvFFs disciplinnämnd att tilldöma de blåvita segern. I motiveringen till beslutet står: "Disciplinnämnden beslutar att i matchen IK Oddevold – Utsiktens BK tillerkänna IK Oddevold segern med 3 – 0 och 3 poäng".

Men stopp ett tag, disciplinnämnden har ju varit en nämnd som inte varit så speciellt populär i LSK-ögonen. I alla fall inte när de gröna hjältarna senast spelade i Allsvenskan, 2008. Precis som då heter ordföraren för nämnden Kenneth Tallinger, som verkar vara en snubbe som är lika konsekvent som Goran Marinkovics formkurva. Tallinger tyckte 2008 att TV-bilderna från TV4 när David Wilson pratade i en mobiltelefon, trots avstängning, hade räckt som bevis till en fällande dom i en domstol. Nog om det, men det är alltså på den nivån Tallinger är på.

Åter till beslutet. Det hade blivit orättvist oavsett vilket beslut som nämnden tagit. 
* Vid en bötfällning av Utsikten hade inte Oddevold fått någon kompenastion för att resultatet eventuellt hade kunnat bli annorlunda om inte Jalali bytts in. 

* Vid en tilldömning av segern till Oddevold, som domen blev, får Karlstad BK och Gunnilse IS sota för att Utsikten gjort fel. De blir extra drabbade av beslutet då Oddevold gick upp i topp i tabellen efter beslutet.

* Skrivna Ark menar att det hade varit mer rättvist om Oddevold fått spela om matchen mot Utsikten igen och tilldelat Utsikten böter för incidenten. Detta för att om möjligt fått en rättvisare utgång. Men nu när disciplinnämnden tagit ett beslut redan blir det svårt att ändra det åt detta hållet då Oddevold redan "har" tre poäng och vill inte sätta de på spel direkt.

Hursomhelst är inte Oddevold förtjänta seriesegrare (om det nu skulle bli så). Det grundar vi på att Oddevold förlorat båda mötena (sammanlagt 3-5) mot deras största konkurrent, tvåan Karlstad BK, och blev dessutom utklassade på hemmaplan av trean Gunnilse IS med 0-4. Om det ändå skulle räcka till serieseger är det ingen rättvis utgång och man kan verkligen ifrågasätta hur man hade klarat sig i en division högre nästa år. Dessutom är ju inte Oddevold kända för att ha någon direkt vinnarskalle om man ser till de senaste årens miserabla harvanden i mestadels division 2. Vinnarkulturen dog ut i och med att klubben åkte ut 1996 och sedan dess är det mer tur än vinnarskallar som räddat klubben från vidare degradering. Glädjande är i alla fall att många klubbar tycker att Oddevold inte agerat på ett snyggt sätt. Eller som Speezies mustaschprydda farfar hade uttryckt det: "Skit ska skit ha!".

Slutligen, hur det än går för IK Oddevold med domen och vem som vinner Division 2 Västra Götaland så finns det redan nu en ensam vinnare på grund av protestärendet och det är Bohusläningens sportchef, Karin Carlsson. Hon slog nämligen besöksrekord på hennes blogg, efter att detta uppdagades...

/Speezie och Archie


[Valid RSS]