Skrivna Ark kan inte motstå frestelsen



En av de sju dödssynderna har lagt vantarna på en duett av Skrivna Arks redaktion. Frestelse. Frestelsen av att få kommentera ärendet kring fotbollsklubbens IK Oddevolds dom angående en protest. Det var så att Uddevallaklubben lämnade in en protest den 20:e september efter att Utsikten hade använt sig av en spelare, Azmar Jalali, som inte var spelklar för Utsikten vid det tillfället. Matchen slutade 2-2, efter att Utsikten tappat en 0-2-ledning. Det var det att när det återstod 20 minuter som Jalali hoppade in i matchen och då ledde fortfarande Utsikten, men tappade alltså till 2-2 genom ett självmål i den 81:a minuten.

Efter Oddevolds protest beslutade SvFFs disciplinnämnd att tilldöma de blåvita segern. I motiveringen till beslutet står: "Disciplinnämnden beslutar att i matchen IK Oddevold – Utsiktens BK tillerkänna IK Oddevold segern med 3 – 0 och 3 poäng".

Men stopp ett tag, disciplinnämnden har ju varit en nämnd som inte varit så speciellt populär i LSK-ögonen. I alla fall inte när de gröna hjältarna senast spelade i Allsvenskan, 2008. Precis som då heter ordföraren för nämnden Kenneth Tallinger, som verkar vara en snubbe som är lika konsekvent som Goran Marinkovics formkurva. Tallinger tyckte 2008 att TV-bilderna från TV4 när David Wilson pratade i en mobiltelefon, trots avstängning, hade räckt som bevis till en fällande dom i en domstol. Nog om det, men det är alltså på den nivån Tallinger är på.

Åter till beslutet. Det hade blivit orättvist oavsett vilket beslut som nämnden tagit. 
* Vid en bötfällning av Utsikten hade inte Oddevold fått någon kompenastion för att resultatet eventuellt hade kunnat bli annorlunda om inte Jalali bytts in. 

* Vid en tilldömning av segern till Oddevold, som domen blev, får Karlstad BK och Gunnilse IS sota för att Utsikten gjort fel. De blir extra drabbade av beslutet då Oddevold gick upp i topp i tabellen efter beslutet.

* Skrivna Ark menar att det hade varit mer rättvist om Oddevold fått spela om matchen mot Utsikten igen och tilldelat Utsikten böter för incidenten. Detta för att om möjligt fått en rättvisare utgång. Men nu när disciplinnämnden tagit ett beslut redan blir det svårt att ändra det åt detta hållet då Oddevold redan "har" tre poäng och vill inte sätta de på spel direkt.

Hursomhelst är inte Oddevold förtjänta seriesegrare (om det nu skulle bli så). Det grundar vi på att Oddevold förlorat båda mötena (sammanlagt 3-5) mot deras största konkurrent, tvåan Karlstad BK, och blev dessutom utklassade på hemmaplan av trean Gunnilse IS med 0-4. Om det ändå skulle räcka till serieseger är det ingen rättvis utgång och man kan verkligen ifrågasätta hur man hade klarat sig i en division högre nästa år. Dessutom är ju inte Oddevold kända för att ha någon direkt vinnarskalle om man ser till de senaste årens miserabla harvanden i mestadels division 2. Vinnarkulturen dog ut i och med att klubben åkte ut 1996 och sedan dess är det mer tur än vinnarskallar som räddat klubben från vidare degradering. Glädjande är i alla fall att många klubbar tycker att Oddevold inte agerat på ett snyggt sätt. Eller som Speezies mustaschprydda farfar hade uttryckt det: "Skit ska skit ha!".

Slutligen, hur det än går för IK Oddevold med domen och vem som vinner Division 2 Västra Götaland så finns det redan nu en ensam vinnare på grund av protestärendet och det är Bohusläningens sportchef, Karin Carlsson. Hon slog nämligen besöksrekord på hennes blogg, efter att detta uppdagades...

/Speezie och Archie


Kommentarer
Postat av: Lars

En liten korrektion:

Jalali hoppade in i 85:e minuten och då var ställningen 2-2.

2010-10-05 @ 14:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0