Utnyttja försprånget!


Ska Il Capitano springa iväg från LSK? Skrivna Ark vill inte det!



Sedan i måndags vet Ljungskile SK vilken serie man kommer spela i 2011. Som bekant blir det Superettan efter att ha besegrat Jönköping-Södra borta med 3-0. Men det är nu arbetet omkring, vid skrivbordet, börjar för full hals. Det handlar inte om att leta efter oregistrerade motståndarspelare, utan att försäkra sig om att så många som möjligt ur årets trupp stannar till nästa säsong. 12 spelare är det som står utan kontrakt efter säsongen och av de är drygt 7 stycken startspelare. Fotbollsansvarige, Lennart Johansson, är inne på samma linje som Skrivna Ark - att behålla så många som möjligt! Inför säsongen tappade LSK 15 spelare och det är imponerande att man trots det antagligen kommer sluta på övre halvan av den hårdaste Superetta någonsin.

Nu gäller det att vara snabbt framme och spika en trupp tidigt och såklart med så få spelarförluster som möjligt. LSK har en riktigt bra trupp, men det är nog många av dessa som kanske tittar åt andra håll just nu. Inför säsongen 2007 förlängde man tidigt med de spelarna som man ville ha kvar, vilket alltså resulterade i att man gick upp i Allsvenskan. Det är inte alla säsonger då LSK vetat vilken serie man skulle spela i när det återstod två omgångar. Nu har man det är det är viktigt att man tar vara på det innan alla andra klubbar börjar rycka i "våra spelare".

Om jag, Speezie, får välja ut tre spelare jag helst ser i den gröna dressen nästa år så är det: Il Capitano, DD och Erik Nilsson. Det är också de jag tror blir svårast att behålla... Il Capitano håller hög kvalité men är beroende av en nyckelroll, vilket han inte kan få i speciellt många klubbar i Allsvenskan. Allt beror på vilken klubbkänsla han känner för LSK. DD har varit knackig i år, men det är inte omöjligt att han vill söka lyckan i en annan klubb. Erik Nilsson har varit riktigt bra i LSK, men kommer han platsa i det nya topplaget Örebro SK om han skulle tillbaka? Något som är oerhört viktigt om LSK ens ska ha chans att behålla sina spelare är om Legenden och Örjan Glans stannar kvar som tränare.Dessutom har man nu chans att kolla sig omkring inför intressanta spelare i slutomgångarna av Superettan och Allsvenskan.

Även om det gäller att försöka vinna de sista matcherna för att få en högre placeringssumma så vill jag att de unga får chansen. Även om det bara är två matcher handlar det ju om deras utveckling. En utveckling som kan sluta med att man inte behöver värva lika hårt, utan man kan lita på sina egna spelare, vilket såklart sparar in pengar.

Men det gäller att Ljungskile SK börjar tidigt att sätta sig och förhandla, titta sig omkring, besluta och bestämma vad man ska sikta på. Det gäller att göra det innan det är försent!

Fotnot: Bohusläningen rapporterar om att Rickard Nilsson inte har kontrakt till nästa år. Men samma tidning påstod att när Nilsson återvände till LSK igen skrivit på till 2011. Vad är det som gäller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0