Örebro straffade LSK!



Det blev en sanslös match igår på Markbygg Arena, när tredje omgången av Svenska cupen skulle avgöras mellan allsvenska Örebro SK och LSK. Först tog LSK ledningen genom Joakim Runnemo. Strax därefter kvitterade ÖSK med ett långskott. Precis innan halvtid blev Josemar utvisad och det dömdes samtidigt straff, som givetvis betydde mål. Trots det kämpade LSK på i andra halvlek och i slutet kunde man kvittera. Det hela gick till förlängningen. Men det kunde inte avgöras där heller, utan straffar blev avgörande. Som alltid vid sådana tillfällen är det inte mycket tur som avgör. Något som inte LSK hade denna afton. Efter att Lorenzo Brais och Alexander Mellqvist missat var chansen ute. Det betyder att ÖSK går vidare till åttondelsfinal i Svenska cupen.

- Erik Nilsson var tillbaka i Ljungskile och drog ner en hel del applåder från de fåtala antalet som struntat i regn, rusk, hockey och som varit sugna på riktig fotboll.

- Det syntes tydligt vad gräset behövde. Planen var riktigt dålig för maj månad mot Öster och hade inte hämtat sig igår heller, men regnet gjorde spelet och gräset bättre. Hoppas man kan dra lärdom av det!

- Nu gäller det att bevara formen till nästa match borta mot Assyriska FF. LSK har hittills varit rätt ojämna och därför är det viktigt att man tar sig i kragen och håller formen uppe mot Assyriska, trots att det är en svår nöt.

Grej of the match:
Det var en relativt lätt uppgift att hitta denna omnämningen. Den frispark som LSK fick och som betydde 2-2 var inte att leka med! Rafael klippte till för allt var han var värd och bollen gick som en raket in i krysset. Sådana frisparkar har vi inte sett sedan David Leinars eller Christian Johanssons tid. Fast då gick de flesta frisparkar i muren eller högt över...

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0