Som väntat...


Smedberg-Dalence fick beröm av tränare Magnusson efter matchen


Vi gick ut hårt inför matchen mot Strömsgodset med den mörka framtidsprofetian att de gröna skulle åka på stryk, och vi fick rätt. Fast det var kanske inte så svårtippat då Strömsgodset skall vara bättre än LSK då detta var deras genrep inför Tippeligan som drar igång den här veckan. Medan LSK har mer än en månad kvar till premiären i Uppsala som är Sirius hemstad.

Här har vi den grönvita startelvan:
D.Åkervall           J.Patriksson

L.Kalludra          M.Smedberg-Dalence         A.Kitic          C.Zarkovic

V.Adebahr          R.Jansson          M.Carlsson          E.Phiri

C.Burns


På bänken fanns Mike Isac, som fick hoppa in i andra halvlek. Vilka fler som satt där är oklart.

- Intressant att se hur Magnusson valde att formera laget. Adebahr som vänsterback var ett oväntat drag, dock var det svårt att avgöra hur han skötte sig. Cedomir Zarkovic har en jäkla känsla i sina fötter, men han verkar inte kunna visa det på hörnor, inte första gången igår han slog bort flertalet hörnor. Liridon Kalludra fortsätter att visa kvaliteer, idag var han kanske lite ojämn men hans högsta nivå är väldigt hög. En annan som sak som fick oss att höja på ögonbrynen av att Smedberg-Dalence var med och spelade hela matchen trots att det var sagt att han skulle vila.

______________________________________________________

Tack vare en underbar live-sändning hade vi med LSK-sympatier som inte kunde ta sig till Drammen igår möjlighet att se matchen. En match som Strömsgodset inledde bäst och efter 20 minuter hade de hunnit med att radda upp några anfall, missa öppet mål genom att skjuta i stolpen och göra mål på en väldigt tveksam straff efter att Aleksandar Kitic gjort glidtacklat bort bollen i straffområdet. LSK bästa chans i den första halvleken kom genom Edwin Phiri som sköt högt över.

I den andra halvleken utökade "Godset" til 2-0 efter en snabb omvändning. Dock vaknade LSK till mot slutet och de sista tio såg rätt trevliga ut, LSK tryckte på framåt och fick några chanser. Alla genom Johan Patriksson, först blev han frispelad av Martin Smedberg-Dalence (som gick upp på topp när Daniel Åkervall byttes ut mot Mike Isac som tog innermittfältsplatsen) dock missade Patriksson det friläget genom att skjuta högt och utanför, det andra ordnade Patriksson fram själv då han petade bollen förbi sin mittback och stack på andra sidan men det norska lagets målvakt gjorde en riktig klassrädding. Den tredje och sista chansen kom efter att Liridon Kalludra snappade upp en boll på mittfältet och friställde Patriksson med en underbar chip-passning. Dock fick inte Patriksson kontroll över bollen ordentlig och hans skott gick över.

Inte mycket att säga, Strömsgodset var bättre och vann rättvist. Vi avslutar detta inlägg med att sno lite citat från en lokal tidning.

- Norrmännen har snart seriepremiär och har kommit längre än oss i sina förberedelser. De var mycket rappare än oss, sa Gudmundur Magnusson. Det jag är mest nöjd med är andra halvan av första halvlek och andra halvan av andra halvlek.

- Tycker det var en billig straff. Kitic gör en glidtackling som det i mina ögon inte är något fel på, sa Gudmundur Magnusson.

Patriksson var pigg och fick beröm av sin tränare.
- Även Mike Isaac som kom i andra halvlek var duktig, men jag tycker också att Martin Smedberg och Aleksandar Kitic jobbade bra på mittfältet, sa Gudmundur Magnusson.




/ Archie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0