Ridå för Gummi, entré för Legenden!

Det var en överraskande nyhet som kom från Ljungskile nu under kvällen. Gudmundur Magnusson får lämna det grönvita skeppet efter endast fem matcher. Bristande förtroende från spelatruppen och styrelsen är orsaken. Mannen som tar över är allas vår L E G E N D, mannen som har gett namn till den här underbara bloggen.
Bosse Wålemark!

Ikväll kom det alltså bekräftat att det isländska skeppet gått på en isvrak. Eller mer förtydligande, Gudmundur Magnusson får lämna Ljungskile SK med omedelbar verkan. Under de fem inledande matcherna i SuperEttan blev det två oavgjorda och tre förluster. Det är dock inte det sportsliga som gör att Magnusson inte blir kvar, utan det förtroende han ej har hos varken spelare eller styrelse. Den största anledningen till det är att han gått ut i media och kritiserat spelare för enskilda misstag, vilket gett dåliga signaler till spelarna. Förutom de uteblivna framgångarna resultatmässigt med mycket otur har Magnusson ändå lyckats utveckla de unga spelarna och gett de förtroendet. Vem trodde innan säsongen att spelare som Liridon Kalludra, Mathias Carlsson, Eric Kristoffersen eller Andreas Samuelsson skulle få chansen från start? Trots allt var det nog ett korrekt beslut av styrelsen. Om inte tränaren har förtroendet hos spelarna eller för den delen styrelsen kommer man aldrig att lyckas på planen.

Att tvingas byta tränare är aldrig riktigt omtimalt, speciellt inte när det gäller att snabbt hitta en ersättare. MEN vem är inte mer optimal än allas vår legend Bosse Wålemark? En man som är lika förknippad med Ljungskile som glass på sommaren. Det är ju inte för inte som legenden har en egen staty beläget i Ljungskile. Det viktigaste nu är att Wålemark får ordning på laget och att de kan prestera.

Vi tackar Gudmundur Magnusson för det du har gjort för LSK och vi hälsar Bosse Wålemark välkommen som ny tränare för Superettalaget Ljungskile SK!

/Redaktionen

Kommentarer
Postat av: Sigmund Freud

Gudmundur pratar om inavel och att något huvud var tvunget att rulla. Det är ren lögn och gör mig arg på annars trevliga Gummi. Han fick gå enbart pga att spelarna i laget inte trodde på det han gjorde. Han må ha en bra speltanke och strategi för fotboll men han är i total avsaknad av empati och då är man rökt i superettan och Allsvenskan. Det är stor skillnad på att träna spelare däruppe än i div2. Det klarar inte Gummi men det kan han inte förstå själv.

2009-05-09 @ 19:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0