Klappat och klart!



Hösten hade kommit till Valhalla IP. Samtlig publik hade samlats på huvudläktaren vilket fick inramningen och synfältet väldigt fattigt. Det liknade mer än försäsongsmatch i februari eller valfri U21-match. Innan match språkade Glans med sin lärling Lars Ternström, som tidigare varit i bland annat LSK. Tänkbar återkomst?
Matchen då. Jo, det var ingen stor behållning i LSK-ögon sett. Eller ja, första halvleken menar jag först och främst. Första kvarten är LSK bra och spelar sig fram till flera bra möjligheter, dock utan resultat. Istället var det ett rungande skott av en tidigare provspelare i LSK som gav Qviding ledningen. Det var inte förrän i andra halvlek, med 4-4-2 och medvind som det hände saker. Då hände det snabbt också! Först smällde Gav in kvitteringen, sedan dunkade Erik Nilsson in ledningsmålet och därefter fortsatte målen att trilla in. Runnemo tryckte in 1-3 och Gav fastställde slutresultatet till 1-4 och därmed var kontraktet inför nästa år säkrat.

- I haltvid med underläge 1-0 valde man att byta ut kapten Aleksandar Kitic för att plocka in comebackande Johan Patriksson. Men varför byttes just Kitic ut? Det fanns andra som var betydligt sämre i första halvlek.

- Johan Patriksson var tillbaka på plan efter ett par matchers frånvaro på grund av skada. Det visade sig direkt vilken betydelse lagkaptenen har. Matchen vändes och mycket ska tillskrivas honom även om han inte stod för någon poäng. Viktigt att man får behålla honom till nästa säsong!

- "Poängspelaren" Erik Nilsson, som var riktigt bra förra året har haft en trög andra sejour i LSK. Igår gjorde han tredje målet på de senaste fyra matcherna och det syns vissa glimtar från hans forna jag. Men han måste upp någon nivå till.

- I matchens slutskede när det redan stod 1-4 ropade någon från läktaren: "In med Mikaelsson". Legenden bjöd då på en legendarisk replik genom att ropade tillbaka något i stil med "det kommer!".

Grej of the match:

När det såg som allra mörkast ut på himlen innan regnet började falla och alla trodde det väntade en första förlust mot Qviding small det till. Ur en avig vinkel slog Gav till på halvvolley och bollen small till i det bortre krysset. Antagligen det snyggaste LSK-målet hittills i år eller vad säger ni, kära läsare?

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0