Det är gott med mos!



Västerås hamrades ner och mosades totalt av LSK. 5-0 skrevs siffrorna till i Ljungskiles favör. Men resultatmässigt såg det inte lika bra ut efter första halvlek. Då stod det "bara" 1-0 och nästjumbon hade fortfarande chansen att kämpa sig in i matchen. Det ska dock sägas att LSK kontrollerade matchen som om den varit inlåst i ett kassaskåp. I första halvlek skapades ett par vassa chanser som lika gärna kunde gått i nät. Dock får man fårhålla sig kritiskt till att trots att LSK "ägde" matchen så var det mycket passningsspel inom laget, många gånger utan att åstakomma något framåt. I andra halvlek började det trevande, men sedan small det bara till och bollarna trillade in.

- Rille och Jarlegren var bollsäkra och var de LSK:are som utmärkte sig speciellt.

- LSK är inte känt för att vinna många storsegrar. Visserligen har man vunnit med "större siffror" i år mot Hammarby IF och IFK Värnamo. Men med fem bollar var det längesedan man vann med. Så längesedan så att Kaj Kavaj får blåsa bort dammet på sin historiabok för att hitta att LSK senast vann med fem måls differens mot Sandareds IF den 4:e augusti 2002. Även då handlade om en seger med 5-0.

- Det är inte ofta lag har fem olika målskyttar i samma match. Denna gång var det LSK som råkade ut för den bedriften. Är det en svaghet eller styrka? Vad tycker ni, kära läsare? Följande målskyttar hamnade i målprotokollet: Erik Nilsson, Tompa, Joakim Runnemo, Gav och Robin Iglicar.

- Just Iglicar kom in på slutet och det är synd att konkurrensen är benhård på mittfältet i LSK, för det verkar finnas en del i den grabben. Skönt för hans självförtroende att han stänkte in ett mål i alla fall.

Grej of the game:
Rille hade dukat upp bollen utanför straffområdet redo för att skjuta en frispark - trodde alla. Eller ja, förutom två stycken. Rille petade nämligen fram bollen till Runnemo som mycket snyggt placerade in bollen. En frisparksvariant som chockade bortaförsvaret och som höll hög klass!

/Speezie

Kommentarer
Postat av: P

I en sådanhär match när man i princip äger motståndarna tycker jag att det tyder på ett kreativt och rörligt spel med fem olika målskyttar. Att den som vill får och kan ta chansen.

Sett över en hel säsong så tror jag kanske att det är mer positivt att några få målgörare som istället gör mål i varje match, än att flera olika "lyckas" peta in bollen lite då och då. Så tycker jag.

2011-10-04 @ 15:51:24
Postat av: Anonym

Efter sköna segrar nu är platsen för Superettan säkrad för 2012. Men som vi alla vet behövs stålar för att kunna spela. Det jag undra om vi vinner de sista matcherna så att vi får bästa möjliga placering vad innebär det ekonomisk mellan placeringsplatserna är det någon som vet det?

2011-10-10 @ 09:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0