Svar på tal till Karin Carlsson

Du må kanske inte vara världens bästa journalist, du må kanske ha legat i botten av "Krönikorallsvenskan" i tidningen FourFourTwo (den svenska versionen) när LSK spelade i Allsvenskan förra året. Men det är inget vi klandrar dig för. Alla kan inte vara bäst.
 

MEN (som Tony Irving skulle ha sagt) när du vräker ur dig att Ryan Miller är en panikvärvning och i den efterföljande debatten slänger ur dig saker som:

1 - "Men Tipselit-satsningen borde generera ännu fler A-lagsspelare än vad den gör i dag"

2 - "Men för att få den lokala förankringen och locka mer folk till matcherna måste man satsa på talangerna i området. Det tänker jag fortsätta tycka"


3 - "Att dessa unga talanger fått chansen i A-laget är naturligtvis väldigt positivt och något jag efterlyst länge... Det har jag också skrivit i flera krönikor i papperstidningen faktiskt. Men så har det långt i från alltid sett ut i Ljungskile"


Sedan fortsätter det med en utläggning om att du hoppas att samarbetet med John Bauer Gymnasiet skall ge resultat där du skriver:
"Förhoppningsvis kommer det medvetna talangutvecklingsarbetet att ge resultat också vad gäller kommande årgångar. Satsningen på fotbollen på John Bauer-gymnasiet och Uddevalla Elitidrottsgymnasium bör bli positiv också för seniorfotbollen i bland annat Ljjungskile på sikt. Allt annat vore konstigt"


Svar:


1: Där har du en poäng. Det medger vi. Men så tar vi och tittar på hur många spelare den rätt färska Tipselitsatsningen har tagit fram till Ljungskiles a-lag.

Jacob Flingmark, Mathias Carlsson, Andreas Samuelsson, Liridon Kalludra, Eric Kristoffersen och Philip Warnö. Det bli sex stycken, sex stycken på två år är riktigt bra.

Dessutom har flera av spelarna slagit sig fram på allvar och antingen så har de varit frekvent i startelvan eller så bankar de på dörren. Att gå från juniorfotboll till a-lagsfotboll är som du beskrivit ett väldigt stort steg. Ett ännu större steg är det att komma från juniorfotboll till ett elitklubbs a-lag.


2: En till poäng, men den lokala förankringen är mycket god redan. Åtta spelare har sitt ursprung från regionen där LSK har sitt upptagningsområde. Visst hade det kunnat vara ännu bättre. Men (återigen ett "men") har du glömt Göteborgsklubbarna? Det finns flera spelar i Göteborgsklubbarna som kommer från LSK:s region. Robin Söder (Morlanda GOIF), David Stenman (Smögens IF), Peter Abrahamsson (Vallens IF), Patrik Larsson (Vallens IF) Christian Lindström (Groheds IF), Marcus Christenson (Munkedals IF), Angelo Vega (IFK Uddevalla), Pontus Johannesson (Åsebros IF), Niklas Talp (Munkedals IF) är bara några spelare från LSK:s region som har spelat sina juniorår hos Göteborgsklubbarna och fler lär det bli. I och med LSKs Tipselitsatsning har man ett riktigt bra alternativ som talang i Bohuslän/Dalsland genom att erbjudas riktigt bra förutsättningar. Alla i satsningen kommer inte lyckas, så är det. Det är bredden som ger toppen.


3: Nej, LSK har i mångt och mycket varit ett "köpelag" de senaste åren. Men varför väljer du inte att titta framåt nu när en satsning är gjord och den bär frukt? Vi på Skrivna Ark ser miljön som ett steg i utvecklingen. Genom att ha bra spelare runt sig och konkurrera med utvecklas man och blir redo för elitspel. Därför är etablerade och erfarna nyförvärv behövligt. Samtidigt sker inte förändringar på kort sikt, utan på en längre sikt. Ljungskile har i år förändrat mycket av sin syn på unga talanger i och med att fler fått chansen i år. Det kommer satsas mer långsiktigt i framtiden och många av de som ingått i LSKs satsning kommer bli en stomme i LSKs a-lag, bara man har tålamod. Detta tror vi på Skrivna Ark stenhårt på.

Karin, du måste befinna dig i en overklighet. Även om du vill påverka med dina åsikter måste du kunna ha tålamod och en framtidsvy för vad som kommer hända i Ljungskile.

/Redaktionen


Kommentarer
Postat av: Iggy pop

Jag är osäker på vem jag ska hålla med faktiskt. Värvningarna som Ljungskile gör i år är inte likt Ljungskile (om vi bortser från allsvenskan) Hasse Hagberg är borta och jag tycker det märks ganska tydligt. Det som saknas i år är de där svenska div 1-3 spelarna som Hasse alltid hittade men som Lennart J är oförmögen att följa upp. Vad jag håller med Karin om mest är att Ljungskiles nyförvärv (räknar inte uppflyttade spelare från u truppen) är på kortidskontrakt. Det är bra om vi skulle åka ur i år men långt ifrån ett långsiktigt tänkande för truppen (panik). Motsvarande spelare till Sam Brill, Sam Oji och Genalvo finns garanterat i Sverige för så bra är de inte. Hade Ljungskile mått bra som förening hade man hittat de spelarna. Vad jag däremot inte håller med Karin om är att hon börjar prata om u truppen och att den inte genererar fler spelare för där har hon väldigt fel.

Tjing

2009-07-11 @ 11:05:29
Postat av: Speezie

Jo, värvningarna är inget att hänga i granen. Men samtidigt handlar det om de kontrakten som de som är kvar från Allsvenskan fortfarande innehar. Skrivna Ark vet att LSK kollar på sådana spelare du beskriver (div. 1-2 klass), men detta året är ett litet mellanår när man ser till värvningarna. Nästa år kommer det värvas klokare då en del av de gamla spelarnas kontrakt går ut och som man inte vill förlänga...

2009-07-11 @ 22:04:58
URL: http://skrivnaark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0