Första segern för säsongen bärgad!



LSK var inte nöjda med första matchen mot Falkenbergs FF. Men som Skrivna Ark visade i ett tidigare inlägg betyder inte premiären något direkt för hur det ska gå i resterande matcher. Det visade LSK igår när man vann med 0-2. Enligt de rapporter som nådde oss var det en ganska jämn match, men Ljungskile vägde till slut tyngre och kunde vinna välförtjänt. En riktigt viktig seger då det härnäst blir spel mot två tippade topplag, Hammarby IF och GIF Sundsvall.

- Johan Patriksson verkade på spelhumör och det kändes ganska logiskt att han fick göra Ljungskile första seriemål i år. Förra året hade han problem under vårsäsongen med målskyttet så det är tur att det lossnade redan i andra matchen.

- Tobias Mikaelsson gör återigen ett bar inhopp. Mot Falkenberg tog det fart när han kom in och det verkar ha varit samma visa denna gång. Dessutom fick han krydda insatsen med ett matchavgörande mål.

- Intressant att LSK vågade spela 4-5-1 igen trots den dåliga insatsen i premiären. Men egentligen är det bara ett trollande med siffror. Det handlar mer om vilka roller spelarna har och hur de klarar av att följa den rollen. 4-5-1 kan vara en väldigt offensiv uppställning om bara rollerna är offensiva.

Grej of the match:
Värnamo spelade sin första hemmamatch i Superettan och verkade tro att man skulle överrumpla LSK genom att lägga ut sand på stora delar av planen. Men då hade de inte scoutat tillräckligt bra då brassarna Genalvo och Josemar enligt rapporter stormtrivdes på "stranden med gräsliga inslag". Brassarna är väl vana vid att spela boll på Copacabana så det gynnade bara de.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0