Kär arena har många namn


Nu är det återigen klart med ett nytt namn på arenan som från början hette Skarsjövallen. Innan säsongen blev det klart att den återigen skulle heta HA Bygg Arena. Men idag höll Ljungskile SK presskonferans där man klargjorde att man återigen byter namn på arenan, nu till Markbygg Arena. Stefan Lundh valdes in i styrelsen i år och är VD för Markbygg, som bland annat bygg populära strandpromenaden i Uddevalla. Ändå var det HA Bygg som bestämde sig att ta över arenanamnet efter Starke Arvid. Till första matchen mot Falkenbergs FF hade man även bytt ut skyltarna och att ett nytt namn skulle komma till redan i år kändes inte speciellt troligt.

Men Markbygg tar alltså över direkt som arenasponsor och ett 2-årskontrakt är nu skrivit, vilket antagligen ger LSK mycket större summor än vad man fått av HA Bygg. Men det är en bra uppgörelse för alla parter. LSK måste ha in mycket pengar för att kunna hävda sig i eliten och Markbygg ger det stort uttryme för att få en bra och enkel marknadsföring. Att det dessutom är ett Uddevallaföretag är bra för att bryta isen som är mellan Uddevalla och Ljungskile. Det kanske finns fler Uddevallaföretag som hakar på tåget nu. Så länge man inte byter ut klubbnamnet eller flyttar hemmaarena till Uddevalla.

Men lite underligt är det. Ska man nu byta namn innan varje match? Som det är nu har man bytt namn på arenan lika ofta som Kaj Kavaj byter kalsonger...

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0