LSK - Inget premiärlejon direkt

Då var premiären avklarad. Skönt. Nu slipper vi den huassen. För det är ingen grej för LSK direkt. Det kan ni bara se på vår sammanställning längre ner över premiärer under 2000-talet.

Men nu till den förbenade premiärmatchen mot Falkenbergs FF. Vad hände? Ja, just det! Det var ju premiär... Falkenberg rullade under första halvlek ut de gröna efter noter. Man började undra om LSK var tillbaka i Allsvenskan, för de långa bollarna mot INGEN avlöste varandra. Det medan Falkenbergarna rullade boll som om det varit futsal som spelades på den inte alltför gröna planen. PANG PANG! Först tunnlades Rickard Nilsson så han var uppe vid Skarsjön och tog en fisketur. Därefter small det bara till i nättaket bakom Mr. Noble. 0-1.

Nu tänkte man bara "nu måste väl LSK vakna?", men istället för att vakna agerade domaren i blindo. Marcus Jarlegren håller armen inpå kroppen helt naturligt, men domaren tvekar inte utan dömer straff. Tur i oturen så är det en av de sämsta straffar som påträffats på Skarsjövallen/HA Bygg arena/Starke Arvid Arena. LSK rycker upp sig lite efter detta. Speciellt i andra halvlek då man lite smått anade fjolårstakter. Men någon direkt chans skapades inte, vilket oroar.

- Kaj Kavaj fick hyfsat rätt med sin premiärelva. Den som saknades var Tobias Mikaelsson istället för Alexander Mellqvist. Men Mellis gjorde det bra, precis som Mikaelsson när han kom in. Annars hade man förväntat sig mycket mer av Jarrod Smith, som bara höll på att kladda med bollen och gjorde ingen glad. Att han placerades på "fel" kant är för att han skulle kunna gå inåt i banan för att avlossa skott. Då LSK bara spelade med en anfallare var det tvunget att yttrarna skulle hålla höjd och hota offensivt. Men The Kiwi Express höll sig på en 10 meters radie vid mittlinjen på högerkanten.

- Joakim Runnemo kämpade på i första halvlek, men fick inte några bollar att jobba på och när de väl kom var det en halvmeter över hans huvud... Robin Jonsson brukar slå avvägda bollar, men nu hade han anammat hans gamla kollega, David Leinars, långbollande. Marcus Jarlegren, som varit riktigt bra på försäsongen, fastnade på högerbacken och kom aldrig upp offensivt som han lyckats göra så bra på försäsongen. Karin Carlsson menade att Rickard Nilssons inlägg var vassa. Det var de också, men det blev alldeles för få av den varan. Nilsson dribblade bort sig själv flera gånger istället för att slå in bollarna. Längst framme stod kapten Patriksson och försökte stötta sina medspelare, men han får nog växa in och ge mer feedback i sin nya roll.

- Kitic och Tompa slet på mitten, men fick sällan tag i bollen. Det lilla man såg av Genalvo var lovande. Han styrde upp mittfältet med sin brasilianska järnhand och fick mer ordning på spelet. Hans landsbroder Josemar var lyckad och hur brytningssäker som Jakob Flingmarks ben. Mikaelsson var företagssam och smög sig förbi Tex-Mex Johansson flera gånger, vilket lovar gott.


Grej of the match:
Var fanns beslutssamheten och fantasin? Det finns inte på någon karta att LSK ska vara så under isen som man var under första halvlek. Nu måste man ta sig i kragen och bevisa att man kan så mycket bättre!


 

2000: 1-1 Landskrona BoIS - LSK (b) - Åker ur Superettan *
2001: 1-0 LSK - Torslanda IK (h) - Misslyckat kval till Superettan *
2002: 0-1 LSK - FC Trollhättan (h) - Mittenplacering i tvåan
2003: 2-3 Ytterby IS - LSK (b) - Tvåa efter samma poäng som ettan GAIS *
2004: 1-0 Gunnilse IS - LSK (b) - Avancerar till Superettan
2005: 2-1 GAIS – LSK (b) - Fyra i Superettan
2006: 1-2 Mjällby AIF – LSK (b) - Sexa i Superettan *
2007: 3-1 Sirus – LSK (b) – Avancemang till Allsvenskan
2008: 0-1 LSK – Hammarby IF (h) Degradering ur Allsvenskan efter kval
2009: 2-2 Sirius – LSK (b) - Nia i Superettan *
2010: 2-0 Syrianska FC – LSK (b) - Sexa i Superettan
2011: 0-1 LSK – Falkenbergs FF (h) - ?


Alltså, LSK har under 2000-talet så här långt vunnit tre premiärer. Av 11 möjliga, vad det beror vet har vi inte fördjupat oss i närmare. Vi valde bara att konstatera att inte vinna en premiär verkar vara något som är fullständigt normalt. Inte sedan premiären 2006 har vi vunnit den första seriematchen. Därför ber vi alla att ha lite tålamod. Det är ju trots allt 29 matcher kvar.

* = poäng i premiären.

/Speezie & Archie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0