Effektivt LSK krossade den forna (?) storklubben




2001 tog Hammarby IF sitt första och enda SM-guld. Samma år som Ljungskile SK misslyckades med att kvala sig upp från division 2. Tio år senare ligger lagen sedan ett år tillbaka i samma serie, Superettan. Igår ställdes lagen mot varandra i tredje omgången av Superettan. Drygt tusen Hammarbysupportrar hade tagit sig till Markbygg arena och de visste hur man kunde skapa en riktig publikfest. Det var en fantastisk stämning och som höll i sig under hela matchen. Men när sedan domaren blåste av matchen trodde man nästan inte sina ögon - 4-1! Möjligt kanske mot ett lag som Västerås SK eller Brage IK, men inte Hammarby IF! Men tydligen var det möjligt, för LSK gjorde nästintill allt rätt.

- Långt fler än vad jag hade trott kom till matchen. Närmare 3 500 åskådare inbjöd till en riktig publikfest och pingstvännerna ifrån Uddevalla kunde bara drömma om ett sådant publikantal efter deras fasansfulla publiksvek i hemmapremiären (623 illasittande pingstvänner). Mot Hammarby var det glädje, fest och fotboll - precis som det ska vara! Polisen och ordningsvakter kunde luta sig tillbaka och njuta (förutom en gång när Hammarby gjorde mål då en supporter ville vara med och fira).

- Med den inramningen som var så visade LSK-spelarna att de var riktigt taggade. Tompa och Aleksandar Kitic var enastående bra och fick krydda sina insatser med ett mål var.

- Sällan har LSK varit så effektiva! Det var typiskt enkla mål man fick med sig för en gångs skull. Men det berodde mest på att man hade bra rörelse och aggressivitet, vilket medförde att effektiviteten höjdes med stor marginal. Man var först på alla bollar och det verkade bara finnas ett lag på banan många gånger.

Grej of the match:
Hammarby skyllde på den inte alltför gröna planen, vilket medförde att de valde att spela långbollar. Men det är inte riktigt hela sanningen. Hammarby fick inga som helst ytor att spela bollen på, tack vare för lite rörelse och för att LSK stängda alla offensiva ytor. Det fanns tendenser i Ljungskiles spel som såg riktigt lovande ut och man såg att det kan bli ännu härligare matcher rent spelmässigt för LSKs del.

Fotnot: Begreppet "storklubb" väljer jag att använda då man ser till organisation, budget, spelarkvalité, supporterkultur och förutsättningar. Detta håller dock inte Archie med om då han tycker Hammarby IF bara är ett klassiskt lag.

/Speezie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0