Erik Nilsson in - Andreas Lind ut


Nu får de chansen att jubla tillsammans - igen!


Igår blev det bekräftat som jag haft på känn en längre tid. Erik Nilsson blev klar för LSK! Ljungskile vann dragkampten om honom framför GIF Sundsvall. Den nyss fyllda 22-åriga mittfältaren kom till LSK förra sommaren som lån från Örebro SK för att få speltid. Det fick han också. 20 matcher blev det i den gröna tröjan. Dessutom åstakom han fyra mål och sex framspelningar i sin sejour. Efter säsongen ville han ändå testa lyckan i Örebro igen. Men där har han inte direkt fått chansen - två matcher från start, fem sammanlagt. Senast han kom hit saknade LSK en vänsterfot på mittfältet och en naturlig kantspelare. Nilsson är vänsterfotad, men var mest van att spela centralt på mittfältet. Men i LSK passade han utmärkt som yttermittfältare och det är väl där han kan tänkas tillbringa sin tid på planen.

Därmed har LSK ett angenämnt problem. Det finns nämligen väldigt många bra offensiva krafter som alla bör ges chansen från start. Patriksson, Gav, Runnemo, Nilsson, Mellis, Kitic, Genalvo och Tompa förtjänar alla att ges speltid från start. Bakom de smyger Rafael, Brais, Mikaelsson och Iglicar i vassen. 


Idag blev det klart att Andreas Lind lämnar LSK för att spela med IK Oddevold. Inte direkt oväntad att Lind går dit. I LSK har han mest fått speltid allt annat än hans normala postion i anfallet. Där har konkurrensen och spelsättet utmynnat i lite speltid till den gamla Sylviaspelaren. I Oddevold behövs en tyngre pjäs på de offensiva platserna och därför blir troligtvis Lind en god injektion. Förutom att Oddevold tjänar på att få in Lind tjänar även LSK på detta, då man behöver göra sig av med någon spelare för att få in någon. Något som man precis fick (läs: Erik Nilsson). Dessutom är det säkert en nytändning för Lind, som får spela med lite gamla lagkompisar.

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0