Runnemo var kung i sin forna hemstad



På måndagskvällen satt tre riktigt förväntansfulla personer i Kaj Kavajs nersuttna soffa. Förutom ägaren av soffan satt även de övriga medlemmarna i Skrivna Ark-redaktionen. Det blev en svettig kväll och Archie hade svårt att sitta still i slutet. Det handlade om en av de trevligaste bortamatcher man kan spela i Superettan. Att möta Hammarby på Söderstadion är både en skön upplevelse och en skräck. Man förväntas inte vinna och man har en publik emot sig som stöttar sitt lag till max. Därför är det helt fantastiskt att lilla Ljungskile spelar smart och vinner till slut med 1-3.

- Det skulle visa sig bli en taktisk triumf. Först och främst det kaxiga sättet man spelade 4-4-2 på. Därefter att man valde att spela Robin Jonsson på högerbacken var smart. Det var nämligen på Hammarbys vänsterkant som det hände saker, men LSK försvarade sig på ett bra sätt. Dessutom var Nick Noble tillbaka i målet och som han gjorde det. Mr. Noble spelade fantastiskt bra!

- Joakim Runnemo har varit av en liten besvikelse under vårsäsongen. Han har haft problem med skador och inte varit tillräckligt bra tränad. Men under de senaste matcherna har han visat att han kommer bli en riktig tillgång! Om han fortsätter på det här viset kan han nog bli det stora utropstecknet i höst. Mot Hammarby blev det två mål. Första ett riktigt kyligt avslut och det andra fruktansvärt snyggt. Först sliter han sig till bollen och därefter placerar han in bollen i ena krysset. Det betydde hans tredje mål på två matcher.
Även Gav, som kommit tillbaka efter långvarig skada, är i målform. Igår var han en av tre som var före motståndarna på en frispark och forcerade in bollen.

- När tredje målet föll blev det nästintill dödstyst på Söderstadion. Efter matchen samlades flera hundra Hammarbysupportrar utanför och väntade på att spelarna och ledarna skulle dyka upp för att de skulle kunna visa sitt missnöje med de sportsliga motgångarna. Både spelare och ledare fick ställas till svars och det fördes en dialog på en hyfsad nivå. Det var inte direkt någon hetsk stämning utan rätt sansad ändå. Det är snyggt gjort av spelarna/ledarna att komma ut och bli utfrågade av de som lever för Hammarby. Det som är mer svårbegripligt är hur Hammarby Fotboll sedan går ut på sin hemsida och ber om ursäkt för att det var oacceptabelt att förlora mot Ljungskile. Visst förstår man att detta kanske var droppen som rann över för många efter uteblivna resultat. Men bättre att man inte snöar in sig på matchen mot LSK. Det känns lite komiskt!

Grej of the match:
För andra gången i karriären blev Legenden uppvisad på läktaren. Denna gång inte för rena protester mot domaren, utan för en petig företeelse. Nämligen att han stod upp samtidigt som Glans och coachade, något man inte får. Men troligtvis var det inte så farligt för Legenden som fick slå sig ned brevid bland annat gamla bordtennislegenden J-O Waldner. Samtidigt som han slått sig ned där kom ett av Runnemos två mål.

/Speezie

Kommentarer
Postat av: Mackan

Landskrona och Degerfors borde de ha bra chans att vinna mot, så om de tar poäng mot Sundsvall så skulle det ju se rätt bra ut i tabellen. Den dåliga våren till trotts.

Sedan är väl Assyriska det värsta som återstår.

Fast det brukar ju gå som det går, hur man än tycker.

2011-08-10 @ 19:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0