Gefle IF, borta 2008-10-04

Inför matchen handlade mycket om Wilsons avstängning och hur Ljungskile skulle trivas på Strömvallens konstgräs. Var Wilson placerade sig och hur han agerade kommer Skrivna Ark att avslöja längre ner i inlägget. Det blev en mardrömsinledning av LSK, där Gefle pressade ordentligt. LSK rycker senare upp sig och spelet jämnar saktliga ut sig, även om det är hemmalaget som för matchen. Precis innan paus får Gefle en mycket omdiskuterad straff, som de sätter. Väldigt olyckligt! I andra halvlek kommer LSK ut som ett nytt och fräscht lag, lett av inbytte Jörgen Wålemark. Man skapar ett par lägen och till slut får Pascal Kondaponi in bollen på nick, framnickad av Wålemark. LSK backar sedan hem och försvarar sig, även om man kommer upp i ett par bra kontringar. Bland annat gör Jörgen Wålemark en otrolig dragning i världsklass, som nästan resulterar i mål.
Noterbart var LSK:s starka bänk: Slawuta, Phiri, Augustsson, Wålemark och Smylie. Alla har varit ordinarie tidigare under säsongen.

Medias fokus:
Som vanligt har vi valt ut två saker som media valt att fokusera på.

- Det ena är var Wilson skulle placerade sig under matchen p.g.a. sin avstängning. Han blev fullkomligt punktmarkerad av alla. Han valde till medias häpning att stå på bortasektion med LSK-supportrarna. Därifrån följde han matchen och nervositet.

- Det andra handlar om att "veteranen" Jörgen Wålemark fick igång laget och låg även bakom kvitteringsmålet. Han kan betyda mer än vad man tror. Wålemark har själv sagt att han ogillar plastgräs, men igår var han bland de bästa. Det är kanske viktigt så här i slutet av säsongen, när det börjar dra ihop sig, att ha en rutinerad räv.

Dagens roligaste:
Såklart är det att Wilson valde att ställa sig på bortasektionen och följa matchen därifrån. Enligt rykten ska han tackat alla LSK-supportrar i hand efter matchen, vilket måste varit en gest över hur lättad han kände över resultatet. Det är klart att resultatet var skönt! En förlust hade varit mycket jobbig mot Gefle.

Dagens tråkigaste:
Det tråkigaste hände efter matchen. De få tillresta supportrarna var påväg mot bussen för att ta sig hem efter matchen. Det var då ett gäng attackerade en av LSK-supportrarna, oförberett bakifrån, med slag och sparkar, sedan tog de väskan med alla supportrarnas banderoller och sprang iväg. Fruktansvärt att sådant här ska hända! Fruktansvärt fegt och deras rykte inom firmavärlden blir bara sämre. Mycket olyckligt att supportrarna förlorar sina banderoller!

Klackverksamhet/TIFO:
Gefleklacken höll igång bra under hela matchen och hördes en hel del. Lite utdragna ramsor bara. Speciellt bra var de med tanke på att Brynäs spelade samma dag. Ingen direkt tifoaktivitet förutom en del flaggor och banderoller.

LSK-klacken var få, men man hade i alla fall David Wilson. Aktiviteten verkade inte på topp, men det är säkert inte lätt med så få. Man hade brett ut sig med massa banderoller (som blev bortrövade efter matchen) och en stor flagga.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0