Halmstads BK, hemma 2008-10-19

Avstängde tränaren David Wilson hade intagit en plats på sittplatsläktarens tak, denna gång tillsammans med Marlene Glahns. Halmstad rullar bra och visar sig vara mycket mer rutinerade än Ljungskile. I LSK är man inte alls på topp och slarvar gång på gång med spelet. Därför är det inte konstigt när HBK tar ledningen i ett väldigt snyggt anfall. I andra halvlek går LSK mer framåt, men det händer inte mycket. När Daryl Smylie kommer in skapar han på egen hand lite framåt, men inget brännhett. Senare byts Kondaponi ut. Mycket märkligt tycker jag, då det varit det bästa anfallsvapnet för LSK i matchen. HBK gör ytterliggare två mål, där LSK-slarv ligger bakom målen. HBK vinner helt välförtjänt på ett rutinerat sätt.

Medias bevakning:
Det lokala tidningarna (Bohusläningen/ST-tidningen) rapporterar om att Etchu Tabe följdes av tyska scouter, som vi tidigare rapporterat om. De skrev att Tabe var en av få som spelade bra. Det kan jag inte hålla med om. Amerikanen var darrig och såg inte alls lika stabil ut som vanligt. Att scouterna skulle bli imponerade av det de såg skulle jag inte alls tro!
De större tidningarna skriver om Halmstads Anselmo, som gjorde två av målen mot LSK, närmar sig Ingelsten i skytteligatoppen. Som det är nu kan han helt klart gå om, eftersom Kalmar drabbats av guldfrossa och varken tar poäng eller gör mål nuförtiden...

Dagens roligaste:
Halmstads tränare Janne Andersson stod för dagens roligaste. Domaren dömde nästan enbart åt ett håll och det var alltså inte åt Ljungskiles håll. Det såg även Andersson som vid ett par gånger när Halmstad fick bollen helt oriktigt. Då skrek han väldigt ironiskt till domaren "helt rätt!". Vad LSK-ledningen tyckte om det är oklart.

Dagens tråkigaste:
LSK:s slappa inställningen som orsakade slarv gång på gång. Om man fortfarande vill stanna i Allsvenskan måste man bli bättre. Fyra omgångar kvar - kom igen nu!
(Domarnivån var även den tråkig och usel!)

Klackverksamhet/TIFO
Halmstad hade ett 50-tal supportrar på plats och hördes en del innan matchen, men under själva matchen var man rätt tysta. Det var endast vid målen man rusade upp och hördes en del.

LSK-klacken var tam och liten. Man hördes lite grann i första halvlek, men i andra halvlek hade man nästan dött. Som tifo använde man sig av två par jättestora flaggor.

Speezie vs. Archie - tippning av bottenstriden:
A: LSK - HBK 2-1 (slutresultat: 0-3)
A: GIF S - Ge IF 0-0 (slutresultat 2-3)

S: LSK - HBK 1-1 (slutresultat 0-3)
S: GIF S - Ge IF 1-0 (slutresultat 2-3)

/Speezie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0