IFK Norrköping, borta 2008-10-22

Efter redan 19 minuter tvingades Norrköping att spela med en man mindre sedan Kevin Amuneke dragit på sig två gula, det första var något tveksamt. Dock var det ingen snack om den andra varningen då Amuneke slår undan benen från Etchu Tabe efter att han löjligt enkelt aväpnat Amuneke. Men som vanligt när ett lag är i numerärt underläge så höjer de sig (samtidigt som LSK gjorde en riktigt dålig första halvlek) och Russel Mwafilurva fick göra 1-0 rätt ostört. LSK får en straff i slutet av halvleken efter att Niklas Löfgren blivit knuffad i ryggen, solklar straff. David Leinar stegar fram för att ta den och placerar bollen i sitt vänstra hörn, tråkigt nog så Nuredin Bakiu också placerad i det hörnet och det förväntade målet blir bara en hörna.

Legendens bror kommer in i halvtid och det skall bli en viktigt byte visar det sig. LSK går över till 4-4-2 för att skapa mer framåt, och de gör det kan man säga, minst sagt. Många chanser skapades men målen uteblev fram till den 76:e minuten då Legendens bror kliver fram och petar in en retur, bollen rensades undan och linjedomaren... förlåt. Den assisterande domaren gick in i och gjorde huvudomare Martin Hansson uppmärksam på att bollen var över linjen. TV reprisen gav flaggviftaren rätt.

Norrköping var inte speciellt glada på domaren under hela matchen och värre skulle det bli då David Leinar får bollen på handen i eget straffområde, men Martin Hansson friar och Norrköpingspubliken visar sitt stora missnöje. Inga fler mål faller och matchen slutar 1-1 och LSK borde gått åtminstone ett mål till.

Medias bevakning:
Det största fokus låg på att det gällde vinna eller försvinna gällde för IFK Norrköping som var i stort behov av tre poäng. I efterhand kan man ju konstatera att de försvann då de endast fick med sig en pinne från matchen.

Dagens roligaste:
Naturligtvis att Legendens bror, eller Jörgen som är hans namn äntligen fick göra mål, och nu har han gjort mål för LSK i alla divisioner från Division 5 till Allsvenskan, det är stort!