Kommunfullmäktige gör det igen

"Ljungskile borde spela sina träningsmatcher på Rimnersvallen"


Det beslutet tog Uddevallas Kommunfullmäktige under förra veckan. Detta för att Ljungskile skall få del av del två av det utarbetade sponsorsavtalet, en del som innehåller fem miljoner. Uddevalla Kommun verkar slita sitt hår till förbannelse för att komma på sätt att kunna exponera sitt sponsorskap till LSK.


Många är idéerna som har stötts och blötts, lika många är nästan idéerna som har förkastats, ni minns väl att kommunen ville att LSK skulle lägga till Uddevalla i klubbnamnet, detta förkastades av klubben. Kommunen ville även att LSK skulle spela några allsvenska matcher på Rimnersvallen, frågan är dock om det är värt det att punga ut med fem miljoner (minst) för att få allsvensk standard på Rimnersvallen för en eller två matcher? Skulle inte tro det.


Nu har ju Uddevalla Kommun som sagt tänkt till igen, och den här gången är förslaget "Ljungskile borde spela sina träningsmatcher på Rimnersvallen". Om undertecknad hade varit närvarande så hade han gärna begärt ordet (även om han inte får) gått upp i talarstolen, harklat sig, tagit en klunk med mineralvatten, rättat till tweedkavajen och enkelt frågat "hur tänker ni nu?"


En befogad fråga. Eftersom träningsmatcher till 95 % spelas på försäsongen, en försäsong som är placerad mellan Februari och April. En försäsong där träningsmatcherna inte spelas på vanligt gräs, utav en enkel anledning. Naturgräsplaner är inte spelbara under den tiden av året, och skulle man spela match på dessa gräsplaner så är de förstörda för resten av säsongen. Och visst, erkänn. Det hade varit lite humoristiskt om LSK fick chansen att plöja sönder Oddevolds hemmaplan för några träningsmatcher. Något säger mig att Oddevold inte hade varit speciellt nöjda med detta...


Hela frågan handlar egentligen om att LSK borde marknadsföra sig mer utanför själva orten Ljungskile. Visst det hade kanske inte varit en dum idé om LSK spelade träningsmatcher på försäsongen på platser runt om i Bohuslän. Allt detta för att visa upp sig och marknadsföra laget. Det stora problemet är dock bristen på konstgräsplaner, det finns tre konstgräsplaner i Bohuslän som jag kan komma på rak hand. En i Ljungskile, en på Fridhem i Uddevalla och en i Lysekil. Den i Uddevalla är rent ut sagt skitdålig. Den i Lysekil skall enligt ryktena vara ännu sämre. Vad får vi kvar? Jo en konstgräsplan i Ljungskile. Varför skulle LSK åka till, säg Grebbestad för att spela på grus och vilket lag i elitsammanhang skulle acceptera att möta LSK på en grusplan i Grebbestad? Inte speciellt många skulle jag tro.


Ha en fortsatt underbar Måndag!


/Er ödmjuke Archie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0