Lund uttagen i U21-landslaget

Ljungskile-sonen, Erik Lund, blev på söndagen inkallad som ersättare för skadade Helsingborgsspelaren Andreas Landgren till U21-landskampen mot Georgien. Matchen spelas på Falkenbergs IP på fredag, 10/10. Debutanten Lund har inte gjort en enda landskamp innan, även om han varit på mer rikstäckande landslagsläger tidigare - då som pojkspelare. I U21-landslaget får Lund sällskap av fyra lagkompisar från IFK Göteborg. Dessutom Erik Lund blir den fjärde debutanten i truppen mot Georgien.återser han en gammal lagkompis från tiden i Bohusläns distriktslag i form av målvakten Peter Abrahamsson, Örgryte IS (tidigare Vallens IF).

Vad Skrivna Ark erfar har ingen tidigare LSK-spelare representerat ett U21-landslag eller A-landslag. Den enda klocka som ringer är att Jens Wålemark gjorde en B-landskamp för många år sedan (?).



Skrivna Ark önskar Erik Lund lycka till och hoppas att detta inte är en engångsföreteelse!

Kära läsare, ni kanske undrar varför vi skriver om Erik Lund hela tiden. Det beror inte just för att det är han, utan för att vi på Skrivna Ark följer upp gamla LSK-spelare - även om det blivit väldigt mycket Lund nu på sistone. Det beror enbart på han varit väldigt mycket i strålkastarna nu på sistone.

Update: Georgien har inte pengar att resa för att spela landskampen mot Sverige på fredag. Istället kommer Landskrona BoIS att stå för motståndet.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0