Smylie och Tabe påväg bort?

Idag släpptes bomben som beskymrade alla anhöriga till LSK. Två tongivande spelare kan vara påväg bort efter säsongen. Det handlar om nordirländaren Darryl Smylie och amerikanen Etchu Tabe.

Etchu Tabe värvades med förhoppningar om en anfallare som skulle kunna en stöttespelare i offensiven. Dock visade det sig att amerikanen var lite väl oslipad och fick sparsamt med speltid på vårsäsongen. David Wilson tänkte om och skolade om Tabe till mittback. I en U21-match fick han förtroendet och gjorde också mål. Fortfarande väldigt oskolad fortsatte han på mittbackspositionen mot IFK Göteborg i Svenska Cupen (förlust 0-1) och gjorde en riktigt bra match. Efter det har det bara fortsatt med en bättre utveckling hela tiden. Fortfarande oskolad och inte så positionsstark, men med sin snabbhet reparerar han det direkt. På senare tid har han testat på en defensiva mittfältsroll och även klarat av den.
Tabe har imponerat på många klubbar i Sverige redan, men nu har även minst en utlänsk klubb fått upp ögonen på den fysisk starke amerikanen. Det handlar om Bunderligaklubben Energie Cottbus, som fått se Tabe på DVD och nu på söndag tar sig en närmare titt när de besöker Starke Arvid Arena och följer hans prestationer mot Halmstads BK.

Nordirländaren Darryl Smylie som verkar vara ett sommarfynd för LSK, kan också vara påväg bort. Smylie kom i somras och i fyra matcher i följd gjorde han mål. Förutom målen har han varit en ny energi offensivt. I de senaste matcherna har han dock avstannat i sin hysteriska form och var t.ex. bänkad mot Gefle senast (möjligen att konstgräset är en ovana). Det sätter inte stopp för guldfavoriten Kalmar FF att intressera sig. Enligt uppgifter har Kalmar erbjudit Smylie ett tre-årskontrakt. Om Smylie sätter sin kråka på KFF:s kontrakt går han helt gratis från Ljungskile, då hans kontrakt går ut efter årets säsong. Själv väljer Smylie att inte kommentera ryktena.

Om två tongivande spelare är påväg bort kan det inte uteslutas med fler spelare som kommer lämna efter säsongen. Om LSK stannar kvar i Allsvenskan kan det bli vinterns stora kamp - att behålla så många som möjligt.

När det gäller Viktor Adebahr är det oklart om vilken klubb han kommer representera nästa säsong. Men just nu lutar det åt FC Trollhättan, vi får se vad det slutar.

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0