Wilson avstängd och klubben har fått nog!

För några var det ett väntat beslut, för andra ett överraskande och tråkigt beslut. Men Disciplinnämnden var bestämd och dömde tränaren David Wilson till ytterligare två matchers avstängning. Som bevis? TV4:s vinklande ihopklipp av sekvenser under Trelleborgsmatchen. Alltså inget bevis för vem Wilson pratade med i telefon eller vem han gestikulerade mot/med. Man kan ju undra hur man kan behandla saken på detta vis om man inte är helt säker?

Det som gett mest eko i mediavärlden och fotbollsverige är istället det öppna brev som LSK gått ut med. Där skriver man att det får vara nog med den dåliga behandlingen klubben fått från SvFF och SEF. Man är också säkra på att dessa två motarbetar LSK och inte vill ha kvar Ljungskile SK i Allsvenskan.
   Vi på Skrivna Ark tycker att LSK ska stå på sig och att det är bra att man går ut med sin tolkning av hur man blivit behandlade. Det är verkligen starkt! Samtidigt har man förtjänat en plats i Allsvenskan på sportsliga grunder och då ska man behandlas som alla andra klubbar. Många supportrar av olika tillhörigheter har kommenterat detta på diverse forum. Mest är det positiva resonemang kring LSK:s agerande även om det finns en del som tycker tvärtom.
Hela det öppna brevet finns att läsa här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article3442060.ab

Vi får hoppas att SvFF, SEF och Disciplinnämnden sköter sig och behandlar alla likvärdigt!

Update: Wilson och LSK har kommit överens att det inte är lönt att överklaga beslutet.
Det var UIf Lindberg på SvFF som hade anmält Wilson, utan att ha varit på plats, när LSK mötte Trelleborg. Detta uppger LSK Fans på sin hemsida.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0