Djurgårdens IF, hemma 2008-09-28

LSK höll uppe spelet väldigt bra i hela första halvlek och DIF fick inte till så mycket framåt. Den bästa chansen i första halvlek var istället en frispark från Rickard Jansson, som DIF-målvakten var uppe i krysset och räddade. I början av andra tar bortalaget över mer och får också in ledningsmålet. Efter det är det LSK som går framåt för en kvittering. Det är heller inte långt borta, men i vägen står en bländande bra målvakt vilkter ger Djurgården segern med 0-1.

Medias fokus:
De två saker som media har fastnat för lite extra är följande:

- Jones Kusi Asare:s succéinhopp diskuteras såklart ivrigt i kvällspressen, eftersom det var han som avgjorde matchen. Det var inte ett vanligt mål heller. Han for fram som om han skjutits ur en kanonkula och Colin Burns i LSK-målet hade inte en susning på detta. Detta efter att "Doktor Jones" varit på plan i endast 6 minuter. Djurgårdsspelaren var ändå ödmjuk och hyllade laget framför sig själv. Han valde även att kommentera hur svårt det är att komma och vinna i Ljungskile, vilket vissa verkar lära sig nu...

- Det andra handlade såklart om den stora hjälten hos bortalaget denna kväll. Nämligen målvakten Pa Dembo Touray, som kanske stod för säsongens match denna höstdag på Starke Arvid. Målvakten, som är jämnstor med gamla LSK-målvakten Nicklas Svensson, stod i vägen för allt denna kväll och tur var det för Stockholmarna. Dock väldigt surt för LSK-spelarna att inte få med sig en poäng när man skapade såpass många farliga chanser.

Dagens roligaste:
Efter att en del supportrar krävt att Legendens bror, Jörgen Wålemark, skulle få chansen från start så fick han nu det. Men det roligaste var att han presterade så förvånansvärt bra. Det trodde nog ingen, inte ens han själv. Han skulle bara kryddat det genom att göra sitt första allsvenska mål för LSK.

Dagens tråkigaste:
Bohusläningens sportchef, Karin Carlsson, som väljer att såga Jörgen Wålemarks insats. Man kan ju undra om hon bara såg första delen av andra halvlek när targetspelaren inte fick något att jobba med. Hon skriver att Wålemarks tempo är alldeles för dåligt. Jag håller med om att han inte är snabb, men han är så oerhört bra på att ta emot boll och fördela boll. Hans smarthet är en kvalité som inte är bättre hos någon annan LSK-spelare just nu.
   Hon väljer också att hylla DIF-klacken, som var aktiv i början av matchen och efter bortalagets mål. Men så bra var den väl inte, Karin? Att jämnföra med LSK:s klack är väl att ta i. Det skiljer en hel del människor samt erfarenhet om man ska jämnföra dessa klackar. Om man ska rädda LSK:s klack får man väl säga att man heller inte hade vinden med sig.

Fast det jag stör mig mest på är sättet Carlsson skriver på. Hon försöker skriva som de etablerade krönikören som har en otrolig kunskap och erfarenhet. Dessa två faktorer saknar Carlsson och då blir det svårt att få till en bra krönika. Sedan tycker jag synd om LSK:s supportrar som aldrig uppmärksammas i Bohusläningen om man ser till klackverksamhet...

Klackverksamhet/TIFO:
Som jag tidigare skrivit höll Djurgårdarna på bra i början av matchen samt efter deras segermål, men annars var det rätt tyst från bortasektionen. Något speciellt TIFO syntes heller inte till från de dryga 300 bortafansen.

LSK-klacken såg rätt skral ut, men folker ramlade till slut in och det lät helt okej även om vinden blåste bort en del av de starka rösterna. Men stundtals lät det en del i alla fall. Man hade blandat in lite humor till dagens TIFO då det var flaggor med traktorer på samt en banderoll med texten "Welcome to the jungle" på.