Nära skräll av LSK


Med 8 nya spelare i startelvan, inför lördagens batalj i Svenska Cupen mot Elfsborg. var det nog inte många som trodde på hemmalaget Ljungskile. Men med en snittålder under 21 år i startelvan mot ett nästintill intakt Elfborg gjorde man väldigt bra ifrån sig. Boråsarna ägde mycket boll, men chanser saknades det och debutanten Andreas Samuelsson hade en lugn början. På första chansen LSK får är man effektiva och Mattias Carlsson gör 1-0. Det håller, nästan... För med endast minuter kvar av matchen kvitterar Elfsborg, men matchen går ändå till förlängning. Där drar dock Elfsborg det längsta strået och går vidare i cupen.

- Gudmundur Magnusson fortsätter med att satsa på ungt. En snittålder på under 21 år och dessutom väljer han att satsa på 17-åriga Andreas Samuelsson mellan stolparna. Något som Samuelsson inte gjorde Magnusson besviken, utan mer tvärtom. Till SR Väst sade han efter matchen att Samuelsson varit fantastisk. Ynglingen kunde till och med besvära sig att göra en TV-räddning på en nick av Anders Svensson.

- Ljungskilespelarna retade upp Anders Svensson så till den milda grad att Svensson fick ett vredesutbrott på domaren, vilket resulterade i två gula kort på några sekunder och därmed rött. Rutinerat, Anders!

- Publikfattigt var det på läktaren. Endast 555 åskådare hade tagit plats på Starke Arvid, trots bra väder och det näst bästa laget i Allsvenskan just nu var på besök. Det är alldeles för dåligt, även om LSK inte har presterat resultatmässigt i SuperEttan.

Grej of the game: Ljungskilesonen Mattias Carlsson fick göra LSKs ledningsmål (även enda LSK-målet). Det var inget dåligt mål heller. Ljungskile vann bollen på Elfsborgs planhalva och Liridon Kalludra kunde slå en underbar boll till en nästintill fri Mattias Carlsson. Första bollkontakten är inte bra från Carlssons sida, men sedan slår han till med en vänsterfot och bollen går in i bortre krysset. Så gör man bara om man är Ljungskilefostrad, eller hur?

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0