Skrivna Ark tippar Superettan

Okej, vi är lite sent ute med tanke på att Superettan hade premiär idag. Men vi bortser från det. Nedan följer vår tippning av hur Superettan slutar 2009 samt en kommentar om varje lag.  

1. GIF Sundsvall: Har bästa truppen i SE. Deras anfall är riktigt giftig. Enda frågetecknet är målvakten.

2. IFK Norrköping: När allt kommer omkring har de faktiskt en riktigt bra trupp. Är en underdog med tanke på förra årets fiaskosäsong.

3. Assyriska: Var nära kvalplatsen ifjol. Har ett bra lag och i år blir det kval.

4. Mjällby: Har nåt spännande på gång. Mycket starkt mittbackspar med hemvändande Patrik "Bagarn" Rosengren och en giftig Erton Fejzullahu i offensiven.

5. Syrianska: Här har vi överraskningslaget. Har ett spännande lag och så har de fått in rutinerade killar som Suleman Sleyman, Joakim Hagernäs och Michael Mensah

6. Ljungskile: Ny tränare, ny organisation, stor spelaromsättning. Det är mycket nytt. Men det kommer bli ett rätt trevligt år.

7. Landskrona: Anders Linderoth försöker vända på skeppet och tar i år ett stort kliv i rätt riktning.

8. Ängeholm: Har tappat två tunga pjäser i Markus Holgersson och Emil Salomonsson. Men trots det lyckas de knipa en bra placering i år.

9. Åtvidaberg: Lånet från Örebro, Kevin Walker kommer bli mycket nyttig. Dock gäller bara lånet fram tills sommaren och är han så bra som han skall vara så kommer andra och bättre klubbar få upp ögonen.

10. Falkenberg: Tappade Joel Johansson till Elfsborg, ersatte honom med Stefan Rodevåg. Och han vet hur man gör mål i FFF. Oberäkneliga

11. Jönköping Södra: Klarade sig kvar efter med nöp och näppe förra året. Har tappat många spelare, men dubbellånet från Kalmar Ricardo Santos och Marcel Sacramento för att J-Södra hamnar nåra snäpp höger i år.

12. Qviding: Har tappat en riktigt tung pjäs i Josef Karlsson som gjorde 8 mål som mittfältare. Har dessutom en ny tränare och sånt tar alltid tid att sätta sig.

13. Sirius: Hade det tungt förra säsongen, har tappat Andreas Eriksson. Men de har gjort en del intressanta värvningar. Bland annat Eric Jernberg från Carlstad United.

14. Väsby: Har tappat flera spelare till AIK. Men kan också låna spelare från den föreningen under hela säsongen.

15. Vasalund: Har ett väldigt ungt lag. Men också orutinerat. Kennedy Igboananike kommer bli en jobbig överraskning för motståndarna.

16. FC Trollhättan: Har tappat tre av sina bästa spelare. Bäste målskytten långtidsskadad, så vem skall göra målen? Kommer få det riktigt tufft.

/Redaktionen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0