Dagens liknelse

                        
                                                          
                                                        Vad kan dessa två klubbar ha gemensamt?



Ute i fotbollsvärlden kan man dra en hel del liknelser och paraleller. Nu skall Skrivna Ark bjuda på en riktigt oväntad liknelse. Nämligen den mellan FC Trollhättan och Manchester City. Vad har då de två klubbarna gemensamt? Vi vet i alla fall att det inte är tröjfärgen eller snorrika ägare från Abu Dhabi. Det är deras "Sikta mot stjärnorna, hamna i trädtopparna" -transferpolicy  som är det gemensamma kopplingen.

Manchester City har ända sedan de blev just snorrika kopplats samman med spelare som Cristiano Ronaldo, Francesc Fabregas, Kaka och Gigi Buffon för att nämna några. Vid januarifönstret gick de ut hårt och ville ha Buffon och Kaka, den sistnämnde var ju visserligen rätt nära sägs det.

Facit: Både Kaka och Buffon stannade i Milan respektive Juventus. Istället värvade Manchester City: Craig Bellamy, Nigel De Jong och Shay Given. Inga dåliga spelare får man man väl säga, men de är ju inte Kaka och Buffon.
-
Nu över till FCT. De var tidigt ute och slog på stort och bredde på i media med namn som Stefan Rodevåg och Johan Patriksson,  de kopplades dessutom samman med Viktor Adebahr och Eric Jernberg.

Facit: Rodevåg gick till Falkenberg, Patriksson och Adebahr till LSK och Jernberg till Sirius. Istället har FCT värvat Alexander Falsetas från Västra Frölunda och nu rycker de i Josef Daoud, Chady Daoud och  Agon Beqiri från IFK Trollhättan...

Som sagt Sikta mot stjärnorna, hamna i trädtopparna


/Achie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0