LSK bröt trenden

Ljungskile SK vann med 2-1, i sin andra träningsmatch i år, mot norska laget Sandefjord. Sandefjord hade inte förlorat en match på 28 tillfällen, men inget stoppar vårt grönvita lag. Skrivna Ark var givetvis på plats för att följa matchen. Man får säga att för att vara så här tidigt på säsongen så såg det rätt bra ut. Matchen gick i ett högt tempo på det snabba konstgräset på Starke Arvid.
Ljungskile tar ledningen i mitten av första halvleken, då Aleksandar Kitic håller sig framme. Innan bosnierns mål har LSK visat prov på ett fint spel och fortsätter på det viset. Fast det dröjer till andra halvlek innan publiken och Skrivna Ark-redaktionen får se nästa mål. Denna gång är det Motala-värvningen Tobias Johansson som hittar Daniel Åkervall, som gör sitt andra mål på två dagar (eller om man vill: två matcher). I slutet släpper Ljungskilespelarna fokus och Sandefjord lyckas reducera i slutminutrarna. Det räckte ändå till säsongens andra seger och det är med spänning vi vänter på nästa prov, då mot Sarpsborg borta.

Skrivna Ark hade ett par frågor, i en tidigare artikel, som vi skulle rikta våra blickor mot och detta fick vi ut:
- Samuelsson höll måttet, även om han kunde tagit målet i slutet.
- Mathias Carlsson var en klippa i mittlåset och hade inga problem med positionsbytet.
- Som vi trodde hade Smedberg-Dalence en lite offensiva roll på mittfältet.