Skön Oddevoldläsning - Brill lämnar - Intressant cup


Oddevolds flagga sloknar och frågan är om supportrarna skäms över resultaten...


Skrivna Ark har snappat upp ett par händelser som hänt den senaste tiden.

- Om man gillar skadeglädje som Ljungskilesympatisör är Division 1 Södra en ljuvlig läsning,vid en anblick nedåt i tabellen. Givetvis handlar det om lokalrivalerna IK Oddevold. Just nu parkerar man på jumboplatsen med 10 poäng upp till säker mark och fem matcher kvar. I förra matchen förlorade Uddevallalaget mot Norrköpingslaget Sleipner med hela 6-0. Dessutom gick IKOs målvakt sönder för resten av säsongen. Lägg där till att både andra- och tredjemålvakten i de blåvitfärgade är halvskadade och tveksamma till spel. Så det ser ut att bli en ung oerfaren målvakt eller någon halvskadad målvakt. Platsen i Division 2 är ganska klar!
   Skrivna Ark har fått önskemål att belysa unga talanger och efter att ha grävt lite så hittade man ännu mer skön Oddevoldläsning. Ljungskiles hemsida meddelade nämligen att juniorlaget tog en underbar derbyseger med förkrossande 12-3 (!) mot Oddevolds dito. Vad ska man säga? Det är inte ens pingissiffror numera!

- I dagarna blev det klart att amerikanen Sam Brill inte blir kvar i klubben. Det beror på att hans kontrakt gick ut nyligen och Ljungskile väljer nu att inte förlänga det. Brill värvades strax innan säsongen började i våras och hade en helt okej nivå stundtals i början av säsongen. Dock har framgångarna uteblivit under hösten och man har saknat Brill både på och utanför planen. Ett rätt naturligt själ att välja att då inte förlänga kontraktet. Skrivna Ark önskar Brill lycka till i framtiden, men framförallt så hoppas vi att Ljungskileförsvaret står upp bättre och tätare i fortsättningen. Tydligen var det ett tamt försvarspel som lade grund till att LSK släppte in tre mål borta mot Jönköping-Södra.

- Den 6 december 2008 rapporterade min käre kollega Archie att han genom en internetsökning hade hittat en hyllningscup för inte mindre än den spelande konungen Jörgen Wålemark. Nu kan vi rapportera att "Jörgen Wålemark Cup" går av stapeln i år igen! Nämligen den 4 oktober. Det blir återigen pojkar födda 1997 som håller i arrangemanget. Precis som förra året är det Jörgen Wålemark som står för prisutdelningen. Kampen om att vinna borde därför bli benhård för vem vill inte få pris av Legendens bror?

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0