SuperEttan är upp och ner i år



Med sju omgångar kvar av SuperEttan tar sig Skrivna Ark en titt på tabellen och funderar vad som gått galet egentligen. Mjällby AIF leder överlägset, men också rättvist. Dock lite oväntat, men MAIF har kommit upp som en outsider. Det enda som kan hindra de från att spela i landets högsta serie nästa år är att man sålt Erton Fejzullahu som är en klasspelare! Ännu mer överaskande är att Åtvidaberg och Falkenberg ligger på andra respektive tredje plats. Det är två lag vi i redaktionen inte alls trodde som topplag inför säsongen, men det får vi äta upp. Annars är det inget speciellt med själva tabellen, förutom TVÅ saker! De sakerna återkommer vi med nedan.

Det är en hel del överaskningar i tabellen. Men det är resultaten som är skrämmande. I alla fall om man skulle fråga någon som gillar att tippa. För resultaten kan gå hur som helst i årets serie. Mycket märkligt!

Tabellen är indelad i ett nedre skikt med hela 8 lag inblandade inom ett avstånd på fem poäng. Alltså oerhört tätt! Mitt i allt ligger klassiska IFK Norrköping och vårt Ljungskile SK, båda lagen exallsvenskar. Hur kan det ha gått så här risigt för två klubbar med bra spelare? Allt känns väldigt genomskinligt och man kan dra till med "lär man sig aldrig?". För visst har vi sett det här förrut? Jo, det är precis det vi gör! Lag som till exempel Östers IF har åkt ur med dunder och brak - helt oväntat. Det har varit nära för andra lag också som kommit direkt från Allsvenskan och direkt siktar på att komma tillbaka till finrummet. Det har allt som oftast misslyckats. 

De tre lag som rasade ner förra året, GIF Sundsvall, Ljungskile SK och IFK Norrköping, siktade alla på att vara med i toppen och det är bara Sundsvall som har chansen att göra comeback. Jag tror det finns ett ord som saknas i många fall när man åker ner i SuperEttan. Det ordet är ödmjukhet. Det är ingen lätt serie och man bär hela tiden ett favoritskap, något som man allt som oftast slapp i Allsvenskan. Respekten för motståndet får inte underskattas, det måste finnas där.

Avslutningsvis, om Ljungskile vill vara kvar i SuperEttan är det dags att vara ödmjuk mot det motståndet som är på andra planhalvan. Det spelar ingen roll vilket lag det är, bara respekten finns där. Gnistan måste finnas i alla matcher! Jobba på nu, LSK!

Till sist, Colin Burns gjorde det bra mot Mjällby. Men varför fick inte unge Samuelsson chansen?

/Kaj Kavaj


Kommentarer
Postat av: lsk-fans.

tja! schysst sida, jag har dock ett önskemål: kan inte ni skriva om ljungskiles talanger? då menar ja dom yngre spelarna i a-laget och lovande spelare i ungdomslagen? så vi vet vad vi kan se framemot på skarsjön:) tack för mig.

2009-09-11 @ 19:10:37
Postat av: Speezie

lsk-fans: Vi tackar för det! Det är ingen dum idé, men tyvärr har vi ganska dålig koll på de. Vi skulle behöva någon som gav en neutral och bra bild av våra yngre förmågor. I så fall går det bra att maila oss på adressen: [email protected]

2009-09-12 @ 00:51:06
URL: http://skrivnaark.blogg.se/
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Synd att LSK får det svårt att klara kontraktet, vi skulle sakna deras åker som de spelar på.

2009-09-15 @ 20:05:14
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0