Augusti, en månad av kryss



LSK har spelat tre matcher i augusti och alla har slutat med ett oavgjort resultat. Först 1-1 mot Örgryte IS och Falkenberg FF och idag 2-2 mot Ängelholms FF. Skåningarna dominerade under den första halvleken. Men så plötsligt kom LSK upp i en kontring, som avslutades med ett hästavslut i mål av Erik Nilsson. Inte så välförtjänt, men för ovanlighets skull effektivt. ÄFF fortsatte mala på och målen skulle komma. Fast båda målen bjöd de gröna lite väl mycket på och vips var det 1-2. I andra halvlek var en tam föreställning och ur tomma intet dök en situation där Arash Bayat kunde kvittera till 2-2.

- Ljungskiles spel fungerade inte idag. Man klarar att spela runt bollen bra (inte lika bra idag), men är iskalla i boxen där man inte får fatt på bollen alls. Om det är spelsättet, inläggen eller inspelen som inte fungerar ska jag vara osagt. Men man bör rätta till den faktorn som inte stämmer framför mål. Tidigare har man skapat många chanser, men kommit fel in i avsluten ibland. Idag var det istället bristen på chanser som var utmärkande. Men det är tur att man har Johan Patriksson tillbaka i laget. Han slog bort en del passningar, men är annars helt nödvändig för ett fungerande anfallsspel. Dock väldigt ensam i första halvlek.

- Ängelholm var nog inte speciellt nöjda med bara en poäng. De var förtjänta av att vinna. Nu tappar man mark inför slutspurten i Superettan. Innan dagens omgång låg man på fjärde plats och sett till spelet var det helt logiskt.

- Domarinsatsen idag var inte det man kan kalla för elitklass. När man sedan kikar i matchprogrammet ser man dessutom att den lilla domaren var från det fantastiskt fotbollsintresserade landet, Färöarna. Det är någorlunda okej om domaren är lika dålig åt båda håll och antingen blåser för mycket eller för lite. Men denna domaren var väldigt inkonsekvent och hade nog under gårdagen haft en ordentlig hotellnatt...

Grej of the game:
Blixten från en mulen himmel. Det kan man kalla det som hände med bara få minuter kvar av matchen. Matchen kändes rätt avslagen och magkänslan var att det nästintill var klart med en förlust. Men det ändrade inbytte Arash Bayat på. Han slog till från dryga 30 meter och bollen gick snyggt in vid det första krysset. Ett mycket viktigt mål för LSK och framförallt Bayat, som haft en väldigt risig säsong.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0